X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rewolucje w brzuchu przy tej muzyce będe miała kolejne rozrywkowe dziecko. Oliwia jak słyszy muzykę to też odrazu tańczy czy to w sklepie czy na ulicy. Masakra fale dunaju normalnie tak to ja jeszcze nei mialam

xpatiiix3, AgataP, desou lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nastka heheh moja babcia ogląda :D a ja w łóżku ze śpiącym Marcelem ;)

Dziewczęta któr@ś z Was ma może takie bóle w powie jakby hmm za duzo sie poprzytulała..?? No kurde taka ma obolala w środku i kluj szyjka dzisiaj znowu po tych skurczach ciut pod barwiony śluz znowu miałam boje się ze te skurcze mi jednak szyjkę z ruszyły znowu.. Ale leże grzecznie caaaały dzień ;) tylko na gore do mamy chodziłam na obiad a tak łóżko, na zmianę albo pokój albo salon kanapa... Marcelo na szczęście grzeczny tylko ciężko mi wytłumaczyć mu ze nie mogę go na rączki brać biedulek wdrapuje się na mnie i tuli mocno widzi ze coś nie tak jest mam nadzieje ze przy następne wizycie dadzą jednak te sterydy, a ja będę jednak spokojniejsza i te 4tyg wyleze a potem z czystym sumieniem będę się powoli więcej ruszać.. Muszę w tym tyg iść wyniki porobić... 3dni pod rząd .. No ale cóż mus to mus... Kogoś poprsze żeby ze mna jechał chyba ze uda się kogoś za szofera wynająć ;)

ja mam tak :( dzis po przytulani tak mnie kłuje i tak lekko rwie ale mam nadzieje ze jest wsio ok, jedynie co mnie nie pokoi to zielony sluz ? :| spotkalyscie się z tym?

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula mam stałą pracę na umowę o pracę ale po macierzyńskim chce otworzyć biuro nieruchomości i sklep z butami damskimi

No porwałaś się w 6 miesiącu ale co tam zawsze do przodu do lata chatka jak marzenie bedzie dla dzidziusia

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na infekcje, tzn ja nic zero do początku już prawie pół roku bez przytulanek tylko takie porównanie dałam bo mni bez niczego tak właśnie boli a leże cały dzień ehh...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tak miałam przez 3 dni taką jakąs suchą i obolałą w środku, właśnie wtedy jak Młody parł mi głową na krocze. Dodatkowo czułam jakby mnie tak dosłownie szczypała. Przeszło samo.
    Uważaj na siebie bo ten śluz jest martwiący:(

Jula - A zielony śluz to nie jakiś grzybek czy bakteria może? Bo normalny nie jest :/

Ja dzisiaj zjadłam loda w czekoladzie i po jakiejś chwili zrobiło mi się tak niedobrze z mega zgagą, zrobiłam się żółta, że myślalam, że padnę. Jednak czekolada w obu ciążach mi nie służy.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jaki ten sluz masz zolty czy brazowy? zmnienil ci sie czy taki jak byl przez te skurcze? jak ja mialam infkcje to sluz byl zolty i tez tak bolao.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niedużo a jednak pare smuzek było krwi, ale tylko raz w razie krwawień mam na IP jechać ale tylko ciut było juz teraz nic także na pewno to wina tych skurczów, z którymi i teraz mam spokój na razie cisza i nic nie boli.. A u mnie właśnie duuuuzo kremowego śluzu bielusieńki jak śnieg i jak balsam czy krem taki rzadki, no i kluje i obolała jestem jakby poobcierana, no uczucie jakbym za dużo się pokochała.. Nie wiem jak to opisać... Ciut lepiej jest ale dzisiaj i tak do dupy jestem... Nawet jeść mi się za bardzo nie chce...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Jula mam stałą pracę na umowę o pracę ale po macierzyńskim chce otworzyć biuro nieruchomości i sklep z butami damskimi

No porwałaś się w 6 miesiącu ale co tam zawsze do przodu do lata chatka jak marzenie bedzie dla dzidziusia

w takim razie nie bój się jak Ci będzie mówił o sądzie, a nawet mu przytaknij :*
    lub sama złóż juz teraz sprawde o alimenty :* masz prace, środki są a ty dzieciom dasz miłość i wszytsko czego potrzebuja on tylko bedzie chcial zalatwiac pieniedzmi. dla niego sie nie liczy nowa rodzina a Mamusia i siostrzyczka.
    a jeszcze takie pytanko mieszkasz u niego czy twoje mieszkanko?

noo do zimy chcemy miec stan surowy :) dlatego nie mam czasu na nic..;/

dzwoniłam do pani doktor to powiedziala ze jesli zielony z bialym bo jest taki mieszany to niby ok ale trzeba zbadac i mam sie zglosic w tyg na wizyte..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:07

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kremowy to niby ok taki byc powinien ale moze faktycznie infekcja jak tak opisujesz ze kluje i boli jakbys byla poobcierana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:11

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkanie jest polowa moja polowa babci mojej

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam infekcje pipki i śluz zolty, wyleczylam, teraz przenioslo sie na drogi moczowe i duomox 3 razy dziennie :) jak nie urok to sraczycho.

a ja dalej glowie sie nad tymi wózkami, kompletnie nie wiem juz jaki wybor. Czy olac wczepianie tego fotelika i kupić ten który mi sie podoba najbardziej czy kupić po prostu x-landera xq bo tez mi sie podoba i nie jest aż taki drogi bo juz 2 letni model i pasuje do niego fotelik mój.
    ktoś z wad kupuje albo ma x-landera i moze zopiniowac. Chodzi no glowboe o zawieszenie o wysokosc gondoli :) z tego co mi wiadomo dosc niskie są te wózki i czy gondola duza.

AgataP lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    mieszkanie jest polowa moja polowa babci mojej

to spraawa prosta :* pakujesz walizki i do widzenia jesli nie chcesz miec z Typem nic do czynienia :* złóż wniosek do sądu juz teraz bo to teraz w sadzie sa niestety urlopy i nic sie teoretycznie nie dzieje..;/ ale termin bedziesz miec wyznaczony a w tym czasie nazbierasz sobie dowodow na jego upokozenie :) zemsta jest słodka :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ale ja dzisiaj rano tez miałam co jakiś czas skurcze i wlasnie myślę ze od tego może być miedzy innymi no i sporo znowu tego śluzu leciało tyle ze tak jak mówie krem normalnie, ale ustępuje juz to kłucie powoli.. Ehh.. Komedie no ciągle coś hehe wiecie na serio zaczyna mnie męczyć ta ciąża chce żeby szybciej już minęło mi, za dużo nerwów mam i jakiś strach ze nie zdaze wszystkiego ogarnąć do porodu, takie mam wrażenie ze za malo czasu mam bym chciała juz wszystko na teraz mieć, odwala mi.. ;oo dogadalam się juz co do wózka kupie z becikowego chyba a łożeczko teraz na poczatku września chociaż może uda się jeszcze w sierpniu wyrobić no i parę innych pierdół, no i to przmeblowanie brat poproszeni to po parę sztuk na siedząco sobie poprasuje ustawie nisko deske i na raty polece hehe;) po prostu muszę coś robić, bo pierdolca dostaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:17

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja tez mialam infekcje pipki i śluz zolty, wyleczylam, teraz przenioslo sie na drogi moczowe i duomox 3 razy dziennie :) jak nie urok to sraczycho.

a ja dalej glowie sie nad tymi wózkami, kompletnie nie wiem juz jaki wybor. Czy olac wczepianie tego fotelika i kupić ten który mi sie podoba najbardziej czy kupić po prostu x-landera xq bo tez mi sie podoba i nie jest aż taki drogi bo juz 2 letni model i pasuje do niego fotelik mój.
    ktoś z wad kupuje albo ma x-landera i moze zopiniowac. Chodzi no glowboe o zawieszenie o wysokosc gondoli :) z tego co mi wiadomo dosc niskie są te wózki i czy gondola duza.

ja mam x lander XA ,generalnie nie jest az taki niski a gondola myslalam ze bedzie mniejsza po tych opisach w sieci ,jest ok jak na moje oko,jestem zadowolona bo mimo ze pisza ze twrady i malo amortyzuje to wydaje mi sie ze mega przesadzaja.Ja potrzebowaam czegos niezniszczalnego do lasu i w gory i ten powinien dac rade bo juz jeden maniak sportu i wycieczek go mial a wozek wyglada bardzo dobrze i koles sobie bardzo chwalil jak od niego bralam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agatko ale ja dzisiaj rano tez miałam co jakiś czas skurcze i wlasnie myślę ze od tego może być miedzy innymi no i sporo znowu tego śluzu leciało tyle ze tak jak mówie krem normalnie, ale ustępuje juz to kłucie powoli.. Ehh.. Komedie no ciągle coś hehe wiecie na serio zaczyna mnie męczyć ta ciąża chce żeby szybciej już minęło mi, za dużo nerwów mam i jakiś strach ze nie zdaze wszystkiego ogarnąć do porodu, takie mam wrażenie ze za malo czasu mam bym chciała juz wszystko na teraz mieć, odwala mi.. ;oo dogadalam się juz co do wózka kupie z becikowego chyba a łożeczko teraz na poczatku września chociaż może uda się jeszcze w sierpniu wyrobić no i parę innych pierdół, no i to przmeblowanie brat poproszeni to po parę sztuk na siedząco sobie poprasuje ustawie nisko deske i na raty polece hehe;)

To lez Pati i odpoczywaj i nie stresuj sie szybko zleci do tego bezpiecznego tygodnia i wszystko zdazysz pozalatwiac i kupic. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:18

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:

osobiście do x-landerow mam niezbyt dobra opinie, byłam Nianią bo chciałam spełniac swoje hmm? hobby ?:P i powiem ze x-landery są chu*kowate.. jak dla mnie strasznie sie prowadza.. a do tego ceny sa megaa.. od raczek odchodzi skorka.. porpostu dla mnie mega egatyw

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam sobie mini listę zakupów dzieciowych, mam nadzieję że jutro uda nam się coś upolować w końcu :-) właśnie ubraliśmy materac w świeżo wyprany pokrowiec i świeża zimna pościel z balkonu, lubię taką, od razu się będzie lepiej spało :-) na dworku już chłodno ale przyjemnie bardzo.
    Zielony śluz to chyba jakaś infekcja. Fajnie że się pobudujecie, czasem lepiej na spontanie kupić coś, jak działka w dobrej cenie to czemu nie :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    zrobiłam sobie mini listę zakupów dzieciowych, mam nadzieję że jutro uda nam się coś upolować w końcu :-) właśnie ubraliśmy materac w świeżo wyprany pokrowiec i świeża zimna pościel z balkonu, lubię taką, od razu się będzie lepiej spało :-) na dworku już chłodno ale przyjemnie bardzo.
    Zielony śluz to chyba jakaś infekcja. Fajnie że się pobudujecie, czasem lepiej na spontanie kupić coś, jak działka w dobrej cenie to czemu nie :p

w bardzo dobrej cenie :) jeszcze utargowalam ze facet zszedl mi az 12 500! ;D

xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow też chcę taką działkę :-) ale to już budowlana czy czyste pole i bez drogi itd? my teoretycznie mamy działkę na wsi(mieszkała tam męża babcia i dom jest do zburzenia bo ma w chuj lat i się sypie), ale takiej głębokiej że tam nawet kurna sklepu nie ma i do miasta 15 km więc jakoś nas to odstrasza, same polo dookoła...
    ja miałam śluz żółtawy ale mój lekarz powiedział że taki może być jak się ma nadżerkę a ja ponoć mam...ogólnie to mnie się wydaje że ja co chwilę mam jakąś infekcję,ale to chyba te wkładki jakieś dziwne zapachy mają, nie wiem sama. mam globulki do pipulki w zapasie ale brać na własną rękę też nie będę, byłam teraz u lekarza to wsio ok podobno :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    budowlana :) jest droga ale polna..;/ wiec straszne dziury są.. ale za rok ponoc ma tam ruszyc i klasc kostke :) jest kanaliza prąd gaz wsio jest ludzi trochu tez ale od drogi to z 400m jest np do przystanku :) cisza spokój, facet chcial szybko sprzedac wiec targoealam ;D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ