X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki ;-)
    Dziś mam jakiś kiepski dzien :-\ po śniadaniu było mi tak niedobrze, że do 12 nic nie robilam tylko lezalam.
    Widzę, że ostro wzielyscie się za wyprawki :-)
    Aparatka, nie wiem dlaczego Twoja corcia tak się zachowuje, może rzeczywiście to jej reakcja na wiadomość, która ostatnio usłyszała. Nie mam pojęcia. Ale dobrze dziewczyny radzą, trzeba z mała pogadac.
    Ginger, super że jesteś już w domku ;-)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja patrze na ta wyprawke i dalej nei iwem co zamawiac :P

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a ja patrze na ta wyprawke i dalej nei iwem co zamawiac :P

Polecam zakupy w aptece Gemini :-) Masz tam bardzo duży wybor- od rzeczy aptecznych po butelki,smoczki i łańcuszki do smoczkow :-D

szczesciara25, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie (takiej l4, omowienie wynikow), wszystko jest ok:)
    Musze sie zapisac na usg 3 trymestru, to wtedy poznam jej wage.
    Tylko W. zrobila psikusa i jak ciagle byla ulozona glowkowi, tak sie jej to znudzila i poki co siedzi jak my czlowieki czyli pupa u dolu, jeszcze jest czas i miejsce na przekrecenie, takze zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie.

A moje zatrucie prawdopodobnie bylo wirusem, ktore mogla mi sprzedac 1 z 3 siostrzenic, ktore widzialam w piatek, bo one+ich mama przeszly to samo co ja...

Zorro, Cebulka, Rozmarzona, Shibuya, MadaLena30, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka, no niestety bede musiala wytrzymac bo zadna to przyjemnosc pozniej po wszystkim ;)

Ogladalam program o porodach i akurat babki mialy cesarkie ciecia.
    Tak sie wzruszylam jak wyszly te Maluszki,ze szok.
    Az mi sie lezka zakrecila w oku,ze niedlugo tez bede miala wlasne Malenstwo i jak Maz nie nawidzi takich programow to widzialam jak luknal na Malenstwo :)
    Wgl to sie przerazil co ono takie biale i musialam tlumaczyc tak samo dlaczego babka wie kiedy ma miec dokladnie cesarke danego dnia :)

Buu az zaluje,ze nie wzielam udzialu w tym konkursie bo nie wierzylam,ze uda sie wygrac i wgl jakos zapomnialam zajrzec na ta str jak Moremi o tym pisala :)
    Pochwalcie sie co to za nagrody ;)

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Polecam zakupy w aptece Gemini :-) Masz tam bardzo duży wybor- od rzeczy aptecznych po butelki,smoczki i łańcuszki do smoczkow :-D
    jutro bede zamawiac wszyteki rzeczy higieniczne w tej aptece :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie jestes sama tez nie wzielam udzialu w tym konkursie, bo tak samo jak Ty uznalam, ze pewnie nic z tego :P. Ja w weekend bede kupowac te wszystkie pielęgnacyjne rzeczy. Troche kasy pojdzie :p. I lozeczko zamowie jak sie uda wybrac. Bo jak czytam co juz macie to zaczynam sie stresować ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 17:42

Rozmarzona lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko sab simplex załatwię. Reszta i tak pediatra ustala.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Buu az zaluje,ze nie wzielam udzialu w tym konkursie bo nie wierzylam,ze uda sie wygrac i wgl jakos zapomnialam zajrzec na ta str jak Moremi o tym pisala :)
    Pochwalcie sie co to za nagrody ;)
    Cytat z maila:

W skład każdej wyprawki wchodzą:
    - 1x butelka NaturalFeeling 0m+ 150 ml;
    - 1x smoczek Physio Soft 0m+;
    - 1x saszetka z płynem do mycia ciała i włosów Baby Moments;
    - 1x saszetka z kremem łagodzącym przeciw odparzeniom Baby Moments;
    - 2x wkładki laktacyjne;
    - książeczka z kuponami promocyjnymi.

Mała rzecz, ale zawsze cieszy :-)
    A nagród było 10 000.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z tych rzeczy to już wszystko mam to w sumie nie żałuję że olalam konkurs :p

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie butelki kupujecie?:) bo jak bedziecie odciagac pokarm to pozniej butelka i dajecie go dziecku?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj na raty musialam was nadrobic :)

Aparatka dziwna sytuacja z Oliwka. Pamietam jak ja (mialam chyba z 7 lat) myslalam ze moja mama jest w ciazy a juz mialam braci blizniakow i bylam wtedy dla niej bardzooo wredna bo myslalam ze juz wogole mnie nie kocha..
    Wiec moze jest to zazdrosc - lub wziela do serca slowa babci- obstawiam jedno i drugie.

Oj wybrawka wrze :)

A ja dzis zaczynam szkole rodzenia wiec lece sie szykowac.
    Zapomnialam wam z wrazenia powiedziec ze lozysko mi sie podnioslo do gory i juz minelo ryzyko przodujacego - czyli sn jak najbardziej wchodzi w gre.

aaa ja tez wygralam w chicco tak sie ciesze bardzo - nigdy w zyciu nic nie wygralam :)

Shibuya, moremi, Sajgonara, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya przez pierwsze 2 tyg i tak nic dziecku nie podajesz bez zgody lekarza. Na później to lepiej w czopki z paracetamolem się zaopatrzyć. Octenisept ten mniejszy spokojnie starczy. K i d kupię później żeby świeże było. A woda morska do noska jak najbardziej od razu.
    Ten preparat du uszkow to bym z pediatra skonsultowala...u nas nie było takiej potrzeby...

Buffy, haen lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a jakie butelki kupujecie?:) bo jak bedziecie odciagac pokarm to pozniej butelka i dajecie go dziecku?:)

Ja kupiłam avent natural 150 i 260 ml

Co do aspiratora kupiłam fride bo używałam jak opiekowałam się dziećmi i w sumie ją lubie

Czy ta woda morska to taka normalna duża w metalowej butlce jak dezodorant czy dla dzieciaczków są inne?

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka dla dzieci jest inna. Np marimer baby

Galaretka lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla siebie kupujecie te podpaski jednorazowe no nie? i co jeszcze ? zaopatrywala sie ktoras z Was juz cos dla siebie?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Czy ta woda morska to taka normalna duża w metalowej butlce jak dezodorant czy dla dzieciaczków są inne?

http://www.aptekaleki.co.uk/unimer-pediatric-woda-morska-oczyszczona-roztw%C3%B3r-izotoniczny-dba-o-higien%C4%99-nosa-dzieci-i-niemowl%C4%85t-100-ml

ja mam tę :)

Galaretka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Lek na gorączkę wolę mieć w domu, bo jak będę sama i zanim wybiorę się do lekarza np. to nie wyobrażam sobie nic nie podać.. a z doświadczenia mojej siostry wiem, że lekarz mówił, żeby kupiła coś na zbicie gorączki z paracetmolem bądź ibuprofenem, nie podawał konkretnej nazwy, chyba że zapytała.
    Ten preparat do uszkó rozpuszcza wydzielinę i nie trzeba dziecku tam grzebać, dlatego bardzo się nad nim zastanawiam.
    Pisze, żeby profilaktycznie używać raz lub 2 razy w tygodniu

Myślę, że to najlepiej skonsultowac będzie z pediatrą, sama nie porywałabym się na kupowanie na zapas tego.

haen lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:29

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a dla siebie kupujecie te podpaski jednorazowe no nie? i co jeszcze ? zaopatrywala sie ktoras z Was juz cos dla siebie?

Kupiłam jeszcze majcichy takie siateczkowe.

Chciałam poczytać o tym sab simplex i znalazłąm take coś:

http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html

Cebulka , buffy dzięki za uświadomienie

‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ