Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak Buffy pisze nie wolno podać nic dziecku bez konsultacji z lekarzem. Szczególnie, że nawet najmniejsza dawka jest jeszcze za duża dla noworodka. Musialam np czopek dzielić na pół, tak nasza pediatra kazała. Z lekami w pierwszym miesiącu naprawdę trzeba b. uważać. Jak taki maluch dostanie goraczki to od razu do szpitala.
Buffy, haen lubią tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Aparatka wyobrażam sobie jak musi ci być przykro z powodu córci:( podejrzewam ze ona w ten sposób chce zwrócić twoja uwagę. Czuje się zagrożona przez młodsze rodzeństwo twoja ciążę a i słowa babci pewnie dodatkowo wzmożyly ten strach. Uważam ze napewno rozmowa rozmowa jeszcze raz rozmowa ale nie uleganie jej musi też ponosic konsekwencje swoich czynów. A ten psycholog myślę tez nie zaszkodzi. Trzymam kciuki za waszą rodzinę:*
-
nick nieaktualny
-
Shibuya wrote:wiem, tylko chodzi mi np. o sytuację, kiedy dziecko dostaje gorączki w nocy i żeby iść z nim rano do lekarza chciałabym mu w nocy coś na nią dać, a nie czekać.
Jak noworodek dostanie goraczki ponad 38,5 to trzeba wezwać karetkę albo od razu jechać na ipSynek ur. 8.11.2015
Buffy wrote:A czy po cc będą u mnie konieczne majtki siateczkowe?
Tak przez pierwszą dobę może półtorej. To też zależy od lekarzy. Mi pozwolili założyć bawełniane majtki i alwaysy pod koniec drugiej doby...Synek ur. 8.11.2015
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCebulka wrote:Misia miała straszne kolki. Zaden Espumisan nawet ten b. Skoncentrowany, bobotic i inne nie pomagały. Jedynie sub simplex jej trochę ulgi przynosił. Potem jak odkryliśmy rurki windi to jedno z drugim i masaże praktycznie wyeliminowaly problem...
I co ten sab simplex nie dostępny jest wciaż w polsce? hmm...modlić się tylko aby dziecie nie miało kolek.
Cebulka rurki windi ??? zaraz obczaje co to ale świat mnie zadziwia .
tak jak weszłam na strone apteki gemini wpisuje krem na odparzenia a tam 4 strony ! no cholera nie może być 3 do wyboru ;(
-
Ja jutro robię zamówienie w Gemini trochę tego mi wyszło ale zamawiam tez leki dla nas, syropy dla Patryka no i to co mi brakuje dla maluszka. Witaminy K i d tez juz kupie bo tak czy siak trzeba podawać
Mam pytanko odnośnie termometru. Jaki polecacie dla takich maluszkow
Shibuya ja do uszka nic nie używałam przy Patryku i teraz tez niepotrzebnie nie będę niczym tam psikac.
Jeśli chodzi o gorączkę to tak jak dziewczyny piszą żadnych leków na własną rękę u takich maluchów.Shibuya lubi tę wiadomość
-
Powiem wam, no dobra napiszę, że dzięki temu , że mogę tu z wami podzielić się moim doświadczeniem to mimo, że muszę leżeć i nic nie mogę robić to nie czuję się totalnie bezużyteczna...także nie miejcie mi za złe, że tyle pisze, mam nadzieję,że zbytnio się nie mądrze. Jak byłam w pierwszej ciąży to szukałam rad już doświadczonych matek i mi one bardzo pomogły. Może i moje wywody trochę wam pomogą...
Dobra już nie smece, tak mi się na wynurzenia zebrało...moremi, olcia88 lubią tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Zakupy pelna para u lustopadowek
U mnie len nie ruszyłam prasowania. Za to zaczęłam się śmiać i płakać naraz nie wiem czemu mam dość tych wybuchów hormonalnych
Co do psychologa to bardzo trudno trafić na dobrego specjalistę który potrafi coś z dzieckiem wypracowac- przepracowalismy różnych specjalistów z uwagi na nieśmiałość Laury i najwięcej daje praca rodzica z dzieckiem. I konsekwencja. I system kar i nagród przy czym nagrody bardziej skutkują -
nick nieaktualnyCebulka wrote:Powiem wam, no dobra napiszę, że dzięki temu , że mogę tu z wami podzielić się moim doświadczeniem to mimo, że muszę leżeć i nic nie mogę robić to nie czuję się totalnie bezużyteczna...także nie miejcie mi za złe, że tyle pisze, mam nadzieję,że zbytnio się nie mądrze. Jak byłam w pierwszej ciąży to szukałam rad już doświadczonych matek i mi one bardzo pomogły. Może i moje wywody trochę wam pomogą...
Dobra już nie smece, tak mi się na wynurzenia zebrało...
Ja za twoje porady jestem ci bardzo wdzięcznaA nawet spodziewaj się więcej pytań :p
Cebulka lubi tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Ja jutro robię zamówienie w Gemini trochę tego mi wyszło ale zamawiam tez leki dla nas, syropy dla Patryka no i to co mi brakuje dla maluszka. Witaminy K i d tez juz kupie bo tak czy siak trzeba podawać
Mam pytanko odnośnie termometru. Jaki polecacie dla takich maluszkow
Shibuya ja do uszka nic nie używałam przy Patryku i teraz tez niepotrzebnie nie będę niczym tam psikac.
Jeśli chodzi o gorączkę to tak jak dziewczyny piszą żadnych leków na własną rękę u takich maluchów.)?? mozesz wypisac czy to duzy klopot?
-
W poradniku,ktory czytam pisza,ze na poczatku wgl sie nie rusza uszek niemowlaka.
Woskowina drobna,ktora sie tworzy w uszku chroni dziecko przed infekcjami ucha i czyszczac je mozna zaszkodzic bo u dziecka samo sie to jakby reguluje.
Z lekami to wgl masakra, strach cos podawac na wlasna reke.
Bede musiala porzadnie lekarza wypytac co i jak.Jestes juz z nami