X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Buffy pisze nie wolno podać nic dziecku bez konsultacji z lekarzem. Szczególnie, że nawet najmniejsza dawka jest jeszcze za duża dla noworodka. Musialam np czopek dzielić na pół, tak nasza pediatra kazała. Z lekami w pierwszym miesiącu naprawdę trzeba b. uważać. Jak taki maluch dostanie goraczki to od razu do szpitala.

Buffy, haen lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka wyobrażam sobie jak musi ci być przykro z powodu córci:( podejrzewam ze ona w ten sposób chce zwrócić twoja uwagę. Czuje się zagrożona przez młodsze rodzeństwo twoja ciążę a i słowa babci pewnie dodatkowo wzmożyly ten strach. Uważam ze napewno rozmowa rozmowa jeszcze raz rozmowa ale nie uleganie jej musi też ponosic konsekwencje swoich czynów. A ten psycholog myślę tez nie zaszkodzi. Trzymam kciuki za waszą rodzinę:*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po cc będą u mnie konieczne majtki siateczkowe?

• Cebulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:29

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    wiem, tylko chodzi mi np. o sytuację, kiedy dziecko dostaje gorączki w nocy i żeby iść z nim rano do lekarza chciałabym mu w nocy coś na nią dać, a nie czekać.

Jak noworodek dostanie goraczki ponad 38,5 to trzeba wezwać karetkę albo od razu jechać na ip

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    A czy po cc będą u mnie konieczne majtki siateczkowe?

Tak przez pierwszą dobę może półtorej. To też zależy od lekarzy. Mi pozwolili założyć bawełniane majtki i alwaysy pod koniec drugiej doby...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Cebulką, samemu naprawdę nie ma co kombinować bo za dużo chemii czasem robi więcej szkody niż pożytku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Tak przez pierwszą dobę może półtorej. To też zależy od lekarzy. Mi pozwolili założyć bawełniane majtki i alwaysy pod koniec drugiej doby...

No nic, to jedną paczkę kupię na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Misia miała straszne kolki. Zaden Espumisan nawet ten b. Skoncentrowany, bobotic i inne nie pomagały. Jedynie sub simplex jej trochę ulgi przynosił. Potem jak odkryliśmy rurki windi to jedno z drugim i masaże praktycznie wyeliminowaly problem...

I co ten sab simplex nie dostępny jest wciaż w polsce? hmm...modlić się tylko aby dziecie nie miało kolek.
    Cebulka rurki windi ??? zaraz obczaje co to ale świat mnie zadziwia .

tak jak weszłam na strone apteki gemini wpisuje krem na odparzenia a tam 4 strony ! no cholera nie może być 3 do wyboru ;(

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię zamówienie w Gemini trochę tego mi wyszło ale zamawiam tez leki dla nas, syropy dla Patryka no i to co mi brakuje dla maluszka. Witaminy K i d tez juz kupie bo tak czy siak trzeba podawać
    Mam pytanko odnośnie termometru. Jaki polecacie dla takich maluszkow

Shibuya ja do uszka nic nie używałam przy Patryku i teraz tez niepotrzebnie nie będę niczym tam psikac.
    Jeśli chodzi o gorączkę to tak jak dziewczyny piszą żadnych leków na własną rękę u takich maluchów.

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka widzę ze można zamówić sab simplex cena ok 38zł
    Mnie szwagier przywiezie z Niemiec pod koniec września. Pewnie wyjdzie taniej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, no dobra napiszę, że dzięki temu , że mogę tu z wami podzielić się moim doświadczeniem to mimo, że muszę leżeć i nic nie mogę robić to nie czuję się totalnie bezużyteczna...także nie miejcie mi za złe, że tyle pisze, mam nadzieję,że zbytnio się nie mądrze. Jak byłam w pierwszej ciąży to szukałam rad już doświadczonych matek i mi one bardzo pomogły. Może i moje wywody trochę wam pomogą...

Dobra już nie smece, tak mi się na wynurzenia zebrało...

moremi, olcia88 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy pelna para u lustopadowek :)

U mnie len nie ruszyłam prasowania. Za to zaczęłam się śmiać i płakać naraz nie wiem czemu mam dość tych wybuchów hormonalnych :(

Co do psychologa to bardzo trudno trafić na dobrego specjalistę który potrafi coś z dzieckiem wypracowac- przepracowalismy różnych specjalistów z uwagi na nieśmiałość Laury i najwięcej daje praca rodzica z dzieckiem. I konsekwencja. I system kar i nagród przy czym nagrody bardziej skutkują

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Powiem wam, no dobra napiszę, że dzięki temu , że mogę tu z wami podzielić się moim doświadczeniem to mimo, że muszę leżeć i nic nie mogę robić to nie czuję się totalnie bezużyteczna...także nie miejcie mi za złe, że tyle pisze, mam nadzieję,że zbytnio się nie mądrze. Jak byłam w pierwszej ciąży to szukałam rad już doświadczonych matek i mi one bardzo pomogły. Może i moje wywody trochę wam pomogą...

Dobra już nie smece, tak mi się na wynurzenia zebrało...

Ja za twoje porady jestem ci bardzo wdzięczna :) A nawet spodziewaj się więcej pytań :p

Cebulka lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnue Cebulka ja tez chetnie je czytam, takze jesli nie masz nic przeciwko, to bedziemy Cie tu eksplorowac :D

Cebulka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja jutro robię zamówienie w Gemini trochę tego mi wyszło ale zamawiam tez leki dla nas, syropy dla Patryka no i to co mi brakuje dla maluszka. Witaminy K i d tez juz kupie bo tak czy siak trzeba podawać
    Mam pytanko odnośnie termometru. Jaki polecacie dla takich maluszkow

Shibuya ja do uszka nic nie używałam przy Patryku i teraz tez niepotrzebnie nie będę niczym tam psikac.
    Jeśli chodzi o gorączkę to tak jak dziewczyny piszą żadnych leków na własną rękę u takich maluchów.
    a co zamaiwasz dl asiebie i malucha ;))?? mozesz wypisac czy to duzy klopot?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze coś dorzucę. Jak już rana po cesarce się trochę zagoi to mi lekarz doradził smarowanie żelem arnikowym. Uelastycznia skórę.

Buffy, moremi lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poradniku,ktory czytam pisza,ze na poczatku wgl sie nie rusza uszek niemowlaka.
    Woskowina drobna,ktora sie tworzy w uszku chroni dziecko przed infekcjami ucha i czyszczac je mozna zaszkodzic bo u dziecka samo sie to jakby reguluje.

Z lekami to wgl masakra, strach cos podawac na wlasna reke.
    Bede musiala porzadnie lekarza wypytac co i jak.

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:30

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona dokładnie tak jak piszesz. Można wyczyścić tak po wierzchu te uszka. Nadmiar sam wychodzi...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ