Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cebulka wrote:Haen ty to masz blisko na Okęcie chyba to jeszcze Ci pediatre mogę polecić. Co prawda prywatnie ale tylko jej ufam i w nocy o północy mogę pisać lub dzwonić...
No tak srednio blisko, ale podaj, jak mam gdzies jechac to juz przynajmniej do jakiegos sprawdzonego lekarza:) -
szczesciara25 wrote:a co zamaiwasz dl asiebie i malucha
)?? mozesz wypisac czy to duzy klopot?
W sumie nie dużo :
Tantum rosa, oilatum, aspiraTor, pampersy, gaziki, Wit D i K, herbatka na laktacje, termometr ale jeszcze nie wiem jaki, osłonki z aventu do karmienia choć nie wiem czy tego w Auchan nie kupię żeby zobaczyć bo nie wiem jaki rozmiar.
Resztę zamówiłam na allegro u lu pi lu czyli butelki, majtki, podkłady, pieluchy tetrowe, termometr do wody,Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:50
-
Rozmarzona wrote:W poradniku,ktory czytam pisza,ze na poczatku wgl sie nie rusza uszek niemowlaka.
Woskowina drobna,ktora sie tworzy w uszku chroni dziecko przed infekcjami ucha i czyszczac je mozna zaszkodzic bo u dziecka samo sie to jakby reguluje.
Z lekami to wgl masakra, strach cos podawac na wlasna reke.
Bede musiala porzadnie lekarza wypytac co i jak.Rozmarzona lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Shibuya jeszcze dokładnie się nie wglebialam w te witaminy mam tylko ogólna listę a jutro zamierzam juz konkretnie się za to wziąć. Jak juz będę wiedzieć co zamawiam to napisze;) witaminy daje się albo do mleka albo do buzi bezpośrednio. Ale w mleku nie wiesz czy dostanie całą potrzebna dawkę jeśli nie będzie wypijal całego mleka.
Herbatki nie trzeba ale ja wolę mieć bo u mnie przez chwile był problem z laktacja.
Osłonki właśnie z aventu chce tylko nie pamiętam jaki miałam wtedy rozmiar wiec chce je porównać -
Ile to sie czlowiek moze dowiedziec z poradnikow i z naszego forum
Moremi, no wlasnie ciekawe do czego?
Jak bedziesz wiedziala to napisz
Ginger, ja zamowilam bezdotykowy termometr bo chcialam wygody i ogolnie u jednego sprzedawcy by juz za paczke nie bulic
Oslonki tez juz mam, wzielam rozmiar S.
W sumie nie mierzylam,ale jak otworzylam to strasznie wielkie i tak sie juz wydawaly jak na rozmiar S.
I to nie spada z sutka?
Ciekawe bede musiala wyprobowac hihi
A te vitaminy jak do buzki to sa w kropelkach?
Bo pigulka to pewnie by sie zakrztusilo malenstwo.
Chyba bede musiala na wizycie u lekarza dopiero wypytac bo nawet vitaminy bede sie bala sama podac.
Fakt czlowiek zielony..
Jestes juz z nami