Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Czarna planowana dzidzia. Starania od lipca 2014 ,po drodze wykryta niedoczynność tarczycy i hiperinsulinonemia. Natalka jeszcze nic nie wie. Czekamy na wizytę i usg. On od 4 lat nas męczy o rodzeństwo. Nawet na początku marca zrobiła nam awanturę, że niedotrzymalismy obietnicy. Miało być rodzeństwo:-) to ma prezent na urodziny
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj zakupilam ksiazke Bez znieczulenia. Jak powstaje czlowiek. Jest to wywiad z prof romualdem Debskim i jego zona. Bardzo ciekawie sie czyta poruszaja wiele tematow i problemow ciazowych.
Gdyby ktoras z Was chciala to polecam super sie czyta.Izzy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Galaretka wrote:A Jakieś konkretne? Ja się dziś zapisałam na usg p.karkowej na 15 kwietnia
Czy Was też miednice bolą? Bo ja dzisiaj ledwo chodzę. Ból mi siedzi na wysokości prawego biodra ale bardziej z tyłu. Promieniuje do nogi i pachwiny. To jest taki ból jak czasami przy pogodzie coś rwie. I jest co raz gorzej. Ale chyba to normalny ból jak się tam wszystko rozciąga. -
Mała_Czarna już wiem o co chodzi. Wczoraj to naskrobałyście nie mnie ale Paola87. Tylko z tego co czytam to widzę, że jest w takiej samej sytuacji co ja... rozmiar pęcherzyka nieadekwatny do wieku ciąży liczonego z OM. Mam to samo. Może być nawet w przybliżeniu ponad 2 tyg. różnicy. U mnie pęcherzyk 22mm. a ost. @ 02.04 czyli dzisiaj 7t.1d.c a zarodka nie widać. A pęcherzyk odpowiadający 5tyg. tak twierdzi lekarz.Paolka _25
-
nick nieaktualnyIzzy wrote:A kurcze nie wiem. Zadzwoniłam do kliniki że chciałam się umówić na usg prenatalne i tyle.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:43
-
Galaretka wrote:Bo mi jeden lekarz proponował test PAPP-A nie wiem co to jeszcze się nie wczytywałam no i się płaci nie ma na nfz
Z tego co kojarzę test PAPPA robi się jak coś jest nie tak w usg prenatalnym albo jesteś w grupie ryzyka. Na necie dużo o tym jest. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnike wrote:Usg p.karkowej to usg prenatalne )
Buffy wrote:Mi ginka kazała zrobić PAPP-A przed usg prenatalnym i iśc już z wynikami na to usg. Te oba wyniki zrobione zwiększają procent wykrycia ewentualnych nieprawidłowości.
wiesz już gdzie będziesz robić albo kiedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:40
-
nick nieaktualny