SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to taki bol ciagnacy to nic groznego wiec spokojnie dziewczyny :) oj bardzo przyjemne uczucie wiedzac ze piersi sa ciut wieksze niz b :) hehe

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problemy z jedzeniem i schudlam juz 2kg bo mam potworny niesmak w ustach objawy te same jakie mialam w 1 ciazy czyzby byla druga corcia :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pora jedzenia :) ale staram się ograniczać. Pamietacie moj brzuch? Dziś w tej bawilandii byłam w krótkim rękawku wszystkie mamy zauważyły ze ciaza. I obcy ludzie wymownie spoglądali. A ja czułam się nieswojo że takie malutkie dzieciątko a taki bebech :P jak zrzucimy kurtki to nie dam rady ukryć.

Juz zapomniałam ze ciąża ma tyle objawów.. Leze sobie juz od godziny dobrze mi tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:14

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ty masz taki brzuch jak ja w 1 ciazy w 7msc mialam hehe :) ja jestem senna moglabym spac caly dzien i cala noc ale mala mi nie daje a jeszcze 4 dni do pracy mam :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak się przyjrzeć, to można coś zauważyć, ale można sobie też pomyśleć, że po prostu za dużo zjadłam ;)
    dzisiaj stuknął mi już 20 zastrzyk Clexane, niedługo brzucha mi zabraknie :P
    mam nadzieję, że z czasem nie będę się musiała kłuć codziennie :)

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie dam rady was nadrobic bo padam po całym dniu..

pewnie nie jedna z was juz to widziała, ale napewno na miły sen nie zaszkodzi obejrzeć jeszcze raz :))
    http://www.sosrodzice.pl/czym-mysli-dziecko-brzuszku-uroczy-filmik/#article

Spelnilam swoją zachcianke, KFC.. myślałam ze będę umierać po tym, ale o dziwo czuje się dobrze:))
    A ja sie wam nie przedstawiłam:)
    Magda, 24lata, okolice szczecina :)

ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, a masz siniaki? Mi zostają siniaki :/ ile masz tych zAstrzykow? Ja mam dwa razy w tyg, ale w sumie nie wiem do kiedy..

km5supjy0xczfwah.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jednego dużego pod pępkiem ;/ Ogólnie po bokach jest lepiej, tam prawie nie mam śladów :)
    Zastrzyki póki co biorę codziennie, też nie wiem do kiedy
    Mam najmniejszą dawkę, bo niby z badań po poronieniu nic nie wyszło, to tak profilaktycznie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w humorze bardzo dobrym bo od popołudnia weekend :-)

dziewczyny trzymam kciuki oby wszystko się wyjaśniło i było dobrze.

Madzi4aam dzięki za filmik oglądałam go już kiedyś a dziś jak zobaczyłam to od razu poczułam się mama i poprawił mi się humor aaa i oczywiście ledwo powstrzymalam łzy ;-D

Miłego dnia !!!

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobiłam Was :) Wczoraj wcześnie się położyłam bo miałam stresujące popołudnie.. Jeżdżę tym samym samochodem od 6 lat i ani ryski nie ma. A wczoraj jak przydupiłam na parkingu w taki mału betonowy słupek... Tak kur.. cały bok sobie obryłam. Ale to kurna caluteńki od początku do końca. Uryczałam się oczywiście ale ostatecznie nie wygląda to tak źle. Wyklepie się :P

W ramach wieczornego relaksu mąż mi ten bok bolący od tej miednicy oliwką wymasował, późnij brzuszek i naprawdę dawno tak dobrze nie spałam! :) I tylko raz na siurka wstawałam a nie 4.

Fajnje, że napisałyście coś o tych dupkach :P Bo już się trochę martwiłam. Tak podejrzewałam, że to normalne. Tym bardziej, że przeszło jak odpoczełam po południu.

Nala wysłałam Ci zaproszenie. Napisze Ci na priv o tym lekarzu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 06:55

Wysłany: 27 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w kolejce do pobrania krwi i moczu kolejka jak ta lala.
    Najpierw nie mogłam zasnąć później budzilam się co chwile aż jak się obudziłam przed 6 to po spaniu. Ale o dziwo jestem wyspana.

Ma ktoras z was link do jakiegoś długiego filmu o dzidziusiach w brzuszku? Kiedyś leciał taki na discovery

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie obejrzę ;)

Wysłany: 27 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwalam kilka części tego filmu na jakiejś stronie ale trwały po kilka minut więc do duszy takie oglądanie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, myślicie że skórcze w podbrzuszu i przemęczenie to wystarczające powody żeby dostać L4?

już nie wyrabiam w pracy, ciągła presja czasu a ja już nie myślę tak kreatywnie jak przed ciążą

8599dqk3hnnly0qz.png

Wysłany: 27 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym forum przekonuje się ze jedyne wytyczne jeśli chodzi o l4 to dobra wola lekarza :/ nie wiem może oni czekają na jakas propozycje?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie racja. chodzę prywatnie więc jeżeli mi nie da to chyba zmienię bo nie mogę tak funkcjonować - po pracy wracam do domu i idę spać ciesząc się że nie zasnęłam w pracy

8599dqk3hnnly0qz.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wy dajecie rade byc przytomne do tak poznych godzin... ja przed ciaza nie kladlam sie przed 24 a teraz o 20 juz w lozku do 21 juz spie.

Moj mial wczoraj impreze pozegnalna z pracy i mialam z nim isc z nim ale zanim oni zaczeli obiad ja juz wykapana i w drodze do lozka bylam :)

Wczoraj czulam sie calkiem niezle to pewnie oznacza ze dzis bede znowu umierac :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę patrzeć na mięso, nie dobrze mi się robi co chwilę mam burczenie w brzuchu, zjadłabym coś, ale jak zaglądam do lodówki to mi się odechciewa wszystkiego. Miłego dzionka dziewczyny :)

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia dziewczynki:))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celine prywatnie jak chodzisz to mówisz 'poproszę L4' i do widzenia ;) To jest Twoje prawo w ciąży i nie rozumiem lekarzy, którzy tego odmawiają.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ