X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to taki bol ciagnacy to nic groznego wiec spokojnie dziewczyny :) oj bardzo przyjemne uczucie wiedzac ze piersi sa ciut wieksze niz b :) hehe

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problemy z jedzeniem i schudlam juz 2kg bo mam potworny niesmak w ustach objawy te same jakie mialam w 1 ciazy czyzby byla druga corcia :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pora jedzenia :) ale staram się ograniczać. Pamietacie moj brzuch? Dziś w tej bawilandii byłam w krótkim rękawku wszystkie mamy zauważyły ze ciaza. I obcy ludzie wymownie spoglądali. A ja czułam się nieswojo że takie malutkie dzieciątko a taki bebech :P jak zrzucimy kurtki to nie dam rady ukryć.

Juz zapomniałam ze ciąża ma tyle objawów.. Leze sobie juz od godziny dobrze mi tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:14

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ty masz taki brzuch jak ja w 1 ciazy w 7msc mialam hehe :) ja jestem senna moglabym spac caly dzien i cala noc ale mala mi nie daje a jeszcze 4 dni do pracy mam :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak się przyjrzeć, to można coś zauważyć, ale można sobie też pomyśleć, że po prostu za dużo zjadłam ;)
    dzisiaj stuknął mi już 20 zastrzyk Clexane, niedługo brzucha mi zabraknie :P
    mam nadzieję, że z czasem nie będę się musiała kłuć codziennie :)

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie dam rady was nadrobic bo padam po całym dniu..

pewnie nie jedna z was juz to widziała, ale napewno na miły sen nie zaszkodzi obejrzeć jeszcze raz :))
    http://www.sosrodzice.pl/czym-mysli-dziecko-brzuszku-uroczy-filmik/#article

Spelnilam swoją zachcianke, KFC.. myślałam ze będę umierać po tym, ale o dziwo czuje się dobrze:))
    A ja sie wam nie przedstawiłam:)
    Magda, 24lata, okolice szczecina :)

ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, a masz siniaki? Mi zostają siniaki :/ ile masz tych zAstrzykow? Ja mam dwa razy w tyg, ale w sumie nie wiem do kiedy..

km5supjy0xczfwah.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jednego dużego pod pępkiem ;/ Ogólnie po bokach jest lepiej, tam prawie nie mam śladów :)
    Zastrzyki póki co biorę codziennie, też nie wiem do kiedy
    Mam najmniejszą dawkę, bo niby z badań po poronieniu nic nie wyszło, to tak profilaktycznie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w humorze bardzo dobrym bo od popołudnia weekend :-)

dziewczyny trzymam kciuki oby wszystko się wyjaśniło i było dobrze.

Madzi4aam dzięki za filmik oglądałam go już kiedyś a dziś jak zobaczyłam to od razu poczułam się mama i poprawił mi się humor aaa i oczywiście ledwo powstrzymalam łzy ;-D

Miłego dnia !!!

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobiłam Was :) Wczoraj wcześnie się położyłam bo miałam stresujące popołudnie.. Jeżdżę tym samym samochodem od 6 lat i ani ryski nie ma. A wczoraj jak przydupiłam na parkingu w taki mału betonowy słupek... Tak kur.. cały bok sobie obryłam. Ale to kurna caluteńki od początku do końca. Uryczałam się oczywiście ale ostatecznie nie wygląda to tak źle. Wyklepie się :P

W ramach wieczornego relaksu mąż mi ten bok bolący od tej miednicy oliwką wymasował, późnij brzuszek i naprawdę dawno tak dobrze nie spałam! :) I tylko raz na siurka wstawałam a nie 4.

Fajnje, że napisałyście coś o tych dupkach :P Bo już się trochę martwiłam. Tak podejrzewałam, że to normalne. Tym bardziej, że przeszło jak odpoczełam po południu.

Nala wysłałam Ci zaproszenie. Napisze Ci na priv o tym lekarzu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 06:55

Wysłany: 27 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w kolejce do pobrania krwi i moczu kolejka jak ta lala.
    Najpierw nie mogłam zasnąć później budzilam się co chwile aż jak się obudziłam przed 6 to po spaniu. Ale o dziwo jestem wyspana.

Ma ktoras z was link do jakiegoś długiego filmu o dzidziusiach w brzuszku? Kiedyś leciał taki na discovery

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie obejrzę ;)

Wysłany: 27 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwalam kilka części tego filmu na jakiejś stronie ale trwały po kilka minut więc do duszy takie oglądanie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, myślicie że skórcze w podbrzuszu i przemęczenie to wystarczające powody żeby dostać L4?

już nie wyrabiam w pracy, ciągła presja czasu a ja już nie myślę tak kreatywnie jak przed ciążą

8599dqk3hnnly0qz.png

Wysłany: 27 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym forum przekonuje się ze jedyne wytyczne jeśli chodzi o l4 to dobra wola lekarza :/ nie wiem może oni czekają na jakas propozycje?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie racja. chodzę prywatnie więc jeżeli mi nie da to chyba zmienię bo nie mogę tak funkcjonować - po pracy wracam do domu i idę spać ciesząc się że nie zasnęłam w pracy

8599dqk3hnnly0qz.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wy dajecie rade byc przytomne do tak poznych godzin... ja przed ciaza nie kladlam sie przed 24 a teraz o 20 juz w lozku do 21 juz spie.

Moj mial wczoraj impreze pozegnalna z pracy i mialam z nim isc z nim ale zanim oni zaczeli obiad ja juz wykapana i w drodze do lozka bylam :)

Wczoraj czulam sie calkiem niezle to pewnie oznacza ze dzis bede znowu umierac :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę patrzeć na mięso, nie dobrze mi się robi co chwilę mam burczenie w brzuchu, zjadłabym coś, ale jak zaglądam do lodówki to mi się odechciewa wszystkiego. Miłego dzionka dziewczyny :)

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia dziewczynki:))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celine prywatnie jak chodzisz to mówisz 'poproszę L4' i do widzenia ;) To jest Twoje prawo w ciąży i nie rozumiem lekarzy, którzy tego odmawiają.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ