WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya dzis przypomnalam ze cebulka na hemoroidy.

Modliszka wspolczuje.....

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej tez nie lubie, jak ktos ma wpasc na chwile, a tu sily i ochoty brak (i jeszcze mowie, ze nia mam ochoty).
    na Twoim miejscu pewnie bym poszla do sypialni, polozyla sie i niech maz sie madry tlumaczy.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pro po wydatkow..
    Wlasnie moj dostal tel od mojego brata czy chrzestnym nie zostanie i to juz 13-tego wrzesnia.
    Ja nie wiem ten miesiac nas pozre normalnie.
    Ja juz mam chrzesnice,a on dwojke,wiec ladnie.

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dam radę. W końcu znajomi nie są winni tego, że mój trochę czasami nie ogarnia. Ech... Powoli mi przechodzi. Zresztą ta kumpela tez jest w ciąży, wiec może sama wyrwać się z domu chciała, a w razie czego mogę liczyć na jej zrozumienie... Ci faceci :/ no cóż. Dobrze, że przynajmniej są to znajomi, których uwielbiam, bo w innym przypadku nawet bym nosa nie wysunęła z pokoju:P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona możesz pisać o pysznych deserach, juz sie przyzwyczailam do diety;) nawet mezowi czasem robie nalesniki na slodko np z nutella, ktorych sama nie moge ruszyc... :P

MW dla mnie diabetolog podal normy
    na czczo 70=9-
    1h po posilku 90-120 (wiec kurka mniejsze niz u beebs:)

dziś funkcjonuję bez chleba i....caly czas cukier po godzinie ponizej 100 :D zobaczymy jak bedzie z kolacja :)

modliszka - u mnie moj tez nie zawsze konsultuje ze mna wizyty znajomych wkurzajace jest to. ale on tez wie ze jak zaprasza to sam ma sie do tego przygotowac :P wiec o tyle dobrze ze nie musze sie stresowac ze nia mam co na stol postawic ;)

perelka wszystkiego najlepszgo z okazji rocznicy, my też świętujemy naszą drugą w poniedzialek :))))

Rozmarzona lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja od dziś próbuje sposób z cebula na hemoroidy wiec zobaczę czy skuteczny. Gotujesz cebulę na miękko blendujesz i ta papkę rano i wieczorem nakładasz. Ja do tej pory stosowałam proctohemolan i po kilku dniach przechodziło. Oprócz tego robie sobie zimne okłady w bolące miejsce. Ja się aż boje co będzie przy porodzie bo problemy zaczęły się po porodzie z Patrykiem. 2tyg nie mogłam usiąść, chodzić taki ból. Więc podejrzewam ze teraz może być jeszcze gorzej. No i to gówno nawraca:/

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona lacze sie w bolu....
    My za tydz. Mamy chrzciny gdzie moj m jest chestnym...

Wiem ze to radosc ... ale i wydatek.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tez nasiadowki z kory dębu są dobre ale nie wiem czy wskazane w ciąży no i ja nie próbowałam.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki !

Wpadam jak po ogień, zawsze co innego znajdzie się do roboty. Teraz mam chwilę ale chyba zamknę oko bo wymęczyły mnie zakupy z mamą, a wieczorem na urodziny koleżanki idziemy, także muszę jakoś żyć, a nie powiem, ostatnio już "czuję się w ciąży".

Byłam wczoraj na wizycie. Dziewuszki mają 1066g i 925g. Wg usg są o tydzień mniejsze, ale nadal rosną równo.
    Wszystkie obwody w normie :) Dobrze by było jakby każda ważyła po 2 kg do porodu. Skurcze i twardnienia faktycznie widoczne nawet na wizycie, ale szyjka 3,9 także widocznie taka uroda tej ciąży. Strasznie to dokuczliwe, jak się jest ciągle w ruchu, ale ostatnio mnie przycisnęło, że muszę być przygotowana, więc dziś kupiłam staniki w h&m bo wszytskie koleżanki polecały, no i drugą piżamkę z italian fashion, więc teraz mam identyczny zestaw jak któraś z Was ze zdjęć, bo miałam tą w kwiatuszki i teraz dokupiłam szarą w kropeczki. Tą w kwiatuszki molestuje już 2 miesiące, łaże w niej ciągle i nawet kurierom otwieram, tylko patrze, czy cycki nie wyskoczyły, ale jeszcze się nie zdarzyło ;)

Nie wiem czemu mi tak ciężko, wstaję jak kloc, siada mi się źle, jak prowadzę autko to mam ucisk na przeponę i żołądek. Jak przy ludziach mam takie ociężałe ruchy to od razu wydaje mi się, że myślą " jeny, brzuch jeszcze nie taki duży, a zachowuje się jakby zaraz miała urodzić" ale tłumaczę sobie, że nie mam na czole napisane bliźniaki. Nie wiem... może jest mi ciężko bo oprócz 2 kg dzieciaczków są jeszcze 2x płyny owodniowe, 2x łożysko. No i moje dodatkowe 13,5kg bo co tydzień przybieram teraz kilo. Pierścionki już ściągnełam i ryjek też już spuchnięty. Jutro zaczynamy 30tc i wczoraj biorąc zwolnienie na 6tyg powiedziałam, że mam troszkę nadzieje, że po następne już nie zdążę przyjść. Smutna prawda, ale nie wyobrażam sobie co to będzie za miesiąc, a za dwa to już w ogóle... jeszcze ta przeprowadzka się oddala :(

Śledzę bliźniacze forum na innym portalu i tam od 30tc to już dziewczyny nie do życia są i tylko leżą. Koło 32 -34tc lądują w szpitalu i tam już je trzymają do umówionego cc. Ja takiego scenariusza nie chcę bo przecież przeprowadzka... trzeba tu wszystko opróżnić i posprzątać :( Nie dziwię się, że mam zaostrzenie jelit skoro się tym tak przejmuje... a nie przejmować się nie umiem.

3majcie się dzielnie. W weekend świętujemy rocznicę ślubu więc się pewnie nie pojawię. Buziaki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, własnie odebralysmy tort dla koleżanki,chciałam Wam wstawić zdj.ale chyba nie umiem.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/caae460fe93b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd116b9dde0c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 16:27

Buffy, olcia88, Mala_Czarna_89, Micia, agulla03, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe super ten tort :D

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula,Perełka i olcia - wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych połówek z okazji rocznicy! :-)

olcia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak z ciekawości luknęłam na inne forum na belly i laski się ostro kłócą :p mam nadzieję, że my tak nie będziemy się ze sobą żreć z powodu innego zdania :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy może hormony im buzują :D My chyba mamy tendencję do marudzenia czasem hiihiih

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu wszystko mozna wyjasnic na spokojnie,ale zeby tam sie jeszcze klocily i przelewaly hormony :)?
    Kazdy ma prawo do swojego zdania,ale po co sie zaraz klocic hihi.
    Fakt dobrze,ze u nas to sie odbywa na zasadzie wspierania i wyrazania roznych przydatnych opinii ;)

Olcia, masz prawo czuc sie ciezej i gorzej.
    Tak jak piszesz nosisz dwojeczke pod serduszkiem i dodatkowo wszystko inne tez swoje wazy.
    Badz dzielna i nie przejmuj sie opinia innych ;)

olcia88 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, dokladnie radosc jest,ale te wydatki w tym miesiacu to co chwile cos nowego dochodzi bez kitu.

• Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sobie wpiernicze galaretke na oslode,a co!

olcia88, MW26, haen, MadaLena30, Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Wiecie co, tak z ciekawości luknęłam na inne forum na belly i laski się ostro kłócą :p mam nadzieję, że my tak nie będziemy się ze sobą żreć z powodu innego zdania :p
    Buffy, właśnie już kiedyś miałam pisać że na każdym forum zauwazylam,że znajdzie się zawsze taki typ ' rzadzicielki i wszytkowiedzacej' a u nas tego na szczęście nie ma :-) uff...

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:42

haen, MadaLena30, Kitaja lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:

dziś funkcjonuję bez chleba i....caly czas cukier po godzinie ponizej 100 :D zobaczymy jak bedzie z kolacją

He he Anulaa ty cwaniaro :P :P :P :D

MW26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ