X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też wychodzę z założenia, że nie musimy się wszystkie słodko-pierdząco zgadzać ze sobą i możemy mieć odmienne opinie :) Ale dorosłe jesteśmy więc chyba można jednak kulturalnie się rozmawiać :)

Cebulka lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się jeszcze udzielam na wątku '89 i mam posiadających już dzieci i tam też właśnie dziewczyny pisały, że różnie bywa, wręcz nieprzyjemnie na tych wątkach miesięcznych. na '89 to wręcz nowym mamom odradzały udzielanie się na tych terminowych ;)

Kolejne dwie pralki wyprasowane, ale mi się dzisiaj nie chciało :P kolejna się pierze, potem jeszcze ze dwie i będę miała lorenkowe ciuszki gotowe na córkę ;)

Ginger84 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka tylko w tym szpitalu co jestem nie ma patologii ciąży tylko jestem na ginekologii:/ mówiłam ze to ciulowy szpital,i przyjechałam tu z wizją powrotu do domu w ten sam dzien :P

Rozmarzona u mnie w zeszłym miesiącu bylo rozliczenie wody, prądu, ubezpieczenie samochodu i mieszkania takze nic nie daliśmy rady odłożyć na dzidziusia bo nie spodziewałam zr ze aż takie doplaty będą.. No ale co zrobić,

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu,jeszcze wszystko,trzeba kupic w miare szybko bo nie wiadomo kiedy ta Amelka wyskoczy :P

Prenatalne niby w tym,miesiącu ale odpuszczam sobie bo zbadali w szpitalu dokladnie dzidziusia i jest wszystko,ok wiec nie,widzę potrzeby wydawania dodatkowej kasy.. Jeszcze mnie po,wyjściu czeka,wizyta u mojego,gin który kasuje 200 wiec trzeba zacisnąć pasa i,jak najwięcej kupic dla córy a jak najmniej na zbędne wydatki :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala skoro tak ci to sprawnie idzie to kiedy wpadasz do mnie? :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Postanowiłam się ujawnić :) Podczytuje Was już jakiś czas ale póki co nie miałam śmiałości napisać... Widzę, że przyjmujecie wciąż nowe dziewczyny więc może i na mnie nie jest za późno? :) Postanowiłam się też ujawnić bo widzę, że przynajmniej 2 dziewczyny męczą się z cukrzycą ciążową. Ja mam ten temat minimum od maja. Nie wiem od czego to zależy ale normy od diabetologa mam też niższe tj. na czczo do 90 a godzinę po posiłku max 120. Uwierzcie mi taki czas w ciąży sobie odmawiać to nic przyjemnego... Z moich obserwacji wynika, że ratunkiem do póki można jest ruch. Prawie po każdym posiłku (no może oprócz śniadań bo z tym nie mam problemów u mnie) chodzę i spaceruje. Jak pogoda nie sprzyja czy czuje się gorzej chodzę po mieszkaniu od jednego pokoju do drugiego i tak w kółko :) Wiem że brzmi to mega głupio a wygląda jeszcze gorzej ale czego się nie zrobi dla Maluszka! A i jeśli jesteście z Krakowa to polecam chleb IG w Buczku. Żaden mi nie pasował jedynie ten. No i niewolno się głodzić bo pamiętajmy, że głodząc siebie głodzimy Maleństwa. Koniec mojej pierwszej epopei mam nadzieję, że na początek Was nie wystraszyłam i mnie przyjmiecie do swojego grona :D

Anulaa, Mala_Czarna_89, MW26, Beebs, Micia, Cebulka, haen, MadaLena30, Kitaja, olcia88 lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ile dałaś za tort? Z czystej ciekawości pytam

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyśka :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyska:)
    Twoja pierwsza ciaza? Czy masz juz jakies szczescie ?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tyska ja też z Krakowa :) juz wiesz gdzie rodzisz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ale długo oczekiwana :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tyska:)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy podobno z cukrzycą to albo Ujastek albo Kopernika. Nie wiem czy to prawda bo jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z moją lekarką. Z racji tego, że często słyszałam, że z Kopernika odsyłają bo nie mają miejsc, a po drugie mam bliżej jestem bardziej za Ujastkiem. A Ty jak planujesz?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Mala skoro tak ci to sprawnie idzie to kiedy wpadasz do mnie? :)
    hihi dzisiaj mi się już nie chciało ;) dobrze że moje dziecko mnie przekonało bo nic bym nie wyprasowała.

Witaj Tyśka ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Biedroneczka ile dałaś za tort? Z czystej ciekawości pytam
    Robiła nam to babeczka w domu u siebie takze 100 zł wyszło. czyli 50zl za kg liczyla.

Cześć Tyska ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka7101 wrote:
    Buffy podobno z cukrzycą to albo Ujastek albo Kopernika. Nie wiem czy to prawda bo jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z moją lekarką. Z racji tego, że często słyszałam, że z Kopernika odsyłają bo nie mają miejsc, a po drugie mam bliżej jestem bardziej za Ujastkiem. A Ty jak planujesz?

Ja też Ujastek :) Zastanawiałam się nad Narutowicza i Siemiradzkim jeszcze, ale ostatecznie padło na Ujastek. Ja planuję cc co tez było czynnikiem decydującym jesli chodzi o szpital :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to jak za darmo

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    hihi dzisiaj mi się już nie chciało ;) dobrze że moje dziecko mnie przekonało bo nic bym nie wyprasowała.

Ja pranie mam prawie cale zrobione zostala jedynie posciel i reczniki.
    Dzisiaj prasowalam pieluchy a reszta czeka na szwagierke:) cos mowila ze zacznie w przyszlym tyg albo za dwa. Najwazniejsze ze mam wyprane i posegregowane bo w razie czego tfu tfu szwagierka w kazdym momencie moze mi to zrobic takze cisnienia nie mam. Ale mysle ze do konca wrzesnie bede gotowa ze wszystkim.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Laura sie cieszy ze wraca do szkoly?
    Patryk sie juz nie moze doczekac spotkania z kolegami.. szkoda ze tylko dwa dni..

MadaLena30 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musze sie zabrac za pisanie petycji do burmistrza o progi zwalniajace na naszej ulicy bo byl jeden ale robili nowa droge i nie dali nowego a jeszcze jeden dodatkowy by sie przydal. U nas duzy ruch na ulicy ze wzgledu na sklep wod kan obok nas a teraz jak nowa droga to sobie za duzo pozwalaja:/ ale jakos brak mi weny tworczej:/ chyba zostawie to na przyszly tydzien..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ