X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też wychodzę z założenia, że nie musimy się wszystkie słodko-pierdząco zgadzać ze sobą i możemy mieć odmienne opinie :) Ale dorosłe jesteśmy więc chyba można jednak kulturalnie się rozmawiać :)

Cebulka lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się jeszcze udzielam na wątku '89 i mam posiadających już dzieci i tam też właśnie dziewczyny pisały, że różnie bywa, wręcz nieprzyjemnie na tych wątkach miesięcznych. na '89 to wręcz nowym mamom odradzały udzielanie się na tych terminowych ;)

Kolejne dwie pralki wyprasowane, ale mi się dzisiaj nie chciało :P kolejna się pierze, potem jeszcze ze dwie i będę miała lorenkowe ciuszki gotowe na córkę ;)

Ginger84 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka tylko w tym szpitalu co jestem nie ma patologii ciąży tylko jestem na ginekologii:/ mówiłam ze to ciulowy szpital,i przyjechałam tu z wizją powrotu do domu w ten sam dzien :P

Rozmarzona u mnie w zeszłym miesiącu bylo rozliczenie wody, prądu, ubezpieczenie samochodu i mieszkania takze nic nie daliśmy rady odłożyć na dzidziusia bo nie spodziewałam zr ze aż takie doplaty będą.. No ale co zrobić,

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu,jeszcze wszystko,trzeba kupic w miare szybko bo nie wiadomo kiedy ta Amelka wyskoczy :P

Prenatalne niby w tym,miesiącu ale odpuszczam sobie bo zbadali w szpitalu dokladnie dzidziusia i jest wszystko,ok wiec nie,widzę potrzeby wydawania dodatkowej kasy.. Jeszcze mnie po,wyjściu czeka,wizyta u mojego,gin który kasuje 200 wiec trzeba zacisnąć pasa i,jak najwięcej kupic dla córy a jak najmniej na zbędne wydatki :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala skoro tak ci to sprawnie idzie to kiedy wpadasz do mnie? :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Postanowiłam się ujawnić :) Podczytuje Was już jakiś czas ale póki co nie miałam śmiałości napisać... Widzę, że przyjmujecie wciąż nowe dziewczyny więc może i na mnie nie jest za późno? :) Postanowiłam się też ujawnić bo widzę, że przynajmniej 2 dziewczyny męczą się z cukrzycą ciążową. Ja mam ten temat minimum od maja. Nie wiem od czego to zależy ale normy od diabetologa mam też niższe tj. na czczo do 90 a godzinę po posiłku max 120. Uwierzcie mi taki czas w ciąży sobie odmawiać to nic przyjemnego... Z moich obserwacji wynika, że ratunkiem do póki można jest ruch. Prawie po każdym posiłku (no może oprócz śniadań bo z tym nie mam problemów u mnie) chodzę i spaceruje. Jak pogoda nie sprzyja czy czuje się gorzej chodzę po mieszkaniu od jednego pokoju do drugiego i tak w kółko :) Wiem że brzmi to mega głupio a wygląda jeszcze gorzej ale czego się nie zrobi dla Maluszka! A i jeśli jesteście z Krakowa to polecam chleb IG w Buczku. Żaden mi nie pasował jedynie ten. No i niewolno się głodzić bo pamiętajmy, że głodząc siebie głodzimy Maleństwa. Koniec mojej pierwszej epopei mam nadzieję, że na początek Was nie wystraszyłam i mnie przyjmiecie do swojego grona :D

Anulaa, Mala_Czarna_89, MW26, Beebs, Micia, Cebulka, haen, MadaLena30, Kitaja, olcia88 lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ile dałaś za tort? Z czystej ciekawości pytam

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyśka :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyska:)
    Twoja pierwsza ciaza? Czy masz juz jakies szczescie ?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tyska ja też z Krakowa :) juz wiesz gdzie rodzisz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ale długo oczekiwana :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tyska:)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy podobno z cukrzycą to albo Ujastek albo Kopernika. Nie wiem czy to prawda bo jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z moją lekarką. Z racji tego, że często słyszałam, że z Kopernika odsyłają bo nie mają miejsc, a po drugie mam bliżej jestem bardziej za Ujastkiem. A Ty jak planujesz?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Mala skoro tak ci to sprawnie idzie to kiedy wpadasz do mnie? :)
    hihi dzisiaj mi się już nie chciało ;) dobrze że moje dziecko mnie przekonało bo nic bym nie wyprasowała.

Witaj Tyśka ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Biedroneczka ile dałaś za tort? Z czystej ciekawości pytam
    Robiła nam to babeczka w domu u siebie takze 100 zł wyszło. czyli 50zl za kg liczyla.

Cześć Tyska ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka7101 wrote:
    Buffy podobno z cukrzycą to albo Ujastek albo Kopernika. Nie wiem czy to prawda bo jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z moją lekarką. Z racji tego, że często słyszałam, że z Kopernika odsyłają bo nie mają miejsc, a po drugie mam bliżej jestem bardziej za Ujastkiem. A Ty jak planujesz?

Ja też Ujastek :) Zastanawiałam się nad Narutowicza i Siemiradzkim jeszcze, ale ostatecznie padło na Ujastek. Ja planuję cc co tez było czynnikiem decydującym jesli chodzi o szpital :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to jak za darmo

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    hihi dzisiaj mi się już nie chciało ;) dobrze że moje dziecko mnie przekonało bo nic bym nie wyprasowała.

Ja pranie mam prawie cale zrobione zostala jedynie posciel i reczniki.
    Dzisiaj prasowalam pieluchy a reszta czeka na szwagierke:) cos mowila ze zacznie w przyszlym tyg albo za dwa. Najwazniejsze ze mam wyprane i posegregowane bo w razie czego tfu tfu szwagierka w kazdym momencie moze mi to zrobic takze cisnienia nie mam. Ale mysle ze do konca wrzesnie bede gotowa ze wszystkim.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Laura sie cieszy ze wraca do szkoly?
    Patryk sie juz nie moze doczekac spotkania z kolegami.. szkoda ze tylko dwa dni..

MadaLena30 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musze sie zabrac za pisanie petycji do burmistrza o progi zwalniajace na naszej ulicy bo byl jeden ale robili nowa droge i nie dali nowego a jeszcze jeden dodatkowy by sie przydal. U nas duzy ruch na ulicy ze wzgledu na sklep wod kan obok nas a teraz jak nowa droga to sobie za duzo pozwalaja:/ ale jakos brak mi weny tworczej:/ chyba zostawie to na przyszly tydzien..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ