Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka to widzę, że mamy na dziś podobny scenariusz : najpierw ślub a potem obiad u teściów potem impreza pożegnalna u znajomych bo wyjeżdzają na 3 miechy w podróż poślubną. W między czasie muszę jeszcze zajrzeć do psiny u moich rodziców bo pojechali na chrzciny a ja jednak się poddałam bo 280 km to za dużo, bo pozycja siedząca jest dla mnie najgorsza.
Dziewczyny dziękuję za dokładny opis skurczy, macie racje- zaczyna się od trudności z oddychaniem i po chwili jest skorupa !! Najczęściej miałam co 3 minuty i wtedy byłam przerażona, teraz już jest dużo rzadziej. Nie umiem dać sobie dużej taryfy ulgowej, ale widzę, że organizm sam wie kiedy tego potrzebuje i widzę, że częściej leże bo tak mi najwygodniej. Ciężko mi się pogodzić z moją nieporadnością przy schylaniu, siadania, wstawaniu. Już chyba nawet śmiesznie chodzę, ale wszyscy mówią, że o tym się szybko zapomina.
Mężuś z rana kanapeczki z bombą witaminową i herbatkę do łóżeczka przyniósł. Teraz poleciał gruz wywalać w nowym a ja czuję, że mam ochotę zrobić się na bóstwo na ten ślub - kobieta w ciąży musi wyglądać pięknie i zadbanie a nie jak cierpiętnica, że ją coś strasznego spotkało
Izulka, ja kilka razy w badaniu ogólnym miałam dużo leukocytów i bakterii a jak mi zlecali posiew to nagle czysto.
Do jutra mamusie. Spokojnego dnia bez twardnień i innych przygód.Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Panowie się wyrobili
mój na zakupy pojechał właściwie od I trymestru ja chodzę tylko po drobne rzeczy oby tak zostało
W połowie września mam zamiar kupić wszystko co potrzeba, trochę boje się tych kwot, ale cieszę się jak dziecko na Boże Narodzenie
A i pospalam do 10 żaden z 5 budzików mnie nie obudził naprawdę byłam zmeczona -
Moi też wybyli...a ja zbieram siły na kąpiel, mycie włosów i suszenie a że mam długie to trochę się zejdzie. Ostatnio nie zdołałam wysuszyć bo skurczy strasznych dostałam...może dziś się uda...jak czytam co napisałam to aż mnie szarpie...normalnie czuję się jak niepełnosprawna...chwilami z bezsilności płacze bo choćbym chciała to i tak nie mogę nic zrobić...
Dobra koniec wylewania żali...chyba mam dziś gorszy dzień...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Cebulka nie przejmuj sie napisz jak Ci zle i niedobrze bo masz do tego prawo,a zobaczysz,ze zrobi Ci sie lepiej
Ja mialam taki kryzys rano,ale wyzalilam sie, troche ogarnelam i juz jesdt lepiej,wiec warto o tym mowic Kochana.
Mikado, u mnie tez Mezu jak mowi o czyszczeniu pralki to pyta mnie czy w tym tygodniu chce prac czy w przyszlym bo chce to wyczyscic.
Takie to powazne sie wszystko faktycznie robi
Jeszcze za tydzien woziu powinien byc do odebrania szok.
Po 10-tym pewnie lozeczko jeszcze zamowimy tez nie moge w to wszystko uwierzyc.
Wlasnie Cebulka, a jak wstawie pralke pusta z ta soda i kwaskiem to chyba mi z rurami nic nie porobi nie?
Mala, a to Cie maz urzadzil bo gory to fajna sprawa,a jeszcze jak z tesciami sie lubicie
Pewnie chcial sie zatroszczyc o Ciebie,a nie pomyslal,ze moze bys chciala.
Aparatka, napisz na stronce do "Uwagi" oni lubia tam takie aferki i szybko sie za takie rzeczy biora
Ostatnio nawet bylo,ze zlikwidowali babce na wozku taki tarasik do posiedzen z dziadkami,a Uwaga wywalczyla dla niej wstawienie windy by jej bylo sie wygodnie poruszac z partetu na dwor
To juz troche przegiecie bylo jak dla mnie bo babka nie narzekala na parter bez windy tylko,ze jej mama nie ma jak sobie posiedziec na balkonie z innymi dziadkami na plotkach,a nie ze jej ciezko sie ruszyc z domu po schodach.Cebulka lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ginger, czekaj zerkne na swoje z czego wzielam to Ci powiem jakie sa mniej wiecej wielkosciowo, moze to cos pomoze.
Hmm ja za tydzien chrzciny,a pewnie pojde jak na skazanie bo w nic fajnego nie wejde,a specjalnie nie bede kupowala ;/
Ehh czlowiek chcialby sie pokazac jak to Olcia powiedziala w koncu ciaza to nie kara hihi
Bede musiala przetrzepac szafe jeszcze raz.Jestes juz z nami -
Hmm ja wzielam z babyono to pewnie sie beda firmy roznily.
Nie nakladalam na sutka,ale przyrownujac to ten dziubek widac,ze jest ok,ale otoczka nie wiem czy to jest tak istotne bo jest troszke mniejsza niz obwod sutka.
Znowu jakby byl wiekszy rozmiar to wydaje mi sie,ze moglby byc za duzy,ze to juz na dorodne pewnie wgl piersi,a ja takowych nie mam
Ciekawe jak to sie bedzie trzymalo hihih
Bede musiala pozniej na spokojnie sprawdzic.
Edit: ale mysle,ze otoczka tego silikonku nie ma znaczenia bo ona i tak sama w sobie jest duza,a te otworki wyznaczone wokol poprostu maja mniejszy obwod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 14:16
Jestes juz z nami -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6f2e7ce2b7c.jpg
Tak mi wyszło to ładne wyglądanie na ślub, trochę jak w worzeWielka jestem. Witam 31tc
Buffy, Molcia, Cebulka, Paolka_25, Mala_Czarna_89, mikado, Rozmarzona, biedroneczka1910, izulkaa, natali101, MW26, Nymeria, Ginger84, Micia, Ona_89', Aga_502, Galaretka lubią tę wiadomość
-
Olcia slicznie wygladasz,milego dnia:-) tylko nie szalej kobieto za bardzo i tym razem odpusc sobie break danca z dziecmi
olcia88 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Moge wam troszke ponarzekac mamuski...po ciezkiej nocy(brak snu) i jeszcze gorszym poranku mam dosc,calkowity spadek formy,rano sie rozryczalam,czemu? Sama nie wiem,chyba ze zmeczenia ,bezsilnosci i strachu ! Malo sie ostatnio udzielam,ale podczytuje was na bierzaco.Mecza mnie tez bole jak na @(skurcze)?.W srode mamy zaplanowany lot do Pl na ostatnie kontrole i po zakupy ,jednak ten wyjazd stoji pod wielkim zapytaniem
;-(
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Cebulka, glowa do gory tez caly czas Mezowi stekam,ale co tu ukrywac coraz ciezej mamy i organizm staje sie bardziej wyczerpany bo ma ciezej.
Mysle,ze nie jedna teraz miewa takie kryzyse jak tu brzuch,kregoslup,narzady skopane przez nasze Maluszki bola,a juz nie wspomne o szalejacych hormonach.
Jesli tylko bedzie Ci lepiej to pisz o wszystkim Kochana.
Kitajka, biedna jeszcze podroz Cie czeka
Moze to slabszy dzien bo jak widzisz kazda z nas ma tak co ktorys,wiec nie jestes wyobcowana czy jakas gorsza z tego powodu
Musimy sie dziewczyny wspierac w tych trudniejszych chwilach i nie ma co sie bawic w bohaterki same wsrod czterech scian i to z placzem.
Mala, a to ja cos zle przeczytalam jak widzisz tez juz mozg mi sie lansuje w tej ciazy hihi
Silikonki ponoc przydatne jesli Maluszek ma problem z chwyceniem sutka badz jak jest mocniej popekany to ponoc przynosi ulge i tak tego bolu sie nie odczuwa.
Kiedys Ginger pisala o tych oslonkach i tak sie skusilam,ze moze mi sie przydac chocby np przy bolacych skutkach karmienia
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Kitaja co do skurczy nie pomogę a co do smutnego humorku tulę mocno
masz teraz prawo mieć wahania nastroju, ja czasami też czuję się bezsilna i nawet mała sprzeczka z mężem albo po prostu wymiana zdań i też czuję łzy w oczach. A czasami ogarnia mnie wielki bek i wtedy szlochanie straszne i tylko poduszka pomaga i uspokaja. Tak więc nic nie bój, to chyba naturalne.
Paolka _25 -
kitaja widać to prawda ze w drugim trymestrze człowiek odzywa a w trzecim jest po prostu zmęczony. Burza hormonów, nadprogramowe kg, zmieniony środek ciężkości, bóle.. Ale chyba i tak lepiej niż dolegliwości w pierwszym nie?
my tu się przynajmniej rozumiemy
Ha mam dzień lenia. Co prawda posprzatalam wszędzie ale popołudniu po prostu siedzimy sobie w domowym gronie i tak mi dobrze
-
Mała u mnie Patryk miał problem z chwytaniem piersi mam płaskie sutki i jedyna opcja były kapturki. Dowiedzialam się o nich dopiero od którejś z połoznych ale wcześniej zdążyłam wylać morze łez ze nie umiem go nakarmić
wiec teraz już będę przygotowana;)