X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka to widzę, że mamy na dziś podobny scenariusz : najpierw ślub a potem obiad u teściów potem impreza pożegnalna u znajomych bo wyjeżdzają na 3 miechy w podróż poślubną. W między czasie muszę jeszcze zajrzeć do psiny u moich rodziców bo pojechali na chrzciny a ja jednak się poddałam bo 280 km to za dużo, bo pozycja siedząca jest dla mnie najgorsza.

Dziewczyny dziękuję za dokładny opis skurczy, macie racje- zaczyna się od trudności z oddychaniem i po chwili jest skorupa !! Najczęściej miałam co 3 minuty i wtedy byłam przerażona, teraz już jest dużo rzadziej. Nie umiem dać sobie dużej taryfy ulgowej, ale widzę, że organizm sam wie kiedy tego potrzebuje i widzę, że częściej leże bo tak mi najwygodniej. Ciężko mi się pogodzić z moją nieporadnością przy schylaniu, siadania, wstawaniu. Już chyba nawet śmiesznie chodzę, ale wszyscy mówią, że o tym się szybko zapomina.

Mężuś z rana kanapeczki z bombą witaminową i herbatkę do łóżeczka przyniósł. Teraz poleciał gruz wywalać w nowym a ja czuję, że mam ochotę zrobić się na bóstwo na ten ślub - kobieta w ciąży musi wyglądać pięknie i zadbanie a nie jak cierpiętnica, że ją coś strasznego spotkało ;)

Izulka, ja kilka razy w badaniu ogólnym miałam dużo leukocytów i bakterii a jak mi zlecali posiew to nagle czysto.

Do jutra mamusie. Spokojnego dnia bez twardnień i innych przygód.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panowie się wyrobili :) mój na zakupy pojechał właściwie od I trymestru ja chodzę tylko po drobne rzeczy oby tak zostało ;)

W połowie września mam zamiar kupić wszystko co potrzeba, trochę boje się tych kwot, ale cieszę się jak dziecko na Boże Narodzenie ;)

A i pospalam do 10 żaden z 5 budzików mnie nie obudził naprawdę byłam zmeczona

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi też wybyli...a ja zbieram siły na kąpiel, mycie włosów i suszenie a że mam długie to trochę się zejdzie. Ostatnio nie zdołałam wysuszyć bo skurczy strasznych dostałam...może dziś się uda...jak czytam co napisałam to aż mnie szarpie...normalnie czuję się jak niepełnosprawna...chwilami z bezsilności płacze bo choćbym chciała to i tak nie mogę nic zrobić...

Dobra koniec wylewania żali...chyba mam dziś gorszy dzień...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ja się z tobą łącze w tej bezsilności:( ogarnięcie siebie to nie lada wyczyn:( ja na raty to wszystko robie bo inaczej nie da rady:/ ale juz niedługo i wracamy do obiegu;)

Cebulka lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zamawiam resztę rzeczy i myślę nad rozmiarem kapturkow z aventu. Idiotka wyrzuciłam te poprzednie i nie zerknęlam jaki rozmiar miałam wtedy wrr:/ a w sklepie nie było żebym sobie porównała.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka nie przejmuj sie napisz jak Ci zle i niedobrze bo masz do tego prawo,a zobaczysz,ze zrobi Ci sie lepiej :)
    Ja mialam taki kryzys rano,ale wyzalilam sie, troche ogarnelam i juz jesdt lepiej,wiec warto o tym mowic Kochana.

Mikado, u mnie tez Mezu jak mowi o czyszczeniu pralki to pyta mnie czy w tym tygodniu chce prac czy w przyszlym bo chce to wyczyscic.
    Takie to powazne sie wszystko faktycznie robi :)
    Jeszcze za tydzien woziu powinien byc do odebrania szok.
    Po 10-tym pewnie lozeczko jeszcze zamowimy tez nie moge w to wszystko uwierzyc.

Wlasnie Cebulka, a jak wstawie pralke pusta z ta soda i kwaskiem to chyba mi z rurami nic nie porobi nie?

Mala, a to Cie maz urzadzil bo gory to fajna sprawa,a jeszcze jak z tesciami sie lubicie :)
    Pewnie chcial sie zatroszczyc o Ciebie,a nie pomyslal,ze moze bys chciala.

Aparatka, napisz na stronce do "Uwagi" oni lubia tam takie aferki i szybko sie za takie rzeczy biora :)
    Ostatnio nawet bylo,ze zlikwidowali babce na wozku taki tarasik do posiedzen z dziadkami,a Uwaga wywalczyla dla niej wstawienie windy by jej bylo sie wygodnie poruszac z partetu na dwor :)
    To juz troche przegiecie bylo jak dla mnie bo babka nie narzekala na parter bez windy tylko,ze jej mama nie ma jak sobie posiedziec na balkonie z innymi dziadkami na plotkach,a nie ze jej ciezko sie ruszyc z domu po schodach.

Cebulka lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, czekaj zerkne na swoje z czego wzielam to Ci powiem jakie sa mniej wiecej wielkosciowo, moze to cos pomoze.

Hmm ja za tydzien chrzciny,a pewnie pojde jak na skazanie bo w nic fajnego nie wejde,a specjalnie nie bede kupowala ;/
    Ehh czlowiek chcialby sie pokazac jak to Olcia powiedziala w koncu ciaza to nie kara hihi ;)
    Bede musiala przetrzepac szafe jeszcze raz.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja wzielam z babyono to pewnie sie beda firmy roznily.
    Nie nakladalam na sutka,ale przyrownujac to ten dziubek widac,ze jest ok,ale otoczka nie wiem czy to jest tak istotne bo jest troszke mniejsza niz obwod sutka.
    Znowu jakby byl wiekszy rozmiar to wydaje mi sie,ze moglby byc za duzy,ze to juz na dorodne pewnie wgl piersi,a ja takowych nie mam :)
    Ciekawe jak to sie bedzie trzymalo hihih
    Bede musiala pozniej na spokojnie sprawdzic.

Edit: ale mysle,ze otoczka tego silikonku nie ma znaczenia bo ona i tak sama w sobie jest duza,a te otworki wyznaczone wokol poprostu maja mniejszy obwod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 14:16

• aparatka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKADO ja tez cały czas zaznaczam że chce do remontu mieszkanie bo sobie sama moge zrobic a zalezy mi na czasie. ALe nie bo stac mnei wynajmowac przeciez lepiej dać brudasą i alkocholiką ktorzy płacić nei będą

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6f2e7ce2b7c.jpg

Tak mi wyszło to ładne wyglądanie na ślub, trochę jak w worze :D Wielka jestem. Witam 31tc :)

Buffy, Molcia, Cebulka, Paolka_25, Mala_Czarna_89, mikado, Rozmarzona, biedroneczka1910, izulkaa, natali101, MW26, Nymeria, Ginger84, Micia, Ona_89', Aga_502, Galaretka lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia slicznie wygladasz,milego dnia:-) tylko nie szalej kobieto za bardzo i tym razem odpusc sobie break danca z dziecmi ;-)

olcia88 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, Ginger dzięki dziewczyny. Ehhh taki jakiś dołek mnie dopadł...

Rozmarzona u mnie nic z rurami się nie stało. Co najwyżej się trochę wyczyszcza...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bardzo ładnie :) nie hulaj za dużo :)

Paolka _25

Wysłany: 5 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona maz mnie wcześniej pytał czy nie chciałabym jechać ale co ty ja też z tych ledwo żywych którym najlepiej ba kanapie.

Po co wam te kapturki? Do karmienia?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge wam troszke ponarzekac mamuski...po ciezkiej nocy(brak snu) i jeszcze gorszym poranku mam dosc,calkowity spadek formy,rano sie rozryczalam,czemu? Sama nie wiem,chyba ze zmeczenia ,bezsilnosci i strachu ! Malo sie ostatnio udzielam,ale podczytuje was na bierzaco.Mecza mnie tez bole jak na @(skurcze)?.W srode mamy zaplanowany lot do Pl na ostatnie kontrole i po zakupy ,jednak ten wyjazd stoji pod wielkim zapytaniem :-(;-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, glowa do gory tez caly czas Mezowi stekam,ale co tu ukrywac coraz ciezej mamy i organizm staje sie bardziej wyczerpany bo ma ciezej.
    Mysle,ze nie jedna teraz miewa takie kryzyse jak tu brzuch,kregoslup,narzady skopane przez nasze Maluszki bola,a juz nie wspomne o szalejacych hormonach.
    Jesli tylko bedzie Ci lepiej to pisz o wszystkim Kochana.

Kitajka, biedna jeszcze podroz Cie czeka :(
    Moze to slabszy dzien bo jak widzisz kazda z nas ma tak co ktorys,wiec nie jestes wyobcowana czy jakas gorsza z tego powodu :)
    Musimy sie dziewczyny wspierac w tych trudniejszych chwilach i nie ma co sie bawic w bohaterki same wsrod czterech scian i to z placzem.

Mala, a to ja cos zle przeczytalam jak widzisz tez juz mozg mi sie lansuje w tej ciazy hihi :)
    Silikonki ponoc przydatne jesli Maluszek ma problem z chwyceniem sutka badz jak jest mocniej popekany to ponoc przynosi ulge i tak tego bolu sie nie odczuwa.
    Kiedys Ginger pisala o tych oslonkach i tak sie skusilam,ze moze mi sie przydac chocby np przy bolacych skutkach karmienia :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja co do skurczy nie pomogę a co do smutnego humorku tulę mocno :) masz teraz prawo mieć wahania nastroju, ja czasami też czuję się bezsilna i nawet mała sprzeczka z mężem albo po prostu wymiana zdań i też czuję łzy w oczach. A czasami ogarnia mnie wielki bek i wtedy szlochanie straszne i tylko poduszka pomaga i uspokaja. Tak więc nic nie bój, to chyba naturalne. ;)

Paolka _25

Wysłany: 5 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitaja widać to prawda ze w drugim trymestrze człowiek odzywa a w trzecim jest po prostu zmęczony. Burza hormonów, nadprogramowe kg, zmieniony środek ciężkości, bóle.. Ale chyba i tak lepiej niż dolegliwości w pierwszym nie? :)
    my tu się przynajmniej rozumiemy :)

Ha mam dzień lenia. Co prawda posprzatalam wszędzie ale popołudniu po prostu siedzimy sobie w domowym gronie i tak mi dobrze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny ja dziś spędzania czasie sz mężem ;) byla m na grzybach dwie godziny prawie w lesie soacerek mega fajnie było :)) jutro do pracy więc się odezwę trzymajcie się kochane ;**

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała u mnie Patryk miał problem z chwytaniem piersi mam płaskie sutki i jedyna opcja były kapturki. Dowiedzialam się o nich dopiero od którejś z połoznych ale wcześniej zdążyłam wylać morze łez ze nie umiem go nakarmić:( wiec teraz już będę przygotowana;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ