X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 11 lat różnicy, a zabawki jak nowe. Nati nie niszczy rzeczy. Trochę będzie Ala poszkodowana z zabawkami,ale Nati była z tych nie lalkowych i jedyny zestaw jaki mamy to monster hight. Będzie co jej kupować. Lego duplo po siostrze full,City i friends również. Jednak będą wychodzić nowe serie :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych przygotowań do komunii. U nas wystarczyły 3 wizyty na różańcu,raz na,drodze krzyżowej.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nawet nie chodzi czy patrzą czy nowe ale o to ze będzie problem co mu kupować;) u nas wszyscy się przyzwyczaili ze to my im wymyślamy prezenty tzn dziadki dają kasę my kupujemy no a oni potem dają te prezenty. Tak im wygodnie a i Patryk zawsze dostaje to co chce. Zresztą ja głównie na allegro kupuje no a wiadomo dziadkowie są anty internetowi;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem z której klasy pójdą te 6latki do komuni.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, Antek to był mały destruktor i nie będzie przekazania :) teraz dużo bardziej szanuje rzeczy na szczęście. Zazdroszczę wam, że wasze drugie maluchy będą miały coś po starszym rodzeństwie, mi może z tych jego lat da się coś uratować. Tzn. Na pewno Leon po bracie będzie miał mnóstwo lego - w domu są tego 3 ooooogromne pudła :)

Ginger tak pewnie zrobię, ale to już bliżej terminu :)

W klasie Antka jest mieszanka 6 i 7 latków i dlatego mają komunie w 3 a nie 2 klasie

• Micia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale się rozpisałyście :D wow.
    Kitaja nie ma za co, mi naprawdę meliska pomaga, ginekolog mówił, że mogę spokojnie pić 2 dziennie ;). Będziemy czekać na wieści po wizycie 10.09. :).
    Ja dziś byłam na działce u moich Dziadków mam zapas koperku i pietruszki na całą zimę :D (uwielbiam). Dziś robiłam muffinki czekoladowe oczywiście Mój prawie wszystkie wciągnął :P.
    Co do rożków mam 1 i uważam, że wystarczy. Na początek w nim będzie spał Przemcio. Muszę tylko kupić kocyki.

Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala co do prezentu po wyjsciu ze szpitala to ja bym kupila cos symbolicznegoi praktycznego np.pampersy tego nigdy nie za wiele ;-) u nas raczej nie daje sie pieniedzy raczej kupuje sie jakis drobiazg! Z tymi pieniedzmi to chyba glupio by bylo nawet mi by komus zasugerowac,bo jeden i da 100zl bo go stac a ktos inny moze nie ma pieniedzy badz ma inne wydatki i woli kupic spioszki czy skarpeciaki.Mam dwojke chrzesniakow i np.zamiast prezentow i zagracania przyjaciolka mieszkania lub kupowania rzeczy zbednych,milo spedzam z nimi czas np. Ostatnio jak bylam w Pl bylam z chrzesnica w kinie na bajce,a potem poszlismy do maca i kuleczkowa.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rok temu jak bylam po raz drugi chrzestna to fundnelam sesje fotograficzna dla malutkiej takze pamiatka do konca zycia :-) co do kupowania lancuszkow to jestem przeciwna by male dzieci nosily takie rzeczy a juz tym bardziej do przedszkola ;-)

Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeśli zapytają co kupić, mam listę z konkretną marką i wzorem :)
    Ale mam jak Shibuya - swoją wizję i nie bardzo chciałabym dostać coś, czego niekoniecznie użyję. Sama też nigdy nie lubiłam popełnić faux pas i np. z okazji urodzin dawałam pieniądze plus jakiś drobiazg w postaci zabawki by dziecko odczuło fizycznie jakiś prezent :) Do tej pory nikt nie narzekał :p

Np. mi raz na święta ciocia dała zestaw kosmetyków (byłam nastolatką), użyłam raz - moja twarz była wypalona, cała czerwona, okazało się, że mam uczulenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 17:42

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi,ale jajca :)
    Jak juz kiedys Wam pisalam mam nieczynny piekarnik.
    Wzielam,wiec od mamy pradawny prodiz,ale nigdy niezawodzacy i pieknie pieczacy proste ciasta :)
    Dzisiaj jednak po kilku latach nieuzywania jak moj go doszorowal to po podlaczeniu strzelal :O
    No to sie domyslilam,ze Mezu tak go pucowal,ze woda sie ponalewala do srodka.
    Zaczela sie,wiec operacja suszenie wieczka hihi.
    Mezu dzielnie stal i co chwile sprawdzal czy dalej bedzie skwierczalo czy nie (nie bardzo mi sie ten pomysl podobal).
    Po wielu probach suszenia udalo nam sie go doprowadzic do ladu i po poczatkowym smrodzie ani sladu tylko piekny zapach ciasta mmmm :)
    Udalo sie a juz myslalam,ze my mamy jakiegos pecha co do sprzetow na tym mieszkaniu i nici beda z ciasta.
    Teraz tylko niech sie ostudzi i jazda zabawa z kremem :)

haen, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was podziwiam,ze potraficie tak delikatnie komus dac do zrozumienia jak co ma wygladac lub co chcialybyscie dostac hehe.
    Jakos ja tam nie potrafie bo tak glupio i nie chcialabym kogos urazic.
    Co innego jakby zapytali co sie przyda albo jakie to ma byc.
    Z drugiej strony niech rodzina tez ma frajde wybierania czegos dla wnuczki bo w koncu wszystko sie moze przydac,a jak nie to najwyzej tego nie uzyje i nie bedzie komus przykro,a bedzie mial frajde wybierania jak mamusie :)

Kitaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też robi na drutach i Antek ma od niej sweterki, szaliki, czapki :) Bardzo ładne są :) Teraz tez Leonowi robi :)

A z tym, żeby dac wolną rękę, to wiecie jest różnie - Antkowi dziadek daje specyficzne prezenty - raz dostał pniak - postawiłam na balkonie, no bo gdzie indziej - to się w nim robactwo zalęgło i musiałam wywalić; dostał bongosy - nigdy nie użył i nie był zainteresowany. Także mi po prostu szkoda czasem ich pieniędzy więc wolę powiedzieć wprost. Nie z chamstwa czy wywyższania się, a po prostu z prkatycznego punktu widzenia :)

Shibuya, moremi lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciowa stwierdziła ze jak by weszla,do takiego sklepu to by nie wiedziała co,kupic... :Pmam nadzieje ze tak zostanie :P zapewne i tak drobiazg ktos kupi przy wizycie albo kasę da żebyśmy sami kupili :P zdecydowanie ta 2oocja bardziej mi pasuje..ale rozumiem tez ze kupowanie dla wnuczki to frajda :P
    Tesciowa gromadzi znowu jakies antyki typu kon na biegunach.. Zanim Amelia zacznie sie na nim bujać to 10razt sie zabrudzi i bedzie przekladany z kata w kat.chyba ze u siebie zostawi żeby wnyczka miała jak przyjedzie do babci..bo u nas z miejscem kiepsko zwłaszcza na takie graty.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:30

moremi lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi dziadkowie to Kazik i Władek ;p Na początku ciąży mówiłam mężowi, że noszę małego Miłosza (wtedy nawet płci nie znaliśmy, ale takie miałam przeczucie, że chłopiec). Teraz jest Leon i raczej się nie zmieni :)
    Aleksander ładne, ale Stefan też :)

Cebulka, moremi lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:30

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, to w czas sie Twoj Maz opamietal hihi :)
    Nie ma to jak niezdecydowanie facetow i psucie szykow kobiety.
    Jeszcze jak rodzinka sie wtraca z wybieraniem imienia to juz wgl masakra :)
    Nie daj sie Kochana w koncu tez masz prawo decydowac o imieniu dla swojego Dzieciatka ;)

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Ja chyba jestem dość wyluzowana jak natali01 jeśli chodzi o męża. Na brak nadmiaru hormonów nie narzekam, tylko moje zamist we łzach wychodzą na twarzy. Wolałabym we łzach :(((

Mój w pt o 2 wrócił, wczoraj o 2 wrócił. Teraz pojechał na ściankę wspinaczkową. A ja sobie wtedy hyc do łóżka :) Ale w dzień anioł, sprzątał dziś ( choć nie robimy tego zazwyczaj w niedziele) wczoraj śniadanko, dziś śniadanko. Niestety jest bardzo humorzasty i wczoraj stwierdził, że jest zmęczony więc z psem moich rodziców z twardym brzuchem i w deszcz musiałam iść ja.

Odnośnie rożków to ja po 1 dla każdej, ale tylko dlatego, że będzie z tego kocyk czy mata. Na sr mieliśmy filmik jak z długiego kocyka/flaneli zrobić otulacz więc będziemy robić. Bratowa pisała mi że ona by rożków nie kupowała i że dla maluszków dobre są "woombie". Jestem zacofana ale jak zobaczyłam to się przeraziłam. Zostaję przy rożkach i mocnym owijaniu pieluszkami flanelowymi.

Oto woombie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa3e0efa01f1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:58

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawijam z wyrka i idę zobaczyć ten nowy program na tvn "aplauz aplauz" co rodzice występują z dziećmi.

• natali101 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też oglądam ten program

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ