X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka super, daj znać, jak wrażenia :) mi szanowny zus dziś w końcu przelał wszystkie zaległe pieniądze i będę szaleć :D

Paolka ja mam małe piersi ale mleka sporo. Czasem zostawia plamy na stanikach i bluzkach w nocy. Ale z doświadczenia- prawdziwa mlekodajnia zacznie się dobę po porodzie :P

Natali świetne wieści, widać- warto było :)

Molcia To tapetka na ścianie? ;) mam takie same pasy tylko inny kolor. No i ślicznie z buźką :) jak tu się robi nieanonimowo :P

Micia, moodliszka, Ona_89', Molcia, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka od 7 do 10 pospałam na nowo od razu lepiej :D. Przemcio zrobił sobie taki stadion w brzuchu, że aż mnie cały boli i jeszcze żołądek, jestem nie do życia. U nas zaraz będzie lało a pogoda niestety też teraz wpływa na mnie, jak dobrze, że już tak mało zostało do godziny 0.
    Tak się zastanawiam nad terminem porodu, bo mój dzidziuś wg USG jest teraz do przodu z wagą i wymiarami o 2 tyg. ale mimo to lekarz mówi, ze mamy się sugerować terminem porodu z początkowych USG, a niektóre z Was tu piszą, że termin porodu się Wam przesuwa hm.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Przypomnicie mi termometry zdatne do uzycia?
    Galaretka ja kupiłam elektroniczny Geratherm Non Contact i wydaje się być w porządku.

Buffy tez mnie przez dwa dni bolała prawa pachwona, ale przeszło samo.

Co do sutek to mi tez szaleją :p jwdna stoi druga jakas mniejsza, potem dwie takie same. Dziwne to :p

Mi od wczoraj brzuch trwardnieje.
    Nie jestem w stanie umyć za jednym zamachem naczyń. Muszę robić przerwy.
    Dzisiaj w nocy nie mogłam sobie znaleźć pozycji. W końcu jak usnelam to ostatecznie z łóżka podnioslam sie o 10.00 bo babcia przyszla z malinkami.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac.

Ehh co za noc, kolejna z glowy.
    Kolo 2 brzuch mi sie tak spial i bolal jak nigdy i to chyba sa skurcze, o ktorych nie mialam pojecia jak pisalyscie.
    Nie moglam sobie pozycji znalezc i balam sie,ze bede musiala na ip jechac,a sama w domu.
    Wzielam nospe druga bo przed snem tez wzielam i lezalam.
    Po ponad pol godzinie przeszlo i usnelam jak zabita.
    Mam nadzieje,ze to pojedynczy wybryk byl :(

Co do nocek to widze kazda ma kryzys kolo 3 i nie moze spac hehe.

Kitaja, trzymam kciuki bys dala rade doleciec do kraju :)

Molcia, slicznie wygladasz i taka szczuplutka :)

Modliszka, pewnie sie doczekac juz kuriera nie mozeszz ;)

Skarb, ysz ty Kalafiorku co sie chwalisz :)

Ginger, tez jestem zdania,ze z kazdym wozkiem moze sie cos stac i tak naprawde tak jak mowilam tez mi sie pajero podobal :)
    A Synka to Ty masz i tak dzielnego Kochana.
    Jestem pewna,ze dzielnie to zniesie :)

Oby ten dzien minal juz bez zadnych przebojow..

Molcia, skarb15 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Moodliszka super, daj znać, jak wrażenia :) mi szanowny zus dziś w końcu przelał wszystkie zaległe pieniądze i będę szaleć :D

Paolka ja mam małe piersi ale mleka sporo. Czasem zostawia plamy na stanikach i bluzkach w nocy. Ale z doświadczenia- prawdziwa mlekodajnia zacznie się dobę po porodzie :P

Natali świetne wieści, widać- warto było :)

Molcia To tapetka na ścianie? ;) mam takie same pasy tylko inny kolor. No i ślicznie z buźką :) jak tu się robi nieanonimowo :P
    mąż popełnił farbą pasy sam ;) taki zdolniacha :P

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ja tak mialam w 2 trymestrze z pachwina lewa.
    Nagle z nikad jak zabolalo to az nie szlo ulzyc w zadnej pozycji.
    Jednak gin mowil,ze tak ma prawo bolec bo wiezadla musza utrzymac spory ciezar ;)

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 8 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia i ja od 8-10:30 pospałam. Obudziłam się z wyrzutami sumienia. Ale od 3 spać nie mogłam, od 4-6 budziłam mojego (po czym poninformowałam go ze ma sobie zmienic osobe budzaca bo ja sie juz poddaje), o 7 Laure wyprawialam do szkoly. pol nocy w d..

Molcia to faktycznie zdolny, bo wygladaja jak nadrukowane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:37

Molcia, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej wstalam i ja. Dziewczynki mam chore wiec jestem uziemion do 15 poki moj nei wroci do domku z pracy. Potem jedziemy na wywiadowke i na poczte to moja mama przyjedzie do dzieci. Pół nocy nie spałam bo pilnowalam goraczki. A rano wszystkie 3 padłysmy.

Ja mam to z kokardka łózeczko od znajomych za 100 z materacem wziete uzywali pol roku a wyglada jak nowe. I powiem szczerze ze jest solidne moj juz je obejzal z kazdej strony a ze budowlaniec to sie zna:)

Nati ciesze sie ze sie znalazly kolczyki. Nie lubie czegos takiego ale jak rok temu rozmawialismy na zebraniu w przedszkolu to mowila ze takie rzeczy sie moga zdarzyc ze dziecko wezmie jakas mala zabaweke do kiszeni czy gumne kolezanki itd ze to całkiem normalne bo dzieci zazdroszca i nie rozumieja do konca jeszcze ze nie wolno tak robic. No ale te maluszki miały rok temu 4 latka.

Moja Oliwka za to sie wiecznie zamienia spinkami i gumkami do włosów :P:P:P

Ginger kciukasy zacisniete i napewno zabieg szybko i bez problemowo przejdzie Patryk:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona z tą szczuplutką to bym nie przesadzała - straszny cellulit mnie dopadł, z dnia na dzień wydaje mi się że większy, nie wiem czy to nie efekt tych sterydów :/ no i tydzień temu było już +9 kg :P

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dzięki :) i uf sutki wariaty :D

Ja dodatkowo zamieniłam zgage na odbijanie :D jak tylko coś zjem to mi się odbija czasem głośno :P

Co do przewijaka na razie mamy taki zwykły na łóżeczko a ,że komoda która nam się podoba ma miejsce na przewijak to chyba tam będzie leżał tylko jeszcze nie wiem czy to się normalnie zmieści :D Moja sąsiadka ma na łóżeczku położony a i tak synka od urodzenia na ich łóżku przewija i obstawiam ,ze też mnie będzie ciągnąć do takiej wersji bo przecież na łóżku tyle rzeczy w koło można położyć :D nawet łatwiej iść po coś bo troche by zeszło zanim maleństwo sturlałoby się z łóżka ( broń Boże nie mam zamiaru sprawdzać ile to zajmie mojemu synkowi )

A i ja też mam bolącą pachwinę - u mnie prawa :) czasem jak posiedze dłużej to w ogóle prawe biodro i wszystko prawe mi zdrętwieje i ciągne nogę za sobą.

Micia nasz termin porodu twardo się trzyma znaczy zmienił się z 2 na 1 listopad i już od dłuższego czasu zawsze na usg mamy z pomiarów 1.11 i zawsze też nogi syna mamy ok. tydzień dłuższe już w 16 tyg Pan mówił,że ma długie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:43

Ona_89' lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sterydow nie biore a cellulit rozprzestrzenia sie w zastraszajacym tempie. wyplenimy za 2-3 miesiace ;)

Izulka u mnie stanelo na lozeczku wenge (bo takie meble mam w sypialni). ciezko myslalam czy nie skusic sie na biale. ale jednak bedziemy miec inaczej niz wiekszosc ;)
    ps. w sumie nie pomyslalam ze gdyby dzieciatko wyprowadzilo sie z sypialni zanim wyrosnie z lozeczka to nie bedzie ono pasowalo do pokoju dzieciecego.. najwyzej przemalujemy :D

Galaretka ja mialam przy Laurce przewijak na biurku, wystawal troche ale lezal stabilnie, bo dziecka nie kladlam na krawedzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:42

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała coś dużo dziewczyn ma kryzys o 3 w nocy, mi się właśnie ostatnio najlepiej śpi rano :).
    Ja mam na plusie 10 kg i od tygodnia swędzi brzuch, muszę częściej się smarować ;).

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam :) Moja zółta , niebieska sąsiadki dlatego w folii...Aparatka mam wyrzuty sumienie bo to od konkurencji ;/

Mają jedna strone szeleszczącą i dzwoneczek w środku i to minki jaki milutkie <3

Przepraszam za beznadziejność zdjęć

2yyzdb6.jpg

a1nuo4.jpg

izulkaa, Mala_Czarna_89, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no ja mam,zamiar ja przenieść do innego pokoju w miare szybko :P ale poczatki wole żeby byla blisko nas :)

Ja sterydy brałam ,cellulit mam i rozstępy tezz ssie jakies robią :P wazy. Sie nie wazylam juz ze 2 tyg :P jutro sie będę wazyc,u mojego,gin;)z reszta przestalam sir tym przejmować mówiąc szczerze ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka no przestań:)

Minky jest super uwielbiam ten materiał mimo iż szyje sie go no coż okropnie bo się sciaga.

Wogole cycate mamusie gdzie kupujecie staniki do karmienia bo na mnei juz rozmiarowki w h&m zabrakło:P:P:P A chce taki lekko usztywniony nie sam materiał.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:14

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja,na,allegro,:P sprawdzę jaki,to,sklep

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka grubość materaca macie do,lozeczka?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:14

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • aparatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przewijak na łóżeczko i dosc wygodny bo wysokosc dostosowana jest odpowiednio do mojego wzrostu. Najpierw chcialam taki osobny ale stwierdzilam ze szkod ami miejsca w pokoju troche.

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ