Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulaa wrote:dziewczyny a czy ktoras z was jeszcze nie zabrala sie za pranie i prasowanie? bo widzialam jakis czas temu ze ogarnialyscie ten temat, a mi sie caly czas wydaje że "jeszcze mam czas na to"
)) czy tylko ja to tak odwlekam?
my te problemowe, to wolałyśmy być gotowe w razie w.
Choć ja to tak czy siak planowałam prasowanie ogagrnąć we wrześniu, tak by w październiku mieć wszystko gotowe.
Anet dobre pytanie kto pierwszyna razie chyba Izzy z cesarką.
Przyszły smooooczkimalutkie są
-
Dokładnie Mikado
nie wiem czemu, ale głupie smoczki zrobiły na mnie wrażenie. Nie pieluszki, kosmetyki a właśnie te smoki.. tak jakby na nowo uświadamiały mi że ta dzidzia faktycznie z nami będzie, kiedy ja w to w końcu uwierzę?
Pewnie po pierwszej nieprzespanej nocy -
Ona_89' wrote:Molcia ja kupiłam w Rossmanie pampersy za 11.99zl ale nie 33szt tylko 22szt. U Aparatki ponoc w tej samej cenie byly 33szt.
U mnie to samo, tzn. na opisie sklepowym 33 szt., a na opakowaniu 22szt, ale mimo wszystko jest to dobra cena, więc wzięłam i do tego jeszcze jedynki zielonych pamperków (mam jeszcze z innych firm w domu) i pieluszki jednorazowe na pierwsze tygodnie mam
Pytanko:
Kocyki (np.te od aparatki), rożki, kołdry, poduszki też pierzecie?? Czy tylko ubranka i poszewki? -
izulkaa wrote:Madzia jak twoje przeziębienie?
Izulka dziekuje ze pytasz
Dzis juz lepiej dlatego zrezygnowalam z wizyty u lekarza bo stwierdzialam ze i tak za wiele mi nie da. Moj M mowi ze Hania bedzie jadla czosnek zabkami przez to ile ja go zjadlam
Nawet wyszlam z psem na spacer, jaka piekna pogoda!
izulkaa lubi tę wiadomość
-
teraz tez na ktg wyszly jakies skurcze a ja nie czuje ich. Ja chyab sie przyzwyczailam do tych skurczy mocnych co mialam z Lenka i nie czuje takich małych.
Nymeria ja kołdry i poduszki nie pralam tylko ja akurat przeprasuje na to ida wyprane poszewki.
Kocyków nei piore tych co szyje bo materaily sa prane przed szyciem a potem jeszcze sa wylecialam mi nazwa z glowy. Wkładam do takiego urzadzenia i para traktuje co zabija wszekie zarazki nim wysle -
Dziewczyny a czy kupowalyscie zestawy startowe butelek? Czy raczej po 1 butelce mniejszej i wiekszej?
http://m.ceneo.pl/32486628
W zalinkowanym zestawie sa az 4 butelki i skoro zakladam kp to chyba 1-2 wystarczy na sam poczatek, a gdyby kp nie wypalilo lub butelka nie podpasowala to wtedy dokupic?
Jak radzicie? -
Nymeria wrote:
Pytanko:
Kocyki (np.te od aparatki), rożki, kołdry, poduszki też pierzecie?? Czy tylko ubranka i poszewki?
Jasnekto wie, kto tego w sklepie dotykał.
Co do wózków- i u mnie się udałomiał być ściągnięty koniec września/początek października, a dostałam telefon, że już go mają i dziś lub jutro wyślą do mnie
Nawet mąż powiedział że wyszoruje dziś pokój w którym wózek ma stać hahaha
haen, Paolka_25, perelka89, Ona_89', agulla03 lubią tę wiadomość
-
Anulaa wrote:dziewczyny a czy ktoras z was jeszcze nie zabrala sie za pranie i prasowanie? bo widzialam jakis czas temu ze ogarnialyscie ten temat, a mi sie caly czas wydaje że "jeszcze mam czas na to"
)) czy tylko ja to tak odwlekam?
Anulka pranie i prasowanie przedemna, mam taki plan zrobic to juz na nowym mieszkaniu w nowej pralce. Wiec mysle ze gdzies w drugiej polowie pazdziernika najwczesniej... mam nadzieje ze zdaze bo tak kraczecie ze pierwsza moze sie rozpakowac ta co nie miala wiekszych problemow i od razu mysle o sobie
haen, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Haen ja kupiłam zestaw startowy aventu 4 butelki, bo cena była niezła, do tego szczoteczka i smoczek. Na allegro są zdecydowanie lepsze ceny niż to co wkleiłaś z ceneo. A KP mi wypali choćbym miała świat do góry nogami wywrócić
ale może na później się przydadzą
a butelki były kolejną rzeczą, którą lubi mój mąż, więc kazał zamawiać
Mhm czyli jak zwykle zdania podzielone z praniem, zobaczę jak mi pójdzie na razie z praniem i prasowaniem poszewek, bo dostałam aż 7 kompletówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:44
Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Moja kuzynka 2 tygodnie przed planowaną datą porodu dopiero jechała po ubranka, a urodziła po terminie i ze wszystkim zdążyła
Tylko dziewczyny, nie wiem jak wy, ale mi coraz ciężej robi się różne rzeczy, w których przeszkadza brzuch (np zmywanie czy prasowanie). Jakoś daleko mam do deski, jakby ręce za krótkie
Haen miałam taki zestaw przy Laurce, teraz kupiłam jedną dużą i jedną małą. Mam też tylko 2 rożki, 2 ręczniki, 2 prześcieradła na przewijak. Staram się podchodzić minimalistycznie, a jak będzie potrzeba, to dokupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:44
Micia, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Haen uwazam ze jesli bedziesz chciala KP to taki zestaw jest za duzy.
Tak naprawde to potrzebujemy chyba tylko malych butelek na poczatek, prawda czy sie myle?
Ja mam jedna z chicco ktora wygralam i naprawde jest bardzo fajna i zastanawiam sie czy ewentualnie dokupic jedna z tej samej firmy czy z tomme tippe?
Myslicie ze 2 rozne butelki/firmy to dobry pomysl?