X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jestes bardzo dojrzala mamusia, dobrze ze podchodzisz mimo wszystko do calej sytuacji bez nerwow (bo one nic nie pomoga) i masz racje lekarze wiedza co robia!
    Najwazniejsze ze Gabrysia dostala sterydy, a teraz juz duza z niej dziewczynka!

3 mam za was kciuki dziewczyny!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez durna...bo tez przelaczylam...eh

Aga Twoj spokoj udziela sie Twojej coreczce:) kibicujemy Wam obu bardzo mocno;) dawaj znac w miare mozliwosci, mialam sie pytac co z plucami, ale napisalas, ze juz kilka tygodni temu dostalas sterydy, tazke musi byc dobrze;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze ze chociaż lekarze ogarnięci,i jest tam,twój lekarz przede wszystkim..tez inna psychika jak masz juz wszystko przygotowane na przyjście malej..

za to,ja głupia matka,.. Zaczelam myc talerze jak mój bral prysznic (żeby nie widział) bo tesciowa zaraz ma byc..i ledwo dalam rade 2talerze umyć po obiedzie i od razu skurcz za skurczem.. Brzuch jak skala..ciagnie w dol..w szyjce boli..o ja głupia..pierdziele juz leze i nic nie,robię bi chce,jeszcze dotrzymać kilka tygodni..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jakie smoczki kupowalyscie?

Dynamiczny/uspokajacy? I jakiej firmy bralyscie?

No i nie wiem na jaka butle sie zdecydowac ...:/

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się, czas odpocząć - pojechałam sobie do pepco, kupiłam kilka pieluch tetrowych, niedrapki bo miałam tylko 1 parę no i bodziaka z krótkim bo mam same z długim, zrobiłam zakupy spożywcze, tartę na obiad, która się właśnie piecze i.. padam :/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z lovi ale dostałam go na SR wiec nie wiem jakiego rodzaju on jest. Butelkę mam jedną z agentury też ze SR i jedną z tomme tippe i laktator też z tt jak będzie potrzeba więcej butelek to Filipiny narazie nastawiamy się na kp.

Iza czyś Ty zglupiala?? Masz leżeć i koniec kropka od dwóch talerzy zlew brudem nie zarosnie!! Chociaż ja też bym pewnie nie wytrzymała :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mikado przyganial kociol garnkowi :D
    A wiec i ja sie przyznam,ze od dwoch dni ciagle myje gary bo jakos mi szkoda Meza i jak przyjdzie z pracy pewnie bedzie pyskowal hihi.
    No coz kolezanka zaraz wpada i jakby to wygladalo ;)
    Nosz gdzie ona jest kawy mi sie chce i ptasie mleczko zaraz wyjem cale :O

mikado lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Aga, jestes dla mnie guru wiesz?
    Musze sie od Ciebie nauczyc takiego opanowania.
    Czapki z glow dla tej Pani w czerwonym kapeluszu ;)!

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka, tak jak mowisz co jakby to sie wydarzylo w lej chwili :)?
    Albo np bylaby tylko jedna karta do tego konta :O?
    W tamtym roku jak bylismy na urlopie w podrozy poslubnej to mialam taka akcje,ze zjadlo mi cala kase z konta :O
    Myslalam,ze zawalu dostane i co tu robic?
    Ani tam naszego banku nie bylo i wgl kasy sie nie dalo wybrac bo jej nie bylo.
    Myslalam,ze nas okradli,ale zazdwonilismy na linie i mowili,ze maja problemy i do jutra kasa wroci.
    Na szczescie wrocila,ale zebyscie nasze miny widzieli przy bankomacie..
    A co jakbysmy w restauracji byli akurat i nie mieli jak zaplacic?
    Podejrzewam,ze ktos zrobil wlam na bank :D!

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado a te ręczniki z rossmana to są tez takie typowe dla niemowlakow?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaszywałam 2h dziury i dziurki w naszych ciuchach. Piesio przez pierwsze tygodnie nas nie oszczedzał ;)
    A teraz się położyłam, bo Malutka coś bez ruchu siedziała, no ale na szczęście czuję ją już :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby baby !! Najpierw wszystkie sieją panikę, że za wczesnie urodzą, kuje, boli itd. a teraz powoli zazdroszczą, że któraś już się rozpakowuje :) A u mnie odwrotnie ( wiedziałam, że tak będzie bo ja zawsze wszytko na odwrót) im bliżej, tym bardziej chce żeby były w brzuszku, mimo, że mnie tak katują jakimś karate i ledwo oddycham. Przejażdżki samochodem coraz trudniejsze, bo taka ściśnięta siedze i trudno się oddycha.

W gemini miłe zaskoczenie, na odbiorach osobistych tabliczka, że inwalidzi i kobiety w ciąży mają pierszeństwo, ale nikogo nie było. Pan zaproponował, że otworzy paczkę żebym sprawdziła czy wszystko jest.

W normalnej aptece oczywiście kolejka na conajmniej pół godziny, ale jak tylko weszłam to starszy Pan do mnie- po co Pani czeka, Pani chyba bez kolejki. Ja walnęłam buraka największego w swoim życiu chyba ! I eeee nieee, ja postoje, ja zawsze czekam, na to Pan się zdenerwował i powiedział: no to może wystarczy już tego czekania? Młoda Pani wychodząc się zatrzymała i dołączyła do przekonywania mnie że powinnam bez kolejki i po chwili powiedziała " ja już muszę iść, ale proszę Państwa o przypilnowanie, aby ta Pani poszła bez kolejki"

Jezu jaka ja musiałam być czerwona. Myślałam tylko o tym ile osób się źle czuje, ile jest w ciązy a jeszcze nie widać a ja się mam wpychać... Przez cały czas przy okienku ocierałam rękę o rękę i strasznie się stresowałam, że tak długo zajmuje czas a inni czekają.

JESTEM NIENORMALNA I NIE DZIWIĘ SIĘ, ŻE MAM NERWICĘ :((((

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia takie mamy prawo ale mi też głupio jak ktoś prosi bez kolejki...
    Anula to są zwykle ręczniki ja się w kapturki nie bawię :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zalamana ! Wlasnie wrocilismy od poloznej! Mam ponownie zglosic sie do niej w pon, a jakbym czula mniej ruchy malego mam dzwonic odrazu do szpitala! Zaczela mierzyc brzuch i powiedziala,ze nie rosnie najprawdopodobniej wina lozyska mam u niej wizyte w pon o 10tej jak nic sie nie zmieni to wysle mnie do szpitala ,jezeli nie bedzie dziecko roslo to beda musieli zakonczyc ciaze,wg ich ciaza 31tyd 6d tak mi tu licza ;-( jestem zalamana myslalam ze taki moj urok ze mam maly brzuch .... Tydzien temu lekarz nic nie mowil wszystko bylo ok ku***a

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhhh ja na SR nic nie dostalam ale jeszcze zajecia sie nie skonczyly wiec moze cos skapnie ...

Ide po zak. Bo obiad trzeba zrobic, na szczescie moj juz wraca bo kolejnej nocy bym nie przespala.
    Dzis snila mi sie Shibuya ze sie spotkalysmy w szpitalu i w tym samym momecie si obudzilam bo wlaczyla sie drukarka SAMA !! A do tego moj pies zaczal strzelas uszami... wystraszylam sie i o 2 w nocy dzownilam do mojego... rano odkrylam ze swiatlo w nocy zabierali i stad pewnie uruchomienie sie drukarki...

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja jejku, to straszne :( Oby wszystko było jednak dobrze, trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie.
    A nawet jeśli nie, to 31 tydzień to dużo, dziecko ma ogromne szanse. Pamiętaj o tym

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ale jak bylas w Pl to mialas wizyte i usg u lekarza?
    Nic ci strasznego nie powiedzial, to skad teraz te informacje?

Nie denerwuj sie bo to nic nie pomoze.
    Beebs miala podobnie ze pl lekarz mowil ze jest ok a w gb ja nastraszyli!

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja poczekaj, ty byłaś u lekarza dopiero, czy ta położna na pewno kompetentna jest? miałaś usg?
    Kochana, wiem, że teraz ci ciężko, ale przejdziemy przez to i będzie dobrze, zobaczysz :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Dziewczyny jestem zalamana ! Wlasnie wrocilismy od poloznej! Mam ponownie zglosic sie do niej w pon, a jakbym czula mniej ruchy malego mam dzwonic odrazu do szpitala! Zaczela mierzyc brzuch i powiedziala,ze nie rosnie najprawdopodobniej wina lozyska mam u niej wizyte w pon o 10tej jak nic sie nie zmieni to wysle mnie do szpitala ,jezeli nie bedzie dziecko roslo to beda musieli zakonczyc ciaze,wg ich ciaza 31tyd 6d tak mi tu licza ;-( jestem zalamana myslalam ze taki moj urok ze mam maly brzuch .... Tydzien temu lekarz nic nie mowil wszystko bylo ok ku***a

Kitaja a nie moga Ci zrobic usg?
    Dla mnie pomiar dziecka na podstawie brzucha jest dziwny (chyba w UK tez tak mierza)...
    Dzisiaj bylam na badaniach krwi i chcialam sie cos babeczki dopytac, a ona do mnie "a jesli planuje Pani ciaze, to zrobic to i to"...ja jej na to, ze za 2 msc rodze, a to w szoku.
    W poniedzialek jak placilam za usg 3 tr., babka sie pyta, ktory tydzien, mowie, ze 30 (ja sie posluguje skonczonymi) i ze w ogole nie widac...
    Nie powiem tez zaczyna mnie to stresowac, ale mysle sobie, ze taka moja natura i mysle, ze Twoja tez!

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja będzie dobrze. Nie martw się, bo szkodzisz maluszkowi. Bądź dobrej myśli. Dzieciątko z każdym dniem ma większe szanse <3

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ