X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja Kochanie nie bierz na powaznie slow tej poloznej.
    Bylas w Polsce i mialas dokladne badania robione,wiec ona sobie moze po obserwacji brzucha cos stwierdzac..
    To tak jakby lekarz powiedzial bez zrobienia dziecku usg na prenatalnych,ze wszystko jest ok.
    Tez mam niewielki brzuch i kazdy mi to mowi,ze maly ale o niczym zlym to nie swiadczy.
    Kazda kobieta ma inna budowe i innaczej przybiera na wadze.
    Nie przejmuj sie, nie stresuj i duzo odpoczywaj.
    Lekarz z Polski Cie uspokoil,ze bedzie dobrze i tego sie trzymaj Kochana.

Madzia, nie popuscilabym i skarge napisala na Twoim miejscu (sama tak zrobilam w 19 tyg ciazy jak mnie lekarz konowal zle potraktowal).
    Nie mozna sie dac takim debilom bo tylko szkodzom nam i naszym maluszkom takimi odzywkami.

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat się kręci na jedynce. O wczesniakach mówią ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor mówi że jeżeli dziecko się urodzi przed 37 tyg życia to wcześniaki. Dziecko nawet jak się urodzi w 26 tyg ma szansę normalne na przeżycie ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dziewczyny trzymajcie się cieplutko i mocno, jesteście super dzielne, ja jakoś mam wrażenie, że kazda z nas dotrwa do terminu, dzieciątka jakieś psikusy robią, mają żarty ;) a tak na poważnie to przede wszystkim starjcie się nie denerwować, na pewno rzeczy nie mamy wpływu, a myślę, że medycyna dziś jest tak rozwinięta, że wszystko będzie ok, czy w dwupaku czy już w pojedynkę
    Mocno zaciskam za was kciukasy

haen lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy rade jakos :) teraz,juz mamy Male dzidziusie w brzuszku a nie plody.. Taki okres mamy ze lepiej byloby przeczekać niż urodzić.alle jak się urodzą,to przeżyją :)

Tesciowa pojechala, przezylam :P ciuszków troche wyprasowala:)dala,o dziwo pieniążek . Jak stwierdziła wolu kasę,dac niż kupować . Mi pasuje takie rozwiązanie :)

haen, Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Kitaja trzymaj sie dzielnie i nie dajmy sie zwariować tym zagranicznym lamusom. W GB tez mierzą brzuch centymetrem :/ ja po mailu swojego doktora jestem spokojna, ufam mu bezgranicznie! Mnie tez nastraszyli, ze jak mała sie nie rusza pol dnia to od razu szpital :/ tylko moja tak ma, ze raz jest bardzo aktywna a raz bardzo leniwa i chyba bym co drugi dzien musiała do szpitala jechać bo sie słabiej rusza. Wiem i czuje ze jest OK a oni niech sie ode mnie odwalą. Nastepnym razem tez zamierzam złożyć skargę jak beda mnie tak straszyć.

Ja padam dzis na gębę a pojechałam tylko do księgowej :/ to zaczyna byc absurdalne...jeszcze chwila a ściąganie majtek w toalecie bedzie dla mnie mega wyczynem i niebotycznym wysiłkiem :/ mąż już w Polsce a ja słomiana wdowa...zimno, pusto, głucho...buuuuu tęsknie a gdzie tu jeszcze 10 dni :( ide cos wrzucić na ruszt i potem albo film albo lulu.

Dziewczyny trzymajcie sie ciepło, musimy dotrwać jeszcze te pare tygodni dla dobra dzieci. Spokojnego weekendu.

Aga bedzie dobrze a twoj spokoj budzi ogromny podziw! Szacun!

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szkoda, że Was tak straszą i szkoda, że co chwile którejś coś dolega:/
    Ja jak na razie trzymam się dzielnie :)
    Jestem właśnie po wizycie, nie ma żadnych skurczy, żadnego rozwarcia, brzuszek rośnie, na wadze przybrałam 9 kg, wyniki badań poprawiły się ;)
    Mój Maluszek też rośnie ale wydaje mi się że coś faktycznie Maluszek z tego mojego Adasia waży 1500 gram, no ale lekarz powiedział, że książkowo i ja i Adaś :) nic tylko się cieszyć i tego samego Wam życzę :)
    Dziewczynki dużo zdrówka i wytrwałości!!!

Wymyłam dzisiaj mebelki dla Maluszka a jutro zaczynamy kompletować wyprawkę :) już nie mogę się doczekać :)

Mala_Czarna_89, perelka89, MW26, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lekarz powiedział, że jeśli za 3 tyg. Pojawią się skurcze to nie będziemy ich powstrzymywać tylko będziemy działać;) pytał się dzisiaj czy myślę o porodzie i jak to sobie wyobrażam a ja że sobie nie wyobrażam :p ale mówi, że nie ma się co martwić na zapas :) tym bardziej przy pierwszym porodzie :)

Mój mąż też zaskakuje :) bardzo dużo sprząta, pomaga :) tylko co bym nie przechwaliła :/ :) powiedział, że powinnam więcej odpoczywać, chyba w końcu do niego dotarło, że jestem w ciąży;)

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to juz chyba ten czas ze bedzie sie robilo goraco. i tak dobrze ze z naszym szczesciem jeszcze zadna nie urodzila. najwazniejsze ze nasze maluchy sa juz duze i na pewno dalyby rade :)

izulkaa, Kitaja, MW26 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, wielu lekarzy cierpi na znieczulicę... i zawsze taki lekarz trafi się przejmującej osobie. Skoro przyjeli na oddział to po co w ogóle się odzywa ?

Dzieciaczki teraz już przeżyją, ale ja mam nową schizę, że właśnie coś się wyrobi na tym etapie. Niedotlenienie przez nadciśnienie, jakieś złe przepływy, nawet jak budzę się rano to się schizuję, że spałam za bardzo "na brzuchu" i czy ja ich nie zgniotłam ;/ na szczęscie budzą się od razu po mnie więc to mnie uspokaja. W ciśnieniomierzu już wyczerpałam 2 pare baterii i zawsze jak jest wysokie to mówię: dobra, jak jeszcze raz takie wyjdzie za godzinę to jadę. I zawsze spada. Wzbraniam się żeby nie jechać, właśnie przez takich lekarzy...

Oglądanie tego dokumentu mi nie pomaga, wyję przy każdym odcinku. Mąż zawsze chce żebym na niego poczekała i oglądamy online. Ale mimo, że płaczę, to uważam, że dobrze, że oglądamy. A. napatrzy się na innych tatusiów, jak oni jeżdżą, dbają itd i w ogóle zaczyna do niego docierać, że to dzieje się naprawdę. A ja przyjamniej mądrzeje i wolę się nacierpieć i żeby mnie kopały po tej trzustce i żeby stawy były tak popuchnięte że nie będę mogła chodzić niż odwiedzać dziewczynki w inkubatorkach :(

Kicia przyniosła mi w zębach kociaki na łóżko i tak sobie leżymy. A ona cfaniara chyba poluje na muchy i tylko przychodzi na kontrole co jakiś czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:56

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mam to samo :P w nocy mysle czy nie leze za dlugo na prawym boku albo na plecach..jak się nie rusza to mysle czy maja wystarczające przepływy itd :P

Mala czuje ze w październiku sie zacznie jazda :)
    Moja tesciowa wróży mi polowe października :P
    Mi bez różnicy byle byla Zdrowa i nie chorowała pozniej :)

Ale mi nóżkę wpycha w pachwinę i miednice..:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    No i lekarz powiedział, że jeśli za 3 tyg. Pojawią się skurcze to nie będziemy ich powstrzymywać tylko będziemy działać;) pytał się dzisiaj czy myślę o porodzie i jak to sobie wyobrażam a ja że sobie nie wyobrażam :p ale mówi, że nie ma się co martwić na zapas :) tym bardziej przy pierwszym porodzie :)

Mój mąż też zaskakuje :) bardzo dużo sprząta, pomaga :) tylko co bym nie przechwaliła :/ :) powiedział, że powinnam więcej odpoczywać, chyba w końcu do niego dotarło, że jestem w ciąży;)

Paolka Ty sie nie spiesz do porodu:) I Twoj lekarz tez...:) doczekaj do donoszonej ciazy, w koncu po cos jest te 40 tygodni;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z was potrafi to przeczytać co mi tu lekarka napisała?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c86dbd081f0.jpg

5x dziennie....

olcia88 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Czy ktoś z was potrafi to przeczytać co mi tu lekarka napisała?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c86dbd081f0.jpg

5x dziennie....

mój pies by chyba czytelniej napisał :) nie pomogę....

Ona_89', olcia88 lubią tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    mój pies by chyba czytelniej napisał :) nie pomogę....

Ten czarny czy biały? :-D

Pomimo chęci też nie pomogę ;-)

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie. Było usg, wszystkie parametry prawidłowe. Lekarz nie określał na jaki tydzień wygląda główka a na jaki brzuszek. Powiedział ze jest dobrze :)

Mały waży 1800. A ja przytylam 10kg i waga juz od 6 tygodni stoi w miejscu :) Efekt odstawienia słodyczy :) tetaz synek ciągnie same pożyteczne rzeczy z mamusi.

Widziałam że rozmawialyscie o chrzcie. My planujemy 26 grudnia i raczej u mojej mamy albo u tesciow, bo w swieta tyle jedzenia ze nie ma co pchac się do lokalu. A ubranka kosmicznie drogie jak na jeden raz. I te dla dziewczynek takie slodkie a dla chłopcow takie sobie.

Nymeria, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos na fr?
    ale co sie bierze 5 razy dziennie??

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja się w ogóle nie spieszę a lekarz powiedział tak czysto teoretycznie :) że niby wtedy już można, a ja powiedziałam, że przed 38 tyg. Nie zamierzam się rozpakować :)
    Naprawdę cieszę się, że nic mi nie dolega bo to wielkie szczęście :) I tego samego Wam życzę :)

haen lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka,lampka ? Taka zwykla nocna wystarczy?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Ten czarny czy biały? :-D

Pomimo chęci też nie pomogę ;-)

o jak miło, że pamiętasz :D W zasadzie to i jedna i druga taka zdolna :D

Zorro lubi tę wiadomość

‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ