X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW a jak u ciebie? co z ip?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja spróbuj podejść do tego spokojnie ja wiem ze ciężko ale pamiętaj ze nerwy mogą tylko zaszkodzić. A jeśli byłaś u lekarza i było wszystko w porządku to może jednak położna się myli tym bardziej ze nie było żadnego usg. Trzymam kciuki;*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś psychicznie lepiej nawet ogarnęłam parę rzeczy;) Umylam okienka w piwnicy takie malutkie ale zawsze;) posprzątalam altane, Umylam ławki bo po robotnikach został jeden wielki syf. Teraz odpoczywam a mąż dalej ogarnia.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    MW a jak u ciebie? co z ip?

U mnie lepiej :-) plamienie ustało(w zasadzie było jednorazowe), brzuch też już nie boli. Myślę, że wczoraj się nadwyrężyłam i stąd moje złe samopoczucie.
    Niestety musimy się już wszystkie oszczędzać.

Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam tydzien temu u lekarza w czwartek na badaniach genetycznych a potem u swojego ginekologa i wszystko bylo okej jedynie wyszlo z ta zastawka, ale lekarz kazal sie nie przejmowac! Dzis poszlam z mezem na pogadanke do poloznej i kontrole i ta mierzac brzuch stwierdzila, ze brzuch sie zatrzymal i nie rosnie i ze mam przyjsc na 3pomiar w poniedzialek i jak nie ruszy to wysle mnie do szpitala na usg i wtedy zdecyduja,co dalej ale jak bedzie lozysko starzejace to beda kontrolowac i w razie czego wywolywac porod i jeszcze tekst na odchodnym jakby maly slabiej sie ruszal to odrazu do szpitala, po takich newsach zemdlalam tam! Teraz leze w domu i pije meliske,ale mlody chyba odczul moje nerwy bo rusza sie bardzo! Kurcze przeciez nie kazda kobieta ma duzy brzuch ....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja byłaś u dwóch lekarzy miałaś usg genetyczne ja bym się tego trzymała. Wierze ze wszystko jest w porządku;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dokladnie tak jak mowi Ginger!!
    Lekarz na podstawie usg mogby stwierdzic cos takiego jak ta polozna po ogledzinach na oko Twojego brzuszka!
    Gdyby okreslac rozwoj dziecka po wielkosci brzucha albo tym kto ile przytyl to bysmy wszystkie zwariowaly ze albo nasze dzieci to wielkoludki albo ze sa za malutkie!

Molcia, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z patologii ciąży.. miałam ciśnienie 158/94.. żałuję ze tu przyjechałam, bo tak mnie potraktowali.....

km5supjy0xczfwah.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja mój brzuch przez ponad miesiąc urósł tylko kilka cm a dziecko na usg zdrowo rośnie!

Madzi4aam totalna olewka co? trzymaj sie tam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, wdech i wydech spokojnie wszystko będzie dobrze. Tak jak dziewczyny piszą położna po wyglądzie może sobie gdybać. Miałaś USG i było wszystko ok tego się trzymaj.
    Leżała że mną dziewczyna której pani doktor zrobiła USG i szybko odesłała na rozwiązanie ciąży bo parametry niezgodne z wiekiem ciąży i waga za mała, tu w szpitalu okazało się że porobiła źle pomiary i tylko zestresowała dziewczynę. Robili jej przez trzy dni usg, sprawdzali parametry, zrobili wywiad rodzinny i okazało się że wszystko zgodne z wiekiem ciąży. Mały brzuszek i waga bo dziewczyna była drobna. Wszystko zależy od anatomii a nie wyglądu.

Molcia, olcia88, Kitaja lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja kochana na pewno wszystko jest w porządku i tak naprawdę każda z nas ma inny brzuszek i nie ma co się sugerować mierzeniem brzuszka bo nerwy Ci niepotrzebne zwłaszcza że miałaś USG które wyszło dobrze
    Bądź spokojna :-) Widzisz nawet maluszek dał Ci znać że miewa się świetnie :)

Kitaja lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Zorro Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę tak jak dziewczyny. Kitaja, nie martw się. Bardzo latwo jest napędzić stracha nieprzemyślanymi stwierdzeniami :-\
    Pisałam Wam jak w 21tc dostałam skierowanie do szpitala na diagnostykę,bo bolał mnie brzuch. Moj lekarz mierzył mi na tej wizycie szyjkę i miała 3,5 cm,a 2godziny pozniej w szpitalu miała niby 1,5 cm. Żenada...

Trzymaj się kochana i nie stresuj obwodem swojego brzuszka (na poczatku myślałam,ze chodzi o brzuch dziecka), bo Jasio to odczuwa

Kitaja lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr Kitajka biedna :( Co za położna ! Przecież jak łożysko starzejące skoro przepływy w normie ? To są chyba przepływy między łożyskiem a dzidziusiem? Wystarczy, że dzidzia zmieni pozycję i obwód brzucha się zmieni... dużo kobiet ma mały brzuszek i wszystko jest ok...

Madziam, jednorazowo zmierzyłaś ciśnienie ? Co z Tobą robią ? Bo ja takie mam codziennie, a po kilku godzinach spada więc głupieje i nic nie robię. Po tym jak bratowa miała 270/220 i Oluś nasz chrześniak cały i zdrowy to trochę się mniej przejmuję. Wyszło jej takie ćiśnienie podczas kontroli u lekarza. W szpitalu próbowali obniżyć, ale tylko rosło, więc postanowili ciąć w 36 czy 37. Brat mi potem opowiadał jak wbiegł do szpitala a ona się darła na cały oddział jak ją wieźli na cc, że ona nie chce, nie jest jeszcze gotowa !

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni miałam cisnienie ok 145-149/84-89 a dzis rano 158/94.. lekarka kazala mi jechac na ip jesli bedzie ok 150/90.. dostałam tabletke na obnizenie, co dwie godz mierza cisnienie i ktg.. bałwan zaczął się wydzierac tu na mnie ze.on mnie z tego nie wyleczy i po co przyszłam..:|

km5supjy0xczfwah.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to ja napiszę Ci coś co powinno cię uspokoić. Gdy moja mama była w ciąży ze mną a było to 31 lat temu nie robili usg i właśnie brzuch mierzyli. Mama chodziła do uznanego ginekologa i uwaga...miałam być blizniakami...tak duży brzuch miała. Dziwi mnie tylko jak on słyszał drugie serce...no ale nic. Z bliźniaków to jedyne co mi pozostało to znak zodiaku ;-P....

Tak więc nie przejmuj się. Te przedpotopowe metody mogą sobie nie powiem gdzie wsadzić...

Kitaja, olcia88, MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam bardzo dobrze że zglosilas się na ip. Wysokie ciśnienie może być pierwszym objawem stanu przedrzucawkowego który jest bardzo groźny dla mamy i dziecka. W przypadku takiego ciśnienia trzeba być hospitalizowanym i w razie niespadajacego ciśnienia robią cesarke...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madz4aam jakis glupi ten lekarz, ze sie pyta po co przyjechalas. Nosz kurde!! Skoki cisnienia (i za wysokie cisnienie matki) groza niedotlenieniem dziecka i mi kazdy lekarz powtarza, ze fdyby sie utrzymywalo to jechsc na IP, bo to jest niebezpieczne, takze dobrze zrobilas.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, dobrze,że pojechałaś. A jak lekarz taki mądry to po co Cię przyjmował jeżeli jego zdaniem nie było wskazań do hospitalizacji? Pffff. Czyli jednak było skoro nie chciał Cię puścić do domu...

Synuś :-)
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie! Dzwonilam do swojego gin w Polsce tez mnie troche uspokojil,meliska tez zaczela dzialac takze juz lepiej! Chociaz bardzo wsluchuje sie teraz w swoje cialo i ruchy malego! Wydaje mi sie ze ruchy sa mocniejsze jak tydz temu czuje takie jezdzenie stopka Jasia albo jak sie wyciaga/rozpycha! Zobaczymy co powie w pon na wizycie.Zaczyna sie robic goraco na watku... Madzia trzymaj sie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo dobrze ze pojechalas nic nie jest wazniejsze od naszych malenstw! A nie ktorzy lekarze i polozne chyba pomylili sie z zawodem , zamiast ze spokojem i zrozumieniem kobiety ciezarnej takie rzeczy mowia!! Dobrze,ze jestes w szpitalu tam sie wami zajma i obniza cisnienie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ