X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Olcia trzymamy kciuki <3
    Aga gratulacje :D
    A Moj mnie tez dzis wkurzyl wraca z pracy ma posprzatane pomyte naczynia pranie zrobione obiad podany. Wszystko robie sama czasem o cos poprosze. On po pracy siada i sobie gra w gre :P. Dzis bylam w pracy zaniesc L4 i nie zdążyłam zrobic obiadu bo wrocilam o tej co on i wielki problem ech.
    Ogolnie to w weekend robi On obiad dba o nas ale dzis mnie tym wkurzyl. Przyzwyczail sie do dobrego :P.
    Żeby rozladowac nerwy poszlam o 18 do lab odebrac wynik z posiewu na szczescie jałowy, zaszlam przy okazji do sklepu kupilam salatke szwedzka i lody bakaliowe :D

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga odpoczywaj...Malutką się zajmują troskliwie a ty zbieraj siły. Będzie bolało ale jak zobaczysz Gabrysie to cały ból przestanie mieć znaczenie...wyśpij się...:-)

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ale wiesz ze syty glodnego nie zrozumie dlatego tu musze się wyżalić :P
    Oni pewnie mysla ze nam,dobrze bi nix nie musimy robuc, a ja wręcz przeciwnie , chciałabym mase rzeczy robic,, ale sie nie da bo brzuch, bi skurcze ...

Aga dalas czadu :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak z mala ? Wszystko dobrze ? Sama oddycha ?
    Czekamy na wieści ;)
    To wyników posiewu nie zdążyłaś odebrać ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:42

mikado, Micia lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mikado Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chyba nie wie na co się właśnie zdecydowal:d

Cebulka, Ona_89' lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opieke jest 80% bo ciezkim sn tez sie nalezy..jak w szpitalu robia problem to internista moze. Trzeba korzystac. Moj sie strasznie jara ze to zalatwi i ze bedzie miesiac w domu - jeszcze nie wie jak w dupsko dostanie od zycia. Tylko na chwile obecna jak kwalifikuje sie do cc przy takich powiklaniach z przeplywaki i skaczacym tetnem a bąble dopoki nie beda mialy 2 kg to na neonatologii a ja do domu. Wiec maz bedzie sie "tylko mna opiekowal" ale wtedy nas czeka przeprowadzka ba spokojnie. Ile zajmuje takie przybieranie powiedzmy 700g ?

Izulka w wielu postach pisalas ze maz Ci zabrania czegos tam i ja zazdroscilam wiec i tak robi duzo i wieceh niz moj. Chociaz teraz dotarlo do niego ze to sie dzieje na prawde ale juz jestem tu.

Mala milo mi ze Laurka zyje naszymi wydarzeniami. Wiele razy juz myslalam o niej ze to taka fajna wrazliwa dziewczynka po tym ze zawsze paczki razem otwieracie itd :P mi ta reklama tez tak sie kojarzy a Koko zawsze tak je nosi. Teraz rozlaza sie po domu i piszcza ze stracily nas lub mame ze wzroku i ona wtedy hyc i za futro niesie.

Tesknie za nimi :(

Olusia Cebulcia- jelita dostaja w kosc ale tylko z rana kilka razy, wtedy wydaje mi sie ze jest hardkor i ze nie dam rady a po chwili zapominam o bolu po skurczu i funkcjonuje. Krew twu twu zniknela.

Staram sie jesc ile wlezie choc za wiele sie tu nie ruszam. Ale pakuje w siebie z nadzieja ze na sterydach na plucka i moim zwiekszonym jedzeniu moze panny przybiora nagle a to zawsze krotsza rozlaka. Chcialaabym tak jak panie ktore maja tu dzieci w tych przezroczystych wozkach <3 tak wiec moze przytyc tu jeszcze z 10 kg byle one cos z tego dostaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:27

Cebulka lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka teraz tak gada, a jak przyjdzie co do czego to nie zdecyduje się zostać z dziećmi. Zobaczysz. Teraz bierze Misie i jedzie do rodziców,a tam pomoc. Co innego, jak 10 h siedzi sam z dzieckiem. Mój miał okazję przekonać się jak to jest i twierdzi,że on będzie zarabiać, a ja z dziećmi. Oczywiście wracam do pieczenia.

Muszę Wam powiedzieć,że deserki pięknie podniosły ruch w kawiarence. Na jutro muszą być nowe. Wszystkie sprzedawane,nawet zamówienie na 30 szt na piątek. Na poniedziałek tort. Będzie zabawa :-)

Cebulka lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia tak pewnie z miesiąc...tylko na samym początku dzieci jeszcze zazwyczaj tracą na wadze...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba te sterydy domiesniowo podane sprawiły że na 2tyg przed porodem weszłam w remisje. Albo organizm sam tak inteligentnie zadziałał...bardziej w to pierwsze wierzę...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja Cię podziwiam...jeszcze przeziebiona i zasuwasz te ciasta i ciasteczka...jak już urodze to na pewno zawitam do twojej kawiarenki na te cudeńka...

natali101 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorro dziekuje za info odnosnie koszykow, niestety u mnie nie ma netto w calym województwie (skandal!!!). przeszukalam juz chyba calego neta i nic..kupie jakies zwykle w pepko lub jysku i tym bede musiala sie zadowolic;)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula mogę sprawdzić u nas w netto czy są i ci kupić jeśli będą?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam z moim po igłe do maszyny i wkurzal mnie cala droge jechal jak wariat pchal sie gdzie popadnie byle szybciej . Wydarlam sie z dwa razy na niego az wkoncu go zapali. Wysiadlam z samochodu i na caly glos a teraz Pan władza wystawi mu taki mandat zeby sie nei pozbieral bo jezdzi jak idiota i nie patrzy kretyn na nic.
    mina policjanta bezcenna i jedyne co powiedzial to bylo chlopie cos ty zonie zorbil dzisiaj jedz ostroznie i szerokiej drogi i tak pewnie w domu oberwiesz.

Ani mu dokumentow nei sprawdzil ani mandatu nie wypisal.

Ginger84, natali101, olcia88, Ona_89', moremi, Sajgonara, Galaretka lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka to jeszcze Ci powinien dziękować, że na niego nawrzeszczalas...:-P

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ty mnie już chyba niczym nie zdziwisz:)

Sajgonara lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger dziekuje ci bardzo, tylko ja nawet nie wiem jak one wyglądają..

może zorro masz jak wrzucic fotke? :)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka bo Oni myślą ze takie siedzenie w domu to super a tak naprawde wiele pracy a efektow za bardzo nie widac. Ja juz mojemu powiedzialam ze po roku wracam do pracy. Niezbyt zadowolony ale ja sobie nie wyobrazam siedziec caly czas w domu. I tez on mysli ze jak nie narzekam to sie dobrze czuje a na tym etapie wcale nie jest juz tak lekko ech. Pomarudzilam wyrzucilam to z siebie i mi lepiej ;)

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przywale mu dzisiaj tak mnei wkurza:/

Mówie mu ze Krzysiu sie oświadczył Monic a on ale głupi on jest. Patrze na niego i mówie "co głupi bo potrafi sie oświadczyć w przeciwieństwie do Ciebie"
    sie spojzal na mnie i mu jeszcze dowalilam " przynajmiej nie jest takim dupkiem ze narobi dzieci i ma wszystko gdzies"

Nie moge brac duphastonu bo mówie to co mysle i nie zastanawiam sie czy kogos to zaboli. Ale mi ciśnienie podniósł. Ale czytalam ze po duphastonei kobieta jest agresywna a ja jeszcze biore 3 razy dziennie

normalnie mnie irytuje za duzo go chwalilam ostatnio!!!!

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie mów o tym parciu na pęcherz bo ja dzis tak cały dzień mam. Co prawda peeling zrobiłam i obcielam paznokcie u nóg ale jutro miałam w planach kupić majtki i skarpetki :D

Napisz jak malutka. Ja rozumiem zamknięte oddziały ale żeby dzieciątka nie moc zobaczyć? :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ