X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same wklady poporodowe to polowa torby :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż się instynkt włącza gdy się ogląda te maleństwa :) to już za chwilkę ;) też nieraz zastanawiam się ile waży moje szczęście i też obstawiam ponad 3kg :) jak nie zrobi mi usg teraz na wizycie, to umówię się prywatnie, żeby psychicznie się nastawić :D

Co do seksu to mi się marzy porządne bzykanie

skarb15, biedroneczka1910, anet lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a kiedy masz teraz wizytę?

Paaula, nie ma na stronie mojego szpitala nic o wyprawce, którą muszę zabrać :(

Jak myślicie, jak napiszę maila do szpitala to mi odpiszą czy raczej nie zajmują się takimi sprawami?

IZulka, ja mam jakąś listę z netu i z takiej książeczki wyprawkowej ale tam jest to samo w sumie. Nie wiem czy czasem Olcia zdjęć tej książeczki nie wstawiała. I masz rację, te wkłady już mnóstwo miejsca zajmują a gdzie reszta? Albo pampersy? Przecież to też dużo miejsca zabierze :/

Jak mówiłam Mojemu, że Aga i Olcia rozpakowane to męczy mnie teraz żebym czym prędzej torbę spakowała :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala,haha ja to juz nie doświadczyłam tego juz jakies pól roku :P

Noo aż niewiarygodne ze takie duże bobaski sa w nas :)

skarb15 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ja zrobiłam,mniej więcej listę ale tego jest za duzo :/
    No mysle zabrać Tez sztućce bo brzydzę sie szpitalnych :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj mała szczerze mówiąc jakoś nie korzystaliśmy z dobrodziejstw tego lustra - zresztą to nie jest duże lustro - tylko takie małe - toaletkowe, poza tym moja ulubiona pozycja jednak uniemożliwia mi patrzenie w to lustro :P my mamy abstynencję, choć nie ukrywam męczy mnie to trochę, ale po tym szpitalu to się boję :/
    aa no i dziękuję za wszystkie komplementy, i tak mi się wydaje że na tym zdjęciu wyglądam strasznie grubo - mam taaakie udziska :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 15:42

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 29 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się kiedyś lustro w sypialni na suficie nad łóżkiem marzyło ;)

A wizytę mam w czwartek, ale ja z nfztu chodzę, więc z usg bywa różnie...

Ciekawa jestem, czy jakbym odstawiła dupka, magnez itd to coś by się działo, czy na tym etapie przepisują to, że by psychicznie nam lepiej było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 15:50

skarb15 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia jakie udziska O.o ja właśnie jak zobaczyłam foto to mówię Jeju jakie małe udka, mi tak wody nabrały że aż mi się patrzeć nie chce, ale w sumie oprócz ud to nic więcej się nie zmieniło oprócz brzucha naturalnie ;-)

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie wiem jak,u ciebie ale ja nie brałam tydzień luteiny i bylo zle zd mną.. Tzn skurcze non stop..
    W sunue teraz biorę luteine i magnez 6tabl a skurcze mam wiec nie,wiem co by bylo gdybym tego nie brala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria - na foto tego nie widać, ale mam na udach cellulit wodny (przynajmniej tak sobie tłumaczę, że to od wody - i mi jakoś lżej ;) ) i mam nadzieję, że to zniknie, bo nigdy cellulitu nie miałam .. :/

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zawodowe fotografki tu, na zdjęciach nic nie widać :-D

Micia lubi tę wiadomość

201511211678.png

Wysłany: 29 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mi przepisał dupka (trzeci raz w tej ciąży) z powodu skurczów szyjki i stawiającej się macicy i fakt z szyjką przeszło. No i najważniejsze- trzymamy się razem, a chyba o to chodzi ;)

izulkaa, Ginger84 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wow wyglądasz bardzo seksi;)
    Oj tak lustro jest jak najbardziej wskazane:) my mamy wmontowane w łóżko;)
    Ehh wy znowu o tych Seksach ;)

Biedroneczka ja też ostatnio pytałam o zafarbowane pranie bo zniszczyłam Patrykowi koszulkę ale nie znalazłam sposobu wiec jakbyś cos znalazła to się podziel;)
    Ja biorę jedna torbę ale podobnie jak u Małej u nas w szpitalu mało co wymagają dla maluszkawiększość zapewnia szpital. A jak czegoś braknie to mąż dowiezie. No i ciuszki na wyjście dopiero w dniu wyjścia mąż przywiezie

Izulka każdy szpital wymaga czegoś innego wiec może zorientuj się co trzeba wziąć do szpitala w którym zamierzasz rodzic?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ty poważnie z tym cellulitem? Chyba żartujesz masz gładziutkie nogi. Mi to dopiero cellulit wyszedł masakra:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem,ginger ale biorę pod uwagę 2 różne szpitale w razie w jak by nie bylo miejsca w pierwszym :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja pytałam ostatnio na wizycie czyli 34tc o dupka. I mówił ze przy bólach żeby jeszcze brać teraz po 36tc chyba już odstawi. Po odstawieniu luteiny nic się nie działo zobaczymy jak będzie z dupkiem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla maleństwa w sumie tylko pampersy, chusteczki, czapeczka i tyle chyba.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger no poważnie - masakra, a to zdjęcie to robione "kalkulatorem" także wiesz, nie ma co się nim sugerować..
    uff od rana nie robię nic innego tylko pieniądze wydaję - zamówiłam drewnianą nakładkę na komodę, przewijak miękki na tę nakładkę, koszulę do karmienia i szlafrok, jak się dzisiaj uda dostać odpowiedzi od sprzedawców to jeszcze zamówię firanki do pokoju młodego i wieszak do przedpokoju (ale to już bez związku z moim stanem ;) ) jak mi to wszystko przyjdzie razem z rożkami, które zamówiłam wczoraj to zostaną mi w sumie "tylko" te rzeczy apteczne i stanik do karmienia - ale z tym czekam do połowy października, no i takie dekoracyjne rzeczy do pokoiku typu obrazki etc.. wózek i fotelik pomijam, bo wózek pewnie w pt zamówimy, a fotelik to pewnie za tydzień - dwa bo na to się tak długo nie czeka, normalnie zaczęłam czuć presję czasu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ja pakuje się w dwie torby. Jedna dla małego kupiłam ta co jest teraz w biedronie w promocji i myślałam , że one są większe ;-/ ale Maleństwo moje się zmieściło z całą paczka pampersow i rozkiem. A sobie kupię chyba jednak większą sama nie wiem. Bo torby które mam w domu są albo duże albo już nie reprezentatywne ;-)

Koleżanka dala mi laktator , poogladalam, podtrzymałam i stwierdziłam , że nie mogę używać używanego. Mam jej cycki przed oczyma. Wiem , że może wymyślam i jakaś to moja paranoja ale nie dam rady.

Mała chyba masz dziś zberezne myśli hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 17:15

perelka89 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jeść zaraz ptysie, bezy i nie wiem co tam dobrego jeszcze mój mężuś przyniesie :P
    Wyslalam,go do,sklepu z butami dla mnie.. Stwierdził ze tego nie ogarnie :P chyba zostanie mi kupic cos przez Internet :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ