X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona szczerze mówiąc jeszcze nie wiem. Patryk od początku leżał pod kołderka. Ale mam też Rożek także zobaczę jak juz maluszek będzie;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z zakupów, kupiłam kilka ciuszków;)

Mamcie od jakiego rozmiaru zaczynałyście? Kupiłam tylko jeden komplecik (śpioszki, kaftanik, koszulka i body) na 50 a później od 56 wszystko jak leci. Tylko rozmiar rozmiarowi nierówny. Nie które 56 są jak 62 itd. Z resztą same wiecie.

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiemy, wiemy :) ciężko powiedzieć.
    Ja wiem jedno:muszę szybko kupić czapkę na zimę, bo ostatnio wymsknęło mi się przy teściowej, że nie mamy, a ona "to trzeba mówić czego wam brakuje, kupimy" aaaaa!

Shibuya, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poczytalam i taki bol moze byc powodowany rozrostem piersi i to jest dodatkowy ciezar dla kregoslupa.
    Coraz ciekawsze bole sie zaczynaja .. :)

Ja mam bardzo malo ciuszkow na 56 bo stwierdzilam,ze beda tylko na chwile i pewnie wszystkich nawet nie znosi Mala.

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, ja mam najmniejszy rozmiar 56. Mniejszych nie kupowałam. W szpitalu dają swoje ciuszki, więc stwierdziłam, że jeśli okaże się, że Mały urodzi się mniejszy, to wyślę męża, mamę czy teściową po kilka sztuk na początek dla Małego, a później się ogarnie resztę.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to mam pelno ciuchów na 56 :P:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka 56 ,ale wiecej 62
    Rozmarzona mnie znowu boli skora tak jak by ktos mi ja podpalal pod prawym cyckiem..nie wiem czy mala tam siedzi czy ci ale mega boi :/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakis śliniaczek ? Ja musze dokupić resztę rzeczy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya jak kupią to najwyżej u babci będzie stało :p a wy do domu kupicie sobie takie jak wam pasuje ;) no chyba że faktycznie podasz jej model to wtedy kupi taki jaki chcecie

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    aparatka wkoncu odpalila nowa maszyne:) I siadam do roboty:)
    Oo to czekamy na nasze zamówienia ja się już doczekać nie mogę powiem szczerze :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja mam jeden taki mniejszy śliniaczek i 4 takie ogromne, bo dostałam w gratisie, ale z nich skorzystam dopiero później :) Ogólnie, to i tak mam zamiar asekurować się pieluchą tetrową na początku. Śliniaczkiem jak będzie mały nieco większy :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 29 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupowałyście w końcu leżaczki-bujaczki? Ja zrezygnowałam (zawsze to ponad 3 stówy w kieszeni).
    Na 56 też mam masę po córce i już wiem, że nie oblata ;) i w sumie od nikogo ciuszków nie wzięłam, choć kilka osób proponowało, bo już mi się w szafie nie mieszczą.

Shibuya pokażesz jakie krzesełko wybrałaś?
    Ja miałam dwa dla Laury (jedno właśnie u moich rodziców stało), jedno dałam kuzynce dla jej córki na chrzciny (a teraz jej urodził się szkrab i na fb widzę, że jej siostra go używa, więc nie będę móić, że ma oddać) a drugie mi się nie podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:17

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek bujaczek dostalam po siostrzeńcu, ale kupiłam za to huśtawkę Fisher Price- jest świetna :-D

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja kupiłam leżaczek bujaczek :) z tym, że nie kupowałam jakiegoś ze znanej firmy, a taki inny w sklepie z artykułami dla dzieci w moim mieście. Więc daliśmy 190 zamiast np.300 tak jak piszesz. No ale jak się będzie sprawować to zobaczymy. Babka polecała i mówiła, że zamawia do sklepu tylko te i klienci są zadowoleni :) on jest do 18kg i można go przekształcić w takie krzesełko dla większego dziecka.

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka - ja mam około 12 sztuk - zostały mi po chłopakach - bardzo się ślinili więc żeby non stop nie zmieniać ubranek to zakładałam śliniaki.

Paolka - ja nawet nie wiem ile mam bo nic jeszcze nie mam poprane ani poprasowane - mam zamiar zabrać się za to albo w tym tygodniu albo najpóźniej w przyszłym

Mała - ja nie kupuję leżaczka bujaczka - nie miałam przy chłopakach - najlepiej dzieci się chowają na podłodze na macie, kocu. Od 2 miesiąca powinno się maluszki układać jak najwięcej na brzuszku na macie na podłodze ( tzn dywanie), co sprzyja prawidłowemu rozwojowi:) więc jak dla mnie leżaczki są zbędne - jak potrzebowałam wyjść np. do toalety, to wkładałam dzieci do łóżeczka

Mala_Czarna_89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya o której wizyta ? Trzymamy kciuki ;)

W ogóle pokazałam,wiadomość od olci co pisala o swoim mężu ze taki dumny itd.. I sam sie uśmiechnął to czytając a ja się wzruszyłam.. Kurczę,urodzenie dzieci są tak zmienia życie, postrzeganie wszystkiego i czlowiek od razu się zakochuje w tak małych czlowieczkach..
    Jest to niesamowite i cud ze możemy tego doświadczyć :)

Shibuya, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie kupuje bujaczka ani karuzeli nawet :P krzeselka tez jeszcze,bo mysle Ze za wcześnie :P z reszta dajmy cos do kupienia gościom :P

Mala_Czarna_89, haen lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra najwazniejsza czesc nadrobilam - czyli dowiedzialam sie ze Tosia i Zosia juz sa wsrod nas !!!

Olcia gratuluje Tobie i Tatusiowi!!
    Poryczalam sie jak je zobaczylam, nie moge uwierzyc ze juz takie dzieciaczki mamy w brzuszkach!!
    Szybkiego powrotu do pelni sil Kochana!

Perelka maz jak by nie bylo chyba sie zaangazowal bardziej po weekendzie- zobaczymy jak bedzie dalej od jutra ma wolne do niedzieli... Nie bede go chwalic za bardzo!

Co do papierosow, oj ja palilam tak jak Shibuya paczke na 2 dni to max. Probowalam desmoksanu - podzialal na 3 mce ale ze maz palil dalej to sie wciagnelam. Ciaza mi pomogla, maz nawet kupil desmoksan i nie palil przez tyien czy dwa ( a to duzy wyczyn), wierzylam ze mu sie uda ale niestety... caly czas mowi ze skonczy z tym, ja bym natomiast nie chciala wrocic po porodzie!!

Dobra lece pozniej was nadrobie dalej.
    Rano Castorama teraz Leroy... ehh dobrze ze mam sile!!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja bylam u lekarza i mam angine?!?!?! Nie wiem skąd ona sie wziela jak ja w domu uziemiona jestem:/;/;/;/;/;/

No a tu jestesmy przed wyjsciem do lekarza (mialam Was nie straszyć ale co tam)
    Baba jaga w roli glównej:P:P:P:P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c74b886f72ba.jpg

A tu dzisiejsze juz uszytki:)
    Szybko idzie na nowej maszynie:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a1ba6644e11.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f56e43bce774.jpg

i dostalam fotke od zadowolonej klientki:)
    (skrzynka i poducha nie moja)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af085f715e00.jpg

Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, Rozmarzona, MW26, Nymeria, skarb15, Kitaja, Paolka_25, Ginger84, perelka89, alus21, Ona_89', justa1234, Aga_502 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 29 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, fajne krzesełko, dizajnerskie :D i do kuchni będzie ci pasowało ;)
    trzymamy kciuki za twoją szyjkę :)

Ja bym właśnie wolała, żeby inni nie kupowali mi takich rzeczy, wiadomo, każdy ma inny gust. Ciągle z Laurą się śmiejemy jak jakieś ubranko niefajne, że widać, że moja mama wybierała.

Ah i ja pół dnia przy garach i padam. A zrobione tyle, co kiedyś zrobiłabym w 3h ;/ na bank nie robię chrzcin w domu,o.

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ