X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat wczoraj na dzień dobry przywitał mnie tekstem " co Ci tak bebech wystrzelił" wiec mężczyźni to mistrzowie słowa ;-)

A mój wczoraj był u ordynatora neonatologii ! Po tym jak lek. Prowadząca kazała mi rodzić na Karowej a ja sobie zaplanowalam Brodnowski mąż poszedł zapytać się co na Karowej jest lepszego , że lekarze odradzają Bródno no i został miło przyjęty , oba szpitale są w czołówce rankingu było też kilku lekarzy i wszyscy chórem mówili , że wszystko nam zapewnia i byli wściekli, że im koledzy opinie psują. I jutro na 8 mąż umówił nas z położna , pokaże nam oddział i poopowiada. Dziwnie się czuje bo mało było zainteresowania ze strony lekarza moja ciaza , wizyty co 6 tyg. Usg na NFZ 3 razy na sprzęcie do pupy a nawet teraz ostatni miesiąc wy chodźcie co tydzień, dwa do gin a ja mam za 3 tyg i tylko dla tego, że mały się już pcha na swiat a teraz oglądanie oddzialu o.O

Ja śpię jak kamień ale tak mi drzewiej ręce , że masakra ! Budzę się i ręce sztywne i bolą.

I u nas już ciepłe grzejniki.

I ponawiam pytanie o laktator avent.

perelka89 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Ja nie śpię od 4.. Rozmarzona miałaś racje :P
    Jak się obudziłam to ciężko bylo,usnac. Moj mąż nie zablokował telefonu i jeszcze dzwonil do mnie w nocy kilka Razy:/

Mala zazdroszcze:P. U nas temat nie poruszany nawet alr niestety my mamy odgorny zakaz.:(

Dziewczyny ze skurczami .. Cebulka, gingr, perełka i inne ... Jak u was sytuacja ? Opanowana?

Ja miałam w nocy co 20 mmin bole okresowe i twardnienie brzucha.. Dzisiaj mój gin przyjmuje a wizytę mam niby za tydzień.. Jechac wczesniej ? Moze zadzwonię do niego pozniej sie poradzić...

Tez was bola biodra ? Spać nie mogę.. Nie umiem się ulozyc jakos sensownie żeby bylo dobrze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:53

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia sto lat ! Zdrowka,dla,ciebie i maluszka :-*

Shibuya duza córcia :) ale,lepiej jak,rośnie niż,jak bh miała stać w miejscu :P
    A lekarz cis na to mowil ? :)
    Ciekawe ile moja panna wazy..:P

Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Aga że dajesz radę uaktualniać pierwszą stronę :) Ciekawe jak to będzie jak Gabrysia będzie w domku, mam nadzieje że dasz radę ogarnąć forum :P

Ginger: opel insygnia, marzenie mojego męża, jak dla mnie trochę długi, ale mąż obiecał że mnie przeszkoli w parkowaniu

Micia: sto lat! Szybkiego porodu i dużo zdrówka :)

Shibuya: 1279zl za 3w1 czy 2w1? Chociaż i tak tanio wychodzi w porownaniu do bebetto.

Mala: ale mi narobilas ochoty... My w 8 miesiącu nic, bo bałam się że jakieś skurcze wywołam a płucka nie rozwiniete. Ale właśnie weszłam w 9 miesiąc i tak planuje w hotelu po weselu bo mamy 10 października :> a potem to już kiedy ochota najdzie hihi.

Mój Tomcio mnie dziś przestraszył bo w nocy go nie czułam, jak mąż wstawał do pracy tez nie (a zawsze wtedy fika) i juz mialam stresa że coś jest nie tak, ale po zjedzeniu śniadania i popukaniu w brzuch się ożywił :)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka u mnie tfu tfu się uspokoiło skurcze mam kilka na dzień bóle przeszły od tyg jestem bez nospy nawet;)
    ale siedziałam tylko w domu tzn leżałam a dziś jadę na trening z Patrykiem wiec zobaczę jak to zadziała:/
    A masz możliwość zadzwonic do gina to ci powie co masz robić
    Ja nawet w niedzielę pisałam do mojego gin co mogę na te hemoroidy i odpisał w ciągu 5min. Dobrze się mam z tym moim lekarzem;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja mam laktator avent, a właściwie nawet dwa. Ręczny i elektryczny. Dostałam oba od koleżanki, która była bardzo zadowolona. Do tego masę przejściówkę, zatyczek, kubków niekapkow, i innych bajerów kompatybilnych do tego urządzenia. Mam butelki z aventu i smoczki więc wierzę że ta firma sprawdzi się u mnie :-D chodź mam też nadzieję, że długo nic nie będzie potrzebne. Dlatego wolę wziąć od niej nóż wydawać kasę. A że to moja dobra znajoma to jakoś nie mam obrzydzenia i jak będzie trzeba to będę używać. Przepraszam ale nie pamiętam o co dokładnie pytałaś w związku z tym sprzętem, więc jeśli można poproszę pytanie jeszcze raz ;-)

perelka89 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ti dobrze ze lepiej :) a nie masz możliwości wysłać Patryka z kimś na ten trening ? Jak wrócisz to koniecznie leż :)
    No właśnie niby mogę,ale choc kazał by mi przyjechać to nawet badan nie robiłam jeszcE żadnych.. Wiec bez sensu troche jechac na sama kontrole żeby sprawdzić czy wszystko ok.. Moze później zadzwonie i sie zapytam czy mam przyjeżdżać czy nie.. Alr ja mam w glowie ti co np perełce mówili.. Sterydy podane, magnez biorę, leze wiec co innego by zrobili ? Teraz tylko chyba czekanie na poród bo jak sir zacznie to raczej nie zahamują :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w szpitalu nic innego jak rozkurczowe i magnez by chyba nie dali :P
    Koniecznie muszę zapytać na wizycie co z ktg.. Bo dziwne ze nie Zlecil mi skoro tyle tych skurczy mam :/ ..

A do dużych cyców lepszy laktator canpol czy avent ? Miała ktoras ? :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawiozlam zwolnienie do pracy ;) więc tak mam tyle roboty w domu że hohohoob mam wyprawie całą ale wszystko nierozpakowane więc dziś muszę poprac rzeczy jutro może poprasuje wszystko spakowac się pasuje do szpitala dom posprzatac i jeszcze wyjąć rzeczy zimowe a schować letnie i jak tu wszystko ogarnąć ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam kogo poza tym musze zapłacić umowę podpisać i takie tam wiec musi być rodzic. Mam nadzieję że dam radę. W sumie mógłby dopiero zacząć w przyszłym tyg ale juz mu obiecałam i widzę jak czeka wiec jadę;)
    A kiedy miałaś wizytę ostatnio? Jak z szyjka wtedy?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram :(
    Nic sie nie wyspalam, doslownie nic!
    Jeszcze jak juz usnelam nad ranem to niedawno brat tel mnie obudzil i wstalam juz by cos zjesc i wziasc tabsy.
    Szybko Was poczytalam i sprobuje ponownie usnac choc marne szanse.
    Jedno jest pewne z takim trybem spania porodu nie przegapie hihi ;)

W nocy napisalam tez eska swojemu na nocce aby nie mial za spokojnie :D
    Napisalam,ze jak ma tak byc do konca sen przerywany to oszaleje, a jego doprowadze do zawalu badz do perfekcji hihi :)
    Dodalam tez,ze bedzie mi musial wszystko wynagrodzic po porodzie,a ja!

Ginger, nie wiem kiedy Mezu dokladnie zamowil bo wspominal mi cos o tym w niedziele,ze na dniach powinna byc.
    Mysle, wiec ze moze juz dzisiaj sie pofatyguja i dostarcza.
    Wlacha lepiej sie ubrac bo latam w majtach,a zaraz bedzie panika jak kurier zadzwoni,ze trzeba sie ubrac hihih :)

Wgl to jakos mi mega goraco w nocy bylo.
    Chyba zaczeli grzac,ale przeciez grzejniki ledwie cieple,wiec skad ta cieplota hmm.
    Jednak wole by bylo cieplo niz zimno i niech zaczna calkiem grzac bo w tamtym roku jakis cymbal nie odkrecil galek jak zaczeli nagrzewac i u nas byla zimnota :O
    Przyszli panowie ze spoldzielni odpowietrzac zdziwieni,ze tamtym nie bylo zimno co nie odkrecili i zrobili zator na grzejniki.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja mam elektryczny z canpola i na prezentacji mial dobre,ze tak powiem odciaganie :)
    Nie wiem czy jest jakas roznica jesli chodzi o wielkosc biustu bo to przeciez samo pracuje i ciagnie noi ma stopnie mocy :)

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się znowu na Hondę upiera, bo teraz tez mamy, ale oczywiście mamy zgryz, bo ja chcę inną, a on tez :P powiedziałam, że mogę iść na kompromis pod warunkiem, że ta, która on chce będzie czarna, bo inny kolor mi się nie podoba :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja myślałam o ręcznym :P bo nie chce kasy wydawać niepotrzebnie jak nie,wiem ile razy użyje :P ponoc niektóre ske sprawdzają do dużych a inne do malych cyców ale czy to prawda?

Ginger 3 tyg temu... Miałam skrócona troche ale nie jakos bardzo.. Juz nie pamiętam ile konkretniej.. Tyle ze teraz ja i tak leze i tak praktycznie non stop :P albo raczej poleguje :P bo jedzenie czy cis sama,idę,robic bo mi szkoda juz mojego :P na pewno jak pojadę w środę następna na,wizytę to z torba :P w razie "w" :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze taki,urok,ciąży mojej :P
    Po szpitalu co miałam tak często skurcze skróciła się Malo szyjka ale,byla twarda wiec mysle ze tak u mnie po prostu musi byc:P lepiej na pewno juz nie bedzie :P tak sobie tlumacze ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów pospałam, tłumaczę się sama przed sobą, że dzięki temu będę miała więcej energii popołudniu. A w planach mam sprzątanie całej kuchni ;) No i będziemy się uczyć wiersza do szkoły bleee nie cierpię, ale nie mogę tego na głos powiedzieć przecież. I to o drzewach, fascynujące.

Mój mi ciągle truje o zmianie samochodu, a ja nie mam ochoty bawić się w kredyty.

Co do seksu to niedługo wszystkie weźmiemy się za wywoływanie porodu ;)

Natali pyszny sernik :) tylko następnym razem podwoję skłądniki, bo niebezpiecznie szybko się kończy ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka popieram shibuye. My mamy granatowy to ciągle,nam,ptaki staja na maskę :P

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja akurat o mycie się nie boję, bo mój taki pedant jeśli chodzi o samochód, że byłby go w stanie raz w tygodniu myć :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do tej godziny w majtasach :P

Ona_89' lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, teraz tez mamy ciemny, nie całkiem czarny, ale jednak ciemny :P dlatego jestem spokojna, bo widzę jak mój dba o samochód :p Czasami się śmieje, że dba o niego bardziej niż o mnie haha :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ