Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
izulkaa wrote:Marta a który to Tc?
U nas czeka sterta ubranek malej.. I nie ma kto tego poprasować..przykryte pielucha no ale ile może to leżeć.. Bez sensu..
Sama tego nie zrobię ... A prosić sie mi głupio kogokolwiek...
35 zaczęty
Kochana żebym mieszkała obok Ciebie to bym Ci chętnie pomogła z tymi ubrankami :-*izulkaa lubi tę wiadomość
-
Jej dziewczynki ! W końcu się mogę odezwac bo od 11 zrobiłam cztery prania urzadzilam kącik dla Małego wszystko poukladalam w środkach higienicznych i wszystko wszystko ulozylam jeszcze obiad jeszcze mi zostało jedno pranie jutro i koniec prasowanie będzie jutro AA i w pon się będę pakować do szpitala żeby nie było i jeszcze tylko mi brakuje tylko zamówienia od aparatki i literek z imieniem i tyle !
-
nick nieaktualnyizulkaa wrote:
U nas czeka sterta ubranek malej.. I nie ma kto tego poprasować..przykryte pielucha no ale ile może to leżeć.. Bez sensu..
Sama tego nie zrobię ... A prosić sie mi głupio kogokolwiek...
Jej jak ja się cieszę, że bawiłam się w pranie i prasowanie w sierpniu. Izulkaa a po kilka dziennie na siedząco?
Haen jutro nowy dzień, będzie lepiej.
Mikado mam nadzieje, ze juz Ci się humor poprawił. Będzie dobrze !
No Aparatka !!!
Ja juz prawie spakowalam siebie i syna do szpitala ,jutro napisze co biorę bo już mi przyjazna dusza zdążyła powiedzieć , że za dużo itd. Ale chyba więcej lepiej niż za mało? ?? -
wróciłam do świata żywych i juz nadrabiam zamowienia. Dzisiaj skończyłam dwa:) A reszta mam po kawałku bo tak mi wysylaja materiały ze nie jestem w stanie calego zamowienia skonczyc za jedynm podejsciem
szczesciara25 lubi tę wiadomość
-
Mikado na wagę to ja bym brała porzadna poprawkę bo powiedzmy sobie szczerze każdy człowiek ma inne proporcje a komputer liczy wszystkich tak samo
Izulka jaka niespodziankę przygotował ci maz?
Dziewczyny czy wasze dzieci też się wwiercaja raczka lub nozka w szyjkę? Czasem mam wrażenie ze zaraz wyleci jak porządnie tam nacisnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:44
-
Wiem że na wagę trzeba brać poprawkę ale zagłębiłam się w fetometrię z USG i jest duża róznica pomiędzy pomiarem dzisiejszym a tym sprzed 3 tygodni i znowu się zdenerowałam i poryczałam i wszytsko po kolei.
Mój młody wywierca rączkami ale w skóre a kolanami w żołądek.. w szyjke nie czułam chyba ją omija -
Mała, pytałam o to "wwiercanie" w szyjkę lekarza. Ja to odczuwam jako kłucie. Czasami nie jestem w stanie iść z tego powodu.
To podobno schodząca główka uciska nerwy.
Mikado, nie rozmyślaj, bo tylko się niepotrzebnie będziesz stresować. Na pewno wszystko jest dobrze skoro lekarz tak mówi :-*mikado lubi tę wiadomość
Synuś
-
Znów chciałam do Was zajrzeć wcześniej ale mi nie wyszło - obowiązki domowe mnie pokonały...
Mikado jeśli lekarz Cię uspokajał, a pisałaś że jest jednym z lepszych genetyków w Twoim mieście to się nie martw na zapas - tacy specjaliści jak wiedzą że nie jest dobrze to od razu to mówią, a u Ciebie nie ma pewnie powodów do niepokoju!!! Kochana nie denerwuj się - zrób to dla Wojtusia:)
Co do wagi to moja córunia w 31tc5d ważyła 1930g - ale teraz nie ma już co porównywać bo jedne urodzą dzieci 2,5kg a drugie 4,5kg
Mój pierwszy syn ważył 3150g a drugi 3800g:)także różnica pomiędzy nimi była spora.
Aparatka dobrze że się odezwałaś, bo już się wszystkie o Ciebie martwiłyśmy
Przepraszam pozostałych postów jeszcze nie nadrobiłam.
mikado lubi tę wiadomość
-
Mikado naprawdę z tymi wymiarami to jest orientacyjne...Są różne skale i w zależności którą się bierze pod uwagę to są rozbieżności...u mojego Synka na ostatnim usg główka wyszła na 35 tydzień a reszta na ok 32-33. Martwilam się przez sekundę bo zaraz mój gin powiedział, że jest ok i w granicach normy i na tym etapie to częste...jeśli lekarz i to w dodatku genetyk stwierdził że jest ok to ja bym była spokojna...
mikado lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Dziewczyny co oznacza która liczba? W karcie ciazy w rubryce szyjka macicy i np takie oznsczenie 2/2/0 ? Ktora co oznacza?
A ja dziś wylądowałam na ip z ciśnieniem 160/102.... posiedzialam, porobili mi wyniki z krwi, ktg, trochę skurczy się zapisało ale puścili mnie do domu. Mam mierzyć ciśnienie 6x dziennie i obserwować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:17
-
mikado Natali zawsze powtarza ze stresem bardziej szkodzimy maleństwu wiec ufamy lekarzowi i wiemy że wszystko jest w porządku
Zorro kłucie to jedna sprawa (też czasem doświadczam) ale czasem jak malutka się rusza to wsadzi "coś" tam w dole czuje pod skora tam gdzie włosy by były i boli przez chwile jakby przy ujściu szyjki
PYTANIE ZA MILION: czy czop musi być podbarwiony krwią?????
Coś ze mnie wyleciało długiego ale bez plamki krwi. Nawet na papierze zanioslam mężowi z pytaniem "czy to ty?". Stwierdził ze może tak. Ale po dwóch dobach?! Z drugiej strony skoro szyjka zamknięta to na czop chyba za wcześnie?mikado, natali101 lubią tę wiadomość
-
Czarna powiem szczerze ze ja zaobserwowałam wczoraj przy podcieraniu na papierze sluz ale właśnie cały podbarwiony krwią taką różową, trochę się wystraszyłam.. ale z tego co wiem to często jest on poprostu mlecznym sluzem, rozciągliwym..
Cebulka nie mam pojęcia właśnie o co tu chodzi.. pod ktg trzymali mnie półtorej godziny, co chwilę mierzyli ciśnienie tk 149/97 mniej więcej mimo ze biorę leki 3x na dzień. Powiedział tylko o zwiększeniu leku.. -
Mała, czop może odchodzić 2, 3 tygodnie przed porodem i nie musi być zabarwiony krwią.
Nie odejdzie on przy zamkniętej szyjce, ale może odchodzić na raty i częściowo czyjka będzie się otwierać.
Może gin Ci coś naruszył przy badaniu dzisiaj?
W każdym bądź razie jeżeli to nie Twój mąż, to już bliżej niż dalej
EDIT: patrzę na ten stojący w pokoju wózek i nie mogę się doczekać Julki na świecie, chociaż i tak zaciskam nogi do listopadaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:29
-
Przez te ostatnie wizyty u lekarzy i na ip i szpital mam taki jakis mętlik w głowie, jestem taka niezdecydowana i nie mam swojego zdania przez to całe doradzanie każdego co powinnam robić albo czego nie powinnam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:30