X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba anginowe gadam jak alkoholiczka po piciu denaturtu jakas masakra

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę , że podajecie wagę maluchów. Moja we wtorek 1960 ważyła. Pozdrawiam :)

3i49io4pumnm9gni.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka w końcu! Nie znikaj tak więcej!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Marta a który to Tc?

U nas czeka sterta ubranek malej.. I nie ma kto tego poprasować.. :/ przykryte pielucha no ale ile może to leżeć.. Bez sensu..
    Sama tego nie zrobię ... A prosić sie mi głupio kogokolwiek...

35 zaczęty :)

Kochana żebym mieszkała obok Ciebie to bym Ci chętnie pomogła z tymi ubrankami :-*

izulkaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczynki ! W końcu się mogę odezwac bo od 11 zrobiłam cztery prania urzadzilam kącik dla Małego wszystko poukladalam w środkach higienicznych i wszystko wszystko ulozylam jeszcze obiad jeszcze mi zostało jedno pranie jutro i koniec prasowanie będzie jutro AA i w pon się będę pakować do szpitala żeby nie było i jeszcze tylko mi brakuje tylko zamówienia od aparatki i literek z imieniem i tyle !:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:

U nas czeka sterta ubranek malej.. I nie ma kto tego poprasować.. :/ przykryte pielucha no ale ile może to leżeć.. Bez sensu..
    Sama tego nie zrobię ... A prosić sie mi głupio kogokolwiek...

Jej jak ja się cieszę, że bawiłam się w pranie i prasowanie w sierpniu. Izulkaa a po kilka dziennie na siedząco?

Haen jutro nowy dzień, będzie lepiej.

Mikado mam nadzieje, ze juz Ci się humor poprawił. Będzie dobrze !

No Aparatka !!!

Ja juz prawie spakowalam siebie i syna do szpitala ,jutro napisze co biorę bo już mi przyjazna dusza zdążyła powiedzieć , że za dużo itd. Ale chyba więcej lepiej niż za mało? ??

• aparatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do świata żywych i juz nadrabiam zamowienia. Dzisiaj skończyłam dwa:) A reszta mam po kawałku bo tak mi wysylaja materiały ze nie jestem w stanie calego zamowienia skonczyc za jedynm podejsciem :/

szczesciara25 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado na wagę to ja bym brała porzadna poprawkę bo powiedzmy sobie szczerze każdy człowiek ma inne proporcje a komputer liczy wszystkich tak samo

Izulka jaka niespodziankę przygotował ci maz? :)

Dziewczyny czy wasze dzieci też się wwiercaja raczka lub nozka w szyjkę? Czasem mam wrażenie ze zaraz wyleci jak porządnie tam nacisnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:44

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że na wagę trzeba brać poprawkę ale zagłębiłam się w fetometrię z USG i jest duża róznica pomiędzy pomiarem dzisiejszym a tym sprzed 3 tygodni i znowu się zdenerowałam i poryczałam i wszytsko po kolei.

Mój młody wywierca rączkami ale w skóre a kolanami w żołądek.. w szyjke nie czułam chyba ją omija :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, pytałam o to "wwiercanie" w szyjkę lekarza. Ja to odczuwam jako kłucie. Czasami nie jestem w stanie iść z tego powodu.
    To podobno schodząca główka uciska nerwy.

Mikado, nie rozmyślaj, bo tylko się niepotrzebnie będziesz stresować. Na pewno wszystko jest dobrze skoro lekarz tak mówi :-*

mikado lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów chciałam do Was zajrzeć wcześniej ale mi nie wyszło - obowiązki domowe mnie pokonały...

Mikado jeśli lekarz Cię uspokajał, a pisałaś że jest jednym z lepszych genetyków w Twoim mieście to się nie martw na zapas - tacy specjaliści jak wiedzą że nie jest dobrze to od razu to mówią, a u Ciebie nie ma pewnie powodów do niepokoju!!! Kochana nie denerwuj się - zrób to dla Wojtusia:)

Co do wagi to moja córunia w 31tc5d ważyła 1930g - ale teraz nie ma już co porównywać bo jedne urodzą dzieci 2,5kg a drugie 4,5kg :)
    Mój pierwszy syn ważył 3150g a drugi 3800g:)także różnica pomiędzy nimi była spora.

Aparatka dobrze że się odezwałaś, bo już się wszystkie o Ciebie martwiłyśmy

Przepraszam pozostałych postów jeszcze nie nadrobiłam.

mikado lubi tę wiadomość

zFZwp1.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado naprawdę z tymi wymiarami to jest orientacyjne...Są różne skale i w zależności którą się bierze pod uwagę to są rozbieżności...u mojego Synka na ostatnim usg główka wyszła na 35 tydzień a reszta na ok 32-33. Martwilam się przez sekundę bo zaraz mój gin powiedział, że jest ok i w granicach normy i na tym etapie to częste...jeśli lekarz i to w dodatku genetyk stwierdził że jest ok to ja bym była spokojna...

mikado lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co oznacza która liczba? W karcie ciazy w rubryce szyjka macicy i np takie oznsczenie 2/2/0 ? Ktora co oznacza?

A ja dziś wylądowałam na ip z ciśnieniem 160/102.... posiedzialam, porobili mi wyniki z krwi, ktg, trochę skurczy się zapisało ale puścili mnie do domu. Mam mierzyć ciśnienie 6x dziennie i obserwować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:17

km5supjy0xczfwah.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aparatka napedzilas nam lekkiego stracha...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 01:04

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado Natali zawsze powtarza ze stresem bardziej szkodzimy maleństwu wiec ufamy lekarzowi i wiemy że wszystko jest w porządku ;)

Zorro kłucie to jedna sprawa (też czasem doświadczam) ale czasem jak malutka się rusza to wsadzi "coś" tam w dole czuje pod skora tam gdzie włosy by były i boli przez chwile jakby przy ujściu szyjki

PYTANIE ZA MILION: czy czop musi być podbarwiony krwią?????
    Coś ze mnie wyleciało długiego ale bez plamki krwi. Nawet na papierze zanioslam mężowi z pytaniem "czy to ty?". Stwierdził ze może tak. Ale po dwóch dobach?! Z drugiej strony skoro szyjka zamknięta to na czop chyba za wcześnie?

mikado, natali101 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna powiem szczerze ze ja zaobserwowałam wczoraj przy podcieraniu na papierze sluz ale właśnie cały podbarwiony krwią taką różową, trochę się wystraszyłam.. ale z tego co wiem to często jest on poprostu mlecznym sluzem, rozciągliwym..

Cebulka nie mam pojęcia właśnie o co tu chodzi.. pod ktg trzymali mnie półtorej godziny, co chwilę mierzyli ciśnienie tk 149/97 mniej więcej mimo ze biorę leki 3x na dzień. Powiedział tylko o zwiększeniu leku..

km5supjy0xczfwah.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, oznacza to długość szyjki i jej rozwarcie (zew i wew).

Synuś :-)
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, czop może odchodzić 2, 3 tygodnie przed porodem i nie musi być zabarwiony krwią.
    Nie odejdzie on przy zamkniętej szyjce, ale może odchodzić na raty i częściowo czyjka będzie się otwierać.
    Może gin Ci coś naruszył przy badaniu dzisiaj?
    W każdym bądź razie jeżeli to nie Twój mąż, to już bliżej niż dalej :)

EDIT: patrzę na ten stojący w pokoju wózek i nie mogę się doczekać Julki na świecie, chociaż i tak zaciskam nogi do listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:29

km5s8ribzosjb8kh.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te ostatnie wizyty u lekarzy i na ip i szpital mam taki jakis mętlik w głowie, jestem taka niezdecydowana i nie mam swojego zdania przez to całe doradzanie każdego co powinnam robić albo czego nie powinnam..:|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:30

km5supjy0xczfwah.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ