X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście juz ten wymaz na paciorkowca ?

Miałam,iść dzisiaj na badania.. Ale pójdę w poniedziałek chyba.. Nie mam weny dzisiaj.. Z reszta nawet dobrze mi się spalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 08:49

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 tydz :) mogę rodzic za jakieś 2-3 tyg :P a co! :)

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymaz po 35 tc bede robic, bo tak wymaga szpital

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Galaratka mignelo mi ze Twoj maz dopytywal o szpital. Na ktory jestescie zdecydowani? Ktory byliscie odwiedzic?

Brodnowski zostaje! Maja 3 st. Mają neonatologie, współpracują jak Karowa z centrum zdrowia dziecka a nie ma takiej taśmy produkcyjnej jak na Karowej i ja mam bliżej. Na oddziale w końcu nie byliśmy bo położna kazała dzwonić rano i nie odebrała zgadnij dla czego ;-) ;-) mamy się umawiać na kolejny tydzień.

MadaLena30 Ty się jeszcze zastanawiasz ? Co masz najbliżej?

Mąż mi kazał się na pedicure zapisać jak go wczoraj poprosiłam , żeby tylko stary lakier zmyl heh :-)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, u mnie jakiś katar się przypałętał, ehh jak ja tego nie znoszę :/ a tu się zaczyna robić poważnie, 35-36 tyg niektóre - to już blisko ;) a ja rodzę na końcu, poza tym nic jeszcze nie wyprałam, nadal nie mam wszystkich rzeczy także trzeba czekać.. a tak w ogóle dziewczyny z cabriofixami - montowałyście je w samochodach na próbę? mój mąż wczoraj próbował i okazało się, że - mamy za krótki pas z tyłu i z tego co czytałam w necie to jest dość powszechny problem, zatem możliwe że kupimy bazę jednak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:09

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka kolejne potwierdzenie ze u ciebie to istne wariatkowo;) a tak poważnie to jakaś paranoja:/

Mała to napewno czop. Widzę ze u was już się pomalutku cos zaczyna dziać. Gorące dwa miesiące nas czekają;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen czemu ty nie masz dalej suwaczka? Nigdy nie umiem zapamiętać który to u was tydzień?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Haen czemu ty nie masz dalej suwaczka? Nigdy nie umiem zapamiętać który to u was tydzień?

bo postanowilam, ze zrobie go, jak juz Wanda sie urodzi:)
    a poza tym, odkrylam, ze jak go nie widze, to sie nie skupiam ktory to tydzien/dzien;)
    obecnie jestem w 33+ (rozpoczetym 34)

Molcia wlasnie czasami czytam, ze ludzie maja za krotki pas, zeby bez bazy fotelik dopasowac, dobrze, ze macie mozliwosc baze zamontowac

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa ja miałam pobrany we wtorek a już wczoraj był wynik :) Na szczęście dobry :)

Mala żeby rodzić to muszę być przygotowana a nawet tyłka nie mogę ruszyć żeby się spakować :P

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no haen okazało się, że wszytko fajnie a tu taki zonk :P no cóż, bywa - więc tak wszystkie ostrzegam - sprawdźcie czy u was jest ok - bo jakby co jest opcja żeby zwrócić fotelik jak komuś jeszcze termin nie minął..

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia u nas pas sięga :) da się zapiac :) a dużo wam brakuje ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyszła mi. Cukrzyca Tym razem :-(
    Za tydzień mam się stawić na oddział patologii ciąży

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Brodnowski zostaje! Maja 3 st. Mają neonatologie, współpracują jak Karowa z centrum zdrowia dziecka a nie ma takiej taśmy produkcyjnej jak na Karowej i ja mam bliżej. Na oddziale w końcu nie byliśmy bo położna kazała dzwonić rano i nie odebrała zgadnij dla czego ;-) ;-) mamy się umawiać na kolejny tydzień.

MadaLena30 Ty się jeszcze zastanawiasz ? Co masz najbliżej?

Mąż mi kazał się na pedicure zapisać jak go wczoraj poprosiłam , żeby tylko stary lakier zmyl heh :-)
    Oczywiscie brodnowski dlatego tak dopytuje.... smieje sie ze jak meza nie bedzie to moze na piechote dam rady tam dotrzec...no i ciagle rozwazam brodnowski-inflancka :)
    Polozna p. Agata ?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • alus21 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wynik wymazu odbieram stresa mam jak zawsze przed wszystkim taka pesymistyczna natura we mnie tkwi ;). Dziś rekord w siusianiu pobiłam 12 razy :D!!! Jak zombie wyglądam i przeziębienie mnie łamie;/. Jestem już taka zmęczona tą ciążą a to dopiero początek przygody :D

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u mnei zawsze wariatkowo bylo i chyba bedzie:P:P:P:P

Młoda chyba zarazilam :( Smarka mi strasznie oczy czerwone i jakas taka ciepława jest. No nic ide robic inhalacje poki do lekarza sie nie dostaniemy

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no haen okazało się, że wszytko fajnie a tu taki zonk :P no cóż, bywa - więc tak wszystkie ostrzegam - sprawdźcie czy u was jest ok - bo jakby co jest opcja żeby zwrócić fotelik jak komuś jeszcze termin nie minął..

my jeszcze nie mamy fotelika, wiemy, ze bedzie maxi cosi (ale nie wybralismy konkretnego modelu), na dodatek nasz "astrolot" jest wiekowy i nie ma iso fixa;/
    wiem, ze w Swiecie Dziecka (ktory jest drogim sklepem niestety;/) oni dopasowuja fotelik do kanapy samochodu (zeby byl odpowiedni kat nachylenia) no i wtedy mozna sprawdzic dlugosc pasa. Tyle, ze za dopasowanie bez kupna u nich fotelika biora 50 zl (duzo i nieduzo:))

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Molcia u nas pas sięga :) da się zapiac :) a dużo wam brakuje ?
    nie wiem, bo to mąż montował, ale trochę chyba brakuje, no i wiesz - nawet jakby było niewiele - to tak na wcisk to niewygodnie to nosidełko wpinać/wypinać i potem wciskać z dzieckiem :/ zatem trzeba będzie kupić bazę.. haen - to ja sugeruję zakup przez internet - sprawdzenie i ewentualny zwrot - pod warunkiem że da się to zrobić bezkosztowo/w kwocie niższej niż 50 zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:28

• haen Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    To wyszła mi. Cukrzyca Tym razem :-(
    Za tydzień mam się stawić na oddział patologii ciąży

ojej;/
    a nie da sie sie bez szpitala? tylko konsultacja u diabetologa?
    No i nie wiem czy to plus dla Ciebie, ale od 38 tc bedziesz na ktg i pewnie nie beda czekac z rozwiazaniem ciazy do samego konca...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a czemu od razu oddział? Tu dziewczyny tez maja cukrzycę. Czy oni chcą obserwować i ewentualnie wcześniej zakończyć ciążę? Kurcze jeszcze na sam koniec musiało ci cos wyjść:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, nieważny jest ten isofix :-) Po prostu trzeba dobrać odpowiednią bazę. Fotelik mamy Pebble i do niego dwie bazy- moja samochód ma isofix, wię mam FamilyFix. Męża autko nie ma, więc do jego auta pasuje EasyBase 2 :-D

Synuś :-)
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ