X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ciągu dnia Anita się skarżyła na skurcze czy dopiero w nocy ja wzięło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:28

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małą z tego co wiem to nic jej nei było takiego.. nawet lepiej się cuzła ostatnio ba na wizyte jeżdziłą i o spacerach mówiła z mężem :P
    pewnie nagle, ale wiesz zę jak pierwsza córcia się garnęła na świat to z tą mogło być podobnie;P

na fb ktoś dał cynk :"urodziła o 10:55 poród naturalny. Matulka waży 2400g i ma 50 cm. Tyle się dowiedziałam, pewnie jak będzie miała chwile czasu napisze coś wiecej Emotikon smile"

to i tak sporo się męczyła... od 2 w nocy jakoś.. przynajmniej o tej nam pisała że ma skurcze ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:38

mikado, Nymeria, haen, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze aby szczęśliwie i aby zdrowe. Na tym etapie ciąży już poradzi sobie malutka.

A ja dziś głodna cały czas. Ciężko z tą dietą na początku. Malutka właśnie rozrabia w brzuchu, a starsza zjadła zupę i mówi - głodna jestem. Wykończy mnie to dziecko. Łatwiej ją ubrać niż nakarmić.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 4 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looooi to długo. Nikolka z nami? :)

NO TO SKARBUS GRATULUJEMY DZIELNA MAMO !!!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje dla naszej kolejnej mamusi. Skarb gratki i dużo zdrowia dla WAS. Daj znać jak znajdziesz chwilę <3

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!! ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dziewczynki się pchają nadal :D Ja poczekam z gratkami jak się sama odezwie :)

P.S. 9h to długo ???

Wiem, że są krótsze, ale są porody po naście h, więc extra czas jak dla mnie :D trzeba dać naszemu ciałku i dziecku się dostosować do sytuacji; SRU i po wszystkim to CC :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:21

201511211678.png

Wysłany: 4 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorąc pod uwagę poziom bólu to długo :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj strasznie jestem ciekawa jak to u Skarba było. Czy jej pessar zdjeli czy wcześniej wody odeszły...generalnie zaczęłam się bardziej martwić...Skarbek miała sterydy podane to Mała ma płuca rozwinięte a ja nie miałam a poza tym podobno u chłopców później się rozwijają...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje skarbek:)

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie shibuya to jej wody w szpitalu juz odeszły wiec mogla miec sciagniety juz :P ciekawe...

Cebulka damy rade jeszcE troszkę :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby z dzieckiem i z nią wszytko w porządku było teraz zapewne odpoczywają :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, najszczersze gratulacje Kochana i czekamy na wiesci :)!

Mikado, dzieki wielkie za pamiec,ale wlasnie wrocilismy z szalu zakupowego i kupilismy kombinezonik w h&m ;)

Ogolnie wlasnie co do zakupow..
    Moj to mnie dzisiaj zirytowal kilka razy!
    Najpierw grzecznie rzeczy ze mna po sklepach ogladal i w miare nam to szlo.
    Zobaczylismy,ze w gazetach sa znizki i pytalam babek w smyku czego u nich to sie tyczy.
    Wyszlo na to,ze spiworek sie na to nie lapal i promocje,wiec dalismy sobie siana z szukaniem gazety.
    Tym sposobem w smku kupilam gruby kocyk i spiworek.
    W innym sklepie ciepla, gruba czapeczke na zime,a na koncu odwiedzilismy h&m ..
    Tiaaa i tutaj sie zaczal problem bo jak juz wybralismy kombinezon to stwierdzilam,ze sie oplaci kupic gazete z kuponem i znizka.
    Polecialam,wiec na galerie by wyszukac gazety.
    W gazecie h&m napisali pelna nazwa dla zmylki bez loga tak wiec nie mialam pojecia czy to jest to.
    Babki tez sie nie orientowaly tak wiec kupilam gazete w ciemno i na szczescie nie byla droga i okazalo sie,ze to jest to.
    No alee... poszlam do h&m, a dopiero wtedy babka do mnie,ze to jest od 150 zl znizka,a kombinezon byl za 130.
    Chcicalam,wiec pojsc cos dobrac,ale maz juz zly,ze naciaganie,tlumy ludzi i kolejki i wyszedl wkurzony ze sklepu.
    Tak wiec kupilam sam kombinezon i bylam na niego wsciekla bo w tej cenie mialabym dodatkowo stanik za mala doplata np badz cokolwiek i mniej bym zaplacila.
    Tym sposobem doplacilam za gazete,ktora kompletnie mi byla niepotrzebna i zapowiedzialam swojemu,ze bedzie mi teraz staniki w pelnych cenach kupowal i niech tylko zamarudzi.
    Stwierdzil,ze przez najblizszy miesiac nie idzie na zadne zakupy.
    Odrazu widac bylo,ze lazic mu sie nie chce, a nie ehhh.

Druga sytuacja to po obiedzie w pierogarni szlismny do sklepu.
    Obok nas w jednym prawie nic nie ma,a mialam ochote na cos slodkiego powiedzialam,wiec bysmy poszli do zabki.
    Mezu na to,ze dobra to ty idz tam,a ja kupie tutaj i sie spotkamy pod drzwiami.
    Juz mi sie to nie spodobalo na co sie zdenerwowal,a ja na caly regulator zaczelam za nim krzyczec,ze jest mi ciezko jakby nie zauwazyl i samej z bolacym brzuchem nie bede chodzic,a akurat facet pzechodzil z boku i sie popatrzyl hihi.
    W koncu poszlam z moim wsciekla do jego sklepu na co on podszedl do mnie i dobra chodz do tej zabki,a nie sie wydzierasz.
    Ja zaraz na to,ze teraz mam go w tylku haha.
    No mowie Wam ten dzien byl kiepski i nie moge przebolec tej znizki :)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekst Meza po tym jak nie skorzystalismy ze znizki "co zaraz na mnie naskarzysz na forum?",a ja na to "wlasnie zaczelam" on: "to az tyle tego jest,ze dopiero zaczelas?" hihi.
    Teraz chcial podgladnac co na niego nasmarowalam,ale powiedzialam,ze nie ma takiej opcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 18:05

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na koniec dodam,ze ta moja sierota zostawila pelna reklamowke zakupow w pierogarni :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rozmarzona biedna ty..tak tO z facetami jest.. Moj wczoraj i w piątek mial zly dzien.. Jak to stwierdził ma okres :P wiec ze ja nie mam to nieech on teraz ma :P
    Dobrze ze chociaż kupiliście cos i nie na marne ta wyprawa :P

Wiecie co.. Na fb laski cos marudzą.. Żeby nie laczyc belly i fb tzn porodów :P buahaha .. Ale maja problemy ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Rozmarzona ale wy chyba lubicie tak koty drzec...;-)

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie bella to by nie wiedziały o skarbie no ale ...
    Czyli rozumiem ze trza się zdecydować czy się chce byc tu czy tam :P tss..
    Dobra juz nic nie mowie bo mnie wywala z fb :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 18:32

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa dokładnie...musimy jeszcze trochę wytrzymać...moj gin mi dziś napisał w odpowiedzi na moje obawy, że 35 tydzień ma BYĆ i koniec...cóż zaciskamy nogi...

izulkaa lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka kto sie czubi ten się lubi ;)

Cebulka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ