X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka a w ogóle istnieje jakaś zależność miedzy ciążami, tzn że jak pierwsza np po terminie to w drugiej podobnie? Laura urodzila się w 38t4d, ale tamta ciąża była inna pod każdym względem

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie ale mi życzycie z tym przenoszeniem;p ale macie rację pewnie tak będzie:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża jest inna, moja tesciowa mi ZNOWU opowiadała o swoich trzech porodach Arka urodziła 4 dni przed terminem, Marte w terminie ale wiele z porodu nie pamieta a mojego Szymona najmłodszego kilka dni po terminie i gdyby nie szybki transport na porodówke urodziłaby w drodze bo tak szybko poszło ;)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 5 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka to musisz uderzyć do góry bo ja też nie ogarniam :D

Mikado czyli nie ma zależności :P ja bym się nie obraziła jakby się przytrafiło ok 38tc ;)
    Ale teraz np mąż jest kilka godzin drogi ode mnie, więc trochę lipa...

Ginger ty się tak nie śpiesz, bo mąż będzie niepocieszony; tyle czekania a ty w połogu 6 tygodni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:12

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracajac do pakowania rzeczy dla siebie i maluszka do szpitala to chyba to jest takie świadome zaprzeczanie że przecież jeszcze jest czas.. przynjamniej u mnie tak jest a wszyscy dookoła pytaja czemu ja nie spakowana.. nawet moja siostra wczoraj ze ona już od konca sierpnia spakowana była a termin miała na 16.11 ;P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck!!!
    To mi Mezu wybral parownice ;/
    Wlasnie walczylam z ochroniaczami i powiem Wam,ze tutaj jej moc nie daje rady,a tak chcialam sobie ulatwic zycie :(
    W robocie mielismy kiedys taka swietna tylko nie pamietam firmy i nie bylo na nia mocnych,kazdemu materialowi dawala rade.
    No nic bede musiala sie z zelazkiem pobawic przy ochraniaczach i to jeszcze tak by tej pianki w srodku nie popalic aaaaaa,ale jestem zla!
    Ginger,Perelka, a wiec jak chcecie kupowac parowy to jednak trzeba te drozsze bo te co maja kuszaca cene sa jednym slowem do DUPYYY..

A wiec u mnie przeczucie cos na Izulke ciagle jest skierowane :)
    Mialam odrazu pisac,ale nie chcialam straszyc hihi.
    Jednego mozemy sie spodziewac,ze do konca tygodnia nastepna bedzie pisala o skurczach porodowych ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mała myślę że u mnie może być podobnie w związku z moją niewydolnością szyjki. Pewnie po zdjęciu pessara wszystko się zacisnie jak przy pierwszej ciąży...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze ja bym chciala juz tak jakos w 38 byc po.
    Te 5 tygodni to takie dlugie mi sie jeszcze wydaja,a z drugiej strony niby dzisiaj juz 5 pazdziernika.
    Nie dogodzi sie nam hihi :D

• mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym się nie obrasiła jakby mój maluch wyskoczył w 38 tc, ale jakiś mam wewnętrzny spokój że przenosze jednak ( co bym się nie zdziwiła haha ) a bóle traktuje jako nie panikować i broń boże na IP i pewnie tym sposobem przegapie pierwsze skurcze bo stwierdze ze to przepowiadające ;P
    Sen miałam dzisiaj że mnie skurcze męczyły i az parcie na odbyt czułam przez sen i że wołałam mojego (spał w drugim pokoju) ale mnuie nie słyszał i byłam w sumie na takiej granicy sen/jawa po czym usnełam i rano obudziłam się jak gdyby nigdy nic ;)

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 5 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Jednego mozemy sie spodziewac,ze do konca tygodnia nastepna bedzie pisala o skurczach porodowych ;)
    Jak coś to będzie na ciebie, wiesz o tym :D

Fakt, że wszystkie mamy jeszcze czas, ale jak się słyszy o kruszynkach koleżanek to zazdrość trochę bierze, nie? ;)

Ciekawe czy Gabrysię dziś puścili do domu..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bierze zazdrośc bierze nawet swojemu wczoraj mówiłam że ja bym już chciała miec Wojtusia na świecie ale wiem że musi jeszcze posiedzieć i nabrać sił na wyjscie ;)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam Izulkaa,Mala,Aparatka. Co do Skarba to była kwestia dni. Nawet z mężem rozmawiałam. Cebulka niech siedzi jeszcze w kolejce.

Ja coś będę mogła pewnie powiedzieć po pt wizycie w szpitalu. Nie przewiduje porodu przed listopadem
    Jeszcze mam plan na chrzciny i wieś pojechać. Tak więc 2 tygodnie nie ma takiej opcji. Z resztą dopiero 34 tc zaczęłam.

Cebulka lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki ja miałam wczoraj beznadziejny dzień ! Dziś już lepiej. Rano wstałam , zdążyła podpaść Ginger ( z niedzielnym leniuszkiem) , połknęłam leki na tarczyce , mąż miał wracać do domu no ale najpierw nr 2 zrobiłam a potem jak mnie na wymioty wzięło ! wisiałam nad wc, obejmowałam brzuch i mówiłam " synku błagam Cie trzymaj się " bo myślałam ,że go wypluje... cały dzień chodziłam jak struta i mi się odbijało jak starej babie , a ,że to było z rana to tabletki połknięte pewnie sie poszły rypać , a nie było czym zwracać tylko taki powiedzmy żółty mocz. Dziś rano wszystko ok wyspałam się i spałam już w dzień i znowu bym poszła spać ! Kawa poszła w ruch trudno, może syn mi wybaczy.

Co do forum i fb staram się tak jak Buffy być tu i tu a w zwiazku z moim wczorajszym dupnym dniem nawet nie chciało mi sie wczytywać w to wszystko, bo nie warte ta nerwów blee...Izulkaa walczyłaś o forum dzielnie , boska :)

Olcia Zasia na tym zdjęciu faktycznie rozwala system! a Twoje zdjecia z brzuche hmm...srednio mnie interesowałaś bo załapały Ci się kociaki :D Jesteś super dzielna.

Ginger superowo ,ze superowo na wizycie!

Mikado spiworek jest boski! Jakby nie to ,ze mam to przysięgam kupiłabym. Jaki ma rozmiar?

Izulkaa ja mam takie odzienia a pewnie tej ciupciej kurteńki w życiu nie założymy.

ftb8o4i11ehk_t.jpg

A i od dziś 37 tydzień!!!! Ostatni do panikowania !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:35

perelka89 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale życzycie wiedzmy ;P
    pewnie nasze typy i tak nijak się będą mieć do realiów:P rozmarzona nie gadaj o końcu tygodnia i o mnie.. Toż to zły zbitek słów ;P nie podoba mi się.. nie lubie ! ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam moje wyniki badań wyjdą.. ciekawa jestemm bardzo moczu.. bo oczywiście znowu coś swędzi ;/ ..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staram sie was podczytywac ale niestety na wszystko nie odp. I sie nie wypowiem.
    Mam utrudniony dostep do kompa a do tego pakiet netu w tel sie konczy ....

Skarbus gratuluje!!! Jak juz odpoczniesz to napisz do nas slowko!!
    Z fb widze jakies rewolucje znowu .... dobrze ze mnie nawet tam nie bylo... i dobrze ze tu u nas naprawde jest super atmosfera i mimo ze nie jest sie super aktywnym z roznych powodow nie zostaje sie dyskfalifikowanym :)
    Dobrze ze jestescie !!!

Olus wygladasz super i nie marudz masz rewelacyjne cory ktore beda tak samo silne jak ich mamuska!!

U mnie weekend minal szybko i znowu jestem na placu boju ;)

Co do samopoczucia... od kilku dni czuje sie mega ociezala, ciezko mi w nocy zmienic pozycje, zalozyc skarpetki i buty ktore ledwo na mnie wchodza.... i teraz wiec co wy czulyscie piszac o tym wczesniej.... wczoraj zaczelammarudzic mezowi... biedny przytulil mnie i powiedzial zebym dala rade jeszcze troche bo wisienka na torcie juz bliziutko -oczywiscie mowil o naszej corci :)

Wiem ze nie powinnam marudzic, ale wiecie jak to jest kiedy ma sie chwile slabosci?!

Uciekam zjesc obiad i na kawe z kolezankami a pozniej spotkanie z elektrykiem....
    Jutro dalsza czesc shopingu z mezem trzeba wybrac farby i nie mam natchnienia na sypialnie...

izulkaa, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka 56/62 rozmiarówka Coccodrillo wiec troche większa. Zuzia urodziła się 56 dł i 4kg w 5.11 a w całym spiworku jezdziła conajmniej do końca stycznia jak się zrobił za krótki to moja siostra odpieła dół (jest na suwak) i młoda jeszcze z miesiac w kurtce dała rade ;)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, taka tam mala zabawa we wrozbite Macieja hihi ;)
    Pewnie tak samo bede kiepska wrozbitka jak i on haha :D

izulka, to mi podpowiada moje wewnetrzne ja coz na to poradzic hihi :)
    Otoz jak obudze sie ktoregos razu znowu w srodku nocy bez mozliwosci zasniecia to na bank musze wejsc na forum bo juz dwa razy mialam nosa,ze napotkaly mnie mile wiadomosci :D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sukni ślubnej nie chce któraś kupić??? Może jakaś znajoma , siostra ? Wisi rok i mi tak smutno,że nikt jej nie chce...

http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-bialy-raj-rozmiar-40-42-CID87-ID8AW77.html

ludozerka lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te suwaki na dole w kombinezonach tez sa po to by jak beda male mozna bylo je wykorzystac jako kurtke?
    To by bylo genialne rozwiazanie i nie trzeba by bylo na chwile drugiego kupowac :)

‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ