X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka a w ogóle istnieje jakaś zależność miedzy ciążami, tzn że jak pierwsza np po terminie to w drugiej podobnie? Laura urodzila się w 38t4d, ale tamta ciąża była inna pod każdym względem

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie ale mi życzycie z tym przenoszeniem;p ale macie rację pewnie tak będzie:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża jest inna, moja tesciowa mi ZNOWU opowiadała o swoich trzech porodach Arka urodziła 4 dni przed terminem, Marte w terminie ale wiele z porodu nie pamieta a mojego Szymona najmłodszego kilka dni po terminie i gdyby nie szybki transport na porodówke urodziłaby w drodze bo tak szybko poszło ;)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 5 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka to musisz uderzyć do góry bo ja też nie ogarniam :D

Mikado czyli nie ma zależności :P ja bym się nie obraziła jakby się przytrafiło ok 38tc ;)
    Ale teraz np mąż jest kilka godzin drogi ode mnie, więc trochę lipa...

Ginger ty się tak nie śpiesz, bo mąż będzie niepocieszony; tyle czekania a ty w połogu 6 tygodni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:12

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracajac do pakowania rzeczy dla siebie i maluszka do szpitala to chyba to jest takie świadome zaprzeczanie że przecież jeszcze jest czas.. przynjamniej u mnie tak jest a wszyscy dookoła pytaja czemu ja nie spakowana.. nawet moja siostra wczoraj ze ona już od konca sierpnia spakowana była a termin miała na 16.11 ;P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck!!!
    To mi Mezu wybral parownice ;/
    Wlasnie walczylam z ochroniaczami i powiem Wam,ze tutaj jej moc nie daje rady,a tak chcialam sobie ulatwic zycie :(
    W robocie mielismy kiedys taka swietna tylko nie pamietam firmy i nie bylo na nia mocnych,kazdemu materialowi dawala rade.
    No nic bede musiala sie z zelazkiem pobawic przy ochraniaczach i to jeszcze tak by tej pianki w srodku nie popalic aaaaaa,ale jestem zla!
    Ginger,Perelka, a wiec jak chcecie kupowac parowy to jednak trzeba te drozsze bo te co maja kuszaca cene sa jednym slowem do DUPYYY..

A wiec u mnie przeczucie cos na Izulke ciagle jest skierowane :)
    Mialam odrazu pisac,ale nie chcialam straszyc hihi.
    Jednego mozemy sie spodziewac,ze do konca tygodnia nastepna bedzie pisala o skurczach porodowych ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mała myślę że u mnie może być podobnie w związku z moją niewydolnością szyjki. Pewnie po zdjęciu pessara wszystko się zacisnie jak przy pierwszej ciąży...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze ja bym chciala juz tak jakos w 38 byc po.
    Te 5 tygodni to takie dlugie mi sie jeszcze wydaja,a z drugiej strony niby dzisiaj juz 5 pazdziernika.
    Nie dogodzi sie nam hihi :D

• mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym się nie obrasiła jakby mój maluch wyskoczył w 38 tc, ale jakiś mam wewnętrzny spokój że przenosze jednak ( co bym się nie zdziwiła haha ) a bóle traktuje jako nie panikować i broń boże na IP i pewnie tym sposobem przegapie pierwsze skurcze bo stwierdze ze to przepowiadające ;P
    Sen miałam dzisiaj że mnie skurcze męczyły i az parcie na odbyt czułam przez sen i że wołałam mojego (spał w drugim pokoju) ale mnuie nie słyszał i byłam w sumie na takiej granicy sen/jawa po czym usnełam i rano obudziłam się jak gdyby nigdy nic ;)

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 5 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Jednego mozemy sie spodziewac,ze do konca tygodnia nastepna bedzie pisala o skurczach porodowych ;)
    Jak coś to będzie na ciebie, wiesz o tym :D

Fakt, że wszystkie mamy jeszcze czas, ale jak się słyszy o kruszynkach koleżanek to zazdrość trochę bierze, nie? ;)

Ciekawe czy Gabrysię dziś puścili do domu..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bierze zazdrośc bierze nawet swojemu wczoraj mówiłam że ja bym już chciała miec Wojtusia na świecie ale wiem że musi jeszcze posiedzieć i nabrać sił na wyjscie ;)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam Izulkaa,Mala,Aparatka. Co do Skarba to była kwestia dni. Nawet z mężem rozmawiałam. Cebulka niech siedzi jeszcze w kolejce.

Ja coś będę mogła pewnie powiedzieć po pt wizycie w szpitalu. Nie przewiduje porodu przed listopadem
    Jeszcze mam plan na chrzciny i wieś pojechać. Tak więc 2 tygodnie nie ma takiej opcji. Z resztą dopiero 34 tc zaczęłam.

Cebulka lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki ja miałam wczoraj beznadziejny dzień ! Dziś już lepiej. Rano wstałam , zdążyła podpaść Ginger ( z niedzielnym leniuszkiem) , połknęłam leki na tarczyce , mąż miał wracać do domu no ale najpierw nr 2 zrobiłam a potem jak mnie na wymioty wzięło ! wisiałam nad wc, obejmowałam brzuch i mówiłam " synku błagam Cie trzymaj się " bo myślałam ,że go wypluje... cały dzień chodziłam jak struta i mi się odbijało jak starej babie , a ,że to było z rana to tabletki połknięte pewnie sie poszły rypać , a nie było czym zwracać tylko taki powiedzmy żółty mocz. Dziś rano wszystko ok wyspałam się i spałam już w dzień i znowu bym poszła spać ! Kawa poszła w ruch trudno, może syn mi wybaczy.

Co do forum i fb staram się tak jak Buffy być tu i tu a w zwiazku z moim wczorajszym dupnym dniem nawet nie chciało mi sie wczytywać w to wszystko, bo nie warte ta nerwów blee...Izulkaa walczyłaś o forum dzielnie , boska :)

Olcia Zasia na tym zdjęciu faktycznie rozwala system! a Twoje zdjecia z brzuche hmm...srednio mnie interesowałaś bo załapały Ci się kociaki :D Jesteś super dzielna.

Ginger superowo ,ze superowo na wizycie!

Mikado spiworek jest boski! Jakby nie to ,ze mam to przysięgam kupiłabym. Jaki ma rozmiar?

Izulkaa ja mam takie odzienia a pewnie tej ciupciej kurteńki w życiu nie założymy.

ftb8o4i11ehk_t.jpg

A i od dziś 37 tydzień!!!! Ostatni do panikowania !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:35

perelka89 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale życzycie wiedzmy ;P
    pewnie nasze typy i tak nijak się będą mieć do realiów:P rozmarzona nie gadaj o końcu tygodnia i o mnie.. Toż to zły zbitek słów ;P nie podoba mi się.. nie lubie ! ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam moje wyniki badań wyjdą.. ciekawa jestemm bardzo moczu.. bo oczywiście znowu coś swędzi ;/ ..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staram sie was podczytywac ale niestety na wszystko nie odp. I sie nie wypowiem.
    Mam utrudniony dostep do kompa a do tego pakiet netu w tel sie konczy ....

Skarbus gratuluje!!! Jak juz odpoczniesz to napisz do nas slowko!!
    Z fb widze jakies rewolucje znowu .... dobrze ze mnie nawet tam nie bylo... i dobrze ze tu u nas naprawde jest super atmosfera i mimo ze nie jest sie super aktywnym z roznych powodow nie zostaje sie dyskfalifikowanym :)
    Dobrze ze jestescie !!!

Olus wygladasz super i nie marudz masz rewelacyjne cory ktore beda tak samo silne jak ich mamuska!!

U mnie weekend minal szybko i znowu jestem na placu boju ;)

Co do samopoczucia... od kilku dni czuje sie mega ociezala, ciezko mi w nocy zmienic pozycje, zalozyc skarpetki i buty ktore ledwo na mnie wchodza.... i teraz wiec co wy czulyscie piszac o tym wczesniej.... wczoraj zaczelammarudzic mezowi... biedny przytulil mnie i powiedzial zebym dala rade jeszcze troche bo wisienka na torcie juz bliziutko -oczywiscie mowil o naszej corci :)

Wiem ze nie powinnam marudzic, ale wiecie jak to jest kiedy ma sie chwile slabosci?!

Uciekam zjesc obiad i na kawe z kolezankami a pozniej spotkanie z elektrykiem....
    Jutro dalsza czesc shopingu z mezem trzeba wybrac farby i nie mam natchnienia na sypialnie...

izulkaa, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka 56/62 rozmiarówka Coccodrillo wiec troche większa. Zuzia urodziła się 56 dł i 4kg w 5.11 a w całym spiworku jezdziła conajmniej do końca stycznia jak się zrobił za krótki to moja siostra odpieła dół (jest na suwak) i młoda jeszcze z miesiac w kurtce dała rade ;)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, taka tam mala zabawa we wrozbite Macieja hihi ;)
    Pewnie tak samo bede kiepska wrozbitka jak i on haha :D

izulka, to mi podpowiada moje wewnetrzne ja coz na to poradzic hihi :)
    Otoz jak obudze sie ktoregos razu znowu w srodku nocy bez mozliwosci zasniecia to na bank musze wejsc na forum bo juz dwa razy mialam nosa,ze napotkaly mnie mile wiadomosci :D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sukni ślubnej nie chce któraś kupić??? Może jakaś znajoma , siostra ? Wisi rok i mi tak smutno,że nikt jej nie chce...

http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-bialy-raj-rozmiar-40-42-CID87-ID8AW77.html

ludozerka lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te suwaki na dole w kombinezonach tez sa po to by jak beda male mozna bylo je wykorzystac jako kurtke?
    To by bylo genialne rozwiazanie i nie trzeba by bylo na chwile drugiego kupowac :)

‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ