X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wisi juz rok w szafie,ale troche przeszla po sesji w plenerze.
    Nie dawalam jej nawet do czyszczenia bo jakos weny do sprzedania nie mialam.
    I tym sposobem wisi bezuzytecznie.
    Mam nawet jedne buty taneczne biale do slubu bo dostalam od znajomej tancerki,ktora miala je z dwa razy na sobie.
    Niestety okazaly sie male i nawet na kopycie szewskim nie za duzo sie rozciagnely i kupowalam nowe.

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka sliczna suknia! ale bez tej koronki mi się bardziej podoba ma swój urok ;)
    Moja też wisi ale ja miałam po cywilnym zwykła biała do kolan :) wiec ją jeszcze wykorzystam a kupiłam w Orsayu za 189 zł ;)

Jeśli masz suwak dookoła to odepniesz ;) bo takich wykłych do odpinane po długości to nie bardzo ;) ale te śpiworki co wstawiłam to są genialne bo naprawde mimo małego rozmiaru starczaja na długo

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, człowiek sobie komara utnie i już go zakłady ominą :-D

Powiem Wam szczerze,że ja swoją kieckę sprzedałam jakiś tydzień po ślubie. Zajmowała mi miejsce w szafie,ale ja jestem z ludzi praktycznych, a mniej sentymentalnych :-D Wystawiłam na Allegro i sporo osób się nią interesowało. Trochę mnie irytowało,że aukcja trwała kilka dni,a wcześniej dostawałam maile "kupię ją od ręki za..." (i tam padała określona kwota). Trzeba tylko ładne zdjęcia powstawiać i już :-)

Synuś :-)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wisi nie wyczyszczona po sesji na sianie + bransoletkach fluorescencyjnych.. wiedzac jak ciezko sprzedac tez braklo mi weny by sie za to zabrac.

jesli chodzi o wyprawke to chyba jestem gotowa ;) jestem tez gotowa by zobaczyc i tulic malenstwo.
    nie jestem gotowa za to na porod i nocne wstawanie- musze sie na to zaprogramowac :D

MW26, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pod wzgledem wyprawki jeszcze nie jestem gotowa! mam czas, mam czas, mam czas !!:P

Micia lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 5 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    ja pod wzgledem wyprawki jeszcze nie jestem gotowa! mam czas, mam czas, mam czas !!:P
    jak Skarb? ;)

Shibuya na porod jestes gotowa? :O

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    jak Skarb? ;)

:O

nie nie ale pare rzeczy mi brakuje, dużo prania jeszcze i prasowania a ja mam czas :D i lenia w tyłku ehh..;P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    jestem :) pewnie nie wiem co mówię, ale chciałabym po prostu mieć to już za sobą i wiem, że mnie to nie ominie. Dlatego uważam, że jestem gotowa. Hmm, tak sądzę :D o ile można być na to w ogóle gotowym
    no nie wiem czyna porod można sie przygotować bo to taki strach przed nienznanym i wszelkie opowiastki o bólu są mało sprzyjajace z oswojeniem myśli BEDE RODzIĆ!

bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień będę gotowa i chce już moje dziecko! chceeeeee noooo....

Wysłany: 5 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak wanienki nie mam, zawsze o niej zapomnę..

Galaretka, to pewnie poczekasz jeszcze kilka tygodni :P

A pamiętacie jak czekałyśmy na bijące serduszko, pierwsze ruchy, II trymestr? To i tak teraz nie jest źle ;)

Co do porodu to mówię mojemu ostatnio, że mam cykora, bo już wiem jak to wygląda. A on, że jakoś to będzie, heh, powiedział co wiedział

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała ;/ pfi

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś uszyłam falbankę maskująca pod łóżeczko i zrobiłam sałatkę jarzynową w końcu :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png

Wysłany: 5 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha foszek :P to wiesz, mówią, że mycie okien pomaga, chodzenie po schodach, wieszanie firanek, spacery, no żeby seks nie powiedzieć, bo znów powiedzą, że myślę tylko o jednym :P
    niektóre wrześniówki jeszcze z brzuchami chodzą, także tego ;)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chłopy to jednak proste stworzenia :)

Mojego nie ma a mi się zachciało słodkiego i co? Piekę ciasto w piekarniku :)pierwszy raz od jakis 6 miesięcy :P
    Ale malutka sie buntowala.. Musiałam robic na raty :P dobrze ze mikser chociaz sam miksuje :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka też chce ciasto ...marchewkowe chce !

A teraz pytanie za milion punktów ! Czy też macie taką ciemną skórę pod pachami i między nogami? Łącznie z grażyką?

Jak jeszcze w lipcu moja znajoma była przed porodem i miała takie czarne pachy to ja sobie myśle no nie myje się czy co ...no i mi też się przebarwiły i co robić to zejdzie ?

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja akurat nie mam :P ale ja mam w ogóle ta linię na brzuchu tez jasna.. :P pewnie od karnacji zalezy :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skora pociemniala przy pepku oprocz samej tej linii.

Hihi wmawiajmy sobie,ze nie taki straszny diabel jak go maluja (tak jak przy piciu glukozy bylo :D).

Ja juz dzisiaj tyle slodkiego wszamalam,ze wstyd sie przyznac :O
    Na obiad sie zbuntowalam i mam nadzieje,ze mezu dowiezie pierogi po pracy,a ze podpadl mi rano zamawiajac znowu po cichaczu odzywki to raczej przywiezie hihi.

Wyprasowalam zelazkiem ten ochraniacz i przybornik, jaki wniosek?
    Po samym jego wypraniu ciezko go bylo nawet zelazkiem doprasowac,wiec nastalam sie przy tym,a i tak idealnie nie jest.
    Moze to wina bardziej ochraniacza,ze nie tak do konca nadaje sie do prania,a nie parownicy?
    Bede musiala jeszcze z nia poobcowac i zobaczyc do czego sie nada.
    Pocieszam sie,ze do zwyklych ciuchow przynajmniej jest pewna ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide poogladac troche dzidziusie w tv bo jakos mnie tak pozytywnie nastrajaja jak pomysle,ze niedlugo sama bede miala takiego szkraba ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Galaretka zejdzie :)
    ja mam to samo i jeszcze pępek ciemny :P

Shibuya uf! dzięki

Mam dziś marudny dzień, ma zaraz znajoma przyjść to lepiej się ogarnę a nie będę tu Wam jęczeć jak opętana .

Rozmarzona i znowu wychodzi na to ,ze lepiej nic nie robić :D Bo jak człowiek dotknie to jest jak jest :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona a jak sie nazywa ta parownica, sama zastanawiam sie nad kupnem, bo nie lubie prasowac ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ