WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado. Przesadziłam. Ale jakies przeczucie mam ze ti juz niedługo ii dlatego chce wszystko na juz.
    Jeszcze czuje sie jaak bym miała być chora :/ ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:18

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my obie takie przeczuwające? ja dzisiaj rano do męża że to będzie szybciej niż nam się wydaje.. a w sumie wiele wiecej niż musze to nie robie... a to zaczeły się bóle krocza ud od wewnetrznej strony i brzucha jak na okres tak ćmi...

Dziewczyny co myslićie o chustonoszeniu ??ja bym chciała ale nie wiem czy na zajęcia zapisać się przed porodem czy po porodzie..

izulkaa lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie o budowę chodzi... Dlatego się obawiam. Przed ciążą nie miałam nawet 90cm w biodrach. Czas pokaże jak to będzie. Jutro na pewno zagadam lekarza o tę kwestię ;-)

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu w domu!
    Ktg wyszło ok. Serduszko super. Skurcze jakieś tam są, ale położna powiedziała, że takie, że póki co nie nastawiać się raczej na poród. Wizyta za tydzień i również ktg. Na początku Mały był spokojny i myślałam, że zasnę z tym guzikiem w ręce, ale później się rozbrykał :P

Zaliczyłam tez Ikeę, ale teraz brzusio już pragnie odpoczynku. Dlatego wzięłam prysznic i juz leżę znów w łóżeczku. Mój gdzieś tam polazł i nie wiem o której wróci :P

mikado, izulkaa, haen, Kitaja, Ginger84, perelka89, Micia, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, Ona_89', Shibuya, MW26, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado chyba odpuszczę sobie prace domowe.. Ale jak widzę zapal mojego to aż mnie cos :P

Modliszka super :) ale wiesz ze,jak to ze teraz nie ma skurczy nie znaczy ze szybko porodu nie bedzie, bo wszystko się może zmienić :P

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego męża zapał na cokolwiek związanego z pracami domowymi rwóna się ostatnio zero... tyle że smieci wyniesie i wyjdzie z psem (rano wieczór).. wiec zostawie to bez komentarza.. a zrobiło mu się tak po chorobie jak wylegiwał się przez trzy dni w łóżku..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, wiem wiem :P Zwłaszcza, że lekarz mi powiedział, że na 99% stawia u mnie na październik :P ach najważniejsze, że wszystko jest ok, a wyjdzie sobie Maluch wtedy kiedy będzie mu wygodnie :P nie chce się nastawiać na październik, bo nie chce się rozczarować :D

perelka89, Galaretka lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puściłam sobie wodę do wanny ,a moja córka poszła i umyla klatkę papugi. Ehhhh , musiałam dezynfekowac wannę.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka ty juz masz calkiem fajny tydzień :) no ciekawe czy lekarz ma rację u ciebie :)

Mikado facet nie choruje -on walczy o,życie :P
    Moj jak zobaczył,ze ma 37 stopni to od razu poczuł,sie,chory :P

Mowie mu żeby mi umyl szafki bo jutro bedzie obloznie chory.. Ale jak widziałam,jak to robi = zero entuzjazmu i zaangażowania to stwierdziłam zr nie ma sensu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:07

Micia, perelka89, mikado, moodliszka lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa cala prawda o chorym facecie :P. Ja sobie nie wyobrazam jakby to oni mieliby byc w ciazy nie przezyliby tych wszystkich dolegliwosci ;).
    Wszystko poprasowalam :D. Rzeczy do szpitala w szafce leza. Dzieki dziewczyny jakos mnie mobilizujecie ;).

perelka89, biedroneczka1910, izulkaa, izulkaa, Kitaja, Rozmarzona lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka lekarka zawsze powtarza, że to dobrze, że kobiety rodzą dzieci, bo gdyby mieli to robić mężczyźni to już dawno byśmy wyginęli ;-) nie ma gorszego kataklizmu niż chory facet w domu

Micia, Ginger84, mikado, Rajska, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Molcia rozwaliłaś mnie!! Ale masz rację, nie ma gorszego kataklizmu!
    A wiecie co? Też tak mam, że jak na chwilę w ciągu dnia się położę, to później nic mi się nie chce... :-/

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka Mikado dołączam się do przeczuwajacych.
    Ok też dzis mialam zapal do dzialania a wieczorem skurcze jakich jeszcze nie było.

Paolka to ty cały dzień na nogach? Ja to się muszę często kłaść..

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia żebyś wiedziała !
    Nie tylko dolegliwości ale,i sam poród.. Oni by myśleli ze umierają juz w 1 trym :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tobie juz czop wyleciał ponoc wiec wiesz...:P
    Ja nie,wiem czy to byl,czop czy,nie.. Bo nie wygladalo,jak zbity glut tylko jak białko kurze raczej wiec chyba to,nie to :P
    Dziwi mnie tez ten moj zapal.. I mega skurcze.. No ale ja jeszcze troche musze wytrzymać..jutro juz chyba nic,nie robię żeby nie wywołać porodu za wcześnie...

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 13 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale jak mocniej zaboli to wpadam w panikę. Tak jakbym nie czuła się na siłach by rodzic, jakbym chciała to podświadomie odłożyć na później.
    W pierwszej ciąży przy każdym skurczu miałam nadzieje ze się zaczęło a teraz totalnie odwrotnie

U Madzi się chyba rozkrecilo na dobre albo maz dojechał :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się przekręciło z prawej na lewą strone i dostło czkawki.. mam nadzieje ze nie fiknął dupką do dołu.. nie wiem jak to wyczuć;/

bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja myślę,że od 20- tego rozkręci się u nas z porodami.
    W końcu sporo z Was już 36,37,38 tc.

A Mała aż się prosi o poród - w końcu nic nie robi ,tylko odpoczywa.

Moja malutka fika sobie. Nati mówi,że jak pojadę rodzić,to ona zostaje w domu. Jak Adam powiedział,że idzie do szkoły,to ona ,że na niczym się nie będzie mogła skoncentrować.
    Wczoraj focha strzeliła,bo tatuś powiedział na nią big bobsztyl,a Ala będzie smol bobo. Oczywiście Bobo jest tylko jedno ( tak, tatuś cały czas woła na nią bobo) a malutka ma być dzidziuś. Tak więc podział ksywek już był. Mało tego, córeczka tatusia też jest tylko jedna. Ala będzie córeczka mamusi.

Ciężko będzie na początku coś czuję.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 13 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wcześniej był ułożony? Moja ma główkę na dole a pkecki i pupę raz czuje po lewej stronie lub na środku a czasem po prawej. Mam wrażenie ze po prostu ciałko obraca a główka ciągle jest na dole

Natali wcale się nie proszę mam jeszcze długą listę zadań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:39

Micia, Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała długa listę o szybki poród. Jesteś niesamowita

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ