X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak zalatwialam becikowe po urodzeniu Laury to się brało zaświadczenie o dochodach z urzędu skarbowego i to razem z wnioskiem składało w mopsie. Teraz trzeba jeszcze od gina ze się chodziło do lekarza.

A czop da się przegapić nie widziałam w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam ze coś takiego ma być :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Noce coraz gorsze..
    Miałam takie skurcze momentami ze nie wiedziałam co zrobić ze sobą.. Ale spoo dalej w dwupaku :)

A ja na temat becikowego juz nic,niepisze bo nikt mnie nie czyta i nie słucha :(

Mnie dzisiaj zatwardzenie meczy..pewnie przez,ta czekolade wczorajsza bo tyle die najadłam żeby sie mala,ruszyła :P w końcu wieczorem dawala popisy dopiero :P

Oglądałam porody teraz na polsat caffe i jestem przerażona..bylo cc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:11

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też dziś dłużej pospałam. Mały też miał od rana lenia, ale już intensywnie nadrabia wciskając mi stopy w żebra :-)

W ogóle mam chyba dzień złośnicy. Wszystko mnie irytuje. Uciekłam do innego pokoju przed mężem żeby mu się rykoszetem nie oberwało. Ehhhh

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tyg.! Wg belly 38 a wg OM w 39 :-)

Izulkaa, ja Cię czytam :-P

Kurcze, ja już bym chciała żeby mi chociaż ten czop wypadł, a u mnie nic się nie dzieje. Żadnych straszakow, żadnych skurczy. Obawiam się, że jak jakichś dostane to będę wtedy panikowac że to już a tak naprawdę nic się nie będzie działo.

Zorro, ja od wczoraj mam taki humor :-\

Galaretka, Zorro, izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro ja dziś też nie mam humoru. Mężuś się do mnie umila a ja taka bez uczuć. Może po południu się coś odmieni.

A mi mały dziś się tak dziwnie ułożył że ledwo chodzę, bo mam wrażenie że mi zaraz wypadnie :p

Zorro lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście :-) Dziś po raz pierwszy czuję,że jestem już zmęczona ciążą... Może u kazdej z nas przychodzi taki moment?

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sid czuje zmęczona juz jakiś czas :P wy sie boicie ze pojedziecie ze skurczem na ip ,a ja sie boje ze to będą TE skurcze a ja będę myśleć zr to standardowe które mam :P mam nadzieje chociaz ze mi wody chlusną bo jak będą sączyć to nie wpadne na to ze to plodowe :P
    Dlatego mam,nadzieje ze dotrwam do terminu cc i zrobia mi bez niczego :P
    Bo w przeciwnym razie niewiem jak będę :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dopiero się ogarnęłam . Wstałam przed 8,a dopiero podniosłam się z łóżka. Towarzystwo pojechało do Ikea i dali mi do zrozumienia,że mam zostać w domu. Fakt średnio mi się uśmiecha chodzić bo sklepach. Później pojedziemy do mojego brata ,bo Miś męczy o spotkanie z Nati.
    Pogoda kiepska,w nocy lało ,teraz leje .

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja wczoraj mialam taki kiepski dzien,nakrzyczalam na biednego malzonka bez powodu i wyszlam z domu troche sie "przewietrzyc" bo sama ze soba sobie nie radzilam :-/ dzis juz lepiej, ale koncowka ciazy nie nalezy do latwych .IZULKA ja tez czytam ;-)

izulkaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mam do sprzedania huśtawke baby mix, uzywana 2 tygodnie, sprzedaje dlatego ze ostatnio dostalismy drugą, wiekszą, wiec tą chcemy sprzedac. Wygląda jak nowa. Jest na pilot + ma panel sterowania. 5 predkosci bujania, 6 melodii relaksacyjnych (najlepiej sie sprawdzały) i 6 takich jakby pioseneczek ;P
    Oparcie jest regulowane, tacka sciagana, karuzelke tez mozna zdjać.
    Sprzedam za 190zł (cena juz z przesyłka).
    Kolor neutralny i dla dziewczynki i dla chłopczyka :)
    Moze któraś z was jest chętna ? jeżeli tak to zapraszam na prv :)

db108c13282dddc9med.jpg

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka i rozmarzona co tam u was? Bo cos dlugo nie ma zadnych wiadomosci od was?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie! Słaba noc, poranek nie lepszy bo strasznie mnie jelito boli. Kluje jak cholera...a o 18:00 goście...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie pytanie, mam brać jeszcze magnez czy już nie? Bo nie zapytałam lekarza...

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę magnez:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka to udanych urodzin, zeby rodzinka Cie nie wymeczyla:)

A magnez bierzecie na spinajacy brzuch?

Ja dzis romansuje od rana z zelazkiem i serialami:) wstawie moze jeszcze jedno pranie, bo kilka pralek mi zostalo, ale to na wtorek zostawiam:)

Zorro lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę asmag forte 3x1...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam,ze romansujesz nie z serialami tylko sernikami :-D No i nie mogę przestać myśleć o serniki teraz ;-)
    Ja się właśnie obudziłam z poobiedniej drzemki. Idę pooglądać torebki w necie, moze cos sobie kupie z okazji dnia złośnicy...

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dzięki!

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was cieplutko Dziewczynki.

Kitaja dziekuje,ze o mnie pytasz Kochana :)
    Caly czas na biezaco Was czytalam,ale nie mialam weny ani sily na pisanie,a wiec tez chyba mnie zmeczenie ciazowe dopadlo.
    Wlasnie wrocilam z Mezem z zakupow i czuje sie styrana na maksa.
    Namierzylam sie staniorow do karmienia i nie wiedzialam jaki rozmiar wziasc bo niektore byly na styk,a przeciez pozniej wiekszy moze sie przydac.
    Tak wiec zakupilam jeden jak narazie by byl do szpitala,a potem sie dokupi.
    Mezu dzielnie latal po sklepie i donosil mi rozmiary :)
    Moje sily jednak po wyjsciu z kabiny byly zerowe.
    Pozniej male zakupy spozywcze,a na koncu castorama,ktora jest zmora w ciazy.
    Musielismy kupic jakas mala lampke nocna dla niunki, przedluzasz i inne drobiazgi.
    Mezu jak widzial moja obojetnosc do lampek to stwierdzil jak ja kiedys bede miala urzadzac swoje mieszkanie hihi :)
    Musialam mu tlumaczyc,ze w ciazy to nie taka prosta rzecz,a wrecz na tgym etapie obojetna.
    Kolejki do kas na maksa (chcialam podejsc zapytac czy nas skakuja,ale stwierdzilismy z mezem,ze wszyscy sa slepi na ciezarne)tak wiec ucieklam do auta.

Przykrywalyscie moze jak ubralyscie lozeczka folia malarska?
    Kupilam taka w castoramie,ale zastanawiam sie czy to potem nie przejdzie zapachem tej folii?

Paolka, ja magnez bralam caly czas bo mialam takie skurcze i bole w przegubach przy zgieciu nog z rana i gin mowil,ze magnez jak najbardziej mozna brac.

Robie sobie kupne bulki na parze na szybko bo padam juz z glodu,a pozniej mezu bedzie tarl ziemniaki na placki ziemniaczane :)

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolka a ja odstawilam magnez i bez różnicy ;)

Mój maz miał się zbierać z córka do kosciola i mówi że mi dobrze ze nie muszę wiec ja- zamień się tylko obiad trzeba zrobić. No i poszedł na to. Zawiózł nas na msze wróciłyśmy spacerkiem i pięknie pachniało obiadem zrobił polędwiczki mniam a myślałam ze nie potrafi gotować ;)

żeby nie było zbyt dobrze- Laurę znow zbiera na gorączkę...

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ