X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przykrylam dużym ręcznikiem. Można też dużym przescieradlem. Tak chyba lepiej bo powietrze dochodzi...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Przeczytałam,ze romansujesz nie z serialami tylko sernikami :-D No i nie mogę przestać myśleć o serniki teraz ;-)
    Ja się właśnie obudziłam z poobiedniej drzemki. Idę pooglądać torebki w necie, moze cos sobie kupie z okazji dnia złośnicy...

Z sernikiem tez bym poromansowala, a tak mam tylko zwykle ciastka...ale to po obiedzie:p
    Jak nic Zorro musisz znalezc ukojenie w torebkach:D

Ginger czy jutro wizytujesz czy dopiero 26.10?

Rozmarzona placki ziemniaczane...mhm pysznosci, ja jestem z frakcji z cukrem i inne dodatki sa zbedne:P

Wlasnie staniki do karmienia...ja jeszcze poczekam chwolke (bo w sumie tez mam jeszcze wiecej czsu), ale stresujr mnie ten temat, bo normalnie mi ciezko dobrac, a jeszcze do karmienia (jak tu przeeidziec rozmiar), tym bardziej, ze te z ktorych bede wybierac sa drogie i boje sie, ze wydam 150-200 zl i zaraz sie okaze za maly czy cos:/
    Moze zrobie podobnie i kupie 1 badziewiasty (zeby byl na noc) i 1 lepszy, a potem po porodzie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja kupiłam w h&m dwupak, czarny i biały. Myślałam, że nie starczy miich rozmiarowki ale 80 E okazało się dobre, a że to bawełna to w razie w jeszcze trochę się rozciagnie...z resztą za 80 zł dwa to niedrogo...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam na razie jeden do szpitala, bo nie wiem jak z rozmiarem. Moje piersi zrobiły się mniejsze niż przed ciążą, przez dietę cukrzycową,i nie są takie jędrne i rozmiar w trakcie laktacji jest dla mnie zagadką ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw zapewniam, że jeśli tylko laktacja ruszy to będziesz mieć bardzo pełne ( o kształt chodzi) piersi...

MW26 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Haen ja kupiłam w h&m dwupak, czarny i biały. Myślałam, że nie starczy miich rozmiarowki ale 80 E okazało się dobre, a że to bawełna to w razie w jeszcze trochę się rozciagnie...z resztą za 80 zł dwa to niedrogo...

Ja juz teraz nosze 85 ff, takze niestety nie dla mnie takie sieciowkiwe staniki:( no i nie trzymaja mojego biustu. W ogole w ciazy urosly mi tylko o 1 rozmiar na szczescie, a dzisiaj soe smialam, ze zeby nie przewiac biustu bede zakladac na nie czapki :D

MW26, Cebulka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz ciekawie...ja przed ciążą miałam 65e lub nawet 60f i też przy takim rozmiarze tylko te droższe wchodzą w grę...min 100 zł przy promocji trzeba dać...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wlasnie. Takze chwile odczekam jeszcze, kupie jakis, a potem zobacze:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykryłam folią i żadnych zapachów nie ma :) A stoi tak od września :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nudy...zrobiłam oszukane flaczki czyt. z kurczaka, zaczęłam robić fotoksiążki ze ślubu ( taaaa ponad rok po ślubie ), maż wróci za 4 godz. dzwonił z pracy ,ze koleżanka miała urodziny otwierał szampana i kto nie wchodził to pytał czy już jest ojcem :)

Synunia dziś masakrycznie leniwa tak jak mama , deszcz mu nie służy.

A i papier toaletowy się skończył , no oczywiście w niedziele po południu.

Też chce serniczek albo jakiekolwiek inne ciasto! A tak wciągam ciastka korzenne z lidla bo już są :)

Ja stanika do karmienia nie kupiłam jakoś nie widzę potrzeby nie wiem czemu a i znam ból u mnie rozmiar 80 E i więcej zależy jaka firma biustonosza i ceny też znam niestety.

I zero objawów porodowych, a jutro zaczynamy 39 tydzień.I gdzie te obiecanki lekarza ,ze nisko główka ,że szyjka krótka ,ze już mnie na kolejną wizyte nie zapisuje no gdzie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:10

• Zorro Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka, ja się wg mojego lekarza miałam stawić tylko na jedną wizytę- a w środę będzie już trzecia ;-) To jest takie wróżenie z fusów...
    U mnie też szyjka krótka, rozwarta,a Młody jest bardzo nisko :-D

Zresztą pisałam Wam o koleżance, ktora jest w ciąży bliźniaczej i już miesiąc zasuwa bez szyjki...

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mnie wkurza w lekarzach, kobita sie nastawi, ze porod lada dzien zapuka do jej drzwi, a tu dupa. Na samym poczatku ciazy jak czytalam inne watki w ramach bezsennosci, to tam tez byly przypadki, ze juz sie nie zobaczyny, bo na pewno za kilka dni pani urodzi...oczywiscie nie rodzila przez tydzien lub dluzej i tylko kobiety sfrustrowane byly.
    Ciaza w terminie jest do 42 tygodnia, takze rownie dobrze ja moge urodzic za 6-7 tygodni, a Wy za 4 (czego nikomu nie zycze:P).
    Zrezya kobiety trafiaja z rozwarciem, a potem i tak trzeba wspomic akcje, bo sama sie nie rozkreca:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj intensywnie zrobiliśmy sobie wycieczkę do Wieliczki na rynek, zjedliśmy tam obiad, potem pojechaliśmy na punkt widokowy, a później spacer i deser na Kazimierzu ;-) też nie mam stanika do karmienia jeszcze i pewnie wydam miliony monet bo też przed ciążą miałam 65e a w ciąży już mi ze 2 rozmiary urósł i muszę iść do brafitterki żeby mi coś dobrala co mi krzywdy nie zrobi :-/

haen lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to caly rok lubie pierniczki, w zeszlym roku sama robilam i takie dobre byly (na pewno mialy w sobie cos uzalezniajacego, bo na 1 nikt nie poprzestal:P

Zorro wybralas jakas torebke?

Galaretka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka az sie usmiechnelam jak przeczytalam o papierze toaletowym bo oczywiscie bylismy w sklepie,a zapomnielismy dokupic i mam nadzieje,ze do jutra rolka starczy hihi :)

Haen, a ja takie ze smietana placuszki lubie mmm :)
    Ja obralam ziemniory,a Mezu meczy sie teraz z tarka bo nadal nie mamy blendera,ktory sie spsul hihi.
    Jesli chodzi o staniki to pokusilam sie juz na jeden bo stwierdzilam,ze w szpitalu moze byc przydatny,a w razie czego ma duzo stopni regulacji,wiec to na pewno dopomoze gdy cyce nabiora mleka.
    Bylam w sumie zdziwiona bo mega wygodne te staniki i fajnie podtrzymuja.
    Wzielam jednak jeden bo w razie czego drugi juz moge inny kupic gdyby byla taka potrzeba.
    Podobal mi sie taki czarny np z lekka koronka (choc troche seksi po porodzie by sie zdalo :D),ale jakos ta koronka mnie gdzies gryzla i postawilam na wygode.
    Ogolnie to bylam w szoku bo te pol usztywniane staniki wydawaly mi sie duze,a tu niespodzianka upchac cycow nie moglam :)
    Sa jednak jakies plusy hihi :D

Teraz mam dylemat czy przykryc przescieradlem na co nie wpadlam,a Cebulka poddala pomysl, czy folia bo tez kupilam.
    Narazie jeszcze nie ubralam lozeczka,wiec o tym nie mysle,ale fajnie ze jakies opcje sa ;)

Galaretka lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Ja to caly rok lubie pierniczki, w zeszlym roku sama robilam i takie dobre byly (na pewno mialy w sobie cos uzalezniajacego, bo na 1 nikt nie poprzestal:P
    ok przez Ciebie zjem jeszcze jedno ciastko! ( może dwa :P )

haen lubi tę wiadomość

• gutka8 Debiutantka

Wysłany: 18 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

Tez jeszcze nie wybralam stanika. Bardzo bym chciala karmic piersia ale sie boje ze nie bede miala pokarmu bo piersi urosly max jeden rozmiar a wszystkie staniki zawsze zostawiaja slady na skorze.

Bardzo dobry pomysl z przykryciem lozeczka przescieradlem :)

Czy ktos moze kupowal torbe do wozka osobno i moglby cos polecic?
    Moj wozek nie mial torby w zestawie.

Pierniczki robie z przepisu na piernik staropolski ze strony
    http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski, ale tylko przed swietami bo ciasto musi lezec az miesiac w chlodnym miesjcu. Ten piernik robie co roku i wstawie takze w tym a juz niedlugo pora :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm placuchy sie pieka az Mala kopniaki mi sadzi od samych zapachow,zarloczek slodki :)
    Czekolady tez sobie nie odmowilam bo przeciez bym byla chora jakbym czegos slodkiego nie wmlocila ;)

Gutka, nawet sie takimi myslami nie zadreczaj,ze malo Ci piersi urosly w ciazy.
    Rozmiar piersi nie ma znaczenia przy karmieniu,a pozatym biust napelnia sie pokarmem po porodzie.
    Takze nie martw sie na zapas bo ja tez nie mialam przed duzego biustu,a teraz tez mi sie wcale duzy nie wydaje.
    Maz mnie uswiadamia ciagle,ze zrobil sie spory noi przy mierzeniu stanikow to wyszlo,ale ja i tak wiem swoje :)
    Musimy wlaczyc pozytywne myslenie,ze uda nam sie karmic.

Co do torby to nie pomoge bo mialam razem z wozkiem.
    A na allegro patrzylas?
    Tam na pewno cos beda mieli do wyboru.

Jestes juz z nami :)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:

Zorro wybralas jakas torebke?

Teraz są bardzo dobre pierniczki w Biedronce, takie w kształcie serduszek. Mogą być zwykłe albo z pomarańczą. Ja nie lubię skórek pomarańczowych (z pączków zawsze zrzucam :-) ), więc próbowałam tylko te bez dodatków.

Torebki nie wybrałam :-( Drogą eliminacji doszłam do dwóch, które spełniały moje oczekiwania, po czym nie wiedziałam na którą się zdecydować. Stwierdziłam ostatecznie,że żadna nie woła mnie po imieniu, więc zamknęłam stronę w ramach dzisiejszego focha :-\

haen, biedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też takiego lenia? Jak zaleglam na kanapie po obiedzie tak dalej leze a maz (poza zrobieniem obiadu) wyszorowal mieszkanie, rozpalił w piecu, zrobił listę zakupów i pojechali z Laura do auchana a po drodze maja kupić kolację.
    Zaczynam czuć się niepotrzebna.
    Wychodzi kilka miesięcy leniuchowania

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ