WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, podziel sie czekolada bo ja wczoraj zjadlam cala tabliczke,a dzisiaj zapasy slodkiego sie skonczyly :)

Kazda wraca rozdrazniona ostatnio z wizyt lekarskich :D

Paolka pewnie wanienke tez bym wrzatkiem przejechala,wiec nie wiem co by mi wyszlo na gorsze :)
    Przynajmniej troche sie posmiejemy i moze na chwile o bolach zapomnimy dzieki tym wtopom ;)

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    i pomyśleć ze nie mogłyśmy się doczekać tego czasu który jest teraz, ostatniej prostej, a teraz tak ciężko się zrobiło.. Mam juz naprawdę dość, podobno nawet po oczach widać to zmęczenie.

A może jest wśród nas ktoś kto czuje się świetnie? :)

Ps. Mimo wszystko cieszę się ze to juz koncowka :)

Ekhm, ja chyba calkiem ok...z pewnoscia od jutra zostane ukarana wszystkimi zlymi objawami:P
    A i jak bylam na ktg, to obok lezala szczupla babeczka i dla niej ruchy byly bolesne (a wody w normie) i ta pielegniarka/polozna twierdzila, ze to przez ta jej chudosc. No ja na brzuchu mam spora amortyzacje, wiec moze dlatego czuje ruchy, a nie kopniaki.
    Ale ja dziwaczka jestem i niekomfortowo sie czuje, skoro nie wiem co to skurcz. Chociaz tez mnie czasami kluje, ale tez mi sie wydaje, ze to jjest ucisk na nerw.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie wracają rozdrażnione z wizyt bo rodzic nam się chce przed terminem a nasze organizmy chcą donosić :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poszedl do pracy,a ja niewzruszona bo jak zwykle siedzial na lapku,pozniej cwiczyl i dzien zlecial pfff.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak naparza kręgosłup masakra ;/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czułam dobrze całe popołudnie byłam na dworze byłam u siostry trochę się powyglupialam z chrzesnica może te bóle teraz stąd się biorą. Mój syn dziś mało aktywny za to jak się wypnie to boli bo czuję że się tylko przewraca z boku na bok. Mąż się przestraszył dopakowalismy torbę po ostatniej wycieczce do szpitala.. jak nie urodzeni w tym tygodniu to urodzeni w terminie..
    Nagle mi się pojawiło tyle dolegliwości ze aż sama w szoku jestem.. zaczęło się od ciśnienia w niedzielę, potem bóle krocza właśnie jakby całe w siniakach było, bóle brzucha i dzisiaj to co opisałam wcześniej.. wystraszylam się po raz kolejny..
    Jeszcze mnie martwi ta nieduża aktywność dziecka dzisiaj ale ja się sporo ruszalam więc może dlatego..
    Idę się położyć zobaczymy co noc przyniesie..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 27 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen właśnie zastanawiam się czy wręczyć ci medal uznaniowy czy przestać cię lubic

haen, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odchodzenia wod :)
    Pecha ciag dalszy bo usiadlam na mokrym krzesle,a nie mialam jak sie odrazu przebrac,wiec przez chwile sie schizowalam,ze moze to wody mi odchodza haha :)

moremi lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że u nas brak porodów spowodowany jest tym że na liście jest 100 dziewczyn udziela się jakieś 25... A u październikowej jednak się dużo więcej udziela..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pomarudzilam Wam,ponarzekalam i dostarczylam smiechu wlasna glupota,wiec mozna isc probowac usnac ;)
    Niech Malutka w koncu tez dzisiaj wypocznie i oby ta noc obyla sie bez zadnych boli i tego Wam rowniez zycze :)!

Cebulka lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u grudniowek zero porodów a mają 3 pary bliźniąt ;)

lula.91, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie chce rodzić. Dopiero od 10.11 po godz 14 mogę :D

moremi lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wrocilabym zla z tej wizyty gdyby nie fakt,ze tydzien temu powiedziala mi ,ze mam lezec do soboty i zaciskac nogi bo napewno urodze no to ja grzecznie lezalam,a tu masz dzis slysze tekst szyjki brak rozwarcia brak,ale napewno w tym tyg nie urodZisz wtf? Nosz kuzia mac ...jak zdecyduje sie jeszcze kiedys na dziecko to bede cala ciaze do porodu w Polsce!.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:22

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam nocną zmianę...

A co się dzieje u Aparatki, że jeszcze w szpitalu. Mam nadzieję, że nic poważnego. Zdrówka dla nich...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu jakiś ucisk tym razem znowu prawy bok, obawiam się że to znowu nerka :-/ ból taki jak wtedy gdy trafiłam do szpitala, więc wzięłam dużą dawkę magnezu i nospe forte :-/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    haen właśnie zastanawiam się czy wręczyć ci medal uznaniowy czy przestać cię lubic

Medal z kartofla (mhm ziemniaczki, zjadlabym...) chetnie przyjme:D
    Do mnie tez przyjda gorsze dni, zreszta one sa, tylko ja jakos wychodze z zalozenia, ze w ciazy tak ma byc:)
    Poza tym ja chce zeby dziecko uroslo, wiec niech sie pogrzeje jeszcze w najlepszym inkubatorze:)

moremi lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Myślę że u nas brak porodów spowodowany jest tym że na liście jest 100 dziewczyn udziela się jakieś 25... A u październikowej jednak się dużo więcej udziela..

O dokladnie, na tle pazdziernika czy grudnia, to takich piszacych jest nas malo, wiec proporcjonalnie mniej porodow poki co.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Aaa i witam nocną zmianę...

A co się dzieje u Aparatki, że jeszcze w szpitalu. Mam nadzieję, że nic poważnego. Zdrówka dla nich...
    Aparatka sama nie wiedziala czemu jeszcze je trrzymaja i byla tym faktem mocno poirytowana.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ja jeszcze nie chce rodzić. Dopiero od 10.11 po godz 14 mogę :D

Natali bylas kuedys na Bakalarskiej (na bazarze)? Albo ktoras dziewczyn z Warszawy? Chcialam kuoic koszule do porodu czylj taka ktora jak cis wyladuje w koszu, bo boje sie ze tiszert bedzie zbyt kusy na me ponetne cialo.
    Cos tam znajde taniego pewnie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ