Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do imion dla chlopca mi sie Krystian podoba . a z dziewczynek Nikola , Lena
Mala_Czarna_89 : zazdroszcze i jak fajnie ze nie jestem sama , juz sobie przypomnialam jak moj na mnie mowi w ciazy ze zdechlaczek jestem co ja bym zrobila by polenic sie ze swoim o innych rzeczach nie wspomne bo jak narazie to ja mam zakaz seksu
-
Taki ze mnie sie aniolek zrobil
A dziewczyny wy przed ciaza palilyscie ? Bo ja tak ale rzucilam duzo szybciej zanim test zrobilam bo mnie zemdlilo od razu i krecilo sie w glowie i juz wiecej nie tknelam bo wiedzialam ze cos sie kroi dla malenstwa wszystko i nigdy bym nie zapalila i nie trula dziecka .
Przerazaja mnie nie ktore kolezanki co chodza z duzym brzuchem w 30 tc i cmia jak smok bo jak one to okreslaja nie maja takiej silnej woli no cholera truc dziecko ? a jak cos pozniej sie stanie ? boze mnie tak to drazni ze mam takiej ochote cos zrobic
Zdenerowalam sie ich bezmyslnosciaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:22
-
jak nam gin zabronił przez kilka dni to na drugi dzień mój stwierdził ze juz kilka dni minęło
Ja paliłam i rzuciłam od razu jak się dowiedziałam o dziwo poszło łatwiej niż przy pierwszej ciąży i wcale mnie nie ciągnie. Pewnie przez te mdlosci
Też mnie wkurzają palace mamy. Np lekarz mojej mamie powiedział ze lepiej palic niż narażać dziecko na stres odstawienia hahaha niezla wymowka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:26
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o pielęgnacje to na poącztku bardzo pomaga położona a na szczęście teraz położna jest i przed porodem. Ja miałam świetną babeczkę, mąż na początku bał sie w ogóle wziąć dziecko na rękę a ona przyszła twardo kazała mu brać Oskara kąpąc przewijać tak wiec i jemu strach minął. No i oczywiscie pomoc mamy (na szczęście mama na bieżąco z nowinkami i z internetem wiec stare zabobony odeszły na bok)
W tej ciąży też mam nygusa, na chwile czymś się zajmuje a za chwile łóżeczko i odpoczywam z kompuerem na kolanach )
Ja pierwszego mam syna i jemu dałam na imię Oskar i tu się kończą moje pomysły na imiona, za to na dziewczynkę mamy z mężem Wiktoria, a mnie ostatnio bardzo podoba sie Maja wiec po cichu liczymy na dziewczynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:26
-
I znow debatują o in vitro w sejmie.. Mimo ze nie mam problemów z płodnością to bardzo irytują mnie niektóre wypowiedzi. Co może wiedzieć facet który ma 6 dzieci? Jak to jest niezgodne z jego sumieniem to ok niech sam z tego nie korzysta ale jakim prawem podejmuje decyzje za kogoś? To tak jakby wycofać prezerwatywy z rynku bo są niezgodne z jego poglądami.
Dziwne ze się nie przejmują dziećmi utopionymi w przescieradlach..
A tabletki wczesnoporonne można sobie kupić bez receptyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:35
-
Co do imion to dla córci mamy:Amelka,Tola,Julia dla synka:Leon,Ignaś pierworodna i mąż upierają się przy Jasiu
A ja sprawdziłam wyniki on line i okej ufff kamień z serca.
A co do palenia,w życiu papierosa w ustach nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:20
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny tyle napisłyście że ledwo nadrobiłam. Dzisiaj spędziłam dzień na spacerku z siostrą , byłyśmy na latte i ciasteczku. Ledwo do domu dojechalam takie mdłości miałam, a po wejściu do domu zaliczyłam kibelek z wymiotami. Teraz odpoczywam. Mam nadzieję ,że mi przejdzie
-
Nie wytrzymam tak sie napisalam a wszystko szlak trafil
Jak by moj byl to nie wiem jak bym sie powstrzymala hehe Ze mnie dobra zaraza tez jest
pozwole sobie przytoczyc " lekarz mojej mamie powiedział ze
lepiej palic niż narażać dziecko na
stres odstawienia" - matko boska jak mozna takie bzdury opowiadac pacjentka a potem jakas glupiutka pacjentka sie tym brroni , moje kolezanki sie tak tlumacza i do mnie a po co ty rzucilas przeciez lekarz mowil ze wolno a ja normalnie z sil opadam .
co do dzieci te grube ryby nie wiedza co to znaczy nie miec wlasnych dzieci nie znaja .. co do in vitro w zupelnosci je popieram jezeli nie ma juz innego sposobu na zajscie w ciaze . Nosic swoja kruszynke pod serduszkiem to skarb
Wlasnie a tabletke po chca dac albo juz dali na rynek bez recepty !! matko boska ten swiat schodzi na psy jak mozna .
Nie popieram a te dziewczyny co usuwaja swoje dzieci bo wazniejsza jest kariera itp . nie skomentuje .. -
Przepraszam ze tak nie skladnie ale drugi raz pisac ta sama dluga wiadomosc to same wiecie jak to jest 1 mysl najlepsza. .
-
Też jestem teraz królową kanapy. Wielu rzeczy mi się nie chce. Mieszkanie... o zgrozo... teraz męża nie ma więc już w ogóle sajgon, bo przecież nikt nie widzi No ale cóż poradzę, że się źle czuję No i będziemy się przeprowadzać za jakiś czas, więc już motywacja nie ta sama.
Co do imion to już przed ciążą miałam wymyślone. Jak że z mężem mamy imiona na A to zawężyliśmy poszukiwania do A.
Będzie Antek i Tolek albo Tosia i Tolek Wersji 2 dziewczynek nie mamy bo wiem, że takiej opcji nie będzie. Mąż długo walczył, ale się poddał bo cała rodzina zaakceptowała imię Anatol Tym bardziej, że będą to małe kozaki śmigające na bmxach i snowboardach po extremalnych rodzicach Już pierwsze skoki na zawodach snb zaliczone w mamusi brzuszku 21 lutego
Co do imion jakie się nadaje dzieciom to jestem na bieżąco w pomorskim. Uczę 150 dzieci w przedszkolu i 100 w szkole. W skrócie: w przedszkolu dużo Len i Alexów. W podstawówce królują Julki, Zuzie, Wiktorie, Oliwki, Oliwierzy, Kacprowie, Flipowie
Moi imienni faworyci uczniowie ( słodcy, mądrzy, rozrabiaki- poprostu najbardziej zapamiętałam )
Bronek, Leon, Rysiu, Tadek, Władek, Tymek, Staś, Jaś, Natan, Iwo, Borys, Tosia. Moje małe zmorki - Wilhelm i Bazyli.
O paleniu w ciąży to nawet nie skomentuje, a te tabletki 72po to za granicą wszędzie bez recepty, więc raczej nie unikniemy. Jak mieszkałam w Hiszpanii to dziewczyny Erasmuski ciągle po nie chodziły - to już kwestia sumienia. Może taki pijacki wyskok z obcym jeszcze jestem w stanie rozumieć, że jest ratowany tabletką ale mam parę znajomych którzy są ze sobą 7 lat a brali już 4 razy taką tabletkę, bo nie pora. Lubię ich, ale jak kiedyś będą się żalić, że nie mogą mieć dzieci to nie będę umiała współczuć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:29
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Pisalam tu na poczatku kilka postow ale zamilkalam
teraz wiem ze jest wszystko ok i wracam do Was
na 23.04 jestem zapisana na USG genetyczne i mam stresa ale tak jak kazda z Was tutaj hehe
ja jestem kanapowcem od jakis 2 tygodni, tak mi w kosc daja mdlosci i zmeczenie ze caly dzien moglabym spac i spac wogole cos w prawy posladek mi weszlo( gin mowi ze nerw jakis mi uciska i chodzic nie moge praktycznie przez to
A o sobie to tak pokrotce napisze ze mam 28 lat to moja druga ciaza. Mam corke 6 letnia.Mala_Czarna_89, Ona_89', Galaretka lubią tę wiadomość
-
monia30 witamy z powrotem .
Byłam dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej. Nie było kolorowo - totalnie na czczo (już od wczoraj od ok 18, byłam mega głodna w nocy), 75g glukozy, 3 pobrania + palec. Jedna z ciążówek po glukozie zwymiotowała na korytarzu, akurat jak wchodziłam do zabiegowego więc na samym początku miałam dość . Zrobiłam jak któraś tutaj radziła - wypiłam jak najszybciej, zanim mózg skuma co się dzieje.
Ale jakoś wytrzymałam. Niestety będzie powtórka badania za kilka tygodni plus moje wyniki są skrajne na maxa - czyli w normie, ale na gorszym końcu. Czyli np norma do 140 a ja mam 140 . Będzie trzeba wrócić do diety niskoglikemicznej... a już miałam nadzieję że po 8 miesiącach w końcu będę mogła przestać ją stosować.
Trzymam kciuki za wszystkie, które teraz będą mieć USG i gratuluję tym, u których dzisiaj pokazało, że nic złego się nie dzieje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:52
-
nick nieaktualny
-
Jutro urlopik i postanowiłam jechać na shopping. W sobotę impreza urodzinowa przyjaciółki, ale postanowiłam być tylko do 20, bo i tak mi się już wtedy oczy zamykają. Niestety mąż na cały weekend jedzie w delegacje. Oczywiście od razu gadanie po co chcę latać po sklepach, że lepiej jakbym posiedziała w domu... a ja mam zamiar jechać autem na te zakupy, a potem wolnym krokiem, spacerkiem połazić po centrum.
W ogóle to wydaje mi się, że się trochę zaokrągliłam. Może tak być, nie za wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:09
-
Buffy gratulacje i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze zycia
Buffy lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Buffy : gratuluje
Mala_Czarna_89: nie jestes sama ja 2 kg chociaz teraz pewnie juz wiecej bo od ost wizyty minelo tydz i z 4 dni wiec nie wiadomo . Mam cicha nadzieje ze nie
Przeciez.do konca pierwszego trymestru powinno sie przytyc 2 kg .Mala_Czarna_89, Buffy lubią tę wiadomość