X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy jak wstaję na siusiu to taka niewyspana, obolała, ciężko się podnieść to zawsze mam myśli, że dobrze, że sucho w majtasach i nie trzeba jechać do szpitala tylko można pospać :P

Pewnie jak się w końcu obudzę i będzie mokro to od razu przypływ sił, wyspania i tryb wysokich obrotów się włączy :D

lula.91 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy Shibuya :)
    Ja tez mykam do wyrka i moze pozniej wbije,zalezy jak sie bedzie spalo.
    Rano na badania musze wstac,a tak mi sie nie chce.

Shibuya lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju masakra. Ja nie wiem co ten Mały wyprawia w brzuchu, ale momentami ma mnie rozwalić z bólu jak gdzieś zacznie napierać i rypać w pachwinach. Takie nerwobóle straszne...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała...wakacje, oj chciałbym...

10 pieluch bo część w szpitalu ma niby zostać, ale przy Misce wszystkie zabrałam spowrotem, ale 10 na 5 dni i tak było mało.

Haen, nie dziwię Ci się...plastelina!

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Buffy jak tam po dzisiejszej wizycie w szpitalu?
    Wszystko ok :) Rany prawie nie widać, jest maleńka, a do ginki mam iść na kontrolę za 6 tygodni :) Koryga mi właśnie szwy ściągała :)

Molcia lubi tę wiadomość

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAŁA moze malutka jeszcze nie oczyscila się ze smółki do konca, dlatego nie ma jesscze kupy co karmienie? Pisalas ze jadlas banana, mnie opierniczyli ze zjadlam banana bo u malej wywołał on zatwierdzenie, nawet bąka nie mogla puscic..
    My miałyśmy duzy problem ze smołķą.. mala oczyszczala sie cztery dni i to boleśnie..

DZIEWCZYNY, CZY WY MACIE POMYSL CO TU JEŚĆ? BO JA W TEJ CHWILI JESTEM JUZ CHUDSZA NIZ PRZED CIAZĄ..:/

km5supjy0xczfwah.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś oficjalnie skarże się na ból krocza. Toc to jakaś masakra. Tak to mnie jeszcze nie bolało. Chyba przez to badanie. Jutro o 8 ktg

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona jak chcesz wywołać poród to musisz dobić z lajkami jak MAŁA ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:15

moremi, Mala_Czarna_89, olimama lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Wszystko ok :) Rany prawie nie widać, jest maleńka, a do ginki mam iść na kontrolę za 6 tygodni :) Koryga mi właśnie szwy ściągała :)
    nie wiedziałam że ona w poniedziałki też jest w szpitalu.
    A jak z tymi tabletkami na laktacje dostałaś?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, nie zebym Cie nekala, ale masz juz nakladke na przewijak? Ja ciagle sie waham, a pisza na stronie, ze realizacja 10-12 dni, do tego czasu to moze juz urodze, hehe;)
    Moje procesy decyzyjne sa straszne w ciazy, wlasnie wymeczylam zakup stanika, zeby cos miec:P
    Swoja droga przymierzalam dzis z Alles Mama Care Mia, akurat na mnie dobrze lezal (a i tak zamowilam przez internet;P) i chce jeszcze zamowic bezfiszbinowy, ale to juz jutro...duzo dzis decyzji podjelam:P

Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam niestety z dietą jest o tyle ciężko, że to do dziecka trzeba dostosować. Tak ogólnie to gotowane chude mieso lub pieczone, drobne kasze i ryż, z warzyw to trzeba próbować u mnie dobrze się sprawdzała marchewka, buraki nawet brokuły. Deserowo to jabłko pieczone, ja jeszcze brzoskwinie z puszki jadłam z galaretk, Kisiel. Dżem wiśniowy i brzoskwiniowy, masło i jasne pieczywo. Kupne wędliny bym odpuściła. Nie wiem jak twoja córeczka reaguje na nabiał, ja nie mogłam w ogóle...to tak z grubsza z wiedzy ze studiów a bardziej z własnego doświadczenia...

moremi, olimama, Ona_89', Sajgonara lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, zeby to bylo takie proste to zalozylabym sobie fikcyjne konto i sama nabijala lajki hihi :)
    Ojjj to by byl ekspresowy porod ;)

olimama, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, a Ty co taka cicha :)?
    Mowisz Tobie udaje sie w ciszy i spokoju trwac do konca i nie wariujesz jak my :)?

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilkę życzyć Wam dobrej nocy

haen lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała wstała i walkoni się po całym brzuchu...I znowu chce mi się siku..wrrr

Mijagi
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn zaraz przez brzuch wyjdzie...no tak się wypina, że aż mocne skurcze przez to mam...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to i ja sie przyznam,ze spac nie moge ;/
    Zapowiedzialam malej,ze jak nie chce sie rodzic to ide spac,a jak zmieni zdanie to zeby dala znac :)
    Mezu pewnie zaraz z pracy wroci,wiec milo bo asekuracja w razie czego jest.
    Mam jednak wrazenie (mam nadzieje,ze sie myle),iz porodu sie tak szybko nie doeczekam.
    Takie tam nocne przemyslenia.

Cebulka,a wiec pocieszylyscie mnie tymi torbami i az swojemu te foty pokaze,ze nie tak zle w sumie jak w jedna torbe dalam rade sie spakowac :D

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię, nie czuję że mi się chce i nawet nie próbuje, więc wzięłam lekturę może mnie uspi :-)

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam przerwę w spanku :) kibelek wzywał... O dziwo na 2. Prawie się przy tym spociłam :/ :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam was nadrabiac ale nie mam jednak tyle sily zrobie to jutro bo widze ze madre rzeczy byly ;)

Ja zostalam po wekendzie u rodzicow a jutro wracam z bratem do wawy.
    Spacerami po cmentarzach jestem wykonczona, do tego dzis poprasowalam prawie 3pralki ubranek zostalo mi na jutro 1,5.... a w wawie jeszcze pare pran.
    Jest mi coraz ciezej i nie wiem czemu ale mam przeczucie ze nie dochodze do konca mca..
    Dzis jeszcze wrzucilam do obserwowanych na allegro kilka rzeczy bo chcialabym w tym tyg. Dokonczyc wyprawke... no i nie licze zakupow stacjonarnych ...
    Od Aparatki paczka nie przyszla, a pisala ze w pt. Wysyla.... no ciekawe czy wyslala... czekam na inf..bo wyslalam priv na fb.

Dobranoc dziewczyny bo oczy same mi sie zamykaja

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ