Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja te nie śpię to tak w ramach damskiej solidarności i co listopad a jeszcze żadna nie urodziła dawać dziewczyny bo my z połowy listopada w kolejkę wam wejdziemyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Madzia smolke miałyśmy ze dwa dni teraz normalna kupka. Oczywiście początkowo niepokoilam się ze za rzadko robi ale dr Google i piguly uspokoiły mnie ze taka uroda. Nie mamy problemów z bólem brzucha ani wydalaniem wiec ok.
Nie można banana? a czytałam ze można.. Eh też mam problem z tym co można jeść jestem wiecznie glodna
shibuya spokojnie bo zawału dostaniesz jak coś się zacznie będzie ok -
No niezle.
Ciastko na koniec dnia zakonczylo sie zgaga.
Bylo mi tez cos przez chwile niedobrze jak sie przebudzilam i mialam wrazenie,ze mnie na kibelek pogoni tez z innej str,ale kryzys minal.
Brzuch dziwnie mi sie spinal przez chwile,ze zaczelam miec nadzieje do tego,ze cos sie ruszy,ale nici z tego.
Zapowiada sie,wiec ciezka noc bez finalu i ranne badania,zajade sie..Jestes juz z nami -
Mała jak tam Nocka? Przystawiasz mala czy odciagasz? Ja odciagam co 3godz a w międzyczasie jak się Marcel budzi to mi go przywożą. Już mnie dobija to odciaganie ble jeszcze musze przed każdym brać ciepły prysznic bo inaczej jest problem:(
-
Znowu u mnie pobudka. Wyjątkowo mam tej nocy problemy z ponownym zaśnięciem i ciężko się oddycha. Mały juz robi gimnastykę, nieco bolesną dla mnie
Aaaa. Zapomniałam napisać, że lekarz sam z siebie wypisał mi L4 do 20.11 także ze sporym zapasem, zwłaszcza, że 15.11 i tak najpóźniej mam się zgłosić do szpitala. -
Shibuya znajdziesz siły uwierz patrz na mnie rodziłam dwa dni dwie noce nie przespane a mój cud właśnie ciągnie cyca;) też mówiłam ze jestem zbyt zmęczona;)
Dali mi młodego przed chwila jej jak mi go brakowało
W nocy tak sobie myślałam że teraz tworzymy juz taka pełną rodzinę wcześniej oczywiście też ale mnie czegoś brakowało a teraz jest idealnie;)Kitaja, Shibuya, Nymeria, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo my idziemy spac Noc bez MM cud! Ale z jednej piersi mi cieknie a z drugiej musze mu powyciskac,zeby sie na nią zdecydował.
Shibuya akurat czytałam wasza rozmowę o pieluchach jak młody ulal wiec kolejna miałam do wyrzucenia. Z tymi pieluchami zalezy tez ile jest sie w szpitalu i czy dają swoje bo mi czasami maly wracam po ważeniu z pieluszka
Rozmarzona tak jak madzi4aam mówi ,paczka dużych podpasek to dobry pomysł.Ja dzis kończę druga paczke tych podkladow z belli ale zamiast drugiej podpaski by mi wystarczyly.
Wczoraj wieczorem przed 20 bylo drugie echo,tragedii ma ale będziemy musieli sie kontrolować. Małemu nie zarósł otwór owalny. Powinien po urodzeniu ale są przypadki,ze do roku potrafi się zrastac wiec juz mi lepiej.
Po 21 byla Pani okulistka i to badanie to MASAKRA!!!! Mamy wcześniaków może przerobiły je . Ja nie widziałam wszystkiego na szczęście ale uplakalam sie po tym co nie miara...oczy zdrowe.
Mala ty masz 1-2 kupki Nadii a ja misia smolke widziałam ostatni raz w październiku i więcej kup nie bylo!Pielegniarka z morda czy jestem nie powazna i dlaczego nie mówiłam lekarzowi a ja ku*** mowie od momentu gdy nie zrobil dwa razy dziennie na obchodach i mówią ze na cycu tak być może. Tyle ,ze Mis pierdzi i skręca sie przy tym masakrycznie.
-
Przylaczam sie do niewyspanych i zmordowanych na maksa ta noca mam.
Teraz zeby jeszcze za dobrze nie bylo to szykuje sie i uciekam na badania krwi.
Galaretka,w tych szpitalach to sa jacys nie powazni.
Najpierw nie sluchaja bo przeciez po co,a pozniej winnej szukaja..idioci.
Ginger,a dlaczego musisz brac za kazdym razem przed odciaganiem cieply prysznic?
To jakos pobudza gruszoly do wydzielania mleka?
I jeszcze pytanie, jak polozne kazaly zajmowac sie pepuszkiem maluszka?
Chyba ze to same robia i jak?
Wiecie co.
Myslalam,ze dzisiaj bedzie lepiej,ze wczoraj to byl tylko kryzys,ale ja jestem coraz bardziej rozdrazniona ta sytuacja i wredna..
Juz zdazylam na swojego fuknac z byle powodu
Jestes juz z nami -
Rozmarzona wrote:Moremi, a Ty co taka cicha ?
Mowisz Tobie udaje sie w ciszy i spokoju trwac do konca i nie wariujesz jak my ?Rozmarzona lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Oj mi też przywieźli Nadulkę o 6 niewiarygodne jak człowiek szybko się przyzwyczaić że ona powinna być obok i bez niej jest zle.
Karmilysmy sie w nocy raz na piersi a tak to miały spore zapasy w butelkach, nie odpuszczalam, miała dostać i juz piersi twarde i z grudkami aż zle się spało. Mam wrażenie ze mala ściąga lepiej niż laktator
Ginger jak nastroje? Ja się juz nie nastawiam na wyjście tzn nie myślę o tym. Będzie co będzie byleby była zdrowa.
Galaretka (szukając pozytywów) może będą lepiej przybierać robiąc rzadziej kupki? Tylko te bolesne baki są niepokojące. Moja też gazuje ale za to prawie nie odbija.
To ten kardiolog juz byl? -
Dzień dobry mamusie :*
Kitaja właśnie nie mam pojecia kiedy to tak zleciało ciągle mam wrażenie jak bym rodziła wczoraj
Ginger : Marcelek jest prześliczny!! Jeszcze raz gratuluję
Mała już nie mogę się doczekać zdjęcia Nadulki Ty kochana dotrzymałas obietnicy ja troszke
mniej
Moja też miała zoltaczke tzn miała podwyższony poziom tego (zapomniałam nazwy) a to że urodziła się szybciej to opalala się także pod lampami dwa dni.
Ale mamiuski możliwe ze Wy juz dziś wyjdziecie czego Wam z całego serduszka życzę Cieszę się ze lepiej się czujecie i z Waszymi skarbami wszystko w porządku to najważniejsze
Olcia : Nie znikaj tak, bo już sie bałam o Was. Zobaczysz wszystko będzie dobrze, życzę Twoim córcia duzo zdrówka, a Wam rodzica dużo siły :* Będę się modlić o Was ;*
Kruszynki są prześliczne, widać że mamusia dumna
Shibuya : No kochana dajesz!! Czekam aż napiszesz RODZE!! Idź się seksuj z mężem ile wlezie
Jedna mamuska cos pisała o brodawkach wkleslych (ja mam takie płaskie) i karmieniu piersią, odnośnie tego jak tylko wrocilam że szpitala mimo takich brodawek sobie jakoś poradziłam i Nikolcia też chodź nie powiem. nie bylo łatwo . Teraz. mi je jak by to powiedzieć ponaciagala
Już listopad co to oznacza?? Mase porodow Ale coś widze że listopad się zaczął a tu cisza .
Byłyśmy wczoraj u pediatry mała ładnie przebiera i waży już 2840 . I ogolnie wszystko ok. Trochę mi się ta doktorka wydaje dziwna bo o co nie zapytam nie potrafi doradzić.. Pytałam nawet o zamiennik żelaza bo mam w proszku a chcialam w kropelkach, mowila ze takiego nie ma, a to nie prawda bo jest.. Małej tyleczek się czerwieni i nawet nie sprawdziła powiedziała a to od leżenia- mogła poobserwowac a tu nic. Czy moja Nikusia ma krostki na buzi a Doktorka to chyba rumień niemowlęcy. Chyba? Nie wiem co myśleć, źle zrobiłam zapisując się do nowego osrodka, jest w sumie jeszcze jeden lekarz ale on przyjmuje w rannych godzinach a mi pasuja wieczorne..
Jutro mamy do okulisty na 10 do Rzeszowa 80 km więc trzeba będzie 2h szybciej wyjechać.. Masakra, żeby tyle się z dzieckiem telepac bo nie ma nic bliżej, ale nawet pomijając to strasznie się boję bo slyszalam że to badanie jest bolesne Mi tam serce pęknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:21
Ginger84 lubi tę wiadomość
-
Galaretka cieszę się ze wszystko dobrze :*
Potwierdzilas moja wersję ze to badanie okulistyczne jest bolesne , tak mi szkoda Nikusi
Rozmarzona mi kazali octaniseptem pryskac 2x1 i osuszac delikatnie wacikiem a jak kikut odpadł w 12 dzień o ile się nie mylę i od tej pory mam to osuszac wacikiem do uszow w srodku.Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Skarb a pryskasz bezpośrednio na pępek czy na wacik i wacikiem przecierasz?
Shibuya jak Ci wody odejdą to nie ma opcji żebyś jechała do Warszawy. Takze do porodu nie będziesz wiedziała w którym szpitalu wyladujesz :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:22
skarb15, moremi, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Mała u mnie identycznie. W nocy miałam go dwa razy ale co 3godz odciagalam i zanosilam. Też czuje większą ulgę jak Marcel ściągnie mleko niż laktator. Tylko kurcze on chce być praktycznie non stop na piersi i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady?
Też się nie nastawiam na dzisiejsze wyjście. Z dwojga złego lepiej ze tak wyszło jakby mieli dostać w domu. A my damy rade jeszcze jeden dzień i maluchy bezpieczne i zdrowe wrócą do domku.