X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to sobie (i tobie) zaplanowała kuzynka spotkanie :/
    u mnie kiedyś w ciąży siedzieli tacy goście którzy widząc moja zmęczona mine powiedzieli ze nie będzie im przeszkadzać jeśli pójdę się położyć (;#_${+==;!). To nic ze może wolałabym posiedzieć na kanapie z mężem

A moja Lorenka powoli robi się zazdrosna.. Dziś pytała mnie czy ja jeszcze kochamy :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Monia gartuluje :)
    Tez juz sie gubie w tym ktora i kiedy sie rozpakowala :/

Kitaja a jaki wzielas rozmiar? Te cm ktore sa podane to obwod w ciazy czy po ciazy... bo nie wiem i zastanawiam sie czy moge juz kupic czy poczekac..

Wiecie co troszke sie martwie tymmoim opuchnieciem,, szczeglnie rak paluszki jak serdelki, kostek nie widac, do tego dochodzi dretwienie i takie dretwe opuszki palcow.. i brak mozliwosci zacisniecia normalnej piastki ..
    A ćwiczysz trochę, czy nic, a nic?
    Drobne opuchnięcie jest w normie, ale jeżeli przestajesz widzieć kostki u nóg, to jest kiepsko. dużo pić i ćwiczyć "wkręcanie żarówek" i zaciskanie pięści - leżysz na plecach i ręce do góry i z tej pozycji wkręcasz żarówki. Pięści zaciskasz i luzujesz trzymając ręce wzdłuż tułowia. Kolejne ćwiczenie na ręce - siedzisz, albo stoisz i przyciskasz dłoń do dłoni na wysokości piersi - robisz takie imadło, a następnie wyrzut w przód (tak jakbyś wrzucała piłkę do kosza, z luźnymi nadgarstkami).
    Na nogi - na leżąco (najlepiej na boku) ściągasz palce do siebie i prostujesz, na plecach to samo, ale nogi zgięte i jedna założona na drugą. W tej pozycji też kręcisz stopą w jedną i drugą stronę.
    Podobnie ze stopami ułożonymi na piłce, krześle itp.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i Cebulka rozpakowane? Gratuluje dziewczyny :)
    Widzę, że dzieje się tutaj :) ale nie u mnie ;)
    Za to kolejne zdjęcie brzucha zrobiliśmy :D

perelka89, haen, Rozmarzona, Cebulka, Zorro lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek!!! Super, że coraz więcej zdrowiutkich dzieci na tym świecie :)

No i zazdrrrrrrość mnie zżera :)

perelka89, olimama, Cebulka lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pokażę Wam moją gwiazdę sesji ;)

(było zdjęcie i już go nie ma)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 08:15

perelka89, MadaLena30, haen, Rozmarzona, lula.91, natali101, Nymeria, olimama lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:03

Paolka_25 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ćwiczysz trochę, czy nic, a nic?
    Drobne opuchnięcie jest w normie, ale jeżeli przestajesz widzieć kostki u nóg, to jest kiepsko. dużo pić i ćwiczyć "wkręcanie żarówek" i zaciskanie pięści - leżysz na plecach i ręce do góry i z tej pozycji wkręcasz żarówki. Pięści zaciskasz i luzujesz trzymając ręce wzdłuż tułowia. Kolejne ćwiczenie na ręce - siedzisz, albo stoisz i przyciskasz dłoń do dłoni na wysokości piersi - robisz takie imadło, a następnie wyrzut w przód (tak jakbyś wrzucała piłkę do kosza, z luźnymi nadgarstkami).
    Na nogi - na leżąco (najlepiej na boku) ściągasz palce do siebie i prostujesz, na plecach to samo, ale nogi zgięte i jedna założona na drugą. W tej pozycji też kręcisz stopą w jedną i drugą stronę.
    Podobnie ze stopami ułożonymi na piłce, krześle itp.

Moremi nie cwicze.. w sensie zaciskam i rozluzniam rece bo czuje ze jak tak porobie to sa one bardziej "elastyczne"
    Czyli zaczynam cwiczyc ...
    A ty skad to wiesz masz tez ten problem??

Pije duzo i chyba dosc duzo sie ruszam...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka nie mam problemu z cisnieniem.
    Ostatnio jak bylam u gina czyli 28.10 zglaszalam mu to ale nie byl to az taki problem jak teraz..
    Moim zdaniem ewidentnie zatrzymuje mi sie woda ...

Mialam isc jutro na badania ( morfo/mocz/gbs itd ) ale nie kupilam pojemniczkow na siuski wiec pojde we wt. ... mam nadzieje ze wyniki beda dobre i np nie mam bialka w moczu...

Olimama tez mam zamiar kupic i licze ze to cos pomoze, wiec powiedz coz z tym rozmiarem to rozmiar z przed czy po ciazy ?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Moremi nie cwicze.. w sensie zaciskam i rozluzniam rece bo czuje ze jak tak porobie to sa one bardziej "elastyczne"
    Czyli zaczynam cwiczyc ...
    A ty skad to wiesz masz tez ten problem??

Pije duzo i chyba dosc duzo sie ruszam...
    Regulrnie chodze na gimnastyke i jak przestaje cwiczyc to mam problem. A to są ćwiczenia typowe na pobudzenie organizmu do pozbycia się tej wody i niemagazynowania w kończynach.
    Mimo codziennych ćwiczeń drętwienie palców u rąk po przebudzeniu występuje cały czas. Ponoć po porodzie ustępuje ;-)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a pokrzywe pijesz? Ja sobie strzelam teraz po kubku, bo kostki mi zaczely puchnac, nie jakas tragedia, ale jednak, tyle ze wydaje mi sie, ze to skutek konca ciazy.
    Wczesniej jak pilam pokrzywe, to mialam wrazenue, ze te mniejsze obrzeki schodziky, teraz juz mniej, ale to tak dla zdrowotnosci chociaz bedzie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, nooo naprawde masz w ten sposob spokoj od wszelakiego natrectwa :)

Paolka, nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze mieszkaja tak daleko bo juz wgl bym zwariowala i wtedy na pewno pojawily by sie klotnie otwarte.

Mala, na pewno z czasem przejdzie corci, poprostu musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji ;)

A wiec byly seksy i zobaczymy jakie beda tego skutki czy bolesci z finalem czy bez ;)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Magda a pokrzywe pijesz? Ja sobie strzelam teraz po kubku, bo kostki mi zaczely puchnac, nie jakas tragedia, ale jednak, tyle ze wydaje mi sie, ze to skutek konca ciazy.
    Wczesniej jak pilam pokrzywe, to mialam wrazenue, ze te mniejsze obrzeki schodziky, teraz juz mniej, ale to tak dla zdrowotnosci chociaz bedzie.
    Wczesniej pilam nawet 2 dziennie, a teraz szczerze jak sobie przypomne to wypije... wiec ide zaparzyc kubeczek.

Daj znac po wizycie jutro...

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:

Mala dla Laury to tez zupelnie nowa sytuacja i potrzeba czasu by sie przyzwyczaila. Tym bardziej ze bylyscie we dwie bardzo blisko :) a teraz musisz dzielic czas pomiedzy dwie cudowne corki ale napewno super Ci to wychodzi
    no właśnie chyba nie.. Nadia porzebuje sporo czasu (np na karmienie), nic od niej nie wymagam. A od Laury tak- musi odrobić lekcje, posprzątać pokój, iść juz spać czy wykąpać sie- dla niej to chyba po prostu polecenia których Nadii nie wydaje. A ze bywa pyskata to i uwagę zwracam- a Nadii nie.
    Cały czas jej powtarzam że bardzo ja kocham i to najmocniej na świecie (tak samo mocno jak Nadię tylko dłużej) i ze we dwie możemy pogadać a z Nadia jeszcze nie (dzis zamknelysmy się we dwie w sypialni na babskie plotki a maz został z malutka) ale mimo wszystko mój duży wrażliwiec chyba widzi konkurencje na horyzoncie.

Krw chyba mam bolesna dziurę w zebie ;/ jak cala ciążę był spokój to teraz się przyplatalo i napiernicza od kilku dni. Myślicie ze mogę brać znieczulenie na ząb jeśli karmie? Juz się wzięłam za ściąganie i mrożenie mleka chyba na żywca rwac/leczyc nie będzie co?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratululacje dla świeżo wypakowanych mam:) Niech Wam dzieciątka rosną duże i zdrowe!!!
    Widziałam też że chyba 2 z Was miały ekspresowe porody - tylko pozazdrościć:)

No więc tak u mnie to było tak: W piątek pojechałam na IP z powodu małej ilości ruchów i mnie zostawili W nocy ok 3 pojawił się ból krzyża ale znośny do 5 jeszcze pospalam Po 5 skurcze ale nieregularne, niebolesne tak co 15-20min O 10 po obchodzie wzięli mnie na badanie i okazało się że mam 4 cm rozwarcia więc o 10:40 byłam już przeniesiona na porodowke Tam po badaniu wyszło 5cm i skurcze wraz z bólami krzyzowymi już byly co 5 minut Byłam dlugo pod prysznicem polewalam sobie miejsce na plecach w ktorym mnie najbardziej bolalo, mąż caly czas masowal Poskakalam na piłce Potem położna przy 10cm przebiła pęcherz Mała nie chciała sie dobrze wstawić W pozycji stojącej poród nie postępował wiec położna zaproponowała ułożenie na boku z jedna noga blizej leżanki opartą o położną a drugą zgietą trzymałam ja. Mąż caly czas masowal i w tej pozycji udało się:) O 13:52 przyszła na swiat nasza córeczka:)

Anula właśnie doczytałam że robimy wspólne imprezy:)

Dobranoc spróbuję skorzystać z okazji że mała śpi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 23:44

moremi, Mala_Czarna_89, Nymeria, olimama, Cebulka, perelka89, Paolka_25, Shibuya, Rozmarzona, Anulaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała tego właśnie się boję,że będzie zazdrość. W końcu od starszych się wymaga.
    Trzeba to jakoś ogarnąć i rozegrać rozsądnie.
    Kitaja współczuję kuzynki. Teraz kiedy to końcówka i jeszcze masz wizytę.
    Zmykam spać. Skończyłam wymyślać mężowi propozycję kaw smakowych związanych ze świętami,propozycje ciast,ciasteczek.
    Dobrej nocy

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje :-) świetny opis :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro wrzuce uzupełnioną listę :)

Gratulacje dla wszystkich nowych mam :)

Cebulka, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała te znieczulenie zęba jest miejscowe można robić przy karmieniu piersią.

Gratulacje cebulka i Monia :-D odpoczywajcie dziewczyny i zdrówka dla was :-)

Ale się dzieje.... A ja zajęty weekend i z niczym na bieżąco nie jestem grrr

Cebulka, Mala_Czarna_89, moremi lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka a mnie skurcze męczą i młody nadaktywny ... Poczekam chwile jak nie przejdą to wezmę prysznic i zobaczymy czy to fałszywy alarm czy nie ,nie chce tez nie potrzebnie męża budzić

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • olimama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:54

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ