X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc przespana, z przerwami na siku.
    Teraz leżę, bo chodzić nie mogę. Biodra mnie strasznie bolą, nie mówiąc o nogach, dokładniej udach. Zaczyna ogarniać mnie frustracja.
    Dzisiaj ktg, pewnie znowu się niczego nie dowiem. Pewnie znowu nic nie wykaże...
    W czwartek do szpitala, w którym nie wiem co mnie czeka oprócz tego, że pewnie będą obserwować, robić ktg i Bóg jeden wie kiedy będzie jakakolwiek konkretna decyzja.. Na samą myśl, że mam w szpitalu leżeć coś mnie bierze. Nigdy w szpitalu nie leżałam, a jak pomyślę o nadprogramowych dniach, to ciśnienie mi skacze... No ale co zrobić.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i gratulacje dla najświeższych mamuś :* taki wysyp, że ciepło się robi na sercu :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, on jest jeszcze taki Malutki! ;)
    Molcia w sumie masz rację, to nic pewnego.
    Ale mi się dzisiaj nudzi, miałam poprasować ale nie dam rady stać na nogach, przez plecy i przez ten ucisk. Obiad mam prawie gotowy z wczoraj więc będę leżeć, a miałam się wziąć ostro za pracę żeby coś poruszyć.
    Tak się zmęczyłam tym leżeniem, że aż zgłodniałam.
    I tak wchodzę na przemian to tu, to na fb...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:32

Micia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • anet Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja robię sobie sama masaż, jedną nogę podnoszę na wanne i jakoś daje radę, doszłam już do 4 palców i nie jest to takie straszne, nie wkładam głęboko, a jedynie mocno ciągnę w stronę odbytu (tak mi powiedziała położna)nie wiem, czy coś to da, ale może chociaż trochę będzie lżej
    dziewczyny z 40 tygodnia to wy chyba niedługo na wywołanie idziecie jak nic nie ruszy?
    ale może uda się bez, zresztą mamy dobry przykład Małej Czarnej, że faktycznie akcja szybko się zmienia, rozkręca
    a co z naszą Buffy? dawno jej tu nie było, pewnie Leonek zajmuje jej cały wolny czas

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet też czytałam aby naciskać w stronę odbytu. A od dawna robisz ten masaż? Mniej więcej na jaką głębokość wkładasz palce?

Paolka _25
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak nic nie ruszy to mam sie w piatek tez stawic do szpitala o 7.30 na czczo.
    Wolalabym jednak by wszystko odbylo sie naturalnie i to na dniach albo najlepiej dzisiaj za dnia.
    Takie mam zyczenie i widzi mi sie :)!

Modliszka, w ciazy dwa razy w szpitalu lezalam i tez chorowalam z tego powodu strasznie.
    Deprechy sie szlo nabawic i jeszcze te przygody z lekarzami eh.
    Miejmy nadzieje,ze wszystko naturalnie pojdzie i w szpitalach tez dobrze sie nami zajma.

Micia, ale slodziak maly :)

Paolka, dokladnie zaczyna sie taki okres,ze nawet swiety wyskoczylby z kapci i przychodzi chec gryzienia ;)

U mnie ogolnie lipa bo bratu zrypali chyba zabieg i ciul wie czy nie zostawili czegos w srodku (zabieg na przepuchline)..
    Wszystko wgl sie naraz zbiega.

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:

Ona a kiedy w razie co masz sie stawic na wywolanie?

No właśnie już jutro... Bo jutro będzie równo 7dni po terminie. Takze pewnie urodze wtorek-sroda-czwartek. Tzn taką mam nadzieje że dluzej niz 3dni nie będą mnie męczyć.

Dzisiaj mam focha i się lenie. Skoro on nie chce wyjsc to mi się tez nie chce spacerować, seksic itd. Moze jak mąż wróci to się trochę ożywię.

perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona no to już niedługo i będziesz tulić Tomusia :)
    Paolka nie głęboko, raptem 2-3 cm, ponoć, że nie ważna jest głębokośc, a właśnie to naciąganie, robie od 3 dni

perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wychodzi tylko szkoda że będą musieli mu pomoc wyjsc. W rezultacie pewnie nie ominie mnie kroplowka z oxy, a jeszcze jak lekarze zobacza ze maly ma główkę 99mm to pewnie cc zrobią.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Na to wychodzi tylko szkoda że będą musieli mu pomoc wyjsc. W rezultacie pewnie nie ominie mnie kroplowka z oxy, a jeszcze jak lekarze zobacza ze maly ma główkę 99mm to pewnie cc zrobią.
    Hmm to w takiej sytuacji może lepiej by było jakby cię nie męczyli tylko od razu zrobili cc?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się nie zgadza. Każe próbować. Chodzilismy kiedys na takie zajęcia z dulą (nie wiem jak to się pisze). I ona powiedziała że cc to ostateczność. Jak z dzieckiem jest wszystko dobrze i jest prawidłowo ustawione to każda kobieta jest w stsnie urodzić bez względu na wymiary, tylko dużo kobiet wymieka zwlaszcza na 7cm rozwarcia juz ma dość.

Nymeria lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie chce Cię urazić, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - ale wybacz, wydaje mi się ważne jest to co Ty myślisz, a nie jakie jest zdanie męża na ten temat, bo to Ty rodzisz, a nie on..

moremi, Shibuya, mikado lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana planow- właśnie wyszła położna z malutka wszystko ok tylko troszeczkę jeszcze żółta jest. Widziała też kupkę malutkiej- normalna uffffff...

Wiecie co ja mam dużo czasu. Moje szczęście ciągle śpi lub ogląda świat. Praktycznie nie płacze. Wczoraj co prawda jak o23 wstała to do 1 była na chodzie a tak to zero problemów na razie ;)

Teraz południa jeszcze nie ma a mam posprzątane i ugotowane. I w sumie nie mam co robić to sobie posiedzimy z mężem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:25

moremi, Rozmarzona, Zorro, Aga_502, mikado lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia właśnie to samo chciałam napisać... Mój mąż nie ma nic do gadania jak ja rodzę, bo to nie on będzie przeżywał ten ból. Jakbym chciała cesarkę tak po prostu, byłyby wskazania albo po prostu duże dziecko, a on by mi nie pozwolił to bym go wyśmiała.

Oczywiście to moje zdanie - bez obrazy :)

Molcia, moremi lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące mające niedobór słodyczy lub mamy z brzuszkami mające ochotę na bombe witaminowa- jako że chodzę od porodu marząc o czekoladzie itd a nie mogę zrobiłam wczoraj szybki i prosty deserek na który skusili sie wszyscy moi duzi domownicy:

W szklance warstwowo (po dwie warstwy) ukladalam:
    -zblendowane mrożone maliny z cukrem
    -jogurt naturalny wymieszany z bieluchem (może być sam jogurt)
    -zblebdowane banany z mlekiem 2%
    -pokruszone ciasteczka maslane z musli

Zdrowe, smaczne, syte i SLODKIE!!!

Shibuya, moremi, perelka89, mikado lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:04

Shibuya, Micia, Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj mała sama bym zjadła coś takiego!!! :)
    wstawię na fb Twój przepis jeśli pozwolisz :)

EDIT: Perełka a ile razy dziennie pijesz taką herbatę?
    Rano sobie wypiłam, ale teraz nie wiem czy jest jakiś limit czy mogę sobie znowu zrobić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:53

Ona_89' lubi tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Hmm nie chce Cię urazić, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - ale wybacz, wydaje mi się ważne jest to co Ty myślisz, a nie jakie jest zdanie męża na ten temat, bo to Ty rodzisz, a nie on..

Z tym że ja też jestem przeciwna cc. Tez chodzilam z nim na te zajęcia i wiem jaką wodę z mózgu robią lekarze osobie rodzącej zeby jednak zdecydowała się na CC. I właśnie mi tak lekarz w szpitalu powiedział ze czarno to widzi, ale oczywiście mogę próbować. Za to moj prowadzący mowil ze mam dać radę. Dowiedziałam sie ze lekarze za cc dostają wiecej kasy niz za sn. Bo cc to operacja. Poza tym u nas polozna powiedziala ze w naszym szpitalu nie trzeba sie prodic o cc. Mowisz-masz na żądanie. Jednak położna w SR namawia nas żebyśmy próbowały bo to jest lepsze dla dziecka i matka tez szybciej dochodzi do siebie.

Jeszcze jedna rzecz ktora mnie odpycha od cc to fakt ze 5lat temu mialam wycinanie guza ktory byl na jajniku. Po operacji bardzo dlugo do siebie dochodziłam, mialam straszne problemy z wypróżnianiem... I wolalabym tego uniknąć. Maz byl wtedy przy mnie jeszcze jako moj chlopak i widział jaka bylam niesamodzielna i biedna... Caly czas musiał mi pomagac w prostych czynnościach..

perelka89 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, mój też ma dużą główkę, wiec jestem ciekawa co mi powiedzą w szpitalu. W moim szpitalu robią dużo cesarek. Ja osobiście chciałabym naturalnie, ale nie będę robić z siebie bohaterki jeśli zdecydują o cc :P mój też nie wnika w to, jak będę rodzic.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pewnie wrzucaj. Ja jestem ciągle glodna nie wiem czy Nadia wysysa wszystko ze mnie czy organizm przyzwyczajony do ciążowego obżarstwa.

Idę do sklepu i po Laurę do szkoły żeby nie było ze jest mniej wazna ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ