Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya, ja też się boję a jak mi ostatnio lekarz powiedział: no juz jest na tyle duży, że mógłby się rodzić. To miałam ochotę głośno przełknąć ślinę ze strachu :p moja kuzynka urodziła w maju córkę prawie 5kg i 62cm i to mnie przeraziło
No i u mnie w szpitalu 61% cesarek. Także wg mnie to bardzo dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:12
-
Shibuya u nas wlasnie CC nie jest ostatecznoscia, tylko codziennością. Ponoć jak któras urodzi sn to biją jej brawa.
Dlatego z mężem jestesmy przeciwni żeby tylko na podstawie wymiarow decydowac sie na cc, zwlaszcza ze moj maz ważył 3900g,mial duza główkę a jego mama jest szczuplejsza ode mnie i dała radę. A dlaczego? Bo kiedyś cc to wlasnie byla ostatecznosc. Takze ja zdecyduje o cc jak juz położne mi powiedzą ze nic z tego nie będzie, bo z bólu to bede pewnie chciała szybciej ale mąż ma mnie nastawiać ze dam radę. Tyle dobrze ze poród ma odbierac położna ktora jest dobrą kolezanka mamy i jak ona powie ze dam rade tylko muszę się postarac to wiem ze dam, a jak powie ze z tego nic nie bedzie to wiem ze mowi to dla dobra mojego i dziecka i wtedy zdecydujemy się na cc. Trudno, jak jest mi pisany ciężki porod to biorę to ns klatę. Ale spróbować chce. Moja mama rodzila 4 godziny i dwa porody naturalne wiec i to mnie pozytywnie nastawia. Najważniejsze zeby dziecko było zdrowe. To jest dla mnie priorytet.Shibuya, moodliszka, Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Shibuya pewnie wrzucaj. Ja jestem ciągle glodna nie wiem czy Nadia wysysa wszystko ze mnie czy organizm przyzwyczajony do ciążowego obżarstwa.
Idę do sklepu i po Laurę do szkoły żeby nie było ze jest mniej waznaMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mnie tez ostatnio mierzyła. I mowila ze norma to 24cm a ja mam 23.5cm..czyli pół cm mniej niż norma. I sie pytam czy to znaczy że dziecko nie przejdzie? A ona ze 0.5cm nie robi takiej strasznej różnicy i ze powinno być dobrze. Ehh zresztą jak się zacznie to sie wszystko wyjaśni. Chociaz jak całą ciążę bylam nastawiona na sn, tak teraz intuicja podpowiada mi ze i tak skncze CC...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:33
-
Ona nie dręcz się, czy to będzie cc czy sn najważniejsze, żeby było wszystko ok ja też jestem za porodem siłami natury, ale wiadomo rózne życie pisze scenariusze, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz
jak weszła to i wyjdzie
Shibuya ale ty niecierpliwa kobieta jesteśhaen lubi tę wiadomość
-
No jestem niecierpliwa, nic na to nie poradzę
Wczoraj się bałąm, że dzisiaj się rozłożę - nie jest tragicznie, ale jestem osłabiona. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej - leczę się jak mogę
Tak mi się nudzi w domu, że to się już w głowie nie mieści... -
Ona - ja tak jak Shibuya zrozumiałam, że to Twój mąż decyduje, ale jeśli to Twoja decyzja to oczywiście rozumiem, ale też musisz brać pod uwagę, że może się tak zdarzyć, że i tak będzie cc, ja też nie mam najlepszych wspomnień z zabiegów w obrębie jamy brzusznej - miałam usuwany woreczek żółciowy - rana o wiele mniejsza niż do cc, bo laparoskopia tyle, że nacięcia w kilku miejscach brzucha, a 3 tyg chodziłam zgięta, więc też się boję bólu po cc, tyle że ja nie mam wyjścia
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
To po wizycie. Brak oznak porodu. Szyjka długa i zamknięta. Jak to określiła dr jak na drugą ciążę to dno i wodorosty. Wyszła z gabinetu i do mojego męża z tekstem ... Panie Adasiu tu moja gorąca prośba o pomoc żonie. Jakiś sexik wieczorem. Pacjenci na nas a ona, przecież później 6 tygodni abstynencji.
Teraz po ktg we czwartek do niej i później 19.11 chyba że się zacznie to pisać jej. Badania omówiła. Jestem spokojnaPaolka_25, Molcia, Rozmarzona, Ona_89', lula.91 lubią tę wiadomość
-
Paolka, Rozmarzona oj tak On jest jeszcze taki malusi, ale z dnia na dzień widać, jak zwiększa masę .
Dużo siedzi przy cycu .
Perełka Przemcio jest spokojny, nawet nie płacze chyba, że brzuszek zaboli. Przeważnie muszę Go budzić, żeby zjadł. Dziś troszkę w nocy marudził, bo chciał spać na mnie, jak tylko położyłam Przemcia na sobie to odpadł .
Karmimy tylko cycem, przez pierwsze 3 doby był dokarmiany mlekiem i miał problemy z brzuszkiem, a na moim mleku wszystko ok. Tylko oczywiście nie jem ciężkich rzeczy tj. smażonego i wzdymających, czekolady i orzechów.
I jednak po urodzeniu od razu pojawia się instynkt macierzyński, kobieta wie jak przewinąć, jak złapać dziecko i ogólnie jak się zająć. To tak dla mam które będą miały pierwsze dziecko . Bo też się zastanawiałam czy sobie poradzę .
Trzymajcie się ciepło i życzę szybkiego rozwiązania :*
Nymeria, perelka89, Rozmarzona, haen, Ona_89', mikado lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ona,moremi,rozmarzona a co wy mi tutaj jeszcze na forum robicie juz śmigać na porodówki goście dopiero poszli wrr ... powitalam ich w szlafroku nie umalowana miny mieli bezcenne,a co mówiłam ze nie mam siły ! Najgorsze jest to ze ich córka 1,5roczna rozpieszczona była straszna i mój dom wyglada jakby przeszło tornado,ale to jeszcze nic cały bujaczek tiny love śmierdzi mi karma dla psa .... Nosz k.... Zaczęło sie,ze mała grzebała w misce z suchym jedzeniem dla psa wszędzie po kuchni rozsypujac (wdech,wydech to dziecko myślałam) potem wszystko na komodach przestawiała ( kuzynka zero reakcji ) ale jak zaczęła włazić do leżaczka i szarpać zabawki wiszące to nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę ,tekst kuzynki" a przestań to tylko dziecko bedziesz miała swoje to bedziesz inaczej podchodziła do niektórych sytuacji " ,halo napewno nauczę co wolno a czego nie! Podeszłam do małej i wyciągnęłam ja siła z leżaczka ryczała wyła i biła mnie po nodze,a mamuśka nawet uwagi jej nie zwróciła ! Zabrałam leżaczek do sypialni, a gwiazdy po chwili pojechały i Bogu dzięki !!! Cholerne bezstresowe zachowanie ! Kiedys zobaczy tego skutki !!!! I to tyle .... Madzia co do pasa ja kupiłam rozmiar M , ale szczerze to nie wiem czy napewno będzie dobry mam nadzieje nie mierzylam sie przed ciąża,ale pomyslałam sobie ,ze L będzie za duże ,a w koncu on ma spełniać funkcje ściągania sie brzucha,zobaczymy czy sie sprawdzi ( canopol cena 49zl ). MALA co do Laury zawsze była jedna jedyna, a teraz musi sie wami dzielić, napewno nie będzie jej i wam łatwo na początku , do tego potrzeba czasu i wiele cierpliwości,narazie wszystko jest świeże-nowe ! -sama jestem starsza siostra i super wieści z wizyty położnej , dobrze ze te kupki sa normalne. Natalia,hean czekamy na wieści z wizyty ja zaraz sie szykuje mam na 14:30 ale najpierw trochę w domu ogarnę
Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Ona_89' lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
A i najważniejsze gratulacje dla kolejnych listopadowych mam ale miałyście expresowe porody- pozazdrościć! AGULLA szybkiego powrotu do domu z malutka ! MICIA Przemcio przesłodki i taki malutki ,a ja tez chce juz być po .... Shibuya szybkiego powrotu do zdrowia kuruj sie tam szybko,bo musisz siły oszczędzać na poród
Shibuya, Micia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Biedronka i Paulinkas gratulacje dziewczyny Znów przespałam porody
Ja ostatnio jakaś leniwa jestem, nic nie robię i pewnie się to odbije, że pochodzę jeszcze w tej ciąży muszę się wziąć za coś i ruszyć bo tylko leżę, gram i jem
Ona super masz podejście do porodu, powodzenia zatem i nawet jeśli mieliby wywoływać to żeby poszło szybko moja położna mówi, że nastawienie to 30% sukcesu, kolejne 20% to zrobienie lewatywy i zostaje 50% fizjologia
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Molcia słyszałam ze Kraków juz nie tylko słynie ze smoka wawelskiego,ale ze smogu w powietrzu?! Macie wy tam czym oddychać ?. I jak tu z takim maluchem na dwór wyjsć nie zazdroszczę ...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan