X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja też w domu :D I też mam za mało płytek 98tyś ;/ norma w ciąży jest 100-130 ciekawe co gin na to.

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, dzieki bo naprawde juz ciezko i troche mi glupio,ze tutaj tak marudze jak jakas sierota.
    Musze sie postarac wziasc w garsc.

Modliszka, tez mam byc rano na czczo i to mnie zmylilo wlasnie,ze cos rusza,a tu polozna podciela mi skrzydla.
    Moze do badan mam byc na czczo.
    Ehh zla jestem na siebie,ze gina nie wypytalam w tym temacie.

Natali, to moze jakas cicha niespodzianka sie szykuje :)

Shibuya, przy koncu moze sie pojawiac sluz kawy z mlekiem (tez taki mialam i czytalam :)),a taki zabarwiony na rozowo to moze sie zacznie cos rozkrecac.
    Co do niepokoju to bym sie nie martwila bo tez mnie meczylo kilka dni,ale teraz to juz normalne :)

Moremi, no wlasnie nie wiem po co mnie tak szybko sciagaja do szpitala.

Shibuya lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    To chyba jednak zostanę sama na polu bitwy... :( wszystkie w szpitalach!! Z kim ja tu zostanę?
    Molcia i Kitaja? Chociaż myślę, że kitaja też mnie opuści...
    no ja się trzymam dzielnie i mam zamiar trzymać do wtorku tak jak było planowane, a czy mi wyjdzie - to zobaczymy kilka dni niby jeszcze jest, a ja odnoszę wrażenie, że nawet gdyby nie cc to raczej bym do terminu nie donosiła

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Kuzwa i wychodzi na to,ze nic nie beda jutro wywolywac tylko bede sobie lezala w szpitalu zamiast w domu..
    Pisalam do poloznej czy mysli,ze beda wywolywac porod,kiedy ma dyzur i czy wie jaki bedzie lekarz.
    Okazuje sie,ze raczej nie beda wywolywac porodu jutro i ze beda obserwowac pewnie..
    Wyjscie do domu juz tylko z dzieckiem.
    Myslalam,ze jutro cos beda robic i nie beda trzymac nie wiadomo ile bezczynnie.
    Teraz maz wzial urlop od pond do konca tygodnia i ciul wie czy wtedy wgl juz sie dziecko urodzi.
    Fajnie jeszcze wyjdzie na to,ze urlop w tym czasie sie tylko zmarnuje :(
    Zla juz jestem i zmarnowana,a niech mi sie jeszcze dziadoski lekarz trafi to juz wgl ;(
    No to ją już od tygodnia pisze że mam to samo
    ..
    Siedzenia tu a nie puscicli mnie bo blisko terminu a teraz trzy dni po terminie to jeszcze nie.... Więc się lepiej przygotuj psychicznie

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:09

Rozmarzona, haen lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:13

klz920mm8wuzprdr.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Mała, szacun za aktywność :-) Mojego synka rejestrował moj mąż, pojechał sam. A przypomnij, czy miałaś nacinane krocze? U mnie jeszcze dużo czasu minie nim na dupsku wygodnie usiądę...
    musieliśmy być oboje bo córkę meldowalismy na adresie zameldowania męża (u jego rodziców) i musiałam na to wyrazić zgodę.

Byłam nacina a nawet wczoraj odważna wzięłam lusterko miedzy nogi i sobie to obejrzałam :D masakra, aż w środku szyła i wisi mi pol cm nitki hihi.
    Ja od początku się zapominalam i siadalam normalnie czasem jeszcze czuje to szycie ale to jak długo siedzę.

Ginger pępek się trzyma na niteczce cienkiej jakby , mysle ze niedługo odleci ale ty się nie przejmuj- położna mi mówiła ze ma czas do 6 myślę

Po kiepskiej nocy i porannym załatwianiu położyłam się z malutka i przespałam prawie 3h :P jednak zmęczenie wyszlo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria a kiedy wizytujesz?? Ja mam 132 tys a na wykazie mam wpisaną normę 140-440 tys. To w ciąży są inne normy? A mocz u Ciebie ok?
    Perełka czyli masz się zgłosić w środę do szpitala? A jutro masz tą wizytę czy masz odpuszczoną przez pobyt w szpitalu?
    Moremi czyli Ty za chwile też będziesz tulić swojego Maluszka :)
    A Ty Natali coś mi się wydaje, że możesz nas jeszcze zaskoczyć... :) tym bardziej, że to nie pierwszy poród :)
    Modliszka jak Ty to zrobiłaś? Tak mało przybrałaś i w dodatku większość przyjął Michaś? :)
    No to ja jednak dzisiaj zjem tego kebab donner boxa :D

Paolka _25
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś juz jest po drugiej stronie: 54 cm, 3830g. Przyszedl na swiat dzisiaj o 6.52 :) jednak przez cc. Szczegoly beda jak bede miala wiecej czasu i siły.

Paolka_25, natali101, Molcia, Mala_Czarna_89, perelka89, Shibuya, Rozmarzona, moremi, Micia, villemo_gbm, Kitaja, justa1234, mikado, Zorro, Nymeria, lula.91, Aga_502, biedroneczka1910, haen, olimama lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... mąż powiedział, że jestem niepoważna bo tyle dzisiaj zrobiłam. A okna mogłam sobie odpuścić.
    No i jeszcze nawiązał do tematu rodziców, coś o pomoc mu chodziło. No to powiedziałam, że obie mamusie każą się tylko
    na bieżąco informować co się dzieje i koniecznie dać znać jak poród się zacznie a do pomocy przy sprzątaniu to żadnej nie ma :P to przy Adasiu też nie będą pomagać :P taki złośliwiec jestem i jak będą narzucać się z pomocą to na pewno im to powiem :P

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ogromne gratulacje dla Was!!! Tulcie się teraz i zbierajcie siły! Będziemy czekać na relacje :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluje! :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluję :)

Rozmarzona właśnie o to chodzi że u mnie brak skurczy. Boli mnie krocze i chodzę jak kaczka,do tego Ćmi kręgosłup.
    Reszta leżę i nic nie robię. Głowa mnie boli

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do tych co miały skurcze, jak one wyglądały, bo ja mam silne bóle podbrzusza, wczoraj szły od podbrzusza i odszedł mi czop a dziś od 3 rano regularne co 10 min szły mocne z krzyża na podbrzusze i trzymały 30 sekund, poszłam się wykąpać i skurcze były nadal ale mniej bolesne, więc poszłam spać, teraz mnie ćmi w podbrzuszu i w bokach. kolejnej nieprzespanej nocy chyba nie zniose i koleknych 4 godzin skurczy a potem nic sie nie dzieje, kiedy to w koncu ruszy na dobre?? a może coś mi poradzą jak pojadę na oddział?

3i49io4pumnm9gni.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:14

Paolka_25, Ona_89' lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie odpowiadam na takie wiadomości,czy urodziłam ,jeszcze w dwupaku. Nie m siły na głupie pytania. O dziwo rodzice i teście na spokojnie.
    Po dzisiejszej akcji tylko każą mi torbę spakować.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po długiej nieobecności ;) nie nadrobię tygodnia czasu ale gratuluje wszystkim nowym mamom ,a życzę powodzenia tym które sa jeszcze przed tym dniem :P
    Widzę ze niektóre się dalej mecza.. Wspolczuje..
    My mieliśmy termin cc,ba jutro a jutro już kończymy tydzień ;)
    Nie mam zbytnio czasu na wchodzenie na forum..:( na pewni jak Amelka wejdzie w jakiś swój rytm będę częściej tu bywać ;) póki co meczymy się z poznawaniem siebie :P w ciagu dnia,jest ok , gorsze sa noce ale nie ma co narzekać :P fakt, ze nie spodziewałam sie aż takiego hardcoru nocnego i ilu rzeczy trzeba odmawiać sobie uwazajac na to co,sie je.. :P
    U mnie na mala zle wpływa,nawet herbata owocowa, czy jabłko.. Ogólnie wszystkiego trzeba się uczyć.. Niestety metoda prób i błędów..

Co do porodu...
    W ta noc pisałam nawet z mala czarna ba fb bo nie bylam pewna czy to te kurczę.. Bolalo jak kilka dni wczesniej na @..
    Ale powiedziałam ze 2 godz i bol sie nasilił.u mnie silny bol @, nie przechodzilo a bylo częściej. Wyjechaliśmy jak byl co 6min skurcz. W drodze miałam co 4..a darlamm sie w samochodzie tak bolalo:P

W szpitalu badanie, przyjęcie, pod kroplówkę i czekanie. O 4-5 byliśmy.. Czekałam troche na porodówce.. Potem wody odeszły przy 2-3 cm o 7, o 7.26 na świat przyszedł moj bąbelek :) cala sie trzeslam z nerwów na porodówce :P najgorsza pionizacją po cc.. Ale warto :)

Rozmarzona, Paolka_25, Mala_Czarna_89, Nymeria, olimama lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości z ip. Poród nie musi zacząć się od odejścia wód,czy skurczy. Tak mnie uświadamiala lekarka.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu bylo sporo ludzi ale przestalam sie tym przejmować.. Cyca tez wyjmuje jak placze. .:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:
    Szczesciara to nie mozesz sie wypisac na wlasne zadanie? Skoro i tak nic Ci nie robia w tym szpitalu? I np na ktg chodzic do swojego gina?
    Na własne zadanie cztery dni po terminie no co Ty...

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ