Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Perełka ja o 17-ej najpierw ja będę zaciskać kciuki, później Ty
To nie ja pisałam z tym zwolnienie bo mi gin tłumaczył, że wypisuje dłużej a później w razie porodu l4 się przerywa i odchodzi na macierzyński a później ZUS sobie wyrówna.
Nymeria czyli u mnie wychodzi, że mam nawet jeszcze ponad normę? bardziej niepokoi mnie jednak to białko w moczu
A z Aparatką w sumie nie moja sprawa ale dziwiłam się, że nie reagujecie, zwłaszcza po tym co Szczęściara pisała. Oby wszystko pomyślnie się wyjaśniło
Ale zgaga...Paolka _25 -
u mnie mala co 1,5 co 2 h trzeci dzień siedzi na cycku a tak siedziała co 3 h nawet i dłużej. Więc teraz nie idzie się wyspać
-
Ja dzis pochodzilam po gorach z mezem teraz boli mnie krocze, ale nie nakrecam sie, ale cicha nadzieje mam
moremi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Przecież ostatnio któraś z Was pisała że jej partner stara się ogarnąć paczki i co doszło może chociaż jednej bo jak tak to ok a jak nie to ja nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:40
-
Galaretka, ja zamówiłam kocyk, kostkę sensoryczną i chciałam domówić apaszkę, to jeszcze mi odpisała, że nie ma problemu.
Potem, że bawełna przyszła jej w innym kolorze i że prześle mi zdjęcie czy mi się podoba, a że skapnęła się już po uszyciu kocyka. Kilka razy prosiłam ją o zdjęcie (byłam w stanie nawet zaakceptować inną bawełnę, gdyby tylko wysłała mi zdjęcie). Ale cisza, więc z racji tego, że chciałam mieć ten kocyk przed porodem napisałam jej, że zamówiłam sobie kocyk na allegro i że nie będę jej już zawracać głowy...
Więc myślę, że nie ma co czekać tylko śmiało możesz zamawiać gdzie indziej.
Zresztą uważam, że po takiej akcji wszystkie powinnyście prosić o zwrot pieniędzy i zrezygnować z zamówienia. -
Mikado zapomniałam dodać, polubiłam za "Gratulacje Izolacja" a pewnie miało być"Gratulacje Izik"
Tak więc GRATULACJE IZIK!! kolejna szczęśliwa mamusia:-)
Kitaja Ty chyba musisz mieć tam przy Fiordach pięknie?mikado lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
Ja co prawda od Aparatki dostałam paczkę bez żadnego problemu i opóźnienia, ale uważam, że to przykre, że teraz sytuacja się tak pokomplikowała... Na pewno nie można tego tak zostawić, bo to Wasze pieniążki...
Idę Mamusie spać ostatnia nocka z Maluchem w brzuszku ... I że zgagą - mam nadziejeGalaretka lubi tę wiadomość
-
MammaMia2016 wrote:Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?
szukam Was
Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv
Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą
Ja bym była zainteresowana;) -
izik ona : gratuluję :* !! dużo zdrówka! :*
Perełka : postaram się postaram zobacze na ile się da
Modliszka : Wyśpij się bo potem to będzie nie możliwe
Ide spac chodź na godzinkę póki moja niunia się nie zbudzimoodliszka, perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
skarb15 wrote:właśnie te masc procto-glywenol nie pomaga one są wielkie ;/ Sudocrem na złość mi się właśnie skończył .
Ginger a to na receptę?
Sama maść nie wiele pomoże kup czopki jeszcze. A te tabletki są bez recepty.
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Paolka spokojnie u Ciebie jest dobry wynik tych płytek, nie zamartwiaj się śladowe ilości białka w moczu też zobaczysz u gina, że będzie looz
Też śmiałam się z izolacji
Galaretka butla z mm nie skreśla laktacji, ale jeśli nadal chcesz kp to trzeba mocno walczyć (tak jak piszesz podawaj cyca jak najczęściej - po to mamuśki są na urlopach, żeby dziećmi się zająć i jak trzeba to przez jakiś czas karmić non stop, jak już pobudzisz laktacje z powrotem to będzie ok). Zamiast butli można stosować inne metody np. dokarmianie łyżeczką, kubeczkiem czy drenem przy piersi.Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
Niestety ja też miałam przeboje z aparatka i dlatego nie zamówiłam już u niej nic więcej, ale jako że dostałam paczkę nie chciałam tu robić afery.. Cały dzień mam dzisiaj skurcze ale nieregularne, w tej chwili 2 na godzinę więc to raczej falszywy alarm mam nadzieję zwłaszcza że męża coś bierze
-
Gratulacje Izik
Paolka, uuu musisz mi koniecznie pozniej napisac jak Ci wyszly klusie
Kitaja, te krocze to mnie juz rwie tyle czasu,ze nie wiem czy to oznaka porodu
Shibuya, jak tam z Toba i plamieniem??
Dzisiaj chyba nie usne tyle mysli mam w glowie co mnie czeka jutro w tym szpitalu..
Modliszka, zazdrosze ze masz pewnosc co Cie jutro czeka
Trzymam kciuki!
Skarb, no cos Ty obecnosc mamy za dnia by Ci nie przeszkadzala ?
To taki troche perwers hihi
A w tym tygodniu co ja juz jestem i z tymi bolesciami krocza to ojj naprawde sie odechciewa (bynajmniej jesli mamy mowic o przyjemnosci a nie obowiazku)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:08
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja dostałam piękny kocyk od Aparatki, z komunikacja nie było żadnych problemów. Myślę ze problem polega na tym ze Aparatka nagle i niespodziewanie urodziła i nie jest w stanie ogarnąć trzech córek, waszych zamówień i wielu innych (do jakiegoś sklepu też chyba szyje?). Przykra sprawa oczywiście rozumiem wad tym bardziej że u każdej jest godzina zero, chyba za dużo wzięła sobie na głowę.
Dzięki za mile słowa; brzuch jest teraz taki hmm miękki i trochę tłuszczyku zasponsorowalam sobie przez ostatnie miesiące jest gorzej niż po pierwszej ciąży ale bałam się ze będzie znacznie gorzej
Galaretka myślę że sporo zależy od malucha czy nie wybierze sobie jednego rodzaju mleka. Na laktację polecają też kawę zbożowa i karmi (jedno juz nawet wypilam, oszałamiająca dawka procentów ). Moje cycki też dużo mniejsze niż na początku. Nie są twarde ale mam wrażenie ze mleka coraz mniej a nic nie mam zamrożone -
Paolka mieszkamy nad samym fjordem widoki cudne,ale po paru latach mieszkania nie robia na mnie duzego wrazenia tak jak na znajomych ktorzy nas odwiedzaja perelka staram sie spacerowac jak najwiecej z mezem i psiakiem sama sie juz boje chodzic, przed ciaza bylam dosc aktywna biegalam i w miare cwiczylam potem musialam odpuscic,wiadomo ciaza-strach, teraz staram sie chodzic by pomoc Jasiowi, dzis wybralismy sie troche dalej i naprawde mam nadzieje,ze moze cos w koncu sie zacznie dziac !
moremi, perelka89, haen lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan