X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja właśnie zobaczyłam zdjęcia, więc wprowadzam małą zmianę planów, ja spakuje te ogórkową i zjemy u Ciebie :)

Kitaja, perelka89, Micia, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet zapraszam :) u nas ogorkow kiszonych nie można kupic jedynie w sklepach tureckich,ale smakują okropnie i ogorkowa z nich jest nie jadalna i smakuje jak stary kapec :/ a ja z tych co uwielbiają kwaśne ;)

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę :) na razie się oszczędzam, ale koło 17 zaczynam działać (czyt. sprzątać, chodzić po schodach itd :))
    ja też mam dzisiaj ogórkową.
    Chociaż powiem Wam, że zjadłabym pizze. W ogóle wiedząc, że dzisiaj ostatni dzień kiedy mogę jeść co sobie wymarzę to zjadłabym wszystko! :D

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdjęcie przesłodkie!

Moodliszka 13 ego w piątek w samo południe bosko!!! :-) i Twój Miś taki jak mój ( Jeremi miał 55cm ;-) )

Och to teraz czekam a wieści od Rozmarzonej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:25

perelka89, monia35, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia śliczna dziewczynka :)

Modliszka gratulacje!!!!!! Ale miał ważyć 4200 kg :) dałabyś radę urodzić naturalnie :P Najważniejsze, że wszystko w porządku i mały już jest obok Ciebie :)

perelka89, monia35 lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli chodzi o obiad u nas "dziś znowu pomidorowa..." :-P

mikado, perelka89, moremi lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:18

Kitaja, Galaretka lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja- połechtałaś moją wyobraźnię i poczucie piękna tymi zdjęciami :-D pięknie tam masz. My tu się podniecamy widokami, a dla Ciebie to pewnie chleb powszedni :-)

Dzieki Dziewczyny za miłe słowa. Dodałyście mi też trochę kopa, tym ze chcecie fotki mojego małego dzieła, bo sie grubo zastanawiałam, czy zdążę, a dzięki Wam mam chociaż taką nadzieję :-) .Jestescie przekochane! Wlasnie to mialam na myśli dołączając tu do Was. Zero kłótni i krytyki, a dużo ciepła i wsparcia na tym wątku. Mogłybyśmy stanowić wzór nawet dla posłów w sejmie :-D hehe :-)

Mam tylko nadzieje, ze Wam sie wyjaśni ta sytuacja z Aparatka. Nie bede sie wypowiadać na ten temat, bo po prostu za krotko tu jestem i nie znam do końca waszych relacji, ale trzymam kciuki!

perelka89, Kitaja, haen lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam.. Ciekawe jak tam Haen sobie radzi...

961lzbmh98495q9y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Mala mało przybiera dopiero 100g od wyjścia ze szpitala- tak podejrzewałam bo mało je. Zaproponowałam lekarce ze będę jej podawać pierś i butle z moim mlekiem a ona zdziwiona bo to podwójna robota i czy mi się chce. Co za pytanie to moje dzieciątko!
    Zbadala ja porządnie od stop do głów generalnie ok.
    Chyba zdecyduje się na szczepionki skojarzone i przeciw pneumokokom rotawirusy odpuszczam.
    A i nabial muszę odstawić bo może przez to Nadia ma zmiany skórne.
    Moodliszka gratulacje!!!

Kitaja piękne widoki ale macie raj

Rajska pies w ogóle jakiś grzeczny odkąd wróciłam :P od początku uczyliśmy go że nie może wchodzić do sypialni i teraz procentuje- śpimy przy otwartych a on śpi na progu :) no powiedzmy pol nocy na progu u nas bo drugie pol u Laury na progu. Śmiejemy się że pilnuje dziewczynek.
    Po powrocie ze szpitala od razu pokazaliśmy mu Nadie obwachal ja dokładnie i teraz jest średnio zainteresowany. Czasem przyjdzie powacha i idzie. Tylko na jej płacz mocno reaguje bo to takie wysokie tony

Rajska, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od odejścia krwistego czopa ile się się krótką rozkreca?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Dziewczyny od odejścia krwistego czopa ile się się krótką rozkreca?
    Może być nawet tydzień. U mnie trzy dni taki czop odpadał, a akcji nie ma.

Modliszka - świetne wiadomości :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    My po wizycie. Mala mało przybiera dopiero 100g od wyjścia ze szpitala- tak podejrzewałam bo mało je. Zaproponowałam lekarce ze będę jej podawać pierś i butle z moim mlekiem a ona zdziwiona bo to podwójna robota i czy mi się chce. Co za pytanie to moje dzieciątko!
    Zbadala ja porządnie od stop do głów generalnie ok.
    Chyba zdecyduje się na szczepionki skojarzone i przeciw pneumokokom rotawirusy odpuszczam.
    A i nabial muszę odstawić bo może przez to Nadia ma zmiany skórne.
    Moodliszka gratulacje!!!

Kitaja piękne widoki ale macie raj

Rajska pies w ogóle jakiś grzeczny odkąd wróciłam :P od początku uczyliśmy go że nie może wchodzić do sypialni i teraz procentuje- śpimy przy otwartych a on śpi na progu :) no powiedzmy pol nocy na progu u nas bo drugie pol u Laury na progu. Śmiejemy się że pilnuje dziewczynek.
    Po powrocie ze szpitala od razu pokazaliśmy mu Nadie obwachal ja dokładnie i teraz jest średnio zainteresowany. Czasem przyjdzie powacha i idzie. Tylko na jej płacz mocno reaguje bo to takie wysokie tony

Ciekawa jestem jak to bedzie u nas, bo pies ma swoje nawyki i niektóre rzeczy na pewno będą dla niej nowością. Zobaczymy. Znam historie wśród znajomych, którzy mieli takiego psa, który spał i jadł i nic wiecej, wiec sie smiali, ze jest grubiutki i totalnie bezużyteczny. Jak sie im dziecko urodziło, to pies nagle odnalazł swoje powołanie. Nie odstępuje wozka na krok i nawet warczy na obcych jak sie zblizaja zbyt blisko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:18

961lzbmh98495q9y.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    Modliszka gratulacje, Monia gratki- słodkie zdjęcie :)
    ajjj dziewczyny jak ja bym już chciała tulić moją Zu
    Molcia podsyłam kilka naleśników na wynos, życzysz sobie z dżemem czy z serem? ;)
    Kitaja zapraszam na zupkę, zrobiłam na dwa dni, więc nawet na repety będzie
    ale fajny pomysł z tym drzewkiem, wrzuć foto jak skończysz
    a shibuya co ty tak cicho siedzisz? rodzisz?
    ee tam naleśników, ja chcę też zupę i deser :D u mnie dzisiaj spaghetti, teściowa robiła nam sos na wynos, ale jutro chyba zrobię gyrosa z frytami i sosem tzatziki, bo to już ostatnia okazja na takie tłuste jedzonko, w poniedziałek mam już zarządzoną dietę, pytanie tylko czy wytrwam do poniedziałku, bo dzisiaj też mnie już skurcze łapią

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dziś tez po wizycie u giną i heh koniec 49 tyg a tu nic! Lekarz mówi ze zero czegokolwiek a położna żeby poskakac na drągu huhu tak to właśnie ujęła poetycko:) no to poskakalim:)

Mala_Czarna_89, Galaretka, Kitaja, monia35, Nymeria lubią tę wiadomość

Mijagi
  • moremi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi wrote:
    Ja juz dziś tez po wizycie u giną i heh koniec 49 tyg a tu nic! Lekarz mówi ze zero czegokolwiek a położna żeby poskakac na drągu huhu tak to właśnie ujęła poetycko:) no to poskakalim:)
    Mam nadzieję, że to jednak koniec 39 tygodnia ;-)

Molcia, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhyhy czyli jednak i ja mam gumowy mózg w ciazy:)

moremi lubi tę wiadomość

Mijagi
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska wrote:
    Ciekawa jestem jak to bedzie u nas, bo pies ma swoje nawyki i niektóre rzeczy na pewno będą dla niej nowością. Zobaczymy. Znam historie wśród znajomych, którzy mieli takiego psa, który spał i jadł i nic wiecej, wiec sie smiali, ze jest grubiutki i totalnie bezużyteczny. Jak sie im dziecko urodziło, to pies nagle odnalazł swoje powołanie. Nie odstępuje wozka na krok i nawet warczy na obcych jak sie zblizaja zbyt blisko ;-)
    mój maz miał duże ciśnienie na to by pies nie był izolowany od dziecka- co spotkało się z ogólnym przerażeniem wśród dziadków :P ale myślę ze to było dobre rozwiązanie. Polizać buźkę daliśmy mu raz po szpitalu teraz tego unikamy ale jak karmie to nóżki może delikatnie polizac (i tak są w ubranku), daje mu też do wąchania pampersy lub ubranka do prania malutkiej

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miało być pod koniec 40 tygodnia:) a tak na poważnie to się trochę podlamalam jak powiedział ze zupełnie nic się nie dzieje...mam czekać tydzień , potem szpital , potem pomyślą co ze mną zrobić. ...yhhhh

Mijagi
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia- zdradzisz jak przygotowujesz mięso do gyrosa? Nie znalazlam jeszcze takiego przepisu, który by mi w 100% smakowal. A tak mi sie zachcialo.. Mmmm... :-)

961lzbmh98495q9y.png
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ