Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale cisza☺ ja tez od rana w kuchni walcze mam wene

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-D

Ja generalnie staram się nie narzekać ale to co się działo w nocy z tym żołądkiem to koszmar jakiś, myślałam se umrę...
    Położyłam się po 23, mąż zrobił mi mięte, pomasowalam sobie go i chyba nawet zasnelam około drugiej wstałam siusiu i kładę się do łóżka a tam armagedon!!! Taki ból się tracilam świadomość, mieliśmy już jechać do szpitala (nie wiem na jaki oddział nawet) ale wymyśliłam jeszcze ze wezmę apap i ułożyło po pół h, nad ranem przeszło całkiem. Ale jestem tak wystraszona że wróci ten ból że boję się oddychać...

Powodzenia dziewczyny w szpitalu, napewno akcje szybko się potoczą i maluszki będą po drugiej stronie :-D

Biedroneczka dużo zdrówka dla malutkiej :-)

Kitaja a ty się nie denerwuj tak! Jeszcze czas masz, chłopaki się rodzą później, nie stresuj się i malucha, napewno się coś zacznie dziać, nie ma ciąz nieskonczonych :-D

Kitaja, nick nieaktualny, MadaLena30 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, tez sie zgadzam. Jak zaczynalam Was czytać, to z postami nie nadazalam :-P

Izulka- zdrowka dla Maluszka!

Mala- a jak tam piesek zaakceptował Nadię? Ja jestem w podobnej sytuacji, tylko moja sunia ma koło 2 lat i boje sie, jaka bedzie reakcja :-D

Kitaja- ale masz ładny brzuszek. Ja to sie wstydze swojego, bo jest cały w rozstepach. Zaraz mam wrazenie, ze będą sięgać do cycek ;-P
    PS. Jakbys miała chwile, to wrzuc jakąś fotke na widok z Twojego okna. Jestem bardzo ciekawa, bo tak ladnie piszesz o tych fiordach :-D

U mnie zaczynają sie skurcze coraz bardziej bolesne. Jest ich kilka na dzien i nie są regularne. Mam nadzieje, ze cos sie rozkreci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:11

perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:17

Kitaja, Nymeria lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lekarz mnie tak zbadał że całą kulą czoou krwistego mi odpadła... Ciekawe kiedy się cos rozkreci?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89- oczywiście! Samopoczucie b. dobre. Dzieki, ze pytasz. A u Ciebie jak tam dzisiaj?
    Ogolnie powiem Wam, ze zauwazylam, ze obniżył mi sie brzuszek i mam o wiele wiecej energii, nie mówiąc o lepszym oddychaniu :) Wlasnie sprzatam łazienkę tak na tip top, pozniej sie ogarniam i jedziemy z mężem po większe zakupy, bo mam w planach porobic obiady na jakiś czas i je zamrozić. Podejrzewam, ze jak urodzi sie Helenka, to nie bedzie na to czasu, a mój maz jeszcze mi schudnie i tyle z tego bedzie (i tak jest dosyć szczupły) :-P A i poza tym musze kupić farbę, papier kartonowy duży na szablon i kilka ramek do tego drzewka, o którym Wam pisalam w nocy. Sówki minky juz zrobilam- wyszły fajnie, szablon do literek na imię tez już wycięty :-D

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska wrote:
    perelka89- oczywiście! Samopoczucie b. dobre. Dzieki, ze pytasz. A u Ciebie jak tam dzisiaj?
    Ogolnie powiem Wam, ze zauwazylam, ze obniżył mi sie brzuszek i mam o wiele wiecej energii, nie mówiąc o lepszym oddychaniu :) Wlasnie sprzatam łazienkę tak na tip top, pozniej sie ogarniam i jedziemy z mężem po większe zakupy, bo mam w planach porobic obiady na jakiś czas i je zamrozić. Podejrzewam, ze jak urodzi sie Helenka, to nie bedzie na to czasu, a mój maz jeszcze mi schudnie i tyle z tego bedzie (i tak jest dosyć szczupły) :-P A i poza tym musze kupić farbę, papier kartonowy duży na szablon i kilka ramek do tego drzewka, o którym Wam pisalam w nocy. Sówki minky juz zrobilam- wyszły fajnie, szablon do literek na imię tez już wycięty :-D
    zazdroszczę energii ja nie mam siły na nic, a ogarnąć trzeba :/

Rajska lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia to życzę Ci energii, co najmniej tyle, ile mi przybyło. A obniżył Ci się też brzuszek już? :-)

A to moje sówki, które zrobiłam :-) mam nadzieję, że się wyświetlą, bo wstawiam zdjęcie 1 raz :-D

2qd8ri9.jpg

Paolka_25, Molcia, perelka89, Kitaja, justa1234, mikado, Mala_Czarna_89, moremi, nick nieaktualny, Nymeria, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:
    Anet a co dobrego gotujesz? Ja dzis odpuszczam gotowanie :D

Nymeria na klopoty z zoladkiem polecam syrop gaviscon w ciazy mozna.

Tak, Gaviscon tez polecam. Ja biorę tabletki i mi baaaardzo pomagają na zgage i nieprzyjemne odbijanie... A koszt mały, bo cos kolo 12zl za 16 tabletek. Syrop pewnie w podobnej cenie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:11

961lzbmh98495q9y.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sówki śliczne, a gdzie je będziesz dawać?
    zdolniacha :)
    ja dziś robię ogórkową (mam ochotę, a przy karmieniu to chyba taka kwaśna zupka odpada?) naleśniczki z serem i dżemem i ciasto czekoladowe z gruszkami :) a co ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    sówki śliczne, a gdzie je będziesz dawać?
    zdolniacha :)
    ja dziś robię ogórkową (mam ochotę, a przy karmieniu to chyba taka kwaśna zupka odpada?) naleśniczki z serem i dżemem i ciasto czekoladowe z gruszkami :) a co ;)

Planuje namalować takie drzewko nad lozeczkiem malej na ścianie, na którym będą siedziały te sówki ( jest ich troche wiecej, ale mi ucielo zdjęcie), namaluje kilka kwiatków i listków i planuje na te gałązki drzewka przykleic oczywiscie do ściany kilka ramek ze zdjęciami corci :-) taki jej prezent wymyslilam na narodziny :-) Jak mi sie uda to ogarnąć przed porodem, to Wam wrzuce fotke :-D

Ale masz dobry obiadek. U mnie naleśniki królowały wczoraj i tez kwaśna zupka- żurek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:18

961lzbmh98495q9y.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zovey8.jpg

a oto i moja Mia....mam nadzieje ze zdjecie sie ukaze bo to moj 1wszy raz

Molcia, Rajska, perelka89, Kitaja, nick nieaktualny, justa1234, mikado, Shibuya, natali101, Mala_Czarna_89, moremi, Micia, nick nieaktualny, Ginger84, Nymeria, nick nieaktualny, Zorro, ParasOlka:), Paolka_25, Ona_89', MadaLena30, haen, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaś urodził się o 12.00 :) waży 3860g i mierzy 55 cm :) jest boski!

szczesciara25, Molcia, monia35, perelka89, Kitaja, nick nieaktualny, justa1234, mikado, Shibuya, natali101, Mala_Czarna_89, moremi, Micia, nick nieaktualny, Ginger84, Nymeria, nick nieaktualny, Zorro, Paolka_25, hanula, Ona_89', MadaLena30, haen, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje modliszka i monia! rajska - cudne sówki! łazienka ogarnięta, teraz wypadałoby kuchnię choć trochę przetrzeć, anet podrzuciłabyś trochę obiadu!

monia35 lubi tę wiadomość

• Rajska Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia35- piękne zdjęcie!

Moodliszka- serdeczne gratulacje! Dużo zdrowia! ;-)

961lzbmh98495q9y.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:17

klz920mm8wuzprdr.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:
    Rajska tylko koniecznie wrzuc fotke tego drzewka jak skonczysz :) bo sowki cudne ;) mi ogolnie ciaza nie przeszkadza, tylko juz po terminie jestem i bylam bardzo nastawiona na wczesniejszy porod bo w szpitalu lezalam i kazali sie oszczedzac wiec fizycznie dobrze a gorzej psychicznie. Poplakalam sobie dzis z tej bezsilnosci i duzo mi lepiej :D

Molcia i tak jest dobrze z toba bo masz sile na spotkanie z kolezanka ;)

Anet to same pysznosci u Ciebie :)

Monia35 cudna! ;)

Modliszka gratulacje! Szybkiego powrotu do sil i duzo zdrowka dla Was :)
    aa bo ta koleżanka to jak rodzina, a nawet bardziej niż jak rodzina, nie mam ciśnienia że musi być nie wiem jak posprzątane w mieszkaniu czy nie wiadomo co postawione na jej wizytę, więc mam siłę na spotkanie, zawsze to jakaś rozrywka jak się ciągle w domu siedzi, a nie wiadomo kiedy nam się uda znowu spotkać

perelka89 lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modliszka gratulacje :):)
    monia gratulacje cudna jest:)
    rajska cudne te sowki ,ale wy zdolne mamuśki jesteście :)
    anet mogę wpaść na ogorkowa?
    perelka ja miałam podobna sytuacje w 36tyg polozna kazala mi lezec i wytrzymać do 37tyg ze względu na brak szyjki i co jutro wg terminu usg norweskiego będzie 40tyg0d,i co ja nadal w dwupaku! to strasznie przytłacza,bo gdyby nie ta sytuacja to spokojnie i cierpliwie bym czekala..
    już wam wrzucam zdjęcia...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16i7ez7.jpg
    inztwp.jpg
    281aa08.jpg
    fe2skz.jpg
    25uip3c.jpg
    2ahe9mx.jpg
    bilbd.jpg

nick nieaktualny, Rajska, natali101, mikado, Mala_Czarna_89, perelka89, moremi, Molcia, Micia, nick nieaktualny, Nymeria, nick nieaktualny, Zorro, Paolka_25, Aga_502, Ona_89', MadaLena30, haen, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka gratulacje, Monia gratki- słodkie zdjęcie :)
    ajjj dziewczyny jak ja bym już chciała tulić moją Zu
    Molcia podsyłam kilka naleśników na wynos, życzysz sobie z dżemem czy z serem? ;)
    Kitaja zapraszam na zupkę, zrobiłam na dwa dni, więc nawet na repety będzie
    ale fajny pomysł z tym drzewkiem, wrzuć foto jak skończysz
    a shibuya co ty tak cicho siedzisz? rodzisz?

perelka89, monia35 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ