X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Madalena, tylko dzisiaj. Ja zdążyłam karuzela już jest :D w ogóle jest w gazetce za 160 zł i -20% zapłaciłam 130 zł. Ta z misiami :-) już mam humorek lepszy:-)
    Shibuya cieszę się, że w domku jesteście :-)
    Perełka ja właśnie z myślą o Mikołaju kupiłam, rozglądałam się jeszcze za bujaczkiem ale nie widziałam.
    Dziś dzwoniła do mnie sis i mówiła, że ma dla mnie matę edukacyjną z pianinkiem i huśtawkę też Fisher Price. Więc za wiele kupować nie muszę.:-)

perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Mijagi ja też już nie wierzę w żadne wspomagacze, noc na siłę.
    Uwaga uwaga skurcze ale nie regularne. Nie wiem co robić czy jechać jak on jest czy czekać? :-/ w dodatku nie bolesne...

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Dlatego Mijagi ja też już nie wierzę w żadne wspomagacze, noc na siłę.
    Uwaga uwaga skurcze ale nie regularne. Nie wiem co robić czy jechać jak on jest czy czekać? :-/ w dodatku nie bolesne...

Ja bym chyba poczekala aż nie rozkręci się troszkę bardziej..

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekam.... Czekam.... Czekam... Co 10 min są. Ale do przeżycia.
    Położyłam się, ciekawe czy przejdą.

Karuzele już złożyłam, jest cudowna!! Jutro wrzucę zdjęcia bo gdzieś z telefonu nie umiem się ogarnąć :P :-/

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia przykro mi, nie pomogę. Napisz na fb tam częściej mamuśki piszą :-)

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:25

Paolka_25 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka dziękuję bardzo :-*
    Jak leżę skurczy nie ma, usiadłam i jeden już był.

Paolka _25
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ciepły prysznic sobie zrób :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Paolka ja też mocno trzymam za ciebie kciuki bo suwaczek ci się zaraz przeterminuje

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka czyzbys sie zdecydowala na podroz do szpitala?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Już chyba po wszystkim, skurcze minęły. Teraz ból jak na @ i kuje mnie coś w prawym boku, prawie w pipce :P :-/
    Nie wiem co to dziecko tam robi ale czuję jakby bardzo głową trzęsło, nie wiem nawet jak to opisać trwa to może 3-4 sekundy i spokój. Taki dziwny, szybki odruch.
    Poza tym musiałam się przenieść do drugiego pokoju, mąż tak chrapie że mam ochotę udusić go poduszką!!
    Czuję, że ciężką noc przede mną :-(
    I ta skóra znowu tak boli, najchętniej obłożyłbym się lodem!

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia w szpitalu kazali mi odciągać po 7-5-3 na przemian każda pierś, czyli 30 min w sumie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja to mam jakiegoś pecha :-(
    Przed 1 zaczął mnie jeden cycek tak jakby połowa była w Siniaku, wstała mała przed 2 a mnie zaczelo trzasc z zimna tak że aż mi szczeka latała. O 4 gorąco jak cholera. Głową aż parzyla, mierze temp.a tu 41,5!!!! Szybko okłady na głowę i na ta pierś, wzielam mtez paracetamol i spadła tylko do 39,2!
    No już nie wiem co robić... :-(

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka odciągnij pokarm laktatorem a wcześniej rozmssuj pierś ciepła woda

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka i jak? Udało się obniżyć temperaturę?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy kolejny dzień bez kupy uhu :-(

Biedronka Ty tez masz przeboje :-(

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, Kitaja gratulacje! Haen trzymaj się!

Kompletnie nie mam czasu was czytać. Nie oglądam tez tv, a w ciąży to namiętnie oglądałam wszystko po kolei jak leci.

Caly dzień zajmuje mi opieka nad malym, ogarnianie domu, zakupy internetowe brakujących rzeczy i też trzeba mieć chwile dla męża. Mimo wszystko jestem szczesliwa.

Pokarm odciagam laktatorem. Jedna pierś ma mniej mleka i ekhm... Mam krzywe cycki! Z jednej idzie 50ml a z drugiej 10ml...

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już mi spadła do 37, ale spod prysznica od razu na wyro poleciała bo mi się ciemno zrobiło...

I kurcze jeszcze dziś się goście zapowiedzieli, szwagierką z treściami :-\ a ja ledwo żyje!

Nie wiem czy teraz gdzie znowu nie odciągnąć bo zaczyna mnie znowu bolec ten jeden cycek :-( ale los :-(

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsza noc w domku całkiem nieźle. O 00:30 obudziła się jeść, nakarmiłam ją, chciałam żeby się odbiło, nosiłam ją, to dostała czkawki, nie miałam siły już jej nosić, to położyłam ją do łóżeczka i ulało się jej sporo na becik i cały rękaw miała mokry, to musiałam ją przebrać. Jak przebrałam to znowu była głodna, nakarmiłam ją już bez odbijania, usnęła ja patrzę na zegarek 2:10. Nie wiem jak robić z tym odbijaniem cholera bo albo się jej nie odbija albo dostaje czkawki..

Wczoraj jak wróciłam do domu to na 4 piętro wchodziłam chyba z pół godziny, a na górze czekał na mnie piękny bukiet róż na powitanie i super ekstra posprzątan mieszkanie. Popłakałam się oczywiście :)

Mąż nie spał z nami w pokoju, bo stwierdził że w trójkę się boi, a ja bałam się że nie dam rady ciągle do niej wstawać i wezmę ją do siebie. I tak było niestety. Nie to że nie miałam siły do niej wstawać, ale nie miałam siły jej nosić do odbicia i brałam ją do siebie bo bez odbicia wolę ją obserwować. I teraz nie wiem sama jak to ogarnąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:24

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka:) wrote:
    Ja jestem od wczoraj na patologii, na kontrolnej wizycie wczoraj Pani dr stwierdziła zbyt niskie tętno córki więc dała skierowanie, w szpitalu okazało się że wszystko Oki, ktg praca serca dobra O dziwo skurcze których nie czuje sa, ale zmartwilo mnie coś innego.

I tu mam pytanie do Moodliszki czy tak waga która Ci podali synka się potwierdziła ? Mi po usg lekarz powiedział że córcia " pusia" i 3800 wyliczył wagę.Zmartwilo mnie to bo całą ciążę straszyli mnie ze jest drobniutka, moja lekarka wczoraj u siebie w gabinecie wyliczył 3100 czy to jest możliwe ? Taka różnica ? 3 tg temu też w szpitalu wyliczyli 2700.Napiszcie dziewczyny które urodziły czy potwierdziły się wam wymiary maluszków z usg :)

Ja na wizycie 30.10 dowiedzialam sie ze moje dziecko wazy 3100g. 7dni później na innym sprzecie wazylo 3750g. Urodzilo się z wagą 3830g. I badz tu mądry. Mąż stwierdził że to przez słodycze które wcinalam w oststnim tygodniu ciąży haha:p

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ