X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Madalena, tylko dzisiaj. Ja zdążyłam karuzela już jest :D w ogóle jest w gazetce za 160 zł i -20% zapłaciłam 130 zł. Ta z misiami :-) już mam humorek lepszy:-)
    Shibuya cieszę się, że w domku jesteście :-)
    Perełka ja właśnie z myślą o Mikołaju kupiłam, rozglądałam się jeszcze za bujaczkiem ale nie widziałam.
    Dziś dzwoniła do mnie sis i mówiła, że ma dla mnie matę edukacyjną z pianinkiem i huśtawkę też Fisher Price. Więc za wiele kupować nie muszę.:-)

perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Mijagi ja też już nie wierzę w żadne wspomagacze, noc na siłę.
    Uwaga uwaga skurcze ale nie regularne. Nie wiem co robić czy jechać jak on jest czy czekać? :-/ w dodatku nie bolesne...

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Dlatego Mijagi ja też już nie wierzę w żadne wspomagacze, noc na siłę.
    Uwaga uwaga skurcze ale nie regularne. Nie wiem co robić czy jechać jak on jest czy czekać? :-/ w dodatku nie bolesne...

Ja bym chyba poczekala aż nie rozkręci się troszkę bardziej..

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekam.... Czekam.... Czekam... Co 10 min są. Ale do przeżycia.
    Położyłam się, ciekawe czy przejdą.

Karuzele już złożyłam, jest cudowna!! Jutro wrzucę zdjęcia bo gdzieś z telefonu nie umiem się ogarnąć :P :-/

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia przykro mi, nie pomogę. Napisz na fb tam częściej mamuśki piszą :-)

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:25

Paolka_25 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka dziękuję bardzo :-*
    Jak leżę skurczy nie ma, usiadłam i jeden już był.

Paolka _25
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ciepły prysznic sobie zrób :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Paolka ja też mocno trzymam za ciebie kciuki bo suwaczek ci się zaraz przeterminuje

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka czyzbys sie zdecydowala na podroz do szpitala?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Już chyba po wszystkim, skurcze minęły. Teraz ból jak na @ i kuje mnie coś w prawym boku, prawie w pipce :P :-/
    Nie wiem co to dziecko tam robi ale czuję jakby bardzo głową trzęsło, nie wiem nawet jak to opisać trwa to może 3-4 sekundy i spokój. Taki dziwny, szybki odruch.
    Poza tym musiałam się przenieść do drugiego pokoju, mąż tak chrapie że mam ochotę udusić go poduszką!!
    Czuję, że ciężką noc przede mną :-(
    I ta skóra znowu tak boli, najchętniej obłożyłbym się lodem!

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia w szpitalu kazali mi odciągać po 7-5-3 na przemian każda pierś, czyli 30 min w sumie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja to mam jakiegoś pecha :-(
    Przed 1 zaczął mnie jeden cycek tak jakby połowa była w Siniaku, wstała mała przed 2 a mnie zaczelo trzasc z zimna tak że aż mi szczeka latała. O 4 gorąco jak cholera. Głową aż parzyla, mierze temp.a tu 41,5!!!! Szybko okłady na głowę i na ta pierś, wzielam mtez paracetamol i spadła tylko do 39,2!
    No już nie wiem co robić... :-(

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka odciągnij pokarm laktatorem a wcześniej rozmssuj pierś ciepła woda

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka i jak? Udało się obniżyć temperaturę?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy kolejny dzień bez kupy uhu :-(

Biedronka Ty tez masz przeboje :-(

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, Kitaja gratulacje! Haen trzymaj się!

Kompletnie nie mam czasu was czytać. Nie oglądam tez tv, a w ciąży to namiętnie oglądałam wszystko po kolei jak leci.

Caly dzień zajmuje mi opieka nad malym, ogarnianie domu, zakupy internetowe brakujących rzeczy i też trzeba mieć chwile dla męża. Mimo wszystko jestem szczesliwa.

Pokarm odciagam laktatorem. Jedna pierś ma mniej mleka i ekhm... Mam krzywe cycki! Z jednej idzie 50ml a z drugiej 10ml...

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już mi spadła do 37, ale spod prysznica od razu na wyro poleciała bo mi się ciemno zrobiło...

I kurcze jeszcze dziś się goście zapowiedzieli, szwagierką z treściami :-\ a ja ledwo żyje!

Nie wiem czy teraz gdzie znowu nie odciągnąć bo zaczyna mnie znowu bolec ten jeden cycek :-( ale los :-(

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsza noc w domku całkiem nieźle. O 00:30 obudziła się jeść, nakarmiłam ją, chciałam żeby się odbiło, nosiłam ją, to dostała czkawki, nie miałam siły już jej nosić, to położyłam ją do łóżeczka i ulało się jej sporo na becik i cały rękaw miała mokry, to musiałam ją przebrać. Jak przebrałam to znowu była głodna, nakarmiłam ją już bez odbijania, usnęła ja patrzę na zegarek 2:10. Nie wiem jak robić z tym odbijaniem cholera bo albo się jej nie odbija albo dostaje czkawki..

Wczoraj jak wróciłam do domu to na 4 piętro wchodziłam chyba z pół godziny, a na górze czekał na mnie piękny bukiet róż na powitanie i super ekstra posprzątan mieszkanie. Popłakałam się oczywiście :)

Mąż nie spał z nami w pokoju, bo stwierdził że w trójkę się boi, a ja bałam się że nie dam rady ciągle do niej wstawać i wezmę ją do siebie. I tak było niestety. Nie to że nie miałam siły do niej wstawać, ale nie miałam siły jej nosić do odbicia i brałam ją do siebie bo bez odbicia wolę ją obserwować. I teraz nie wiem sama jak to ogarnąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:24

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka:) wrote:
    Ja jestem od wczoraj na patologii, na kontrolnej wizycie wczoraj Pani dr stwierdziła zbyt niskie tętno córki więc dała skierowanie, w szpitalu okazało się że wszystko Oki, ktg praca serca dobra O dziwo skurcze których nie czuje sa, ale zmartwilo mnie coś innego.

I tu mam pytanie do Moodliszki czy tak waga która Ci podali synka się potwierdziła ? Mi po usg lekarz powiedział że córcia " pusia" i 3800 wyliczył wagę.Zmartwilo mnie to bo całą ciążę straszyli mnie ze jest drobniutka, moja lekarka wczoraj u siebie w gabinecie wyliczył 3100 czy to jest możliwe ? Taka różnica ? 3 tg temu też w szpitalu wyliczyli 2700.Napiszcie dziewczyny które urodziły czy potwierdziły się wam wymiary maluszków z usg :)

Ja na wizycie 30.10 dowiedzialam sie ze moje dziecko wazy 3100g. 7dni później na innym sprzecie wazylo 3750g. Urodzilo się z wagą 3830g. I badz tu mądry. Mąż stwierdził że to przez słodycze które wcinalam w oststnim tygodniu ciąży haha:p

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ