Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ewulek: mi mowilo tak 2 ginekologow i ja bylam pod opieka w pierwszej ciazy od 11 tyg i becikowego nie otrzymalam . Mowie jak jest tylko.. i nie opowiadam bzdur bo jak bym nie wiedziala nic ma ten temat nie udzielalabym sie .
Zreszta nie mam co tlumaczyc Mala Czarna wszystko wyjasnila . -
perelka89: wazne zebys byla pod opieka przed 10 tyg a wtedy nie masz co sie martwic wszystko maja zapisane .
Ja juz na pierwszej wizycie w 5 tyg i 3 dniu o wszystko obpytalam
Marta1986: kochana przypominajbo ja to musze miec na tacy podane wszystko hehe
-
Mysz, bardzo mi przykro - ściskam Cię mocno
Dziewczyny bo wdała się tutaj strachliwa atmosfera, a my się przecież mamy cieszyć ciążami i zarażać dobrym nastawieniemJesteśmy tutaj by pogadać o wszystkim, ale fajnie jakbyśmy sięstarały by inne tematu tu dominowały, co wy na to ?
Wczoraj pół dnia sztywniał mi brzuch ale to eweidentnie od stresu.
Płeć w tym okresie 11-14 tydz określa się na podstawie kąta nachyleia nuba. Bo i dziewczynki i chłopcy na tym etapie wyglądają jak chłopcy -
Mala_Czarna_89: Dlatego ze strasznie dluga kolejka byla do mojej gin do ktorej chodzilam trzeba bylo czekac ok 6 tyg . Jak bym wiedziala ze takie cos jest to bym gdzie indziej poleciala a wiesz jak to przy 1 ciazy wszystkiego odrazu sie nie wie
1000 zl to nie duzo ale zawsze na cos sie przyda . -
skarb za to dla równowagi tegoroczne listopadówki wyrobiły normę wizyt lekarskich za wszystkie mamy z forum
Mad. to ja się melduję jako "coraz bardziej ciesząca się ciążą"Fakt, też się martwię, ale już staram się rodziny tym nie obarczać tylko tu napisać. ALe martwię się coraz mniej, będzie dobrze nooo
I chyba niedługo będziemy coraz mniej pisały o obawach, bo najzwyczajniej w świecie największe zagrożenie właśnie mija
-
haen wrote:A czy becikowe kazdemu przysluguje czy trzeba byc ponizej jakiegos progu dochodu??
-
Dziewczyny wszystko ok !,żadnych zastrzeżeń żadnych idealna ciąża bimbus ma ponad 3,cm 178 uderzeń serducha mówi ze super wyniki ale jestem szczęśliwa:) nitki były prawdopodobnie z szyjki macicy rozciąganie czy cos:) widziałam jak moje maleństwo się rusza niezłą tam imprezke ma
10 tyg plus 1dzien:)
perelka89, ewulek, Ona_89', Kitaja, Molcia lubią tę wiadomość
-
szczesciara25 wrote:Dziewczyny wszystko ok !,żadnych zastrzeżeń żadnych idealna ciąża bimbus ma ponad 3,cm 178 uderzeń serducha mówi ze super wyniki ale jestem szczęśliwa:) nitki były prawdopodobnie z szyjki macicy rozciąganie czy cos:) widziałam jak moje maleństwo się rusza niezłą tam imprezke ma
10 tyg plus 1dzien:)
chciałam ci nawet pisać, że tymi nitkami, to ja osobiście bym się nie przejmowała, ale widziałam, że już pojechałaś na wizytę. Ale może i dobrze, przynajmniej jesteś spokojna i przeszczęśliwa
szczesciara25 lubi tę wiadomość
-
To jeszcze 1 pytanie odnosnie becikowego: czy ma znaczenie czy jest sie pod opieka lekarza z nfz czy prywatnie?
Jeszcze odnosnie dochodu: w wiekszosci artykulow, ktore czytalam jest napisane, ze dochod na osobe w rodzinie nie moze przekraczac 1922 zl (Od stycznia 2014)...
Ps. Gratulacje wszystkim uspokojonym po badaniach, podczytujaca listopadowka 2015;) -
perelka89 wrote:A to 1922zl to netto czy brutto?
"Pieniądze zostaną wypłacone tylko tym rodzinom, w których dochód netto na osobę nie przekracza 1922 zł, co jest odpowiednikiem rocznego progu podatkowego 85 528 zł. Jak to policzyć? Po pierwsze liczbę osób w rodzinie liczymy wraz z nowo narodzonym dzieckiem. Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego."Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:10
-
skarb15 wrote:ewulek: mi mowilo tak 2 ginekologow i ja bylam pod opieka w pierwszej ciazy od 11 tyg i becikowego nie otrzymalam . Mowie jak jest tylko.. i nie opowiadam bzdur bo jak bym nie wiedziala nic ma ten temat nie udzielalabym sie .
Zreszta nie mam co tlumaczyc Mala Czarna wszystko wyjasnila .
Nie chodzilo mi ze ty mowisz bzdury tylko ze system jest bzdurny bo przeciez sa kobiety ktore dowiaduja sie duzo pozniej ze sa w ciazy.
Ja tu zeby dostac kase na dziecko musze dostac pismo od lekarza ale to dopiero po 20tc.