X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, no widzisz! :) Cieszymy się razem z tobą :)

Jeszcze Ania, nie?

Nala jestem z Tarnowskich Gór, teraz mieszkam w małym miasteczku między TG a Bytomiem. A co do siusiania to ja też chodzę coraz częściej no chyba, że chodzi o to drugie- teraz tak myślę :P

Galaretka tinypic.com

MW pewnie każde dziecko całkiem inne wychowanie co? :)
    Mnie twój wiek nie dziwi, bo większość moich koleżanek (mam koleżanek mojej Laury) jest w twoim wieku i wiele ma malutkie dzieci. Takie czasy :D

Zrobiłam pierwsze zamówienie w tesco hahaha taka jestem z siebie dumna. Leżałam na kanapie, zamiast to wszystko nosić ;)

Marta1986 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała masz rację z tym wychowaniem. Z pierwszą córką zero problemów wychowawczych, a młodsza pokazuje różki za bardzo ją rozpuściliśmy. Ciekawe jak będzie z trzecią?
    Marta gratki :-D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku skończę 35 lat i to moje pierwsze dzieciątko :) Pięć lat walki o nasze szczęście. Jutro wizyta u drugiego lekarza bo ja nauczona doświadczeniem sprawdzam wiarygodność lekarzy ;)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do położnej dziś i zrobiłam zdjęcia misia i opisu. W czwartek 12t2d miał 5,9 cm
    NT 1,2 Kość nosową 2,6 więc chyba wszystko ok.

280qsf4.jpg

Nala85, Micia, Mala_Czarna_89, perelka89, maia1991, ewulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholercia ale wielkie zdjęcie mi się wstawiło :D To był mój pierwszy raz więc wybaczcie :)

A może dopiszecie Wiek i miejscowość w naszej super tabelce? i nr dziecka ( czy 1 czy 2 itd)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 18:04

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mała chodziło mi właśnie o siku, ja do tej pory nie chodziłam za często tak jak zawsze. A od dwóch dni jakby częściej i w ogóle co jakiś czas mnie kluje. No nic może jutro pójdę na badanie moczu. Myślałam, że może bliżej mnie mieszkasz bo ja w Sosnowcu.

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tylko o tym, że w czwartek będę już o tej godzinie prawie po badaniu...
    U was też dzisiaj brzydka pogoda? Ja jadę zaraz do mamy bo robiła rosół i zrobiła więcej tez dla mnie - mam takiego smaka, że chyba zwariuje:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ma rodzinę w Sosnowcu i znajomych w Tarnowskich Górach hihi

Czy jest któraś chętna upiec ciasto czekoladowe i mi je przywieźć ???

• MW26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekoladowego nie umiem piec, ale mam super szybki przepis na ciasto z coca - colą :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie do dziewczyn z krk i okolic czy nieacie ochoty się zapisać na warsztaty świadoma mama?;) są juz za miesiąc ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30lat i to moja pierwsza ciąża. Nie z wyboru tak późno, po prostu sie nie udawało. Pamietam ze jakos od 22 roku życia już się często nie zabezpieczałam i nic. A instynk macierzyński włączył mi się w wieku 19 lat ;).

Kurcze dzisiaj od rana w łóżku bo ciśnienie i migrena, paracetamol nie pomogl a ja zawalilam przez to wazne sprawy w pracy :(. A jutro mam wizyte i znowu nie czuję się w ciazy. Nawet nie mam juz sily panikowac, bedzie co ma byc.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu a może po prostu będzie dobrze?
    Kurcze tez mam ochotę na ciasto czekoladowe najlepiej ten torcik z Ikei:P

Miu95, Galaretka lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam krwawiwnie. Prawdziwe. Duzo. Jedziemy na IP. Prosze o modlitwe za moje malenstwa :((( boje sie

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj olcia trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze! Niechcacy wcisnelo mi sie ze to lubie.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia trzymam kciuki najmocniej jak się da!!!

• MW26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia trzymajcie się <3 musi być dobrze. Zaciskam kciuki i modlę się za Was

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia będzie dobrze, "czasem lepiej jak krew leci choć to źle wygląda" jak powiedział mój lekarz, trzymaj się mocnoooooo!!!!

Nala to kawałek faktycznie :) jeśli chodzi o siku to ponoć teraz tak jest, bo macica rośnie a jest na dole, ale niedługo się podniesie do góry i nie będzie takiego parcia na pęcherz.

Jak się robi CIASTO Z COCA COLA???

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciu kochana trzymam mocno.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam telefon od lekarza żeby dzisiaj przyjechać na wizyte, to pojechałam i muszę Wam powiedzieć że wszystko w porządku serduszko biło ładnie, bąbelek ma 5.3cm, Jestem już spokojna, tylko jeszcze 6.05 prenatalne :)Dostałam kartę ciąży.

Mala_Czarna_89, Nala85, perelka89, Micia, ewulek lubią tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tempie rosną te nasze maluchy wie ktoś?
    Bo zawsze po usg wydaje mi się moje taaakie duże w porównaniu do dziewczyn, które robiły przede mną, a kilka dni później moje wydaje mi się małe w porównaniu do waszych :)

Olcia, Olcia, kurcze, aż mnie brzuch boli, ale za późno żeby było coś nie tak z maluchami. pewnie w twoim brzuchu coś się wydarzyło. Czemu od rana wiedziałam, że coś mi dziś zepsuje humor.. Odzywaj się szybko i uspokój nas tu <3

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ