Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Adzia witaj i bądź dobrej myśli. Mnie piersi wogóle nie bolałyi w zasadzie gdyby nie test to nie wiedziałabym ,że jestem w ciąży. Dopiero tak koło 9-10 tygodnia mdłości i ból piersi. Więc nie ma reguły.mam wrażenie że im późniejsza ciąża u mnie to mdłości zamiast ustępować to nasilają się ,ale to dobrze.
-
Dziękuje, MW26, dziś weszłam w 10 tydzień, mdłości raz większe raz mniejsze, ogólnie dobrze sie czuję, wsłuchuję się w siebie bacznie dlatego się tak schizuję jak cokolwiek się zmienia.
Najchętniej podpięłabym się do USGna szczęście słyszałam serduszko już dwa razy i mam nadzieję że będzie dobrze:)a kolejna wizyta 20 maja, 15 maja badania prenatalne.
-
Dopiero teraz przeczytałam, że Olcia na IP była, och zawsze coś. Same stresy ile my musimy przejść. Te paskudne krwiaki.
Całe szczęście, że z maleństwami wszystko dobrze. Olcia ściskam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 20:51
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dziewczyny jak miło z waszej strony, że byłyście myślami ze mną.
W skrócie wyglądało to tak, że nic się nie zapowiadało, poszłam siusiu a tam na papierze odcień czerwieni. Jeszcze raz przejechałam i to samo, wsadziłam palec a on czerwony. Kolor jak okres, moj jest taki ciemniejszy. Nie była to żywa czerwona krew ale też nie było to typowo brązowe. Zawołałam męża, że mam całą dłoń w tej mazi i po 5 minutach byliśmy już w samochodzie.
Płacząc w poczekalni rozmyślałam co ja takiego zrobilam, cały dzień leżałam, od tygodnia się oszczędzam. I czy to moja wina, czy mogłam coś więcej zrobić. Teraz już wiem, że gdybym się w porę nie ogarnęła z tą swoją energią na robienie wszystkiego to bym sobie nigdy nie wybaczyła. Znów dostałam znak z Góry. Czekając poszłam do WC i tam wkładka była już ciemno brązowa więc troszkę się uspokoiłam bo słyszałam, że jak się krwiaki oczyszczają to na brązowo. Usg pokazało, że dokładnie tam gdzie był jeden krwiak to teraz są 2, a chwilami rozkładały się na nawet 5 małych. Pani powiedziała, że albo będą się wchłaniać albo oczyszczać i będę plamić. Oprócz luteiny dostałam jeszcze duphaston, biorę co dają. Dzieci mają po 49mm
Usłyszałam o oszczędnym trybie życia, jak zapytałam czy mam leżeć to Pani, że właśnie nie mam leżeć bo to też źle. Byle "maratonów nie biegać" . Zgłupiałam, bo wszystkie z krwiakami leżą bo niby się szybciej wchłaniają. Tak czy siak w moim słowniku słowo leżeć oznaczać miało "siedzieć dupskiem na kanapie w każdej wolnej chwili". I tak też jest. Wszystko wróciło do normy, ja siedzę tu z Wami a mąż odreagowuje na playstation.
Wkurzyłam się, że ta moja babka od wizyt na abonament nic nie zauważyła wczoraj na usg, muszę na nią uważać. Dobrze, że mam swoją babeczkę od 8 lat tą samą na NFZ raz na miesiąc.
Ps: zawsze po dopochwowym mega mega mega mnie boli brzuch. Wrrrrperelka89, mikado lubią tę wiadomość
-
Shibuya wrote:Olcia musisz dużo odpoczywać! Dzieciaczki są silne i dadzą radę, ale musisz uważać na siebie!!! Przytulam i całuję Ciebie i dzieciaczki :*
Maia, taka temperatura jest niebezpieczna w ciąży. Lekarz mi mówił, że dla dziecka w brzuchu to jakby było w rozgrzanym piekarniku.
Brałaś coś na to? -
Olcia oszczedzaj sie kobieto!:-* mu juz Cie tutaj przepilnujemy! Maia gdybym mieszkala blizej to bym Ci mala z checia popilnowala.Jak bylam przeziebiona i mialam temp lekarz kazal mi brac czesto zimny prysznic,o dziwo pomoglo,jednej nocy 3 razy wchodzilam pod prysznic sprobuj napewno nie zaszkodzi ,a moze i Tobie pomoze,zdrowka zycze
maia1991 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
U nas jest bardzo brzydka pogoda wieje tak, że szkoda gadać. Na całe szczęście mam swój rosołek, więc jestem zadowolona.
Maia, gdzieś czytałam, że zimne okłady na kark i na czoło zbijają gorączkę (czy jakoś tak). Bo faktycznie to troszkę wysoko.
Olcia - widocznie musisz odpoczywać tak, jak jeszcze nigdy. Ale naprawdę całe szczęście, że dzieciaczki mają się dobrze.
maia1991 lubi tę wiadomość
-
Perełka peeling 2x w tyg wystarczy ale co do ciąży to nie wiem bo w salonie kosm ciąża generalnie jest przeciwwskazaniem do większości zabiegów. Wydaje mi się ze po prostu z umiarem i nie trzeć po brzuchu za bardzo
Maia jak tam?perelka89 lubi tę wiadomość
-
Idę spać Kochane, mam nadzieje, że nie będę dziś dreptać pod kołdrą i wstawać 100 razy. W dzień byłam u rodzinnego o te niespokojne nogi i dostałam skierowanie na sód, potas, żelazo i magnez przez to że jelita nie wchłaniają tych substancji za dobrze. Ale widzę, że nie jestem z tym sama więc dam znać co tam wyszło.
Buziak !! -
Witam się dzisiaj w II trymestrze
Pożegnałam pierwszy trymestr całodziennymi mdłościami a dzisiaj jak ręką odjął.Mala_Czarna_89, Micia, Molcia, Shibuya, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Aga_502 wrote:Witam się dzisiaj w II trymestrze
Pożegnałam pierwszy trymestr całodziennymi mdłościami a dzisiaj jak ręką odjął.
Twój suwak zatem kłamie
U mnie jest podobnie, bo dzisiaj jest 12w5d-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi myśle, że nie oszukuje
Dzisiaj zaczęłam 4 miesiąc licząc od ostatniej miesiączki. Wg kalendarza BBF 13w0d pozostało mi 189 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:36