X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera, nie do nadrobienia te parę godzin nieobecności na forum :)

ale macie dziewczyny piękne brzuszki!! kiedy zaczęły się pokazywać?, u mnie puki co nieznaczna różnica..

maia1991 lubi tę wiadomość

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki ;-)

maia1991, Mala_Czarna_89, olcia88, Izzy lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Gianna:) nasza swieza mamusia:)

Giannaa lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje gianna jak sie czujesz :)

perelka89, Giannaa lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam ze rozstęp niewidoczny dopiero na forum dojrzałam :D dziękuję za mile słowa <3

Ona było ciepło jeszcze wczoraj :)

Aga tinypic.com

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie dziewczyny :) Ja wchodzę od czasu do czasu i nadrobić nie mogę :P

Powiedzcie śpicie na brzuchu teraz w ciąży ja przed ciążą spałam i teraz mam problem jak się odzwyczaić..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklama w projekt runway to piszę, Mała to był pierwszy filmik jaki obejrzałam <3

Jutro też zrobię 2 zdjęcia. Rano i wieczorem ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    dziekuje gianna jak sie czujesz :)

Bardzo dobrze dziękuje ;-) Tym razem to już nie biochemiczna jest pęcherzyk jest zarodek czekam na serduszko ;-)
    Jak ja Wam zazdroszczę tego końca pierwszego trymestru ;-) na pewno jesteście duuużo spokojniejsze.

Mała_Czarna ...widzę, że u Was też wszytko dobrze pomimo małych komplikacji ? Bardzo się cieszę ;-)

maia1991, Mala_Czarna_89, Molcia, Ona_89', Nuffeq, ewulek lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze spie na brzuchu bo nie moge zasnac inaczej :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże, przeczytałam wszystko! :D
    Ale się narobiło z tym fejsem.. Pewnie gdybym miała normalne konto też bym się stresowała. Ale założyłam takie 'lewe' do obserwowania Chodakowskiej no i teraz się przydało.

Latam dzisiaj na potęge sikać, cały czas pełny pęcherz. I słuchałam detektorem kangurka mojego to tak fikał że tylko kilka sekund słyszałam serducho. Ale to fajne :)

Dobranoc Dziewczyny :)

adzia88, skarb15 lubią tę wiadomość

• adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, cóż to za cudo ten detektor? Tez bym chętnie sobie coś takiego sprawiła:-)
    Gianna, trzymamy kciuki na pewno usłyszysz serduszko :-)

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    ja jeszcze spie na brzuchu bo nie moge zasnac inaczej :P

Ja mam to samo ma zbawienne działanie prawda :P

Dobranoc brzuchatki śpijcie dobrze z maluszkami <3 :*

maia1991 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Izzy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia88 wrote:
    Izzy, cóż to za cudo ten detektor? Tez bym chętnie sobie coś takiego sprawiła:-)
    Detektor tętna płodu (mój to AngelSounds). Cudowne urządzenie które zmieniło moją ciąże i pozwala mi codziennie słuchać jak dziecku bije serce, jak się rusza. Używam go od 12 tc.
    Wiele kobiet obawia się go kupić bo wyszukanie tętna nie zawsze jest łatwe, czasami trwa 15 minut i można się w tym czasie zestresować. Często też młody tak się rusza, że po prostu się cały czas mijamy, a jak już złapę serduszko to na max. 15-20 sekund bo już płynie gdzieś dalej. :)
    Kupiłam detektor z postanowieniem, że będę podchodzić do niego z dystansem i bez paniki. U mnie póki co sprawdza się rewelacyjnie.

Mala_Czarna_89, adzia88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja to się spania na brzuchu nauczyłam właśnie w ciąży, dzidzi nie skrzywdzisz ale podobno cycki się płaszcza ;)

Giannaa właśnie gdy patrzyłam na foto brzucha mojego to się wzruszyłam bo równo 2 tygodnie temu dostałam krwawienia i wtedy jeszcze w domu pod prysznicem płakałam pewna że to koniec. Potem nerwy stres a wszystko jakoś się ułożyło.
    U ciebie też tak będzie :) bardzo tu na listopadowkach trzymamy kciuki za ciebie i Viki bo wy jesteście nasze dziewczyny :)

Mam wrażenie ze czuje pęcherz. Czy wy też analizujecie każdy sygnał dochodzący z brzucha?
    A i jutro kobieta wyśle mi detektor aż zaluje ze jest długi weekend i poczta zamknięta :D Maia a twój już przyszedł?

Giannaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Detektor tętna płodu (mój to AngelSounds). Cudowne urządzenie które zmieniło moją ciąże i pozwala mi codziennie słuchać jak dziecku bije serce, jak się rusza. Używam go od 12 tc.
    Wiele kobiet obawia się go kupić bo wyszukanie tętna nie zawsze jest łatwe, czasami trwa 15 minut i można się w tym czasie zestresować. Często też młody tak się rusza, że po prostu się cały czas mijamy, a jak już złapę serduszko to na max. 15-20 sekund bo już płynie gdzieś dalej. :)
    Kupiłam detektor z postanowieniem, że będę podchodzić do niego z dystansem i bez paniki. U mnie póki co sprawdza się rewelacyjnie.
    po pierwsze jak nie słyszę serduszka bez detektora to też się stresuję :) po drugie cieszę się ze masz z tej firmy i jesteś zadowolona bo też z tej zamówiłam a szczerze mówiąc wygląda kiepsko. Po trzecie to "mijanie" z dzidziusiem też chyba daje mnóstwo radości? A po czwarte czy też jak fajnaaga nie uważasz ze to może szkodzić dziecku? Proszę powiedz ze nie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak tu dzisiaj cicho, poranne ptaszki zaspały ;)
    Chciałam dodać zdjęcie mojego brzuszka ale jakoś mi nie idzie, spróbuje później.
    Miłego dnia mamusie.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    po pierwsze jak nie słyszę serduszka bez detektora to też się stresuję :) po drugie cieszę się ze masz z tej firmy i jesteś zadowolona bo też z tej zamówiłam a szczerze mówiąc wygląda kiepsko. Po trzecie to "mijanie" z dzidziusiem też chyba daje mnóstwo radości? A po czwarte czy też jak fajnaaga nie uważasz ze to może szkodzić dziecku? Proszę powiedz ze nie
    No właśnie też wyszłam z takiego założenia, że bez detektora i tak mam stresa! :D A po czasie naprawde dochodzi się do wprawy w szukaniu. Fakt, że ten detektor wygląda marnie i na żywo nie jest lepiej :P ale daje rade, zdecydowałam się na niego dlatego, że ma dużo pozytywnych opinii od kobiet we wczesnej ciąży no i cena. :)
    A co do mijania z maluszkiem.. Uwielbiam tak się z nim ganiać po brzuszku! A jak kopnie w detektor to bębenki w uszach pękają. :P Zobaczysz, że po czasie zaczniesz odróżniać dźwięki dziecka od swoich. No a najlepsze jest to, że słyszę gdzie ucieka jak śpi (nie rusza się i ma wolniejsze tętno) a gdzie indziej jak fika. Ah, sorry, że się tak rozpisałam ale uwielbiam to urządzenie. :)
    Niby czytałam, że nie szkodzi dziecku ale i tak staram się go długo nie używać.
    Fajnaaga co sądzisz?

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna mi przyjdzie po dlugim wekendzie bo laska go wysle jak od mamy wroci bo ma go u mamy ona uzywala go do konca ciazy i mi mowila ze nie jest szkodliwy ;-) co do spania na brzuchu to jak mi wybije wiekszy to juz spac na nim nie bd mogla na nim spac i wtedy zaczna sie problemy ze snem bd sie krecic by znalezc sb miejsce hehe ;-) tak bylo w 1ciazy :-D pamietam mimo tego iz minely 2lata :-D

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Mala_czarna - ja też analizuję wszystko co się dzieje z moim organizmem. Hipochondryczką nie jestem :P, po prostu od dziecka spędzałam wolny czas u lekarzy, więc mi zainteresowanie zostało :P.

Uciekam do Poradni Patologi Ciąży chyba do diabetyka w sprawie cukrzycy ciążowej, jestem przerażona :D.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam robić? Leżę w domu , oszczędzam się, a plamienie nie ustępuje. Mam nawet wrażenie ,że jest coraz większe. Czy coś jeszcze mogę zrobić? Mam jechać znów do lekarza?

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ