Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maia1991 wrote:dziekuje gianna jak sie czujesz
Bardzo dobrze dziękujeTym razem to już nie biochemiczna jest pęcherzyk jest zarodek czekam na serduszko
Jak ja Wam zazdroszczę tego końca pierwszego trymestruna pewno jesteście duuużo spokojniejsze.
Mała_Czarna ...widzę, że u Was też wszytko dobrze pomimo małych komplikacji ? Bardzo się cieszęmaia1991, Mala_Czarna_89, Molcia, Ona_89', Nuffeq, ewulek lubią tę wiadomość
-
O boże, przeczytałam wszystko!
Ale się narobiło z tym fejsem.. Pewnie gdybym miała normalne konto też bym się stresowała. Ale założyłam takie 'lewe' do obserwowania Chodakowskiej no i teraz się przydało.
Latam dzisiaj na potęge sikać, cały czas pełny pęcherz. I słuchałam detektorem kangurka mojego to tak fikał że tylko kilka sekund słyszałam serducho. Ale to fajne
Dobranoc Dziewczynyadzia88, skarb15 lubią tę wiadomość
-
adzia88 wrote:Izzy, cóż to za cudo ten detektor? Tez bym chętnie sobie coś takiego sprawiła:-)
Wiele kobiet obawia się go kupić bo wyszukanie tętna nie zawsze jest łatwe, czasami trwa 15 minut i można się w tym czasie zestresować. Często też młody tak się rusza, że po prostu się cały czas mijamy, a jak już złapę serduszko to na max. 15-20 sekund bo już płynie gdzieś dalej.
Kupiłam detektor z postanowieniem, że będę podchodzić do niego z dystansem i bez paniki. U mnie póki co sprawdza się rewelacyjnie.Mala_Czarna_89, adzia88 lubią tę wiadomość
-
Marta ja to się spania na brzuchu nauczyłam właśnie w ciąży, dzidzi nie skrzywdzisz ale podobno cycki się płaszcza
Giannaa właśnie gdy patrzyłam na foto brzucha mojego to się wzruszyłam bo równo 2 tygodnie temu dostałam krwawienia i wtedy jeszcze w domu pod prysznicem płakałam pewna że to koniec. Potem nerwy stres a wszystko jakoś się ułożyło.
U ciebie też tak będziebardzo tu na listopadowkach trzymamy kciuki za ciebie i Viki bo wy jesteście nasze dziewczyny
Mam wrażenie ze czuje pęcherz. Czy wy też analizujecie każdy sygnał dochodzący z brzucha?
A i jutro kobieta wyśle mi detektor aż zaluje ze jest długi weekend i poczta zamkniętaMaia a twój już przyszedł?
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Izzy wrote:Detektor tętna płodu (mój to AngelSounds). Cudowne urządzenie które zmieniło moją ciąże i pozwala mi codziennie słuchać jak dziecku bije serce, jak się rusza. Używam go od 12 tc.
Wiele kobiet obawia się go kupić bo wyszukanie tętna nie zawsze jest łatwe, czasami trwa 15 minut i można się w tym czasie zestresować. Często też młody tak się rusza, że po prostu się cały czas mijamy, a jak już złapę serduszko to na max. 15-20 sekund bo już płynie gdzieś dalej.
Kupiłam detektor z postanowieniem, że będę podchodzić do niego z dystansem i bez paniki. U mnie póki co sprawdza się rewelacyjnie.po drugie cieszę się ze masz z tej firmy i jesteś zadowolona bo też z tej zamówiłam a szczerze mówiąc wygląda kiepsko. Po trzecie to "mijanie" z dzidziusiem też chyba daje mnóstwo radości? A po czwarte czy też jak fajnaaga nie uważasz ze to może szkodzić dziecku? Proszę powiedz ze nie
-
Mala_Czarna_89 wrote:po pierwsze jak nie słyszę serduszka bez detektora to też się stresuję
po drugie cieszę się ze masz z tej firmy i jesteś zadowolona bo też z tej zamówiłam a szczerze mówiąc wygląda kiepsko. Po trzecie to "mijanie" z dzidziusiem też chyba daje mnóstwo radości? A po czwarte czy też jak fajnaaga nie uważasz ze to może szkodzić dziecku? Proszę powiedz ze nie
A po czasie naprawde dochodzi się do wprawy w szukaniu. Fakt, że ten detektor wygląda marnie i na żywo nie jest lepiej
ale daje rade, zdecydowałam się na niego dlatego, że ma dużo pozytywnych opinii od kobiet we wczesnej ciąży no i cena.
A co do mijania z maluszkiem.. Uwielbiam tak się z nim ganiać po brzuszku! A jak kopnie w detektor to bębenki w uszach pękają.Zobaczysz, że po czasie zaczniesz odróżniać dźwięki dziecka od swoich. No a najlepsze jest to, że słyszę gdzie ucieka jak śpi (nie rusza się i ma wolniejsze tętno) a gdzie indziej jak fika. Ah, sorry, że się tak rozpisałam ale uwielbiam to urządzenie.
Niby czytałam, że nie szkodzi dziecku ale i tak staram się go długo nie używać.
Fajnaaga co sądzisz?Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mala czarna mi przyjdzie po dlugim wekendzie bo laska go wysle jak od mamy wroci bo ma go u mamy ona uzywala go do konca ciazy i mi mowila ze nie jest szkodliwy
co do spania na brzuchu to jak mi wybije wiekszy to juz spac na nim nie bd mogla na nim spac i wtedy zaczna sie problemy ze snem bd sie krecic by znalezc sb miejsce hehe
tak bylo w 1ciazy
pamietam mimo tego iz minely 2lata
-
Hej dziewczyny.
Mala_czarna - ja też analizuję wszystko co się dzieje z moim organizmem. Hipochondryczką nie jestem, po prostu od dziecka spędzałam wolny czas u lekarzy, więc mi zainteresowanie zostało
.
Uciekam do Poradni Patologi Ciąży chyba do diabetyka w sprawie cukrzycy ciążowej, jestem przerażona.