X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia i weekendu dzieczynki chyba juz na forum do poniedzialku nie bede zagldac bo mamy sporo zalatwien a wieczorkiem podroz do Budapesztu :)) trzymajcie sie buziaki ;**

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam zobaczyć to raz ale usłyszeć ze wszytko ok to będzie dopiero super. Staram się być spokojna ale do 18 jeszcze tyle czasu i coś czuje że skończy się biegunką;P

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw26 jedz do swojego gina lub zadzwon i zapytaj sie dlaczego krwawienie nie ustepuje
    Mam nadzieje ze bd dobrze <3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala będzie dobrze :) trzymam kciuki.
    A co do biegunki to ja tak zaczęłam dziś dzień od 6 rano. Coś czuję, że to przez aspargin, któraś z Was może bierze? Masakra jak nie urok to sr.... :P. Tym jakże miłym akcentem witam się dziś z Wami dziewczyny i przepraszam za takie poranne informacje ;).
    Może znacie jakiś skuteczny domowy sposób na tą przykrą dolegliwość?
    MW26 ja bym na Twoim miejscu lepiej zadzwoniła do swojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:12

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)! już szukam detektora :) jak was czytam, to on może jak i przysporzyć i zniwelować wiele stresów :)

MW26, najlepiej dzwoń do lekarza, na pewno będzie dobrze.

Micia, na pewno dużo pij bys się nie odwodniła, ja miałam biegunki jak się nawpychałam jogurtów, kefirów itp dnia poprzedniego.

U mnie jak na razie z biedą wchodzi śniadanie ;/

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam z cudownym bólem głowy..

MW26 przypomnij mi ty miaoas krwiaczka nie? Jaki kolor tych plamien?

Adzia ja byłam pierwsza przeciwna co do zakupu detektora :D ale pozazdroscilam dziewczynom tych wrażeń

A co do biegunki ktoś pisał ze smecte można brac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki adzia staram się dużo pić, właśnie mięte sobie zrobiłam podobno można w ciąży od czasu do czasu. Od początku ciąży mam poranne biegunki, ale delikatne to od hormonów. Ale dziś to jakaś masakra. Wyczytałam, że ten aspargin ma skutek uboczny właśnie taki, a moje jelita są strasznie wrażliwe na leki, więc niestety odstawię na parę dni i zobaczę jak będę się czuć, bo skurczy nie mam więc może mam za dużo magnezu w organizmie.
    Dzięki Mala_Czarna jak nic nie pomoże to pójdę po smecte, ale póki co wolę nic nie brać chemicznego.
    Detektor dziewczyny to ja sobie kupię w nagrodę po udanej wizycie i USG w przyszły piątek, (bo tak go zachwalacie i zawsze to uspokoi jak się usłyszy swoje maleństwo) :) - wierzę, że usłyszę same dobre wiadomości 8.05.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:39

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia smecte podaje się małym dzieciom wiec raczej jest nieszkodliwa.
    Detektor też kupiłam po pozytywnych badaniach, będzie dobrze :)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wypatrzyłam sobie z angelsounds, cena jest do przyjęcia.

myślicie że dopiero od 12 tygodnia będę mogła posłuchać serduszka? czy da mi się wcześniej ? :D

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia bedzie dobrze, oby dwie tego dnia bedziemy sie stresowac.... Ja biore aspargin najpierw bralam 3*2 teraz lekarz kazal brac 1*1 ja po nim nie mam zadnych skutkow ubocznych.przepraszam wczoraj pomylilam Ciebie z postem,ostatnio jestem strasznie zakrecona bomba hormonalna ;-)

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam u was z mdlosciami? Mi sie wydaje,ze u mnie im dalej tym coraz gorzej....a jak jest u was?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Micia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja spoko, ja też tu czasem mylę dziewczyny ;). Z chęcią chciałabym już być po badaniu USG, ale tydzień to nie tak dużo. A na którą godzinę masz wizytę? :)
    Ja mdłości mam straszne i nie wiem czy to po asparginie, czy tak mam ogólnie. Za to piersi mnie nie bolą są powiększone "tarcze" i sutki ciemne oraz żyłki, ale nic poza tym ale chyba tak u mnie jest, bo od początku nic z nimi się zbytnio nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:49

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzusio z wczoraj :)
    dwzbdg.jpg

Micia, adzia88, Mala_Czarna_89, Kitaja, maia1991, skarb15, haen, mikado, Ona_89' lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdłościami różnie zależy od dnia, dziś chyba mam z tych słabszych bo coś mnie muli okrutnie od chwili gdy otworzyłam oczy ..

Mamusie życzę wam spokojnego weekendu:):*! bo jeśli chodzi o mnie to majówkę czas zacząć :* :D! I pamiętajcie tylko spokój nas uratuje! :)

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdłościami różnie zależy od dnia, dziś chyba mam z tych słabszych bo coś mnie muli okrutnie od chwili gdy otworzyłam oczy ..

Mamusie życzę wam spokojnego weekendu:):*! bo jeśli chodzi o mnie to majówkę czas zacząć :* :D! I pamiętajcie tylko spokój nas uratuje! :)

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

Micia lubi tę wiadomość

uwo9s65g9dgbkqyj.png

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia już ci leci 11tc, więc zanim przyjdzie, to będzie 12 ;) Udanej majówki!

Kitaja, u mnie mdłości są o różnym nasileniu, czasem mnie tak mocno zemdli, ale widzę, że jest lepiej, gdy wybieram córkę do szkoły (na początku była masakra). I nie rzuca mnie tak przy myciu zębów. I generalnie kilka razy dziennie jest mi niedobrze, ale już nie cały dzień :)

Jejciuniu, po nas naprawdę widać, że jesteśmy w ciąży! :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia 12:15 bede miala stresa u mnie kazde usg to horror....aga_502 ale masz fajny juz brzusio :-) moj az tak nie rosnie chyba przez mdlosci,wymioty i brak apetytu zrobie pozniej zdjecie to wam pokaze ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ