Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala ja tez mam problemy po parciu ostatnio balam sie bo jak parlam to mi kepa sluzu wyleciala a ja sie wystraszylam podnioslam bo myslalam ze to dziecko bylo a serducho w gardle mialam
Skarb czekamy na twoj brzusioja po 1porodzie bylam 6kg na plusie w biodrach przed mialam zero bioder a teraz mam jak beyonce hehe tak to mi wszystko zeszlo
-
Cześć dziewczyny. 10 min temu przyszedł detektor. Założyłam wielkie słuchawki wyciszające ale nic nie słyszę oprócz szumu
nie mogę znaleźć, może za wczesnie
zrobię jeszcze kilka podejść.
Jestem w rosterce. Krwiak mi się oczyszcza bo brudzę na ciemno brązowo, chociaż na papierze była to ciemno czerwona krew. Nie wiem czy powinnam leżeć czy własnie nie. Na IP powiedziała "nie biegać maratonów, ale też nie leżeć". Wczoraj miałam wolne i cały dzień w piżamie i tego brudzenia było w przeliczeniu z jedna łyżka łącznie. Dziś byłam od rana w pracy i już o 10 miałam całą wkładkę do wymiany
Napisałam maila do mojej gin, bo nie odbiera, a nie chcę jej też zadręczać telefonami skoro może bada pacjentki.
Na forach różnie piszą, ale większość leży. Z tym leżeniem to też- czy leżeć plackiem w łóżku, czy siedzieć na kanapie i mało po prostu robić czynności domowych i czy pracować? Majówka idzie, zaproszenia na grilla itd.
Dziś mam popołudniu 4 h zajęć dodatkowych "po domach", niby siedzę z dziećmi przy biurku i uczymy się więc się nie przemęczam. Z drugiej może posiedzieć w domu jednak. Brzuch mnie codziennie mocno boli więc to już żaden wyznacznik... -
Buffy nie mówię, że to późna ciąża, tylko mam obawy, że będzie gorzej niż wcześniej
Nie żeby był to największy problem w moim życiu
Przy pierwszej ciąży miałam +17kg.
No chyba to leżenie. Ok uspokoiłyście mnie. Nie wiem jak ogarnę dzisiaj cały domNarazie to się wzięłam za prostowanie włosów
Olcia coś ty robiła w pracy???!!!!
Mi w szpitalu powiedzieli, żeby próbować coś robić ("w jeden dzień zrobić mężowi zupę, w drugi iść z mężem posiedzieć na ławce przed domem") i obserwować swój organizm. Jednak prawie cały czas leżałam (też wyczytałam, że inne miały leżeć) i myślę, że to pomogło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:42
skarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ee tam... dziewczyny czy to 1/2/3 czy 4 ciaza nie ma znaczenia.... jesli ma sie silna wole i predyspozycje do szybkiego spadku wagi....tz ograniczanie sie w jedzeniu ,cwiczenia itp...to nikt mi nie powie ze w 2giej ciazy zostanie obwisly brzuch
a wlasnie ze nie... rodzilam juz 3 razy i nie mialam obwislego brzucha.... z tym ze ja odrazu robilam tj cwiczenia na brzuch jak karmilam piersia dziecko/tak jakby bujalam sie wtyl i w przod jak siadalam i przystawilam dziecko do piersi..
aaa ide na wizyte i usg...trzymajcie kciuki kochane
a i powodzenia wszystkim ktore dzis maja wizyty takzeMicia, skarb15, Mala_Czarna_89, Kitaja, Kasia Kraków, moremi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Buffy: Masz 25 lat i mówisz ze nie ktore mowia ze to za pozny wiek na ciaze ?
Moim zdaniem idealny wiek na ciaze jest wtedy kiedy kobieta i jej partner sa na nie gotowi .
A tak wgl dbam o siebie ( tak jak i w 1 i 2 ciazy) , a rozstepy chcac nie chcac i tak sie pojawily , a jak sie pojawily to nie oznacza ze jestem mlodziutka i nie potrafie dbac o sb, robie co moge
maia1991: ja kochana wstawialam juz w 10 tc i mysle teraz w 14(tak co 4 tyg )
madzi4aam: trzymam kciuki kochana bedzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:47
-
Olcia Ty powinnaś siedzieć w domu!
Madzi4aam i Monia35 trzymam kciuki
Dziewczyny zdarzało się Wam mieć bóle żołądka, bo ja dziś czuje się rozjechana, ból żołądka, zimno ech...?
Najlepsze jest to, że jem zdrowo i nie miało mi co zaszkodzić, chyba że hormony są w najwyższym stadium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:52
monia35, skarb15 lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
monia35: kochana to pocieszylas mnie nie co
Trzymam kciuki :* Odrazu pisz nam co i jak jak i inne mamuski i wstaw zdj usg
Ja mysle wziasc sie wgarsc po ciązy ciwczyc i wgl ( biegac na pewno) , a teraz tez nie mysle sie
opychac i za bardzo sobie nie pozwalac.
Ola : Ty masz siedziec w domu odpoczywac ile sie da , wiem powtarzam to juz 100 raz ale nie bardzo nas sluchaszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:53
monia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie Sharb dokładnie o to mi chodzi
Każda z nas ma swój zegar biologiczny i swoją gotowość. Ja się czuję w odpowiednim wieku na ciążę, ba! planuję kolejne dziecko za jakies 2-3 lata
Recepty na piękne ciało po ciąży nie ma, moja mama mi mówi by stosować dietę NŻT ;pskarb15, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Skarb to smaruj dalej, bo jakbyś tego nie robiła, to byłoby jeszcze gorzej..
Ciekawe, czy będziemy mieli siłę na ćwiczenia po ciąży
Mój mąż wczoraj stwierdził, że pokochamy się plus minus koło marca, bo teraz nie można, potem połóg, potem będę zmęczona.. Ja mu mówię, że przecież możemy się inaczej pomiziać, a on mi, czy nie mam zakazu? Więc ja, że chyba nie i od poniedziałku miałam zamiar, ale był niemiły i mi się odechciewało jak wracałI mąż w szoku, mówi "to od poniedziałku coś mogło być i nic, a już jest czwartek??? Jestem miły, zobacz jaki jestem dzisiaj miły
skarb15, Izzy, Shibuya lubią tę wiadomość
-
napisze jak wroce do domu wizyte mam o 15ej wasza 16ta
ale w domku bede okolo 19 bo do znajomej zaprowadzam najmniejszego synka i zapewne jeszcze u niej przysiade na pogaduchy
nie umie wstawiac zdjec(((
dzieki dziewczynyskarb15 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Buffy : No to się zrozumiałyśmy
Ja tez tak mysle ze kolejne za 2/3 lata , zeby sie wszystko po ciazy unormowalo a malenstwo troche podroslo i zeby nie bylo jakies wielkiej roznicy wieku
Hahaha żeby nie żreć tyle - gdzies mi sie to o uszy wlasnie obilo
Buffy lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 : Kochana juz sobie to wyobrazam
Moja kolezanka jest w 33 tc juz i kompletnie nie dba o siebie nie smaruje sie nic , roztyla sie strasznie a byla chuda jak palec , rozstepy ma wszedzie gdzie sie da i tylko narzeka.
A co do tych wiesz róznych rzeczy to zazdroszcze
Monia35 : http://www.tinypic.pl/ -
Dziewczyny piekne brzuszki macie na fotkach
ja mialam wiekszy a teraz zmalal to chyba byly wzdecia wczesniej bo jadlam duzo i bylam zagazowana hehe
moze w sobote pojde na usg spr czy wszystko ok to tez nadrobie i wstawie jakies fotki
-
Skarb Wy to będziecie mieli fajerwerki, jak przyjedzie twój mąż
Moim zdaniem kobieta w ciąży może zajebiście wyglądać, są takie fajne ubrania, trochę zadbać o siebie i na niektórych naprawdę przyjemnie oko zawiesić. Poza tym brzuszek ciążowy jest sexy, szczególnie dla taty dzidzi
Ja się fajnie ze sobą czuję, piersi mi się podobają, paznokcie rosną na całego, zero syfków. Ale za to bolą mnie dziś sutki, jak na początku, aż mnie to dziwi..
Majeczka, mój brzuch też się zmniejszył i poszedł w górę, i też uważam, że na początku byłam zagazowana i nie potrafiłam skorzystać z toaletyW każdym razie teraz czuję się lepiej
Odpukać, jestem ostatnio dużo spokojniejsza a dzidziusia. Wyluzowana i uśmiechnięta cały dzień. Mam nadzieję, że tak zostanie. Też tak macie, czy dalej jest stres?majeczka8 lubi tę wiadomość
-
No właśnie Mala_Czarna i Skarb jak to u Was z tym brzuszkiem wcześniej wyglądało, bo ja mam narazie tak jakby 2 brzuchy
. Jestem po cięciu takim jak cesarskie, bo miałam rozlany wyrostek a nie wiedzieli co mi jest i tak cięli. Więc ten na dole brzuszek to takie uwypuklenie a pod pępkiem mam dołek i dopiero ten brzuszek czyli pewnie macica powiększona.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia macicę widzę duuuzo pod pępkiem. Jak położę się na wznak, to mogę "wymacać" ją dokładnie. To wszystko co odstaje w okolicach pępka to jak dla mnie narządy wewnętrzne, które robią dzidzi miejsce. Jak siedzę zgarbiona, to mój brzuch jest taką spłaszczoną piłką
Wcześniej jak się kładłam to widziałam żebra i przepaść w dół.
-
Ja juz sie smaruje nie chce byc pocieta tak jak mojego siostra to wyglada strasznie lubie dbac o siebie ale jak jestem w domu mam lenia hehe
ostatnio na placu zabaw byla laska miala duzy brzuszek i byla mega zgrabna i bardzo ladnie ubrana chcialbym tak wygladac z duzym brzuchem hehe
-
Bo jak patrzę na Wasze zdjęcia to macie takie fajne równe brzuszki a u mnie póki co jest zgrubienie na samym dole i długo długo nic i pępek
. Pewnie jak macica pójdzie do góry to będzie to inaczej wyglądać.
[*] 26.03.2014 - 9 tc