X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Ja nie mam detektora, bo boje sie stresu co by bylo, jak nie znajde serducha...nurtuje mnie czy jednak czeste uzywanie czyt.codziennie nie jest jednak szkodliwe...Moze sie podpytan lekarki na najblizszej wizycie;)
    jeśli nie slyssze serduszka to próbuje za pol godz i jest :) dużo czytałam o szkodliwości zanim kupiłam i jestem spokojna

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    no i super :) najwazniejsze ze zdrowe :) ja od poczatku wiedzialam ze chlopak, biorac pod uwage ilosc i czestosc seksu to raczej tak czy owak bedzie chlopak :)
    ja tak samo czułam, że będzie chłopak, no ale wiadomo miałam cień nadziei że jednak będzie dziewczynka - ważne że zdrowe!

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Ailatan, moja przezierność to 1,9 i jestem już po wynikach Pappa i wszystko ok, więc to jak najbardziej dobry wynik :) Gratuluję udanych prenatalnych :)
    No i super:) ja pappy nie robie:) mam nadzieje ze bedzie ok:)

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chciałam robić, ale miałam prenatalne na nfz i musiałam :( a teraz w sumie się cieszę :P

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia no proszę jak go ułożyłas;) napewno dużo zrozumiał i teraz będzie cie wspierał! Fajnie ze się już pogodziliscie bo teraz nie potrzebne ci takie emocje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać dziewczynki spokojnej nocy do jutra;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czytam sobie teraz jeszcze wyniki z prenatalnych i tam mam wpisane ze łożysko mam z przodu czyli pewnie dlatego jeszcze nie czuje ruchów? Bo mi amortyzuje maluszka?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weźcie... żadna nie ładowała detektora ?? :(((( Świeci się lampka podczas ładowania ?

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja nie pomogę póki co jadę na bateriach ;)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    super:) moj chlopak za to nic sie nie chcial zmierzyc.. do przeziernosci musialam wyjsc i kawe wypic bo nic a nic nie chcial wspolpracowac.. :) badanie trwalo ponad h.. ale wszytskie przeplywy ok, tetno 158, przeziernosc 1,8. Ale to podobno ok :) Widze ze Ty masz przeziernosci polowe.. ale podobno od 3 nalezy sie martwic.. :) a jak tetno u Ciebie?:) przeplywy tez mialas zylne, ilosc plynu owodniowego?:)

Nic się nie martw ja mam 2.1 i się tym nie przejmuje :) Także spokojnie jest bardzo dobrze :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dałny z nas !!! Usb jest do nagrywania seduszka na komputer !!!! Nie skumaliśmy, że to jest na baterie !!

Nala dzięki !

Dobranoc !

ewulek lubi tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe luzik Dobranoc :*

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Ale dałny z nas !!! Usb jest do nagrywania seduszka na komputer !!!! Nie skumaliśmy, że to jest na baterie !!

Nala dzięki
    Dobranoc !

Haha dobra jesteś;)
    A ja nie umiem zasnąć wrr:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już wszystkie miały prenatalne, ale może jeszcze któraś nie miała i będzie to użyteczne. A dopiero znalazłam czas. Oto mój opis. Myślę, że szczegółowy bardzo, bo niektórzy przepływy i zastawki badają na połówkowym. Niesamowite, że można zobaczyć zarys nerek nawet i przeponkę :) Na drugiej str są same pomiary, ale oprócz CRL i NT to ja niewiele rozumiem :) Serduszka były 155 i 158, karki 1,17 i 1,05. Dzieci po 6,14cm. To było tydzień temu.

3q98ncdygb0q_t.jpg

Idę testować urodzinową ciążową poduszkę, która czekała w domku. Kolorowych snów!

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zauwazylam ze na tych wynikach prenatalnych mam tetno plodu 168ud/min troszke sie zmartwilam,ze za wysokie juz zdazylam sie tez naczytac w internecie glupot i teraz sie martwie! A na domiar tego przed chwila zobaczylam,ze mialam miec dzis wizyte u lekarza tutaj,a ja caly czas myslalam,ze jutro - boze jaka ja jestem zakrecona w tej ciazy! Jutro z Rana polece do przychodni mam nadzieje,ze uda mi sie dostac jutro,bo konczy mi sie zwolnienie lekarskie wrrrrr ale jestem zla na siebie!!! A jeszcze to wysokie tetno malucha :-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja-tętno bardzo dobre :)

Ginger-tak ;) teoretycznie łożysko z przodu amortyzuje ruchy malucha :)

Olcia-takie opisy prenatalnego to chyba norma :) (przynajmniej powinna być norma :) )

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kitaja tetno prawIdlowe nie przejmuj sie :)
    ginger teoretycznie tak praktycznie ktoras z dziewczyn tutaj tez ma przodujace lozysko a czuje juz ruchy tylko nie pamietam ktora niestety :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger mam w rodzinie ciężarna z terminem na wrzesień, drugie dziecko, a ruchy poczula w 20tc.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mona90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i póki co nic nie czuję. Ale posłuchałam sobie serduszka na detektorze - fajne uczucie. Nie stosuje go jednak za często:)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja poszlam wczoraj do pracy i czuje sie lepiej tz mdlosci mniej i wogole zobaczymy czy tak juz zostanie ;-)

Skarb kochana trzymaj sie wszystko bedzie dobrze buziaki :-*

milego dnia wszystkim! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 07:57

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: