Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
witam ja juz po pobraniu krwi dzis tragedi nie bylo czuje sie swietnie i nawet juz mieszkanko wysprzatalam tyle energii mam
o 14.30 ide po odbiór wynikow
wizyta juz za 2dni w czwartek o 11.30 wiec nie tak zle juz sie doczekac nie moge
co do mojego brzusia malutki jak na koniec 4 msc
pozniej moze wstawie zdj
dostalam piekny prezent na dzien mamy moja corka do mnie sie przytulila jak wrocilam i powiedziala kocham mamo
az mi lezka poleciala
no i wygnalam mojego do dentysty bo truł sie lekami no i mial zapalenie zeba i ma leki i rtg zeba zrobic no a uparty isc nie chcial ale ja na swoim postanowilam rozumiem go jest po nocce ale nie bd patrzec jak sie meczy no i zalozyla mu opatrunek i kolejna wizyta za tydz a jak bd go bolalo to recepte ma wykupic
ewulek, Mala_Czarna_89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Buffy wrote:Fajne brzuszki dziewczyny
Olcia gratuluję synka, ciekawe co tam drugie ma między nóżkami
Molcia może czasem spotykasz się z moim mężem na sali, on też jest adwokatemMnie być może w przyszłości też kiedyś spotkasz - przymierzam się do egzaminu na tłumacza przysięgłego
Tu fota mojego brzucha z dziś
Nie wiem czemu ale mnie wysadza od góry, dzidzia chyba sprawia, że mi narządy się tak układają. W galerii handlowej ludzie przyglądali się mojej wypukłości - fajne uczucie, a ja specjalnie nałożyłam obcisły top
]możliwe że się nawet już znamy z Twoim mężem, jeśli na uj studiował
to trzymam kciuki za egzamin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:59
-
Witam się i ja. Nie poszłam do przedszkola na 9 na zajęcia. Nie dałam rady, napisałam o 8.20 smsa, którego nikt nie odczytał i czekają na mnie... Ale nie będę przeżywać, panie przedszkolanki coś wymyślą dla każdej grupy przez poł godzinki.
Nie dałam rady bo o 6 obudził mnie taki ból głowy, że nie wiedziałam, że taki istnieje !!! Pulsowała mi głowa ! Każdy przepływ krwi czułam. Masakra. Wzięłam paracetamol chyba 3 raz w ciąży, nie wytrzymałam. Zjadłam swoją specjalną kaszkę na jelita i poszłam spać dalej. O 8 budzik i dalek nawalanie czachy. Teraz wstałam na śniadanie i już przeszło... mam wyrzuty sumienia, że jednak nie pojechałam, ale kurcze, perspektywa tańczenia i śpiewania kiedy mrużę oczy z bólu... w ogóle prowadzenie auta, gdy mózg ledwo odbiera bodźce... nieee. No i te plecy, gdzie ja i tańce...
Ginger moja babeczka mówi właśnie o rozciąganiu ale u mnie każdą niewiadomą można wytłumaczyć jelitami bo są przecież całe owrzodzone i napuchnięte. Zauważyłam, że z rana jest lepiej. Może luteina w nocy pomaga. Byłam w kibelku chyba z 5 razy! Więc może dużo miejsca się zrobiło- będę dziś obserwować.
A Wy jak stoicie z dwójeczką ? Macie zaparcia ? Ja się załatwiam codziennie, ale mniej niż wcześniej, kiedy zdarzało się właśnie z 5 razy. Do czego to doszło, żeby po 4 latach biegunek teraz układać dietę bogatą w błonnik, aby łatwiej było, hehSorry za temacik z rana
-
Hej
wszystkim mamusiom dużo zdrówka i wytrwałości<3
Mnie od pięciu dni męczą straszne bóle głowy niestety nic nie mogę z tym zrobićciągle mam jakieś stresy i niestety będzie tak przez trzy tygodnie jeszcze.
Jeszcze 8 dni do mojej wizyty bo mam 02.06 zobaczę moją kruszynke :-*:-*
Wczoraj kupiłam swoje pierwsze ciążowe jeansy heh. -
Zobacznie dziewczyny linka ! Czytam bloga o bliźniakach i są tak różne myki na karmienie i ogólnie synchronizację bliźniąt i babeczka pokazała taki myk.
https://www.youtube.com/watch?v=HLEcS9MTjU0
Pokazuję, bo nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją. Może już u takich kilku miesięcznych można próbować. Nie zawsze się chce dzidziusiowi trzymać tę buletkę przez te 10 minut. Na amazonie 9,99 $ więc tragedii nie ma. Ja chyba się skuszę
-
Moja córeczka dzis wstała, złożyła mi życzenia, dala Laurkę na której narysowana jest ona i dzidzia (bo groszek jeszcze nie potrafi rysować) i jeszcze jej naszyjnik dostałam "bo ci się mamusiu zawsze podobał"
Fajnie być mamaolcia88, Shibuya, Kitaja, Micia, maia1991, Rozmarzona, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy:)
Ja byłam dziś na pobraniu krwi czekam na wyniki. Potem pojechałam do mc Donald bo miałam takiegooo smaka na cheesburgera i frytki i co dupa do 10.30 tylko śniadania maja. Popłakałam się i powiedziałam ze nie wiedzą co to znaczy dla ciężarnej. Ehh hormony świruja:/
Ja dziś w końcu od tyg przespalam noc bez bólu.ale Dziś juz znowu to samo boli wiec chyba nie dam rady nawet do teściowej pojechać -
Zorro ciśnienie to bardzo możliwe bo zawsze mam niskie, kawy za bardzo nie mogę ze wzg na jelita, ale będę się ratować w przyszłości, pod warunkiem, że będzie pod ręką mleko bez laktozy, a ostatnio nie mam po drodze kupić
Ale taka katorga przez ciśnienie, toż mi się prawie mózg uszami wylał.
Teraz już przeszło, brzuch na razie siedzi cicho, więc chyba zaraz się zmuszę do ćwiczeń na te plecy. Bo zaczyna mi coś uciskać na biodra, a to już nie jest fajne. 16tc a ja jak kaleka się poruszam a w zeszły wtorek miałam prawie dyskotekę z dziećmi- przysiady, pajacyki, wyskoki, skołony, wszystko, a teraz... ;/ -
Co do fotelików odradzam te co są w zestawach 3w1 pod marką wózka. Mają test tylko homologacyjne, czyli testy dopuszczajace do sprzedaży. Warto spojrzeć na foteliki firmowe jak Maxi Cosi, Recaro itp. które mają testy ADAC, to bardzo ważne. Inna sprawa fotelik ow zestawach z wózkami są płytkie i maluchy szybko wyrastają, a do kolejnego fotelika są za małe (muszą stabilnie bardzo siedzieć, chodzi o kręgosłup). Decyzja należy do Was ale nie ma co oszczędzać na bezpieczeństwa dziecka, serio.
U nas leje od rana, a chciałam iść w teren z młodą świętować Dzień Mamy
Wszystkiego najlepszego Mamuśki :* za rok będzie jeszcze bardziej wyjątkowo -
haen wrote:Ginger rozbawilas mnie tym McDonaldem, chociaz w tamtej chwili nie bylo Ci pewnie do smiechu;)
No powiem ci sama z siebie się teraz śmieje. Musieli pomyśleć że wariatka jakaś Haha;) kobieta w ciąży jednak jest nie zrównoważona:)haen lubi tę wiadomość
-
Olcia ja też jak kaleka powiedziałam mężowi dziś ze za 2mc to trzeba jakiś dźwig załatwić chociażby żeby mnie z samochodu wyciągnął bo juz nawet z tym mam problem przez te bóle. A gdzie tam 9 mc. Coś mi się wydaje ze będziemy płakać po nocach. A raczej nie liczę ze mi to przejdzie:(
-
nick nieaktualnyMolcia wrote:ja jestem z tej drugiej korpo - jestem radcą prawnym
możliwe że się nawet już znamy z Twoim mężem, jeśli na uj studiował
to trzymam kciuki za egzamin
Owszem, prawo studiował na UJAle widzę, że ty masz 29 lat (z tabelki) to raczej minęliście się, mój mąż ma 35 lat
Nie-dziękiChoć póki co dopiero będę się uczyć, a przygotowania do tego egzaminu mogą zająć dwa lata nawet, no ale taka pasja
-
nick nieaktualnyJa dziś pobudka o 6:30, wstaję jak zwykłe we wtorki i zbieram się na uczelnię. Tak tuż przed wyjściem dostaję bólu po prawej stronie miednicy, no ale zbagatelizowałam - przejdzie. Jestem w połowie drogi na autobus i poczułam straszny ból. Postanowiłam wrócić do domu i szłam ciągnąc prawą nogę za sobą, ból był straszny
Mąż poszedł umówić mnie do lekarza i w sumie dopiero co wróciłam. Najprawdopodobniej się przesiliłam, ale co zrobić - torba z książkami swoje waży. Do końca tygodnia mam odpoczywać, w czwartek idę do ginekologa i oby było wszystko dobrze. Słuchałam serduszka na detektorze więc chociaż nie martwię się czy bije. W dodatku chyba odczuwam już coraz wyraźniej ruchy, ale jako że nie jestem pewna to ich póki co nie zapisuję
-
Buffy wrote:Owszem, prawo studiował na UJ
Ale widzę, że ty masz 29 lat (z tabelki) to raczej minęliście się, mój mąż ma 35 lat
Nie-dziękiChoć póki co dopiero będę się uczyć, a przygotowania do tego egzaminu mogą zająć dwa lata nawet, no ale taka pasja
jak nie ze studiów to z pracy, więc kto wie
fajnie jest mieć pasję w życiu!
oo i widzę Buffy że też robisz badania na felińskiegoja tam mam swoją ginkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:56