X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    Dziewczyny we wczesniejszych postach ktoras z was wspominala o pakiecie pierwszych badan dla ko iet w ciazy za 99 zl, nie moge w necie znalezc informacji na ten temat, moze ktoras z Was cos wie i powie?

Zytka chyba diagnostyka miała pakiety dla kobiet w ciąży. Tam jest jakaś zniżka na wykonanie pakietu badań.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Wy robicie te badania prywatnie? Przepraszam jeśli to głupie pytanie ale ostatnio mało rozumna jestem.

Dodatkowo dziś rozwaliłam pojemnik z koperkiem czego efektem jest koper w całej kuchni i stłukłam talerz i z tych emocji przespałam znów 3 godz. i dalej jestem zmęczona.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike dzięki! Skorzystam na pewno! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tak w ogóle kiedy powinno się zrobić te pierwsze badania?

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:44

klz920mm8wuzprdr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za chory kraj...mnie ma maż jutro zapisać więc zobaczymy jaki termin dostanę oby przed porodem.

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie pobrałam ten bon :) zawsze to dwie stówki w kieszeni na wyprawke dla malucha :)

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dawno mnie nie bylo jakos mało czasu na internet:( u mnie dalej bez oznak ciazowych i zaczynam sie zastanawiac czy wszystko ok bo to troszke dziwne jest

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam Lola 87 oznak ciazowych :/
    Staram sie wierzyc w to ze kazda kobieta ma inaczej :)
    Moja mama w ciazy sie czuła bardzo dobrze.

Mam do Was takie pytanie, ja na USG nic nie widze oprocz pecherzyka.

W opisie natomiast mam takie zdanie:
    "W trzonie macicy prawidłowo zlokalizowany pecherzyk ciazowy z widocznym zarodkiem
    Brak innych struktur
    Kosmówka bez cech oddzielenia"

I spac mi to nie daje. Moze jest cien nadzieji ze ciaza sie rozwinie - tak bardzo bym chciała...

ewulek lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;-)
    Dołączam się do Listoadówek, termin z kalkulatora wychodzi na 19 listopada.
    To moja druga ciąża jestem już mamą 5,5 latka ;-)

U mnie jak na razie również bez objawów oprócz lekko bolących piersi...w pieszej ciąży także mnie bolały ale znacznie bardziej poza tym nie miałam innych objawów na początku w sumie nawet nigdy nie wymiotowałam. Mówią, że druga ciąża jest inna niż pierwsza, zobaczymy czy to prawda.

Do lekarza chcę się wybrać za jakieś 2 tyg, żeby zobaczyć bijące serduszko. Czy któraś z Was już widziała je na USG ?

ewulek lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zniknelam na pare dni. Bylam w niemczech papiery na slub podpisac i sale na wesele obejrzec bo jakby nam nie bylo za malo wrazen zdecydowalismy sie zrobic przyjecie. Troche sie balam lotu mimo iz moj lekarz powiedzial ze jak nie ma plamien to nie ma przeciwwskazan i moja polozna tu tez potwierdzila ale jednak troche stresu bylo... tzn do momentu kiedy wsiadlam do samolotu bo od razu odplynelam i obudzilam sie po ladowaniu... to samo w drodze powrotnej... ja poza ciagna potrzeba udawania sie do toalety i nieustajacym ssaniem w zoladku nie mam zadnych objawow. Jadlabym bez konca a jak tylko przestaje to wtedy mnie zaczyna mdlic. Najgorsze ze moja pstepujaca alergia w ciazy eliminuje coraz wiecej produktow ale na szczescie dostalam leki od poloznej wiec mysle ze jakos to zniose.

Ja w disgnostyce badania robilam jak staralam sie zajsc w ciaze. Super obsluga. Winiki na necie. I nie wiem czy oni z NFZ nie wspolpracuja bo sie mnie pytala babeczka czy mam refundacje ale ja nie mam ubezpieczenia w pl wiec mnie to i tak nie dotyczy.

Co do zaparc dziewczyny probowalyscie babke plesznik i babka jajowata? Mi to kazala dietetyk uzywac jak szukalam przyczyny moich problemow zoladkowych ale od tego czasu czyli od ponad roku codzinnie rano wypijam rano. Zreszta calej rodzinie polecila i wszyscy zaczeli uzywac. Mysle ze w sklepach ze zdrowa zywnoscia mozna kupic a juz na pewno na necie.
    https://portal.abczdrowie.pl/babka-lecznicza-i-jej-rodzaje
    http://www.doz.pl/ziola/p5632-Babka_plesznik
    Jedynie na poczatku moze powodowac troche dziwne uczucie i bol brzucha ale to pewnie jest zwiazane z oczyszczaniem. Nalezy tez przy tym 2 razy wiecej wody pic bo barodzo ja pochlania.

A tu blog/strona dla rodzicow http://dziecisawazne.pl/ Fajne artykuly maja i fajne porady zywnosciowe. Teraz chyba bardziej skupiaja sie na dzieciach ale mozna znalezc w archiwum art o ciazy.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :)

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewulek,

Na co masz alergie?
    Mój synek jest alergikiem i łatwiej byłoby mi powiedzieć na co nie jest uczulony niż na co jest :( Ale dobrze sobie z tym radzimy pierwszą wysypkę dostał jak miał 2 m-ce wtedy była przerażona i nie wiedziałam co się dzieje i co mam robić...mam nadzieję, że Twoje dzieciątko nie odziedziczy alergii po Tobie...

a.png
    a.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Dzien rozpoczełam od bety i teraz bede w nerwach oczekiwala na wyniki.Oby przyrosła! Dobrze ze niedługo lece do pracy to nie bede o tym myslala a mąż bedzie kontrolował wyniki online i da znać ;) Jesli przyrosnie to zmajstruje sobie suwak :)
    Miłego dnia Wam życzę :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Betty Boop,
    Trzymamy kciuki !!
    Będzie dobrze.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:

Mam do Was takie pytanie, ja na USG nic nie widze oprocz pecherzyka.

W opisie natomiast mam takie zdanie:
    "W trzonie macicy prawidłowo zlokalizowany pecherzyk ciazowy z widocznym zarodkiem
    Brak innych struktur
    Kosmówka bez cech oddzielenia"

I spac mi to nie daje. Moze jest cien nadzieji ze ciaza sie rozwinie - tak bardzo bym chciała...

Twoje USG potwierdziło ciąże dobrze rozwijającą się ;-)
    Ty nic nie musisz widzieć oprócz pęcherzyka w końcu nie jesteś lekarzem (chyba ;-))

Masz pewność, że Twój pęcherzyk nie jest pusty co się niestety zdarza.

a.png
    a.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja własnie dzwoniłam do doktorka i umówiłam sie na sobotę na pierwszą wizytę, bo teraz nie ma go - jest na jakimś kursie, ale moze to i dobrze bo mam nadzieję że zobacze już serduszko, w sobote bedzie juz mój 6 tydzien i 4 dzień wiec serduszko powinno bic już :) jestem pelna nadzieii, trochę martwię się tym bolacym brzuchem ale lekarz powiedzial że to musi jednak troszke boleć. Ja bardzo dużo pracuje, ale odkad wiem że jestem w ciąży to wracam z pracy, kąpię się i kładę do łóżka, muszę zacząć sie oszczędzać :) Postanowiłam ze swojej pani dyrektor o ciąży powiem po świetach, a rodzinkę powiadomie już w święta :) a jutro chyba znowu polecę na betę :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)wrocilam po weekendzie maz jeszcze jest ale jutro jedzie u dopiero będzie na święta :) a ja robilam bete 7 marca a w środę mam wizytę myskicie żeby dziś powtórzyć bete?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty daj koniecznie znać jak beta! :)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witaj Ewulek,

Na co masz alergie?
    Mój synek jest alergikiem i łatwiej byłoby mi powiedzieć na co nie jest uczulony niż na co jest :( Ale dobrze sobie z tym radzimy pierwszą wysypkę dostał jak miał 2 m-ce wtedy była przerażona i nie wiedziałam co się dzieje i co mam robić...mam nadzieję, że Twoje dzieciątko nie odziedziczy alergii po Tobie...

Ja od dziecka cierpialam na roznego rodzaju alergie ale z niektorych wyroslam. Niestety antybiotyki i prawdopodobnie nieodpowiednia dieta doprowadzily do grzybicy przewodu pokarmowego tzw kandydozy ktora sprawia ze jelita przciekaja i niestrawione substancje przedostaja sie krwioobiegu i powoduja alergie. Generalnie mam scisla diete zeby moja 'kolezanka kandyda' mnie zostawila w spokoju ale niestety zanim lekarze (a w sumie to babka ktora leczyla moja alergie) znalezli co moze byc przyczyna dostalam alergii na prawie wszystko co jem a teraz w ciazy to sie bardzo nasililo. Najgorzej jest wyeliminowac konserwanty bo sa wszedzie a mam alergie na prawie wszystkie. :( Najgorsze ze uzywalam biorezonansu do oczulania i testowania alergi a nie mozna go uzywac w ciazy wiec teraz pozostala metoda prob i bledow. No coz damy rade! :) Boje sie tylko ze alergie i grzybica przejda na maluszka ale niestety na to juz nic nie poradze. Mam nadzieje ze w Niemczech bede miala lepsza opieke bo jak tu wyladowalam wszpitalu pierwszy raz ze spochnietym gardlem zrobili mi tylko podstawowy test z krwi (w moim przypadku nic nie wykazuje) stwierdzili ze nie mam na nic alergii.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ