Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mój m jak zamieszkaliśmy razem to szedł do jednej pracy od 7-19, przychodził, jadł obiad i na 21 do drugiej pracy do 1 w nocy, więc nie było opcji, że sprzątamy razem
jasne, w niedzielę pozmywał naczynia, czasem podłogę przetarł, ale to wszystko. Teraz zajmuje się ogródkiem.
Tak, ja też uważam, że zabierają im dzieciństwo. I wiem, że byłoby trudno, gdybym pracowała na cały etat- babcie przypilnują, żeby zrobiła lekcje, ale już nie zwracają uwagi, czy ładnie napisze. Choć szczerze mówiąc więcej musiałam z nią siedzieć w pierwszym półroczu- czytałam jej polecenia, odrabiałyśmy lekcje razem, potem nauka czytanki. Teraz sama zajmuje się lekcjami, nawet nie pozwoli sprawdzićJak na problem, to przychodzi, ale generalnie radzi sobie sama. Czytanek już się nie uczy bo twierdzi, że nie musi hmm. Tylko jak trzeba się nauczyć na pamięć piosenki, wiersza, czy słówek na angielski, to uczy się ze mną lub z mężem.
Ale mnie gastrofaza złapała. Spalanie energii robi swojeNa szczęście kawałek pizzy ze wczoraj się uchował haha
-
Skarb mój Patryk chodzi od 3 roku życia do przedszkola i sobie bardzo chwalę. Widać było róźnicę między dziećmi które chodziły a które nie. Dzieci które są wśród dzieci zachowują się inaczej. Wiadomo ze lepiej jeśli decydują rodzice ale ja Marcelka też będę puszczała w wieku 3 lat.
haen lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Musze się pochwalić
nie tylko czuje ale i juz widzę kopniaczki córci
cudnie
U mnie też już ładnie widać skaczący brzuch i czasem nienaturalny kształ jak wypchnie mi np pupkęale nie ukrywam że czasem mnie boli jak się tak wypina co wydaje mi się dziwne bo nie przypominam sobie żeby ruchy Patryka mnie bolały
-
Nie powinno byc obowiazkowo powinni o tym dwcydowac rodzice i tego sie trzymam . Nie chce by tak bylo bo nie chce malej puszczac jak nawet dobrze 3 lat nie bedzie miala . Jak zrobili od 5 trudno ale od 3 no cholera
Mala.: jestem padnieta jak tylko wstal wymiotowac to sie budzilam
Zauwazylam ze jak wczoraj tak i dzis brzuszek rano mnie nie co boli i jest jakis twardyjeszcze te mdlosci moje
-
Ja chodzilam od 6 i co jestem jakas inna czy reszta ? no wlasnie
Nie powinno byc obowiazkowo wmuszane powinna to byc indywidualna sprawa rodzicow ktorzy o tym zadecydujaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:32
Micia lubi tę wiadomość
-
Skarb wydaje mi się że jak zobaczysz jak mała garnie się do innych dzieci to zmienisz zdanie bo naprawdę kontakt z innymi dziećmi jest bardzo ważny.
Wiadomo ty będziesz matką i ty będziesz wiedziec co jest dla Nikolci dobre i każda z nas ma swoje zdanie. Ale tak jak pisze Mała dorośli nie zastapią kontaktu z rówieśnikami.
-
Tez mam zamiar od 3lat dac do przedszkola :)a od 1,5 prawdopodobnie do żłobka
Ale mysle ze to każdego rodzica kwestia indywidualna. Każdy powinien decydować sam o swoim dziecku..
Państwo nasze jest chore.. Dążą do tego żeby zacząć prace jak najwcześniej dlatego tak chca żeby jak najmlodsze dzieci szly do szkol i przedszkoli...ludzie nie zgodzili sie na wyższy wiek emerytalny to kombinuja jak się da
Micia lubi tę wiadomość
-
Ginger : nie wiem od 3 lat nie jestem przekonana .
My moze nie wszystkie ale chodzilysmy pozniej i jakos normalnie funkcjonujemy w spoleczenstwie -
skarb15 wrote:Ginger : nie wiem od 3 lat nie jestem przekonana .
My moze nie wszystkie ale chodzilysmy pozniej i jakos normalnie funkcjonujemy w spoleczenstwie
Kochanie nie mówię że funkcjonujemy inaczej teraz ale jak widziałam Patryka jak szalał bawił się z innymi dziećmi miał frajdę z każdego teatrzyku itp to wydaje mi sie ze cos bym mu odebrała nie posyłając go do przedszkola ale wiadomo to są moje odczucia.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Ja tak samo nie mogę już się doczekać
My mamy 29 czerwca
To niedługo po mnie:)
Powiedz mi Martuś czy ty rozmawiałaś z lekarzem jak z donoszeniem ciąży ivf do końca? Bo kurcze ja tak bardzo sie boje porodu przedwczesnego:( -
Mnie sie jeszcze wydaje, ze rodzice nie potrafia stymulowac rozwoju dziecka jak inne dzieci czy osoby z wyksztalceniem pedagogicznym i nie chodzi o to, zeby robic malego Ensteina, tylko zeby zadbac o rozwoj:)
Skarb a planujesz pracowac po urodzeniu dziecka?