Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz ?
ja pamietam do dzis jak chodzilam do 6 latkow to sie cieszylam i wgl nie moglam sie doczekac jak pojsde do szkoly jak zaczela sie 1 klasa nauka kolezanki jakies wredniejsze sie zrobily i praktycznie 0 zabawy plakalam kombinowalam by tam nie pojsc a mama wolami musiala mnie tam ciagnac i ot co mam taki maly uraz i inne podejscie
-
Ja chodzilam nawet do zlobka, bo rodzice pravowali, rodziny nie bylo, a ja wierze moim rodzicon, ze sie odnalazlam w zlobku czy przedszkolu i krzywda mi sie nie dziala:)
Dziewczyny z ivf, jesli moge sie spytac: czemu jest podwyzszone ryzyko wczesniejszego porodu? Jesli to zbyt prywatne pytanie, to przepraszam;) -
haen fajnie to zabrzmialo , nie chce zle dla swojego dziecka . Ale bajka wyrazilam swoja opinie ,chodz nie mam magistra .
Z moim ustalilismy ze jak narazie ja bede z dzieckiem az nie pojdzie do przedszkola a ja bede zajmowac sie domem a on bedzie zarabial .
Szczesze ? myslalam puscic do przedzkola szybciej jak by miala 4 latka bo myslalam zeby skonczyc szkole czy pojsc do pracy. Ale ministerstwo nie powinno narzucac i o to mi chodzi i nie wiem jak to Wam wytlumaczyc o co mi chodzi.. -
Zreszta nie wiem jak to wyjdzie z tym bo chcemy miec nastepnego dzidziusia po Nikolci moj chce poczekac rok a ja poltora
Takie nasze male plany na przyszlosc tfu tfu by nie zapeszac -
Skończyłam!
i mi się plan na dziś rozsypał, bo łazienkę miałam robić popołudniu. Chyba gdzieś sobie pójdziemy po szkole.
Skarb masz rację, rodzice powinni mieć prawo decydować. Tylko w praktyce wygląda to tak, że żeby dziecko dostało się do przedszkola (u nas zapisy są w marcu) to rodzice muszą oboje pracować, a żeby pracować, to trzeba mieć gdzie dziecko zostawić i koło się zamykaA tak będą musieli przyjąć i to pomoże większości rodziców
Co do stymulacji rozwoju to się zgadzam: Mimo, że poświęcałam Laurze prawie 100% swojego czasu, uczyłyśmy się mnóstwa rzeczy, to nie wpadłam na to, żeby np w święto niepodległości flagę malować i tłumaczyć o co chodzi, a jako 3latka w przedszkolu to robiła
Poza tym dziecko można dać do przedszkola od 8:30 do 13, to naprawdę niedużo, a ma kontakt z dziećmi. My to jeszcze po dworze sami lataliśmy, a teraz dzieci wszędzie za rękę z mamą -
Ginger84 wrote:To niedługo po mnie:)
Powiedz mi Martuś czy ty rozmawiałaś z lekarzem jak z donoszeniem ciąży ivf do końca? Bo kurcze ja tak bardzo sie boje porodu przedwczesnego:(
Jedynie co mi mój gin mówił żebym swoją aktywność fizyczną ograniczyła aby donosić ciążę..Myślę że jak ciąża z ivf jak i naturalna ma to ryzyko porodu przedwczesnego..Np. na Bocianie jest dużo dziewczyn i to z ciążą bliźniaczą i jest ok myślę że nie ma reguły co się wydarzy..
Koleżanka urodziła w terminie bez krążka.. -
No i o to wlasnie mi chodzilo
Mala powiem tak teraz w sobote leci za granice na miesiac badz poltora miesiaca - zalezy jak sie wyrobi ze zleceniami i wraca do nas już na stałe -
Mala : wiesz jak ja sie ciesze ?
jak wyjedzie na 6 tygodni to nic krótko jakos jeszcze damy same rade :* Ja sie nastawiałam ze on wyjedzie mi tak na 4 msc jak ostatnio a tu taka niespodzianka
Wiecej juz nigdzie leciał nam nie bedzie ewentualnie z nami o ! -
Jak wroci to bede tak w 26 tygodniu
łał
- brzuchal juz bedzie wielgachny przyda nam sie tatus i to bardzo i w ciazy a najbardziej po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:18
-
MALA co do Twojego pytania jestem na zwolnieniu lekarskim od 7tyg ciazy przez wymioty i mdlosci pracuje w przedszkolu a tu pelno wirusow i bakterii takze balabym sie ryzykowac,odwiedzam moje dzieciaczki mam ich 17stke
i strasznie za nimi tesknie takze raz w tygodniu je odwiedzam. Tutaj dziecko mozna dac do przedszkola jak ma roczek ( nie ma zlobkow) nie jest trudno o miejsce w przedszkolu
Micia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Mowilam Wam o tym bo nie pamietam . Jak bylam w szpitalu z bolem brzuszka to lekarz mowil ze jak wstajemy z lozka to na poczatku trzeba obrocic sie na bok , bo jak np lezymy na prosto i tak sie podnosimy naprezamy brzuch i moga przez to powstawac skurcze , badz nie wolno podnosic glowy samej z tych samych powodow.